Inace jos jedan Skot, Ficroj Meklejn je svojevremeno dolazio na ove prostore da u ime britanske Krune uredjuje prilike na Balkanu. Ti Hajlenderi su zagrizeni sljedbenici britanske Krune, porodicno, generacijama. Jer uvijek dobiju svoj dio od osvajanja. Ficroj je i nas volio i razumio.
Pusti ti Putina no se cuvaj svih tih jutjubera i infuensera koji ti pune glavu svim i svacim. Svaka glava nadje svoga Kirka.
Polinezija gospodo.
Неки неандерталац који каже да је то његово и да је игуман манастира Брчели окупатор. Вјероватно. Драгова лука је иначе из Бачког Доброг Поља, па је о.Никон одатле дошао да окупира неандерталчеву земљу.
SFRJ je isplatila pofine naknade da se tadasnji stanovnici oko bazena odsele u veselije krajeve ali je ljubav prema bastini ostala istog intenziteta cak pojacana finansijskim sredstvima. Davno je taj prostor isplacen zbog ambijenta ali je bio zgodan i za nicanje divnih favela sa druge strane bazena prema magistrali.
PUP je usvojila vladajuca vecina ali Knezevic moze da manipulise sa plebsom zbog nacelnog deficita logike prosjecnog konzumeta takvog narativa.
Davno placeno zemljiste, najzagadjenije podrucje vec, formalno i dalje teritorija Glavnog grada, projekti uradjeni, i treba objasnjavati postulate ekologije nekome ko je pristao da pedeset godina bitise i uzgaja hranu pored bazena KAPa.
A na konto rata za mir, ko se sjeca tog vremena a da nisu price uz vatrenu vodu, sjetice se dva najveca funkcionalna trovaca i huskaca, Emila Labudovica i Perice Djakovica. Kako je to zivopisno bilo , tacno si mogao da omirises nekog ustasu koji se sunja ispod prozora tvoje kuce i sprema se da te sredi. Ili makar samo sto nije stigao sa granice. Pravi pripovjedaci.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja imam informacije da im je placeno samo za prostor uz ivicu ograde KAPa odnosno bazena. Ne za citavo selo. Posto imam svjedocenja kako je gradjen na primjer Blok 5 nesto sumnjam da je tadasnja vlast bila siroke ruke po bilo kom osnovu. Znas kako, ko im je kriv sto nisu odselili u inostranstvo no oce da zive u svoje selo koje kao i svako drugo crnogorsko selo moze da bude samo plijen crnogorskih vlasti. Sto se tice favela pa zar to nije nacin zivota u Crnoj Gori? Zar se ne sprdamo Vojvodini? Svako ko nece da zivi u Botun ili nekoj drugoj faveli moze da izdvoji par stotina hiljada eura i rijesi sebi stambeno pitanje u Podgorici. Kako je to samo jednostavno, a niko to jednostavno rjesenje da objasni Botunjanima. Ni sad ni prije.
Sto se tice Pipuna, cak i on moze da se bavi politikom u CG jer su ostali `bolji` od njega. To je nas `ljudski materijal`. Niko vam ne brani da otmete mikrofon iz Pipunovih ruku i povedete Botunjane u bolju buducnost. Niko vam ne brani da zagazite medju Botunjane i nadglasate se sa tim narodom. Da promijenite narativ i nametnete svoj. No to zahtjeva trud, rizik, hrabrost - sve po cemu smo `poznati`.
Prva zrtva rata je istina. Neko kaze ratni plan. Kako god. Ja se sjecam kada su `Vijesti` prenosile dje crnogorski vojnici u Avganistanu grade skolu u nekom tamosnjem selu. Kao da citas Komsomolsku pravdu iz 1985.
Polinezija gospodo.
Bili su dovoljno siroke ruke za taj dio koji je bio ugrozen. Naravno, niko im nije branio da nastave da zive u svojim posjedima i njeguju djecu i uzgajaju hranu tamo.
A Knezevic sigurno ima svoje razloge za to sto radi, sigurno nije iz altruizma u vlasti koja je zakucala to postojenje tamo tim ljudima uz ogradu gdje im se unucici igraju.
Cuvena crnogorska siroka ruka. Taj je kraj citav ugrozen i trebali su da ih organizovano presele na neku drugu lokaciju. Citavo selo. Prostora je bilo. Ali cuvena siroka ruka. Ja vjerujem da je bilo para i za ukljanjanje bazena crvenog mulja. Ali siroke su nase ruke. Pa zahvatamo. Ja se ne salim kad kazem da nasa vlast bilo repiblicka bilo opstinska uopste nije razmisljala o prostoru na pola sata od bulevara Lenjina. Takvi smo mi kad izadjemo iz opanaka. Uzmi prosjecnog Botunjanina kad ode u Podgoricu ili Budvu. Sto on tamo moze da vidi? E zato imas ovo sad.
Koji je to crnogorski politicar proda svoj stan da bi finansirao svoju politiku? Koji je to crnogorski politicar preskocio veceru? Ni Omer pasa Latas nije u Crnu Goru dosao iz altruizma.
Polinezija gospodo.
Što ćeš..tako ti je nastalo Bilećko Jezero.
Ahahaha što je ovo.Omer pa još Paša veli Latas.
Mogli su oni podijeliti parica i citavim selima ali opet bi po slijedu stvari stanovnici ostali bez obzira na rizike. Iz kojeg pak razloga preuzimaju rizik to je pitanje kojim se ne treba baviti, jednostavno je tako, zbog tog fenomena recimo i dalje stoji na bocama izbjeljivaca naznaka da ga ne treba piti i gutati.
Traži se razumijevanje da će kanalizacioni kolektor i prečišćavanje otpadnih voda unaprijeiti okolinu od ljudi koji provedu život na metar od septičke jame i nikad ne plate gownaru da makar malo izvuče iz nje.
Prevelika očekivanja, rođaci...
Tko leti, vrijedi...
jedina stvar u svoj ovoj pompi oko kolektora i borbe 'poštenih' zećana vs glavni grad koja mi se baš dopada jeste što su isti. jer da je recimo kolektor gradjen za vrijeme mandata dpsa bilo bi eo napadi na Srbe, Crnogorci namjerno idu protiv Srba, endeha i slične stvari. ovako su i mujović i ovi 'hrabri' zećani iz istog šešira. profesionalni 'Srbi'.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Znači nešto tako jednostavno za shvatiti i djetetu od par godina no ajd ne čudi.Vele da jedan ima septičku pa noću je isprazni pumpom po okolnom zemljištu ali neće komšije komšijama da se zamjeraju ako je to tačno i ako toga ima onda ništa ne čudi.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
emilo je sad oslobodilac.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Taman, ali je mozda tako jer je Emilo bio prime time 19:30 u vrijeme dva kanala iste televizije, to se ne propusta tada, kao direkt infuzija u mozak. Perica je bio mobilan, obidje polozaje, vidis i druge likove u prici i pokrivalice ali Emilo sjedi za katedrom i urednicki dodaje boju miris i ukus prici. Stavise, toga cak i nema vise, sad slusas puke vijesti a ne bajke za odrasle.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks