Neki stari sir sa ruzmarinom/maslinovo ulje..i čvarciImam strašno nizak pritisak ova kombinacija ga stavi u normalu.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 24-07-25 at 19:56.
Koliko mi je crno uvaljati ove tikvice kolut po kolut u smjesu za poh toliko ih volim, malo mi je što milije ljeti još uz ovaj sos, koji mi je zapravo često baza za mnoge sosove.
( ponekad mirođiju zamijenim vlašcem, jer mi je to omiljeni začin, ali nisam imala ovaj put ) I malo parmezana u prezlu. uh!
Šnicle nisam probala, rekli su mi da su odlične haha
https://postimg.cc/7GbNLW3y
Probaj nekad samo da joj vrh odshječeš a dršku ostaviš, pa do jedno cenat distance od drške zarežeš po dužini na nekih po' prsta debljine, pa okreneš i drugu stranu i sa nje zarežeš jednako. Dobićeš nešto ko onu metlu čupavu- sva će ostat ujedno, sa krakovima o.5x0.5 otrpilike
Lagano ih raširiš, osoliš, kad malo odstoje ocijediš, standardno ono, samo paziš da se ne pokidaju.
Onda je takvu pohuješ.
Em đeca obožavaju kako izgleda ko lutka neka neobična, em kad joj se ozgo doda malo rendanog parmeđana čak i mene mesojeda privuče![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Vrganj prethodno kuvan potom utopljen u maslinovo ulje i pavlaku za kuvanje a onda bombardovan aćeto balzamikom.
Baš nešto bezveze što toliko zanemarujemo bogatstvo pečurki.
Lagani dorucak
Sent from my iPhone using Tapatalk
A top, to je to.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Nemam kontakt, ali ću ti opisat, ako kad naiđeš u Kolašin, ili imaš koga tamo-
na Drijenak kad naiđeš magistralom (kad prođeš galeriju i skretanje za grad), ide groblje s desne a s lijeva bivša franca, skreneš pored france i produžiš tom ulicom, treće skretanje lijevo, u tu ulicu pretposlednja kuća s desne strane
I sušara, i svježe, i bolje nikad niđe nisam uzimao![]()
Aha okey,hvala do sad uzimah ove u komercijalu.Od Mivexa.
No ih nešto baš u zadnje vrijeme slabo isporučuju u PG.
Last edited by Bluemoon; 27-07-25 at 21:38.
Ovi su ljudi ozbiljni, baš veliki posao imaju, ali rade ga na onaj starinski način- kad naiđeš, rasprostreće pred tebe sve što imaju pa biraj, i moraćeš nešto popit
A imaju najbolje od svega.
I aj, kad već Kolašin pominjemo, a snimio sam ovuda da se često o tome raspituje, - pastrmku jedite isklučivo u Konak (Trebaljevo, dodje s lijeve strane kad ideš iz Kolašina), divlja je i spremaju je kako niđe nisam vidio, svaku kost pojedeš i ruke ti poslije tri dana mirišu na čistu ribu, a kačamak ravno preko puta Konaka, neugledna nekakva kućica, skoro šanse nema da je vidite ako se pravo na nju ne parkirate, ako i ne možete nać pitajte samo đe je ''kod Milanke''. Ko to proba, definitivno će znat na šta sam mislio, veze nema sa ovim drugim kačamacima![]()
p.s.
@extravaganca, jeste, jeste, sa ovim sam kačamakom baš i na tebe mislio, pa specijalan tip za tebe: ako nailaziš tuda češće, zaređaj u taj Konak, i svaki put pitaj imaju li slučajno one domaće dunje ili šljive od Krgovića, 5-6 puta će ti reć da nemaju, ali ako im se svidiš, sedmi put će je imat. a onda ćeš viđet rakiju što gledao nisi
![]()
A kako nisi poranio malo sa ovim postom, juče sam bio po Kolašinu. Jeo ga na Crkvine i dobar im je nema što. Mada se malo miksalo, bilo je tu i teletine ispod sača I malo gulaša.
Teletina I kačamak dobri, gulaš mi i nije bio nešto.
Ali moraću obići ova mjesta I to brzih dana pa Javaljm utiske.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dva su mi recepta od babe po majci ostala, a koje mi u život na um nije palo izvest. E tu treba fizička sprema za Supermena, a ne kuvara
Prvi su nekakve krofne, to je svaka bila jednaka, ko teniska loptica, a unutra samo nekakva paučina paperjasta preukusna, i svaka se u usta u sekund topila. Pravila ih je tako što je to tijesto ravno 9 puta premijesila, minimum dvaes minuta svaki put. Pa aj ti to ponovi
Drugi je ovaj džem od kajsija. To tek niko nije ponovio. Kuva se standardno, jedino što je kajsije vazda svaku ponaosob po par minuta probirala. Ma, kad se završi, onda se lagano muti sve dok se skroz ne ohladi. Što bi mu bilo neđe cirka 6-7 sati na ove temperatureAli je onda od toga dobijao nekakvu skroz svijetlu, svijetlu boju, mnogo svjetliju od ove, i totalno drugu strukturu, i ukus kakvom se nikad ni primako nisam.
Za moju fizičku spremu, i ovaj će dobar bitInače, kajsije su mi ove godine ponijele kako nikad nisu- manji prinos dosta, ali to šećera i arome ima kako nije bivalo, i džem je mhhhhhhmmm i ovakav.
A baba je onaj, sa sestrom, kuvala decenijama za Maršalat, e je Tito samo njega htio jest za slatki doručakPa i bolje da se ne takmičim
![]()
Meni su od babe iz Vojvodine ostale knedle sa šljivama nema ništa ljepše na svijet.
Ne može ovo nikad staro bitSa malo se stvari čoek može namaštat u kuhinju kao sa omletom, a da svaka priča savršeno savršena bude.
edit:
i palačinkama![]()
Mocarela/aćeto balsamico/maslinovo ulje i bijeli luk.
Mali off,a možda i nije
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Hahahahaha.
Порто тањир...![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne vidim sta pise pored 10€ ali cini mi se da, kad bih uzimao sta bih volio da se najedem, da ne gledam cijene, na kraju izasao obrok 50-100 eura.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks