Paradajz iz majkine bašte, domaći sir iz Pavinog polja od teta Zore, domaća kobasica je moja, i paprika u pavlaci iz Volija. Možda sam mogao i bez nje ali je previše volim
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Uh tiOvo ti je ubistvo s predumišljajem
Jakobove kapice freške sam poslednji put vidio prije deset godina na ŠoltuNe vidim kolko su, ali mogu se zaklet da bi na ovu pijacu bankrotirao do trećeg koljena
I, da me nečuvanog puštiš u nju, za dva dana bi mi nestanak u policiju prijavljivali
![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Domaća kobasica lijepo slaninjava rezana usred ljeta, domaća pamidora, sir iz Pavinog polja??? Svaki dan te sve više mrzim iz ljubavi
(za ovaj sir vezu da daš ako misliš da ti ovo oprostim, meni donose na gintaš isto iz Pavinog polja, ali mi se nešto u poslednje promijenio kako mi ne paše)
Nema mi ljepše školjke. Ako ima đe Montefish u pg, probaj tamo da pogledaš, među smrznutima kod njih bude ubjedljivo najbolja.
Mislim da mu je toliko slabija i neredovna prođa u maloprodaju, zbog cijene, da će kod ovih drugih najčešće bit bar mrvu freškije
p.s.
i, po pravilu, mnogo bolje držane i čuvane
Last edited by Buva+gacce; 01-08-25 at 07:51.
Ahahahahahahahahahahahahaha, vidio sam i na onu temu o privlačenju koji si pokvarenjak, ali nisam znao da si toliki![]()
Glava jagnjeća, kost od plećke, kost od rebara i vrata, uz to koje parčence mesa, bijelo mrvuI koji komadić pančete svinjske, mnogo lijepo sušene, da sam imao juneće leđne slanine, ona bi išla.
Dva litra vode, dva litra freškog mlijeka.
Crni luk kolačar freški, isti takav opečen napole na ringlu, glavica češnjaka razrezana napola poprečno, paprika slatka i ljuta opečena na ringlu, peršun, paškanat, celer, papar u zrno, tučena ljuta mrvu, mlevena slatka malo više, nekolika čerija, gomila lovora. Poslije će ić još aleve slatke, i koje zrno kukuruza šećerca i graška.
Ahahahahahaha, jes svaštarija. Ali mnogo ljepših od ove nema![]()
Savjet za slow cooker? Na šta posebno obratiti pažnju. Prije svega, da se sve stavi uveče i da se ugasi sam, ali pretpostavljam da svaki ima tu opciju.
Ovaj mi izgleda ok:
https://www.okov.me/mn/proizvodi/apa...0w-crni-sencor
Ova čorbica izgleda odlično mora se jednom recept probat nisam nikad ni nailazila na istu u restoranima.Inače prolazim pored Kolašina no nisam vozač ne garantujem ali drugi put ću svratiti u ono mjesto i znaš šta viđeh u jedan restoran u BP smrčak na žaru (100g) 20 eura.A Vrganj 200gr 8i50 eura eto vidi se da imam ukusa.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Morao sam ti odgovoriti na ove provokacije
Malo sam bio zauzet ali sam ugrabio da pojedem fino.
Tašta napravila pitu (razvlačila kore). volim veli plus obožavam
Kum spremao jaretinu...
Ja juče neki roštilj ali to već nije bilo previše zanimljivo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Lijepo si mu uzvratio da mi je viđet izraz lica Buve kad vidi fotku jer je ovo jare.
Ne znam zašto, ali ova mi pita totalno izgleda ko da bih pleh sam sravnio. I miriše, i krcka, sve sa slike![]()
Blu, nažalost želudac mi je mnogo genocidnije naravi no ja, i što je jaretine ispod sača (i keks torte) satro u one nekadašnej Hanove u Golubovce... nikad mu neću zaboravitDualni moral, priznajem, tamo đe se ja pitam jarad se ne biju, a tamo đe se on đao pita, satire sve što stigne.
Znam da je za onu drugu temu no daj recept za paradajz čorbu kako ti spremaš?
Na sto načina, kako mi kad dođe, i što pri sebi imam
Najmiliji mi je i najjednostavniji-
Pola čeri u komadu (onaj duguljasti, ne okrugli, ima više kiselosti), pola neki domaći kvrgavi napole ili četvrtine (najbolji oni što vuku na ljubičasto), u pleh, po njima par čenova češnjaka na krupno, preliveno sa malo maslinovog, na 180 u rernu 20-30min, normalni to poslije oljušte ja ne
Glavica nekog mekog crnog luka oprženo na maslinovo (nikako ne držat ulje na tiganj, ogorčaće će, no se prvo tiganj lijepo zagrije, i kako sipaš ulje odma za njim ide luk), malo šargarepe rendane, kad uprži dodaš onaj paradajz, dodaš malo vode (meni još ljepše pileće supe), kad ukuva malo ublendaš štapnim, poslije samo lagano dodaješ tečnost kako ti odgovara, začinjavaš po volji, i kuvaš dok ti miris i ukus ne dođu na ono što voliš.
Meni tu obavezno pred kraj kuvanja dođe malo neutralne pavlake i kockica maslaca, a od začina bosiljak, papar, i lovor su obavezni.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks