Izuzetno zadovoljni sa Candy
Javiću tačan model ako treba, samo da nađem![]()
Ja iz sopstvenog iskustva mogu preporuciti Bosch WTH85293BY serija 4 . Ja sam je uzeo prije skoro 2mj . I bas bas smo prezadovoljni. Poprilicno je stedljiva u piku trosi max 600w. Ima crijevo za odvod kondenza ko moze da je zakaci na odvod da ne mora prazniti stalno onaj rezervoar. Vrlo malo isparenja ima i sirenja toplote , tiha je poprilicno , modova bash masu i ne primjecujem da skuplja uopste robu.
Ja sam ovu odabrao samo zbog ovog odvod og crijeva jer nam je usko tu dje stoji pa da ne sekam da vadim onaj kanister jer je bas dugacak. Kome to nije potrebno ima bukvalno 60-70e jeftiniji model sa istim funkcijama samo nema odvod.
Mislim da kod odabira susilice treba najvise paziti na potrosnju jer znam da pojedine bas masakriraju sa potrosnjom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ko voli Beko neka mu je sa srećom. Ko ima para za Bosch, svaka čast, odličan izbor. Meni Candy odlično radi. Nema nikakvih crijeva i odvoda, voda se skuplja u kadici koja je u vratima mašine. Slične komentare sam čitao i za mašinu za pranje. Moja eto radi bez greške punih 8 godina
Jesi li bas bas ogranicen sa 55cm . Ako uzimas 55cm samo zato ako stavljas masinu na masinu a ova ispod he 55cm mislim da sa onim za spajanje masina mozes to da rijesis
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Koliko su para ove masine o kojima pricate ?
Ne želim da moji postovi ispadnu kao hvalisanje ili „forsiranje“ brendova daleko od toga, pogotovo jer nemam para za razbacivanje i nisam nikakav parash. Ali već sam ranije pisao da sam imao jako loše iskustvo sa Beko uređajima, koji više nijesu ni toliko jeftini kao nekad.
Kad sam opremao stan, odlučio sam da kupujem tehniku postepeno, ali da ono što uzmem bude kvalitetnije i energetski efikasno. Ispostavilo se da je to bila jedna od najboljih odluka a najbolji pokazatelj je racun za struju
Sto se tice odvodnog crijeva ja sam birao sebi lakse iz razloga jer tu dje mi stoji masina je na 30cm ispred nje se nalazi ugradni vodokotlic i prilikom vadjenja posude nebih mogao istu da izvadim od vodokotlica pa bih morao svaki put da izvlacim i pomjeram citavu masinu da bih ispraznio kanister . A s obzirom da se prazni koliko procitah svakih 3-4 pranja bilo bi cimanje veliko a ako sam svakako ostavio odvod ne vidim zasto se nebi koristio.
Jesi siguran u ovo? Jer bi odmah provjerio na moju
f6
I moja candy takodje mozes da stavis crijevo koje dodje uz nju da se spoji na odvod.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Meni je spojeno ali čini mi se da ipak ostane malo vode u “vrata/kanister” što se inače prazni.
Bosch.
sto kaze neko gore, beko vise nije jeftin a kvalitet slab. Uzesmo masinu za sudje ( prosla isto beko) dva svijeta, slabo pere od starta.
f6
ne razumijem koja je prednost spajanja susilice za praznjenje vode?
svakako se mora posle svakog programa otvorit masina da se isprazni i ocistit filter (i ispraznit kanister sa vodom)
ja bih prije trazio neki model kod kojeg se ne mora cistit filter toliko cesto jer isprljam sve oko sebe. A praznjenje kanistera ne traje ni 10 sekundi sve ukupno
look right through me
Ali kad vec imas mogucnost odvoda, sto bi praznio kanister.
Plus mi smo jednom zaboravili pa se prepunio i upalio onaj senzor koji je morao onda da se mijenja.
f6
What? Nema se samo pauzira program ako je pun kanister, ili se nije očistio filter.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Isto. Trepce lampica, kad prospes vodu kliknes play i cera dalje.
Kod mene se za zadnje strane nalazi odvod dje pumpa izbaca vodu i povezano je crijevo sa kanisterom. Ako hoces da satvis na odvod raskaci se to crijevo i na mjesto njega se ukljuci ovo dugacko za odvod i to je sva problematika.
U sustini sistem koji bi po pravilu trebalo da ostavljaju na svaku masinu jer nema nista jednostavnije od toga ali ocigledno im je u interes da uzimaju pare i to vode kao dodatnu opciju. A vj skidanjem zadnjeg poklopca i improvizacijom se to moze na svaku masinu prepraviti.
A filter unutrasnji se svakako mora cistiti , mislim da samo one super skupe imaju opciju samociscenja.
Ima li ko paročistač i kako ste zadovoljni? Bih uzela onaj Karcher.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ja uzeh ovaj sa slike:
2 godine kod mene, odlicna masinka. Bolji od sc2 modela, ako nista drugo jer ovaj model zagrije vodu za 30 sec i udri.
Ja sam najvise fuge cistio i keramiku sa ovim sirim nastavkom, top ! Napravio sam haos na sporet pa sam i neku masnocu skidao, odlican. Svaka preporuka!
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by Shadow'91; 22-11-25 at 17:17.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks