Nego nek se probaju u MMA taman Dragicevic vs Knezevic ....
I nek sudi Dragan Koprivica
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Znam da se pitao Momir Bulatović.
No stojim pri tome da bi ođe bilo krvi do koljena da su se pitali ti sa Cetinja.I to direkt tenkova iz Beograda.
To je ono što nekima nikad neće biti jasno.
Je li malome ko branio da bude među 8% onih koji ne zagovaraju da se škola demolira i zapali?Ne,nije.
Da jeste,valjda bi ta njegova sposobnost da se pita za sve živo,a koja je došla kako ti kažeš u decenijama posle odnosno kako ja mislim postojala i tada,isplivala i da je bio među tih 8%.
Po školskom ustrojstvu/ustavu jeste se Momir pitao ali mali je bogomi bio svjestan svog potencijala i dominantnosti i tada iako je bio samo zamjenik predsjednika odjeljenske zajednice,jer je pragmatično znao da je škola samo gubljenje vremena i da se više isplati dilovat cigare na velikom odmoru
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 12-09-25 at 19:03.
A što su to naši vojnici činjeli u Afganistan,boguvala znaš li ili ovako ka i vazda ka maksim po diviziji?Rata viđeli nijesu no su bili u mirnu zonu neđe po kuhinji i gulili krompir.
A da znam ne vrati se nijedan obezglavljen,u kovčeg ili ka invalid no sa kešom u mirovne misije.
A makse.
Nemoj da me smaraš patetikom da te zamolim govorim kako jes jer znam odlično kako su sebi nekako đe razumijem pored bijedne plate u vojsci nekako ođe gledali da naprave krov nad glavom a puške gledali nijesu ja da ti rečem a ti pričaj što te volja.
Fronta gledali nijesu.
I aj, kad već odlutasmo od teme, moja krivica, upravoPar detalja o tom vremenu. Jer znam, vidim, da je ono danas iskrečeno do nevidiljivosti.
Ustavna pozicija Preshjednika (preshjedništva) CG je bila takva da je bukvalno sve poluge vlasti imao u svoje ruke. Pročitajte Ustav SFRJ i Ustav SRCG ako ne vjerujete.
Ako ne vjerujete da je to tačno tako i bilo u reali, i to potpuno, iščitajte novinske tekstove tog doba, pogledajte ovakve klipove, viđite ko je u ime CG potpisao naređenje za Dubrovnik, viđite ko je išo u Hag da u ime CG još u to vrijeme samostalnost potpisuje, a na kraj viđite i što kasniji Haški Tribunal o tome smatra, na osnovu dokumenata.
Nepoznanica, znam, i već sam to sreo ovđe par godina unazad, ali u to doba mi smo preshjednički sistem imali u državu
Zanimljivost tek naročita.
Sve te godine, do neđe godinu prije razlaza, Momir Bulatović je važio, i eksplicitno bio, znatno ''procrnogorskija'' varijanta nego Milo Đukanović. Koji je sa izrazito ''prosrpske'' pozicije svoju karijeru kretao. Iščitajte i o tome tekstove tog doba, naročito u vezi tog Momirovog potpisa u Hagu, a kasnije i pomoći Srbima u BiH.
Metamorfoza ova dva lika, koja je okončala onime što vam je danas poznato (zbog čega ga uzimate kao aksiomatsko i vazda važeće), je otpočela neđe 1995, prethodnim ''razmoćavanjem'' Premijera i laganim ulaskom u sukob sa Beogradom.
A kulminirala razlazom, i meni najinteresantnijim detaljem onih njihovih čuvenih tv sučeljavanja na preshjedničke, koje je CG gledala u obimu 110%:
Kaže Momir Milu: ''Vi danas, kao potomak jednog od najvećih Srba i četničkih komandanata CG...''
A Milo odgovara Momiru: ''Vi danas, kao unuk poslednjeg strijeljanog Crnogorca u Božićnoj pobuni od strane srpske žandarmerije...''
I taj mi je detalj najsuštija slika svih naših tragičnih zabluda i obrta, i tad, i prije toga, i nažalost danas.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Pa jedino se Pipun tamo pojavio. Idi ti medju taj narod pa se objasni sa njima. Idi nadgornjaj se Pipunu ako mislis da se bavis javnim radom ili se pokrij usima. Ne vodi se politika samo po televizijskim studijima. Ne valja veli narod. Englezima valjaju Gurke sa Nepala.
Da nije mozda drzava otisla u Botun ili bilo koje crnogorsko selo i urbanizovala prostor, odredila dje ce i sto da se gradi. Da im mozda nije dala od cega ce da zive. Medjuljudski odnosi su dvosmjerna ulica. Drzava se potrudila da sve sto je pola sata udaljeno od bulevara Lenjina bude na marginama, poludivlje, prepusteno zakonima dzungle. U poslednje vojvodjansko selo znao se red. Barem se znao dok nismo i tamo dosli.
Polinezija gospodo.
https://www.pobjeda.me/clanak/kovace...kojoj-pripadam
“U zemlji u kojoj skandiranje da se pripadnici mog naroda ubijaju prolazi sa mlakim reakcijama i ćutanjem, u zemlji u kojoj mediji zbog političkih razloga i razlika opravdavaju ubistvo Čarlija Kirka, preko godinu dana pokušavao se vršiti neprimjeren uticaj na institucije kako bih se ja procesuirao zbog govora povodom obilježavanja bitke na Grahovcu. Možda i nije loše što smo u godinu dana vidjeli mržnju jednih i dvostruke aršine kod mnogih”, naveo je Kovačević.
E, ščim drug Mafa ovo uveza, ovo je fešta.
@Buva+gacce
Pušti dobro je to.Dobro smo mi na kraju prošli.
Jes da smo se obrukali i sve to,i jes da smo dobili svakakve mafije i to,i svakakve povratnike,
ali da su nam ođe tenkovi iz Beograda došli u to vrijeme pola bi ih dočekalo cvEćem.
Trebalo je ipak malo godina i godinica pa da se nekako na mir rastanemo.Faking činjenica.
Last edited by Bluemoon; 12-09-25 at 19:27.
Hohoho nije to patetika ni smaranje. Nema opravdanja kad podjes u tudju zemlju sa puskom. Kako god da se posle toga vratis. I ljekar moze da ima nikakvu platu ali zbog toga ne smije da dovodi zivot pacijenta u opasnost. Majstori smo da vrlo ruzne stvari objasnimo na nacin koji nama odgovara. Zato nam je sve ovako.
Polinezija gospodo.
Haha.
Ti ćeš,vjerujem, znat koliko ima istine u onoj priči koliko je trajao let onim saveznim avionom Momira i zašto je trajao mnogo duže no što je trebalo i zašto bi letio sve do nestanka goriva.
Da je Milo sa Momirovom pozicijom bio u taj avion ne bi bilo priče i preganjanja pričom i let bi trajao mnogo kraće,ušteđelo bi se gorivo.Eventualno bi imao međuslijetanje u Cirih ili Nikoziju(zli jezici bi rekli da otvori račun još tada).
Pošto nije bio predsjednik otvorio ga(ih) je kasnije.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 12-09-25 at 19:32.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Znaš ti onako posprdno da se sprdaš sa nekim Škotom koji je pod ugovor VB inače bi tri godine ležao u tvorza da je odbio pa su ga slali u Irak i Afganistan.
I da se diviš Britima ali pljuješ po Škotima i Crnogorcima.
I ovaj Škot je vata krivine samo da nekoga ne ubije najčasnije je tamo gulit krompir vjerovala ili ne.
Inače,postoje ratovi đe najčasnije biti dezerter kao onaj rat đe ti podržavaš Vlada Putina.
Tvoje divljenje Vladimiru Vladimiroviču Putinu samo bi budali promaklo.![]()
Last edited by Bluemoon; 12-09-25 at 19:44.
Vi zaboravljate kakav je kontekst SR Crne Gore unutar SFRJ. Naseljavanje na tudja imanja od Djakovice do Subotice. Rodbina po Beogradu kao medalje na grudima. Dodjeljivanje borackih penzija sve do osamdesetih. Najbrojnije clanstvo Saveza komunista.
Zasto su se odazvali na poziv JNA i otisli dje im je bilo naredjeno? Isto zato sto je neko u britanskoj vojsci ratovao na Foklandima jedno 3,000 kilometara od Londona. Razlika je sto je SFRJ svome vojniku obezbijedila poraz, a Velika Britanija pobjedu. Zato je danas lako govoriti o JNA kao agresoru na sopstvenoj teritoriji, a o Foklandima ili Sjevernoj Irskoj kao dijamantima u britanskoj kruni.
Jedne `Vijesti` su pohvalno pisale o crnogorskim vojncima u Avganistanu. Tako je to kad Amerikanci stoje iza tog rata.
Polinezija gospodo.
Ko zna sto je taj Skot pricao sa tobom i na koji nacin te je gledao. Oni za svakoga imaju spremnu pricu. Nisam je posprdna nego je previse trulih kompromisa, mentalne gimnastike i zbog toga nam je sve ovako.
Sto se tice bilo koga pa i Vladimira Putina, nije ovo kucketanje po drustvenim mrezama idje ikome ikakva podrska. To mozda u tvom i svijetu neka Grete Tunberg.
Polinezija gospodo.
Ne pada mi na um da te citiram ostali su ti postovi na temi Putinove Rusije.To je posve uznemiravajuće koliko divljenja.
I nije Skot no Škot.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks