Pojma nemam za PG iskreno, ne poznajem je dovoljno da bih mogao komentarisati a niti imam pojma gdje se tacno nalazi zgrada. Ako je dobra lokacija/gradnja vjerujem da ima ljudi koji bi kupili za nesto nizu cijenu (ne brini, spustiti ce se ovo vjerovatno za 10-15%).
Ono sto mogu 100% provjereno reci da takvih na primorju ima koliko hoces i ne, ne pricam samo o pomorcima. Imas ih par i na upravo ovom forumu :P (ne, na zalost nisam taj).
Vecina gleda i dalje na nekretnine kao neku sigurnu investiciju na dugi rok (20+ godina), sto i u vjerovatno svakako jeste nebitno kolike su trenutne cijene. Dal' postoje bolje opcije za ulaganje? Definitivno da ali ne bas toliko koliko bi imali opcija da je CG u EU, il' da imamo siguran/provjeren pristup USA ETFs.
Dodaj na to da dosta ljudi iz regiona isto tako kupuje i to ti je to.
Пазите се тих инвестиција. Неки веле само што цијене не почну падат.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://www.instagram.com/p/DLovfrAtZTC/
Zna li ko kakav je kvalitet izgradnje kod ovih?
Trenutno niko ako pricamo o investicionom zlatu u vidu fizickih plocica od 1, 2, 5, 10, 20 grama....
Bilo je predstavnistvo Insignius Gold u Pg, ali duze vrijeme nemaju plocica u ponudi ako sam dobro čuo. Mogu se naci u po nekoj zlatari ali cijene ga kao nakit pa to nema svrhu.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Pa kolko kapetana broda ima CG?
Eto da ih ima 50 a cisto sumnjam ko osim njih na legalan nacin ima kesa za trgovinu ovih stanova?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A i svaki 1vi bi trebao da ima dosta jaku platu, a takvih ima dosta..
Meni je brat elektricar, nakon 4-5 ugovora popeo se na baaas dobru platu, od 12mjeseci oko 8do10 je na brodu, tako da je to plata cjele godine.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Dosli smo od da svaki kapetan prima 20k do toga da ih ima par. Ja ti mogu iz prve ruke rec da vecina nasih kapetana(i upravitelja) prima mnogo manje od toga.
A ti sto stoje po 10 mjeseci godisnje na brod, njima nekretnine i ne trebaju, ta 2 mjeseca mogu i u hotel prespavat.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nismo dosli da ih ima par nego su par poznata imena. Valja citat malo sto se pise.
Ja iz PG koji nikakvih dodirnih tacaka sa pomorcima nemam znam 3 koja primaju preko 20. Vjerujem da kolege pomorci znaju mnogo vise njih.
Jedan mali hint. Ukucaj recimo Dabinović u google.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Evo ja sam kolega pomorac pa ne znam nikoga da prima toliku platu. A sta sa Dabinovicem tacno, da neko tamo ne prima 20k platu?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Cijene jesu paprene, ali neki ljudi i njih placaju... ja znam barem 4 para koji su u zadnjih godinu investirali po 250k++ u nekretninu
prostom, zele da se skuce, dojadilo im je da budu podstanari, a znaju da bolje biti nece - sad ocigledno mogu da placaju rate koje idu uz kredit od 250k ili vise i to je to
znam i ljudi ciji mjesecni budzeti su 5000+ za domacinstvo - vala ako se od toga ne moze placati 1500 rata kredita bolje da nas nije - jesu zla vremena, ali toliko vala jos nijesu
sto rece kolega - nijesam jedan od njih, ali pogledajte oglase za IT firme pojedine, pocinjale su im plate od 1200-1300 za ljude svjeze iz amfiteatra
Postoji razlog sto sam pomenuo da bi bilo drugacije da smo u EU, te da isto tako postoji razlog sto mnogi gledaju na nekretnine kao dobru investicu (sa prvom) na duze rokove od 20+ godina. Da smo u EU ima dosta veoma sigurnih ETF-ova (opet ponavljam, ovo nije za bogacenje preko noci) koji imaju fin godisnji povrat...
Cak i sa nasim bankama nije nemoguce ugovoriti fin povrat (daleko veci nego ono sto oficijalno reklamiraju) za duzu orocenju stednju.
Ljudi to jednostavno ne shvataju i to mi je prosto nevjerovatno. Zasto se misli da svako ko se bavi nekim biznisom radi to na ilegalan nacin? Klasika, nas regionalni mentalitet?
Ne samo da ima ljudi koji su svjetski poznati u svom poslu, ima firmi za koje mnogi nikad nisu culi a potpuno legalno obrcu milione i milione na godisnjem nivou...
Nisu cifre od 10-15k ali cisto da ilustrujem... Na ovom forumu imamo minimum dva legalna multi milionera (naravno da necu da imenujem :P - godinama nisu aktivni anyway), u mojoj okolini poznajem desetak developera koji su iz CG, rade iz CG (za stranu firmu) i vec duzi niz godina primaju po 4k+ NET na racun (zadnjih par godina mnogo vise) jer su profesionalci u svom poslu.
Last edited by beatnological; 10-07-25 at 09:44.
Ja znam jednog stolara sto ima preko milionnije pomorac
))
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ne ulazimo u detalje je li sve od toga osigurano (jeste kod vecine) i slicno, iz IT struke sam, vidim koliko konkurencija placa
znam ljude koji su kod nas u firmu dosli sa faxa i u roku od pola godine svi presli u firme koje masu bolje placaju
otvorilo se cudo boze stranih firmi, svaki dan cujes za novu, primaju ne pitaju koliko imas iskustva - ljude sa 2-3 godine iskustva vec placaju ~2000
cak su i banke neke skupljale timove, davali su nerealno visoke plate (za bankarski sektor)
opet, ne pricamo da ITjevaca ima koliko radnika u prodaji, ali pricamo da nije vise nemoguce da imas par koji prihoduje 4-5000++ mjesecno i da za te prihode ne moraju biti izvrsni direktori ili krasti
necemo ulaziti u zivote automehanicara, mehatronicara, frizera, kozmeticarki i raznih zanatlija koji redom kupuju stanove i poslovne prostore za kes
dobro, kod njih bi mogli reci da su krali jer ne placaju drzavi sto treba![]()
Jel ovo tema zarade u CG ili tržište nekretnina i cijene?
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks