Ima jos 3 pokusaja....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://www.vijesti.me/v/778736?utm_..._share_counter
Hoce li dati ostavku?
Prema tome, šta da ti kažem?
Ima jos 3 pokusaja....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Uzor mu je kolega iz PV, pa nece
jer - em je tek na prvi pokusaj, em je privatni auto![]()
![]()
![]()
Kreću se desnom stranom a ti ih kolima zaobilaziš/pretičeš s lijeve strane,ali kad stoji kolona ne znam je li dozvoljeno,a svakako nije bezbjedno da te zaobilaze s desne strane.Posebno u kretanju iz kolone koja stoji pa još ako kolima oćeš desno da skreneš a on se pojavi s desne strane a motoristi s lijeve
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
desnom stranom kolovoza, do sirine od 80cm, AKO je bezbjedno...
ali to znaci da ne mogu desnom stranom lijeve trake na bulevaru - ili idu u desnu traku pa do ivice, ili trotoarom - nema izmotavanja prestrojavanja i preticanja ko sto kod nas rade
inace, i za pjesake i za bicikliste i za vozace u saobracaju postoji konstrukcija i osnov svih pravila i obaveza koja kaze - ako je bezbjedno onda nesto... vrlo cesto svi ovo zaboravljamo (neko vise neko manje) no nam se cini da imamo neka prava koja nam drugi moraju garantovati, a mi mozemo bez glave
Udes što je juče bio na autoput.
Vozač pasata 2,3 promila, zakačio daciju i obrnuo je.
Last edited by pauki; 13-10-25 at 20:31.
i mislio sam na desnu stranu kolovoza, do, valjda, metar.
Interesuje me kako se prvilno biciklisti prestrojavaju da skrenu lijevo ako ima dvije saobraćajne trake?
@joni
pa ako ti stojiš a oni se kreću desnom stranom kolovoza onda te ne zaobilaze (što je slučaj sa motorima) nego idu svojim putem?
@lutheduck
za ovo bezbjedno se potuno slažem ali da tako svi misle, ne bismo imali zakrčene raskrsnice svima onima koji zeleno podrazumijevaju da moraju da skrenu a ne da mogu
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Prvo ženi...
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Vjerovao ili ne, kad sam polagao A kategoriju, pravilo je bilo (ne znam je li još) da kad skrećeš lijevo na npr. bulevaru, treba da se prestrojiš u lijevu stranu skroz lijeve trake, pratiš zamišljenu liniju do lijeve strane skroz lijeve trake u ulici u koju se uključuješ, onda daš desni žmigavac i preseliš se u desnu stranu trake. Isto tako, kad ulaziš u kružni, ulaziš lijevom stranom lijeve trake, kružiš uz unutrašnju stranu kružnog (dakle, opet lijeva strana skroz lijeve trake) i isključuješ se na isti gore opisani način. Maksimalno zbunjujuće![]()
Biciklista se kreće do maksimalno 1 m od desne ivice kolovoza, uglavnom je najsporiji u saobraćaju i baš i ne pretiče, ali ima slučajeva kada obilazi (npr. kolonu koja stoji na semaforu) i tada obilazi sa lijeve strane, nikako ovo provlačenje sa desne strane (koje je postalo uobičajeno pojavom električnih trotineta).
U EU većinom važi pravilo (koje će najverovatnije doći i do nas) da se biciklista može kretati i trotoarima do maksimalne brzine od 15 km/h, na biciklističkim stazama do 25 km/h, a ako ide brže onda putem.
Za skretanje lijevo važi prosto pravilo, ispruži se lijeva ruka, pa se predstoji do linije, onda se opet ispruži lijeva ruka pa se predstoji. Ja lično na svako moje biciklo (radi ovih i sličnih manevara) ugrađujem retrovizor, a uobičajno se (vješt) biciklista na brzinu osvrne kod ovakvih manevra da bi procjenio bezbjednost.
Sent from my Motorola 8400
Bivši ambasador i politički direktor Demokratske partije socijalista, Tarzan Milošević, jutros je imao saobraćajnu nezgodu na auto-putu Princeza Ksenija, saznaje RTCG
Kako saznaju, Milošević je na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore i u teškom je stanju.
Kako se uspijeva na autoput imat udes da mi je znat
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Lagano, voze 100 na sat a to je za neke bez iskustva prevelika brzina, onda telefoni, nepaznja…
ovo ti je bilo tacno dok na bicikla nijesmo dodali 18 brzina i/ili baterije![]()
i jos gore razne kreatine, proteine, i ostale hemije u bicikliste koje se tripuju da su na tour de france, a da smo mi ostali pomocna vozila
generalno u saobracaju sam bubica, ali sam neki dan za dlaku izasao na semafor da se malo popricam sa jednim biciklistom sta je radio... no bi mi dzaba bilo, stao je na crveno (za auta) i jedno 5 sekundi kasnije odlucio da ode preko trotoara i pjesackog pa da se vrati na kolovoz
ako je jutro, oko mataseva onda bome i lagana poledica ko nista... uletis malo brze, kliznes, ne znadjes se i eto caskom recepta za katastrofu
Zna li ko kako nam je Vesko Delic,jel' dobro?
Ne znam ali komentari su tu...
da se to oporavis sto prije Presjednice ove na vijesti zanima materijala steta vidi sta pisu nmg vjerovat
Prelijepo, momak za primjer omladini i Mojkovcu. Samo da se ti oporavis prijatelju i onda aj polako sa pozicije koje nisi dostojan.
sacuvao je bog dobrog momka i nasega brata .zivio nam predsjednice 100 godina
Kako rade botovi punom parom![]()
Telefon znaci
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks