Ne znam kako u Pg, al u Dg imas redovne servisne nestanke struje. Da ne pricamo da se makar jednom tokom zime desi nestanak od po dana, pa i vise. Ako imas sporet, ne mozes omanuti.
Problem kod klime je sto klima zagrijava dobro jednu sobu, a ne citavu kucu. Toplotna pumpa i centralno grijanje su MAJKA i to bi trebalo da bude zakon da se stavlja na nove kuce, neka sto stare, ilegalne kuce se griju na drva, nego ko danas podigne novu isto tutne sporet i dimnjak i trnu jajca
Ne znam kako u Pg, al u Dg imas redovne servisne nestanke struje. Da ne pricamo da se makar jednom tokom zime desi nestanak od po dana, pa i vise. Ako imas sporet, ne mozes omanuti.
Изолација другари.Па онда тек ријешења за гријање.
Алтернативно почните качит тепихе по зидовима као Руси по хрушчовкама.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Pa ja gore navedoh sto je covjek stavio za izolaciju. Njemu taj racun nije prevelik, al nijesu mu primanja ista kao vecini. Meni u jednom dijelu kuce klima zavrsava posao, al opet kad zazimi nalazem, prosto zbog komfora i finansijskog dijela. Dobra bravarija, dobra izolacija, ali se u decembar, januar, februar ne mozes ogrijat na klimu. Ne znam koliki racun dodje ljudima po sjeveru koji su to izabrali. Dodatno, sve mi je to zanemarljivo spram nestabilnog snabdijevanja strujom.
Ma nije,nemoj da si tako stroga,nego samo rekoh shto bi ti najvishe odgovaralo,ali aj za početak složicemo se podji do Ljubljane pa odradi tamo par god,pa se čujemo,e i nemoj samo ako te uhvati nostalgija ili ti presmrdi njihova hladnoća da se vracash,istraj u toj namjeri da budesh iznad ovako primitivne Podgorice kako si je opisala.
...
Ne zezajte, moj drugar u BP čitav sprat kuće oko 100m2 grije na 2 klime i ima dvoje đece, u šorc šeta po kući. Jednu stavio u hodnik da mu duva kroz čitavu kuću, a drugu u dječiju sobu.
Naravno ima dobru izolaciju - fasadu, stolariju, krov...
Ne možete očekivati na drvene ili metalne prozore da ne gubi na efikasnost.
Ja ove godine hoću da probam eksperiment, stolarija odlična nova, krov odličan nov, fasada srednja žalost. Dobra stvar je što ispod mene i iznad griju na centralno pa sam ušuškan i to mi je veliki plus. Da vidim da li mogu nekih 60m2 ugrijati klimom. Napraviću na tajmer da radi, da se sama pali i gasi u određeno vrijeme zbog uštede struje. Isto imam opciju preko interneta da je palim/gasim po potrebi jer nekad ostanem duže na posao, teren ili kraće pa da upalim da zagrije dok dođem. Za svaki slučaj ostaju šporet i drva kao backup opcija, ali vjerujem da je to samo opcija ako nestane struje i da neće biti potrebno.
Nego ova tema ode u skroz drugi fokus.![]()
Last edited by mneonly; 21-10-25 at 09:38.
Love, peace and respect.
Sta se iza brijega valja?
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...epcg/komentari
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Smjenjuj sve, samo nam Raonu ne dirajte.
razna dna je evropa doživjela ovih zadnjih deceniju. sprdali su se sa njom mnogi, eo u poslednje vrijeme trump najviše. za sve su sami krivi. ali ovo da neko četničku kasabu proglasi za prijestonicu kulture je probijanje dna čak i za njih.
evropska veli prijestonica kulture. grad dje su ljude mlatili 2022. godine jer su Crnogorci i došli da slave jedna od dva najvažnija praznika. dje su dfovci oskrnavili spomenik narodnom heroju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Sjajna vijest, i pokazatelj koliko se može sa malo truda i rada.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
https://www.cdm.me/hronika/sutomore-...pljacka-kiosk/
Niko ne komentarise kako Turcin iz Beograda haos radi po Sutomoru?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
ovo je dobilo status prijestonica kulture. 90% grada se složilo sa ovim.
https://www.vijesti.me/amp/663949/ko...-drzavne-himne
Last edited by outline; 21-10-25 at 16:15.
https://etv.me/drustvo/djevojcica-iz...-za-posljedice
opet dps napada najjaču vladu ikad. singapurski dragulj u srcu evrope u kojem se živi najbolje ikad. ali terapije za dijete sa zdravstvenim problemima nema. saće državni sekretar jednu tabelu a i javlja se crnožuti kako majka ove djevojčice laže.
https://www.standard.co.me/politika/...ristalica-zbnk
ipak je ova realniji pokazatelj. za ovu gore svi znaju da je fejk. zastava je tu samo da bi ovi sadašnji pro cg glasači evrope sad pomislili kao da eto ovi poštuju zastavu i državu. NK je u ove 4 godine pokazao kakvi tamo žive. jedna slika sa zastavom to ne može promijeniti. to je kao kad su za ove lokalne na čelo liste stavili nekog raspalog doktora koji je bio malo četnik, pa 'Crnogorac' iz koristi, sad 'Srbin'.
Last edited by outline; 21-10-25 at 16:33.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks