Originally Posted by
Bluemoon
Hu kers enivej.Bacanje prašine u oči.
I ova im je epizoda genijalna.
Gledao sam neku epizodu, ne znam je li ova, dje tuzilac iz Roterdama kaze da se u Roterdamu, prema nekom istrazivanju, u 24h usmrce 42.000 crta kokaina...
Tu je kvaka i fundamenat, navodne, sustinski lazne i fingirane borbe protiv svjetske trgovine drogom, u kojoj ustvari ucestvuju vlade svjetskih drzava, sluzbe bezbijednosti, mafija, raznorazni nevidljivi centri moci, interesi, trgovina drogom je prosto receno nezvanicno legalni dio ekonomija, privreda, svjetski obrt kapitala raspodijeljen na razne drzave...
Cini mi se na osnovu jedne epizode ovog serija koji sam vidjeo, da je akcenat na svercu droge koja zavrsava na trzistu zapadne, sjeverne Evrope je l tako?
I kako se oni "bore protiv" toga?
Tako sto su napricali price i price o zapljenama, detektorima droge, obucenim psima, senzorima, spektakularnim akcijama, nindza kornjacama, neustrasivim tuziocima koji fataju clanove mafije, klanova, razbijaju enkripcije itd itd itd...
Sustina je sasvim drugo...
Zasto je droga, pogotovo kokain - legalan u istoj toj zapadnoj Evropi?
Bukvalno pitam, najbukvalnije...zasto je kokain legalan i zasto ima da se kupi na svakom koraku?
Kako se ti boris protiv necega - a i dalje mozes da ga kupis dje oces?
Tako sto se "boris" protiv nekih klanova, zaista pohapsis neke ljude, zaplijenis drogu, istovremeno pustas neku drugu na trziste. Kota policije, sudstva, tuzilastva - ispunjena, nosici zapadnih Evropljana jos ispunjeniji belim!
Elem, da razoblicimo laznu licemjernu borbu zapadnjaka protiv sverca droge - ne bori se protiv toga tako sto hapsis, neke kriminalce - nego tako sto hapsis krajnje konzumente.
I tako sto im dosudis takvu kaznu...da zazali sto se rodio. I tako kazni one ulicne dilere na najnizem stepenu hijerarhijske organizacije i tacka.
Nema konzumenata, nema dilera, nema sverca! Sto bi rekao jedan bivsi premijer - "bas je jednostavno!"
I u CG je takodje kokain legalna droga, smrcu je od djece do penzionera doslovno, imas da je kupis maltene na trafiku, ovamo se hapse neki, prave se neke zapljene, banane, tone, desetine kilograma - medjutim i dalje imas da je kupis na svaku trafiku...
Ne bore se vlade protiv drogiranja. Naprotiv njima takav trebas...jer od takvog tebe - oni politicki profitiraju. A neki i materijalno.
U tom kontekstu droga je samo jedno od iskusenja i zupcanika u cijelom mehanizmu kontrole svijesti i oblikovanja nasih zivota. Iskusenja pred koja moras pasti i puzati.
Takvi im trebaju.
Sa takvima je lakse...
Last edited by Platinum; 03-10-25 at 07:33.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Bookmarks