pa jer oni koji nemaju ćute i ne žale se. kako prije '20 tako i sad. zlatno doba Crne Gore. no vidji ovo, kako nema plate za dio zaposlenih u državnim ustanovama? što vele u centrali?
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ti se ocigledno kreces na PES/DPS dvoru, dje se pije sampanjac od 1000 EUR, kupuju auta od milion EUR, grade vile od 5-6 mil. EUR-a, leti privatnim avionima, i zivi se u vrhunskom luksuzu, i raskosi. Ali to drugar nije stvarni zivot za vecinu gradjana CG. Vecina gradjana CG krpi kraj sa krajem, i nikad im nije bilo gore.
Troskovi zivota su povecani mnogo vise, nego plate, samim tim je pala platezna moc gradjana, i gradjani grcaju/zivotare.
Za sve je to zasluzan PES, i ne vidim da isti radi ista da popravi posljedice svoje pogubne ekonomske politike.
Ajde hipoteticki sto ce PES da radi kad izazove bankrot CG (a to nije daleko). Mozda Spajki/PES misli da ce uspjeti da pobjegne preko granice sa parama, ali nisam bas siguran u to, jer kad se potpuno urusi ekonomski sistem, i pocnu drasticno da kasne plate (ili da se ne isplacuju uopste) u drzavnoj upravi, i pocnu da kasne penzije, bojim se da vas gradjani ne pocnu 'loviti' po ulicama kao 'zeceve'.
Pametnije bi bilo da malo 'skalate' sa lopingovanjem i da radite na stvarnom (a ne fingiranom) oporavku ekonomije. Sve ima svoju mjeru, i svoju granicu/toleranciju. Ako je predjete kod gradjana (a mislim da niste daleko od toga), moze da bude 'veselo'.
https://www.antenam.net/drustvo/3591...WYbefeNRenjNlw
Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su danas pisanim putem upoznali i obavijestili Sud za prekršaje o povlačenju zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok će punomoćnika podnosioca prijave, Advokatsku kancelariju Šušić, blagovremeno pisanim putem obavijestiti oovom ishodu, sa pravnom poukom da zaštitu prava svog klijenta mogu ostvariti putem privatne tužbe u građanskoj parnici ili eventualno u skladu sa odredbama Zakona o prekršajima ukoliko zahtjev podnosioca bude dozvoljen od strane Suda za prekršaje u Podgorici.
Analiza postupanja u konkretnom slučaju zasnivala se na dodatnoj ocjeni osjetljivog specifičnog događaja koji je predstavljao kritiku javnog nastupa usmjerenog na zaštitu dostojanstva žene, a sagledavajući i međunarodne konvencije i standarde u slobodi izražavanja, te imajući u vidu da su javne ličnosti dužne da istrpe pojačanu kritiku na radu i u vezi sa radom i da svojim primjerom preuzmu odgovornost u skladu sa poslovima koje obavljaju.
Samo nek mi neko objasni sto kaznise onog sto je rekao veljovicu prdnjavo???
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Meni je ovo uzasno , jave se par NVO i odmah mijenja se misljenje strucne sluzbe... pff jednostavan znak da strucne sluzbe nemaju kapacitet...
Tako je, pod pritiskom javnosti.
odje moram da uskočim. kolega @extravaganca je protiv Vučića i to jasno piše. ostali su kao 'protiv' al eto nema ko doć' na vlast pa ono neka ga on ili su za njega jer ne mogu biti za studente. jer te studente podržavaju komite i srbomrsci!
ahhaahahahahah plate su sasvim korektne. Kome to pricas druze, ajde te bajke vrati u centralu PES-a, da se i oni malo nasmiju.
Troskovi zivota su porasli visestruko u odnosu na plate, tako da tu 'pristojnu' platu mozes da okacis macku o rep.
Poznanici koji dolaze iz zapadne EU hoce da se slogiraju kad vide CG cijene, a njima su tamo plate po 5-6K EUR, i vise u nekim slucajevima. Likovi iz CH koji imaju po 12K CHF mjesecno kazu da je CG skupa, oder, i da bi rekli da ljude ovdje ocigledno pljackaju na svakom cosku, pocevsi od cijena u marketima, pa do cijena raznih usluga (TK usluge npr.).
Kazes trebala je veza za poslove sa platom od 250 EUR. Ajde sad se druze zaposli recimo u CEDIS, CGES, po TK provajderima, uostalom po bilo kojoj iole jacoj firmi, bez veze, dje su plate od kojih moze da se zivi malo bolje. Malo sjutra pa ni tad.
Te diletantske fore, za IQ 10 mozes prosipati po partijskoj centrali.
Nego da se mi vratimo na aktivnosti Spajkija i PES-a, na pljacku, na malverzacije, i na korupciju. To trebaju gradjani da vide, i da im se to pojasni u detalje. Da svi vide ko je Spajki i PES, ako i dalje ima onih kojima vec nije jasno uveliko.
Trend rasta cijena je zahvatio citav region, a da nije bilo rasta zarada sad bi imali socijalne nemire. Nije tacno da su troskovi zivota porasli vise, jer imamo realan rast zarada.
Npr. sad i bez skole mozes da gulis krompir nedje za 800e i da zivis pristojno.
A to za korupciju, ako imas bilo kakva saznanja podjes fino u sdt i prijavis bez bilo kakvih posledica, sto ranije nije bilo moguce.
Last edited by Crni Zuti; 14-03-25 at 16:58.
Umoran sam od svega sto znam
Znaci kriv je region sto je Spajki lopinger, i pojma nema o ekonomiji. Super opravdanje, za maloumne.
Sad sa 600 EUR ne mozes da kupis ono sto si prije mogao za 250 EUR, toliko o tome, kao i svaka PES istina.
Kazes moze sa 800 EUR da se zivi pristojno u CG:
1. Kirija 300 EUR.
2. Komunalije 100 EUR.
3. Znaci vec otislo 400 EUR iz dzepa, i ostaje 400 EUR, a da nisi iz kuce izasao.
4. Ostaje 400 EUR sa 30 dana ishrane, i sve ostalo. To mozda uspije nekom madjionicaru, koji nece da jede meso, nece da pije mlijeko, nego ce da opstaje tako sto ce da pase travu iza zgrade. PES ekonomija bi da gradjani izgledaju kao da su izasli iz logora, zahvaljujuci toj 'ishrani' gore. Sramotno i jadno, kao i sve sto dolazi iz, i od PES-a.
Da ima pravnog sistema u CG, taj pravni sistem bi Spajkija strpao na dozivotnu, za veleizdaju nacionalnih interesa (protivzakonita zaduzenja, uz misteriozne 'provizije' za pocetak).
Sto se tice guljenja krompira, to je ta PES ekonomija. U 21-om vijeku ti pricas o guljenju krompira. Sto PES nije otvorio visokotehnoloske fabrike, nego je glavna ekonomija guljenje krompira, kafane, i kladionice. Jadno, jadno, sramota, i jadno.
Wtf, ovo je napad na policajce bio vjerski obojen, ovi Albanci ne vjerujem da su mu psovali majku crnogorsku u sred Crne Gore?
Koliko se sjecam, Albanci su napali radnika jer ih nije pustio na trajekt, a ne jer im se nije svidjelo njegovo ime i prezime
Od NetworkMastera (sad ide prica ja imam kuma, druga muslimana) sam se nadao da ce da relativizuje napad, od tebe ne
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Last edited by Tripleta; 14-03-25 at 17:31.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Kolega @extravaganca je za Vucica istim rezonom kojim je on cascavao druge da su za Djukanovica. Kod njega su ti razlozi cak i veci i ubjedljiviji. Sa druge strane ne mozes glasati stranke i licnosti koji su Vucicevi poslusnici a ne biti za njega. Tako da je on i sa te strane podebljan. Kolega je Vucicevac na stereoidima. I sustinski i formalno i po nacinu djelovanja i ideoloski.
meščini da je pisao da mu je Perić (preokret) opcija za glasanje i to par puta. pamtim da je pisao svašta za mandu & lepoglavog. vrlo dobro znam o čemu pišem jer ja ovuda uredno prozivam dfovce pa me napadaju kako mrzim
Srbe. imamo li kolega i ja drugačije poglede na neke stvari, naravno. i par puta smo se odje fino potkačili. eno je tema o Srbiji, momak redovno napada aktuelnu vlast u Srbiji.
eo ja sam glasao za abazovića pa za spajića. oba puta pogriješio, a oni su filijale vučića u CG. tad kad sam ih glasao mislio sam da su makar neki pomak. ispostavilo se da je abazović uništio državu i prodao je snsu a ovaj nastavio tim putem.
odje ima forumaša koji su jasno uz sns i df i koji bi ćerali Crnogorce odavde i koji kažu da su studenti iz Srbije dušmani koji oće da je unište. pa kad im saspeš to u facu onda si srbomrzac. to su stavovi ovija miholjskih zborova koje drže upravo sns & df. eo ih postovi jednoga koji kaže da će ovaj prostor (misli na državu Crnu Goru) biti njihov dakle snsa i dfa.
ja zbog Nikšića ban popih.![]()
Albanci (STRANAC) napali radnike trajekta ( CRNOGORAC).
SRBI (STRANAC) napali sluzbena lica policajce (CRNOGORAC)
ne znam sto ti tu nije jasno ? Jel bio ko u USA ili u Tursku pa nek tamo napadne opsuje policajca ili radnika da vidimo kako ce proci!
Bar si imao zbog čega
Enivejz...
Dječak koji je rasplakao Nikšićane: Srce Elsana iz Petnjice kuca za najvećeg heroja-majku
Elsan Agović, učenik četvrtog razreda OŠ “Tucanje” iz Petnjice osvojio je drugo mjesto na literarnom konkursu nikšićke Javne ustanove (JU) “Zahumlje” – “Mama je glagol od glagola raditi”.Elsan je rođen sa srčanom manom čije posledice i danas po malo osjeća, dok njegov stariji brat ima autizam. Borba je mnogo lakša uz porodicu, te Elsan kaže da je drugi brat-student uzor, a otac se mnogo trudi da zaradi za pristojan život.
https://rtnk.me/drustvo/video-djecak...-heroja-majku/
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks