Page 355 of 548 FirstFirst ... 255305345351352353354355356357358359365405455 ... LastLast
Results 8,851 to 8,875 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    6,139
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Nego nek se probaju u MMA taman Dragicevic vs Knezevic ....
    I nek sudi Dragan Koprivica

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

Znam da se pitao Momir Bulatović.

No stojim pri tome da bi ođe bilo krvi do koljena da su se pitali ti sa Cetinja.I to direkt tenkova iz Beograda.
    To je ono što nekima nikad neće biti jasno.

4. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ако сте се питали како су нам очеве нахушкали на Дубровик, само гледајте Пипуна и његово хушкање.
    A u Avganistan su nas nahuskali dnevnicama. Mada ti je taj `rat za mir` vjerovatno u redu. Dje ce kruska no pod krusku.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    18,929
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ahahahahahahaha, ne može čoek da ti ne obožava taj humor, ali naiskrenije

Ne, Joni, i ne, Blu, Milo se u to vrijeme prosto ništa nije pitao. Niti je imao tu poziciju, niti je imao tu moć. Pitao se isključivo Momir, to mu je bila i ustavna i realna pozicija. Zato ovi dobri ljudi na Cetinje baš njemu i pjevaju, a ne Milu, i neđe na kraj zato je isto tako reko i Tribunal u Hagu.
    Percepcija Mila kao nekoga ko se za sve živo pita je nastala u decenijama poslije, a ne tad. I baš zbog te percepcije ova đeca danas imaju problem s istinom, kad im se prekreči

A ti, Blu, jesi u pravu da je suštinski sve iz Beograda išlo, i najviše bih na svijet volio da je do kraja tako jednostavno. Ali ostaje i izmjerena činjenica da je u to vrijeme oko 92% naroda CG (intenzivno i eksplicitno) podržavalo taj pohod.
    Je li malome ko branio da bude među 8% onih koji ne zagovaraju da se škola demolira i zapali?Ne,nije.
    Da jeste,valjda bi ta njegova sposobnost da se pita za sve živo,a koja je došla kako ti kažeš u decenijama posle odnosno kako ja mislim postojala i tada,isplivala i da je bio među tih 8%.
    Po školskom ustrojstvu/ustavu jeste se Momir pitao ali mali je bogomi bio svjestan svog potencijala i dominantnosti i tada iako je bio samo zamjenik predsjednika odjeljenske zajednice,jer je pragmatično znao da je škola samo gubljenje vremena i da se više isplati dilovat cigare na velikom odmoru

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 12-09-25 at 19:03.

7. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ponavljam se iznova i iznova, ali zamisli drzavu dje je Pipun neko i nesto.
    Zamisli narod koji stoji iza Pipuna. Ćaci klasicni.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
    Zamisli drzavu koja je veci dio naroda otjerala na marginu. I to na marginalnu marginu. Narod koji zivi pored bazena crvenog mulja. A sad trazis da se ponasaju kao lordovi. Pamet ona klasicna.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    4,258
    Thanks Thanks Received 
    8,192
    Thanked in
    3,127 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Zamisli drzavu koja je veci dio naroda otjerala na marginu. I to na marginalnu marginu. Narod koji zivi pored bazena crvenog mulja. A sad trazis da se ponasaju kao lordovi. Pamet ona klasicna.
    Niko nikoga nije nacera na marginu.
    Ako neko stoji iza retardiranih politicara, treba da preuzme odgovornost za to. Ne mozes podrzavat Pipuna a da imas IQ veci od 57 i da nisi ćaci.

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

A u Avganistan su nas nahuskali dnevnicama. Mada ti je taj `rat za mir` vjerovatno u redu. Dje ce kruska no pod krusku.
    A što su to naši vojnici činjeli u Afganistan,boguvala znaš li ili ovako ka i vazda ka maksim po diviziji?Rata viđeli nijesu no su bili u mirnu zonu neđe po kuhinji i gulili krompir.
    A da znam ne vrati se nijedan obezglavljen,u kovčeg ili ka invalid no sa kešom u mirovne misije.
    A makse.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

jes, čistili špajze neke. to je domet vojske ove države. najgora vojska članice alijanse.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    A što su to naši vojnici činjeli u Afganistan,boguvala znaš li ili ovako ka i vazda ka maksim po diviziji?Rata viđeli nijesu no su bili u mirnu zonu neđe po kuhinji i gulili krompir.
    A da znam ne vrati se nijedan obezglavljen,u kovčeg ili ka invalid no sa kešom u mirovne misije.
    A makse.
    E kakva ti je logika. Sa puskama su otisli u tudju zemlju kao dio agresorske ekipe. Kako trgujete sa obrazom, u redu je kesh od NATO pakta, a pogresno je ves masina iz Konavala. Zato nam je sve ovako.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    18,929
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

A makse.
    Nisu gulili krompir no su stražarili da bi se naspavali obezglavljivači glava u pauzama između obezglavljivanja onih u sandale i njihovih bosih đece i žena

Last edited by joni; 12-09-25 at 19:13.

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

E kakva ti je logika. Sa puskama su otisli u tudju zemlju kao dio agresorske ekipe. Kako trgujete sa obrazom, u redu je kesh od NATO pakta, a pogresno je ves masina iz Konavala. Zato nam je sve ovako.
    Nemoj da me smaraš patetikom da te zamolim govorim kako jes jer znam odlično kako su sebi nekako đe razumijem pored bijedne plate u vojsci nekako ođe gledali da naprave krov nad glavom a puške gledali nijesu ja da ti rečem a ti pričaj što te volja.

Fronta gledali nijesu.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

I aj, kad već odlutasmo od teme, moja krivica, upravo Par detalja o tom vremenu. Jer znam, vidim, da je ono danas iskrečeno do nevidiljivosti.

Ustavna pozicija Preshjednika (preshjedništva) CG je bila takva da je bukvalno sve poluge vlasti imao u svoje ruke. Pročitajte Ustav SFRJ i Ustav SRCG ako ne vjerujete.
    Ako ne vjerujete da je to tačno tako i bilo u reali, i to potpuno, iščitajte novinske tekstove tog doba, pogledajte ovakve klipove, viđite ko je u ime CG potpisao naređenje za Dubrovnik, viđite ko je išo u Hag da u ime CG još u to vrijeme samostalnost potpisuje, a na kraj viđite i što kasniji Haški Tribunal o tome smatra, na osnovu dokumenata.
    Nepoznanica, znam, i već sam to sreo ovđe par godina unazad, ali u to doba mi smo preshjednički sistem imali u državu

Zanimljivost tek naročita.
    Sve te godine, do neđe godinu prije razlaza, Momir Bulatović je važio, i eksplicitno bio, znatno ''procrnogorskija'' varijanta nego Milo Đukanović. Koji je sa izrazito ''prosrpske'' pozicije svoju karijeru kretao. Iščitajte i o tome tekstove tog doba, naročito u vezi tog Momirovog potpisa u Hagu, a kasnije i pomoći Srbima u BiH.
    Metamorfoza ova dva lika, koja je okončala onime što vam je danas poznato (zbog čega ga uzimate kao aksiomatsko i vazda važeće), je otpočela neđe 1995, prethodnim ''razmoćavanjem'' Premijera i laganim ulaskom u sukob sa Beogradom.
    A kulminirala razlazom, i meni najinteresantnijim detaljem onih njihovih čuvenih tv sučeljavanja na preshjedničke, koje je CG gledala u obimu 110%:

Kaže Momir Milu: ''Vi danas, kao potomak jednog od najvećih Srba i četničkih komandanata CG...''
    A Milo odgovara Momiru: ''Vi danas, kao unuk poslednjeg strijeljanog Crnogorca u Božićnoj pobuni od strane srpske žandarmerije...''

I taj mi je detalj najsuštija slika svih naših tragičnih zabluda i obrta, i tad, i prije toga, i nažalost danas.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

16. The Following 7 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Niko nikoga nije nacera na marginu.
    Ako neko stoji iza retardiranih politicara, treba da preuzme odgovornost za to. Ne mozes podrzavat Pipuna a da imas IQ veci od 57 i da nisi ćaci.

Pa jedino se Pipun tamo pojavio. Idi ti medju taj narod pa se objasni sa njima. Idi nadgornjaj se Pipunu ako mislis da se bavis javnim radom ili se pokrij usima. Ne vodi se politika samo po televizijskim studijima. Ne valja veli narod. Englezima valjaju Gurke sa Nepala.
    Da nije mozda drzava otisla u Botun ili bilo koje crnogorsko selo i urbanizovala prostor, odredila dje ce i sto da se gradi. Da im mozda nije dala od cega ce da zive. Medjuljudski odnosi su dvosmjerna ulica. Drzava se potrudila da sve sto je pola sata udaljeno od bulevara Lenjina bude na marginama, poludivlje, prepusteno zakonima dzungle. U poslednje vojvodjansko selo znao se red. Barem se znao dok nismo i tamo dosli.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    3,403
    Thanks Thanks Received 
    401
    Thanked in
    244 Posts

https://www.pobjeda.me/clanak/kovace...kojoj-pripadam

“U zemlji u kojoj skandiranje da se pripadnici mog naroda ubijaju prolazi sa mlakim reakcijama i ćutanjem, u zemlji u kojoj mediji zbog političkih razloga i razlika opravdavaju ubistvo Čarlija Kirka, preko godinu dana pokušavao se vršiti neprimjeren uticaj na institucije kako bih se ja procesuirao zbog govora povodom obilježavanja bitke na Grahovcu. Možda i nije loše što smo u godinu dana vidjeli mržnju jednih i dvostruke aršine kod mnogih”, naveo je Kovačević.

E, ščim drug Mafa ovo uveza, ovo je fešta.

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

@Buva+gacce

Pušti dobro je to.Dobro smo mi na kraju prošli.

Jes da smo se obrukali i sve to,i jes da smo dobili svakakve mafije i to,i svakakve povratnike,
    ali da su nam ođe tenkovi iz Beograda došli u to vrijeme pola bi ih dočekalo cvEćem.
    Trebalo je ipak malo godina i godinica pa da se nekako na mir rastanemo.Faking činjenica.
    Last edited by Bluemoon; 12-09-25 at 19:27.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Nemoj da me smaraš patetikom da te zamolim govorim kako jes jer znam odlično kako su sebi nekako đe razumijem pored bijedne plate u vojsci nekako ođe gledali da naprave krov nad glavom a puške gledali nijesu ja da ti rečem a ti pričaj što te volja.

Fronta gledali nijesu.
    Hohoho nije to patetika ni smaranje. Nema opravdanja kad podjes u tudju zemlju sa puskom. Kako god da se posle toga vratis. I ljekar moze da ima nikakvu platu ali zbog toga ne smije da dovodi zivot pacijenta u opasnost. Majstori smo da vrlo ruzne stvari objasnimo na nacin koji nama odgovara. Zato nam je sve ovako.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    1,360
    Thanks Thanks Received 
    1,088
    Thanked in
    622 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Jes, sa pipunom gLJibavim, izdajnikom, stranim plaćenikom.

Ono ćelavo je fekalija

Thanks Thanks Given 
    18,929
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    I aj, kad već odlutasmo od teme, moja krivica, upravo Par detalja o tom vremenu. Jer znam, vidim, da je ono danas iskrečeno do nevidiljivosti.

Ustavna pozicija Preshjednika (preshjedništva) CG je bila takva da je bukvalno sve poluge vlasti imao u svoje ruke. Pročitajte Ustav SFRJ i Ustav SRCG ako ne vjerujete.
    Ako ne vjerujete da je to tačno tako i bilo u reali, i to potpuno, iščitajte novinske tekstove tog doba, pogledajte ovakve klipove, viđite ko je u ime CG potpisao naređenje za Dubrovnik, viđite ko je išo u Hag da u ime CG još u to vrijeme samostalnost potpisuje, a na kraj viđite i što kasniji Haški Tribunal o tome smatra, na osnovu dokumenata.
    Nepoznanica, znam, i već sam to sreo ovđe par godina unazad, ali u to doba mi smo preshjednički sistem imali u državu

Zanimljivost tek naročita.
    Sve te godine, do neđe godinu prije razlaza, Momir Bulatović je važio, i eksplicitno bio, znatno ''procrnogorskija'' varijanta nego Milo Đukanović. Koji je sa izrazito ''prosrpske'' pozicije svoju karijeru kretao. Iščitajte i o tome tekstove tog doba, naročito u vezi tog Momirovog potpisa u Hagu, a kasnije i pomoći Srbima u BiH.
    Metamorfoza ova dva lika, koja je okončala onime što vam je danas poznato (zbog čega ga uzimate kao aksiomatsko i vazda važeće), je otpočela neđe 1995, prethodnim ''razmoćavanjem'' Premijera i laganim ulaskom u sukob sa Beogradom.
    A kulminirala razlazom, i meni najinteresantnijim detaljem onih njihovih čuvenih tv sučeljavanja na preshjedničke, koje je CG gledala u obimu 110%:

Kaže Momir Milu: ''Vi danas, kao potomak jednog od najvećih Srba i četničkih komandanata CG...''
    A Milo odgovara Momiru: ''Vi danas, kao unuk poslednjeg strijeljanog Crnogorca u Božićnoj pobuni od strane srpske žandarmerije...''

I taj mi je detalj najsuštija slika svih naših tragičnih zabluda i obrta, i tad, i prije toga, i nažalost danas.
    Haha.
    Ti ćeš,vjerujem, znat koliko ima istine u onoj priči koliko je trajao let onim saveznim avionom Momira i zašto je trajao mnogo duže no što je trebalo i zašto bi letio sve do nestanka goriva.
    Da je Milo sa Momirovom pozicijom bio u taj avion ne bi bilo priče i preganjanja pričom i let bi trajao mnogo kraće,ušteđelo bi se gorivo.Eventualno bi imao međuslijetanje u Cirih ili Nikoziju(zli jezici bi rekli da otvori račun još tada).
    Pošto nije bio predsjednik otvorio ga(ih) je kasnije.

Last edited by joni; 12-09-25 at 19:32.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

A makse.
    Quote Originally Posted by outline View Post
    jes, čistili špajze neke. to je domet vojske ove države. najgora vojska članice alijanse.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisu baš čistili krompir. I jedan se jeste vratio u kovčeg. Srčani udar, kazalo se. Ne da što trućam tu, jasan mi je smisao toga što govorite, no samo eto i tim ljudima valja ponešto respektovat.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Meni je samo nevjerovatno kako kimi, gandalf i ekipa nestase sa foruma kad pocese ovi njihovi da ih peglaju a fino su nam rekli da ih sacekamo da "izduse".

Realno gradili su tu osvjezenu Crnu Goru sa Vucicem, i opet, nije mi jasno koji dio je njihovog mozga pomislio da ce im to uspjeti. Mislim, sto su Vucicem a ne sa Milom i koja je razlika.

Elem, tu je bilo i ono njihovo cuveno razmisljanje da se ne moze biti i protiv jednih i drugih pa su nas sve redom kitili epitetima da smo ovo ili ono i sad kad je izio vuk magarca utekose sa foruma. Pa dje je tu odgovornost majku mu da nam objasne ovu idilu?
    Vratiće se rode, iskupiće se Gando - mora to mu je naredni zadatak
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

Hohoho nije to patetika ni smaranje. Nema opravdanja kad podjes u tudju zemlju sa puskom. Kako god da se posle toga vratis. I ljekar moze da ima nikakvu platu ali zbog toga ne smije da dovodi zivot pacijenta u opasnost. Majstori smo da vrlo ruzne stvari objasnimo na nacin koji nama odgovara. Zato nam je sve ovako.
    Znaš ti onako posprdno da se sprdaš sa nekim Škotom koji je pod ugovor VB inače bi tri godine ležao u tvorza da je odbio pa su ga slali u Irak i Afganistan.
    I da se diviš Britima ali pljuješ po Škotima i Crnogorcima.
    I ovaj Škot je vata krivine samo da nekoga ne ubije najčasnije je tamo gulit krompir vjerovala ili ne.

Inače,postoje ratovi đe najčasnije biti dezerter kao onaj rat đe ti podržavaš Vlada Putina.
    Tvoje divljenje Vladimiru Vladimiroviču Putinu samo bi budali promaklo.
    Last edited by Bluemoon; 12-09-25 at 19:44.

Thanks Thanks Given 
    6,088
    Thanks Thanks Received 
    6,632
    Thanked in
    3,167 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Jedino ako i otpjeva obje himne prije meca.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

27. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Vi zaboravljate kakav je kontekst SR Crne Gore unutar SFRJ. Naseljavanje na tudja imanja od Djakovice do Subotice. Rodbina po Beogradu kao medalje na grudima. Dodjeljivanje borackih penzija sve do osamdesetih. Najbrojnije clanstvo Saveza komunista.
    Zasto su se odazvali na poziv JNA i otisli dje im je bilo naredjeno? Isto zato sto je neko u britanskoj vojsci ratovao na Foklandima jedno 3,000 kilometara od Londona. Razlika je sto je SFRJ svome vojniku obezbijedila poraz, a Velika Britanija pobjedu. Zato je danas lako govoriti o JNA kao agresoru na sopstvenoj teritoriji, a o Foklandima ili Sjevernoj Irskoj kao dijamantima u britanskoj kruni.
    Jedne `Vijesti` su pohvalno pisale o crnogorskim vojncima u Avganistanu. Tako je to kad Amerikanci stoje iza tog rata.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Znaš ti onako posprdno da se sprdaš sa nekim Škotom koji je pod ugovor VB inače bi tri godine ležao u tvorza da je odbio pa su ga slali u Irak i Afganistan.
    I da se diviš Britima ali pljuješ po Škotima i Crnogorcima.
    I ovaj Škot je vata krivine samo da nekoga ne ubije najčasnije je tamo gulit krompir vjerovala ili ne.

Inače,postoje ratovi đe najčasnije biti dezerter kao onaj rat đe ti podržavaš Vlada Putina.
    Tvoje divljenje Vladimiru Vladimiroviču Putinu samo bi budali promaklo.
    Ko zna sto je taj Skot pricao sa tobom i na koji nacin te je gledao. Oni za svakoga imaju spremnu pricu. Nisam je posprdna nego je previse trulih kompromisa, mentalne gimnastike i zbog toga nam je sve ovako.
    Sto se tice bilo koga pa i Vladimira Putina, nije ovo kucketanje po drustvenim mrezama idje ikome ikakva podrska. To mozda u tvom i svijetu neka Grete Tunberg.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    23,946
    Thanks Thanks Received 
    9,826
    Thanked in
    7,339 Posts

Ne pada mi na um da te citiram ostali su ti postovi na temi Putinove Rusije.To je posve uznemiravajuće koliko divljenja.

I nije Skot no Škot.

Page 355 of 548 FirstFirst ... 255305345351352353354355356357358359365405455 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)