Krvnu vezu ce prije imati neki od Crnojevica sto je izbjegao za veneciju i asimilovao se nego iko iz CG, kulturno svakako imamo svi.
Cus nije, pa Mehmed II je opisan sa vise strana, kako zapadnih tako i turskih i vizantijskih. Ne znam kako tebi to ispada da su Turci bili romanticari i zeljeli mir u svijetu, to si ti napisao a ne ja. Al svakako je cinjenica da su dostinu dogadjaja kako onih velikih tako onih svakodnevnih detaljno opisivali.
Ovo cinjenica bas i nije, Ivan nije bio tvrd protivnik ali jeste "naporan", najmanje u vojnom smislu, najvise u tome sto se koristio svime i svacim, njega ni Marinus Barletius nije volio a on je jedan od glavnih izvora za taj period 1470-1480. Igrao je na kartu i Mlecana i Turaka al isto tako Zabljak Crnojevica ostavio na izvolte (na kraju jeste povratio al nista znacajno nije radio nakon toga).
Kad vec pomenu Srbiju, nemoj da moram da objavljujem sta je Djuradj Crnojevic napisao 1499. u testamentu
Inace, zanimljivo mi je kako ostale prozivas za mitomaniju itd a bas cesto se isti koristis takvim stvarima. Epika je lijepa samo treba znat granicu

)))
Bookmarks