View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 52 of 63 FirstFirst ... 24248495051525354555662 ... LastLast
Results 1,276 to 1,300 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Ovo je recimo zbilja jezivo nisam znala da je do te mjere tzv ljevica otišla u Q.Čak nije ono ka istraži,no moje mišljenje ide i u neku zonu indoktrinacije bukvalno.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    33 Posts

Čuh nekud skoro čovjeka, koji kaže da: Vrijediš onoliko koliko imaš, da se ne lažemo...
    I na to nema komentara,,

Onda,

Čujem dečkića koji govori tetki: Dobar je taj zet da udje u porodicu, samo ako ima para. Bez para ga ne dovodi..

Ima toga još,,,Vrijeme koje proizvodi debile..

I onda, kako bit pametan, roditi i vaspitati,,,danas, teško..

Kad djeca se takmiče ko koji iphon nosi ...

3. The Following 2 Users Say Thank You to Alba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Govorim o percepciji privatnosti i prava djeteta kod modernog zapadnjačkog društva gdje se forsiranju neke ranije nezamislive stvari, poput sve raširenije pojave da se djeci vrtićkog uzrasta prezentira koncep pola i roda, seksualnosti uz podršku da se samoistraže gdje pripadaju i pritom da grade zid prema roditelju (koji bi taj proces otežao) i sve to pod krinkom građenja idnividualnosti, usvajanja i tolerancije različitosti od malih nogu.
    To je za mene budalaština i ne želim da mi sjutra dijete ima iskrivljeno razmišljanje o tome. Dosta stvari ima koje su došle sa zapada da su dobre, ali ta stvar je teško sr*nje. I nikad neću dozvoliti da se mojem đetetu to, ako ga budem ikad imao, dovodi na dnevni red

5. The Following 3 Users Say Thank You to iMMERSION~ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,297
    Thanked in
    614 Posts

Default Roditeljstvo, da ili ne?

Ja bih volio da moje dijete sjutra ima onaj osjecaj koji sam ja imao … ne znam kako doci do toga jer koliko god razmisljam unazad ne znam sta je to sto je probudilo to u meni … a to je da sam vazda prazio sta radim i trudio se da budem normalan samo da ni jednom trenutku moja majka nebi dosla u situaciju da se stidi zbog mene ili da pati i nervira se …

Mislim naravno na neke vece i bitnije stvari , ne svakodnevne gluposti , ali drugim rijecima nisam se druzio sa lopovima , kriminalcima , narkomanima …. Jesam imao izleta u zivotu kao i svi u te lude godine i pjanio se i imao jedinica i bjezao sa casova al to su sve bile faze ali se dobro znalo u nase vrijeme sta je sramota i sta valja a sta ne valja

Opet da ponovim nisam vaspitan strahom i batinama nego samo pricom (a mozda je to i razlog) , dosta toga mi je bilo pruzeno al opet sam imao tog nekog obzira . Da mi sj moja djeca imaju to ja bih smatrao da sam uspio u vaspitanju

Vremena su cudna , ali mislim da danas generalno roditelji malo vremena imaju za svoju djecu , no je nekima milije na telefon zakucat ili na tv a ne provoditi vrijeme sa svojom djecom

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Stivi; 06-03-25 at 19:18.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

7. The Following 2 Users Say Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Krucijalno je to... s kim imaš đecu. 1. zbog genetike, ali postoji i 2., tj. da li je pravilno vaspitavana osoba sa kim imaš tu đecu. Mnogo toga se prenosi od svojih roditelja na opettt svoje dijete. "Stariji" su dobro znali što rade kad su "mjerili kuću" sa kojom se prijatelje. A danas genetiku vašeg đeteta PREDodređuje šarm, fizički izglid ili novac osobe koja vas je uspjela zaEbat
    I onda kad se probudite... šakama u glavu.
    Vaspitavanjem izmijeniti genetski naslijeđene sklonosti NIJE da nije moguće(zahvaljujući sticanju neophodnih navika), ali je potrebno bit pravi MAHER(psiholog).
    Ljudi idu iz krajnosti u krajnost. Jedni ne kontrolišu đecu, dok ih drugi robotizuju.
    Najbolje ih je ne dirat uopšte do neke osme-devete godine. Da im se nesmetano razvijaju moždane vijuge. A pravo vaspitavanje i počinje neđe baš od tih godina.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    Nešto razmišljam jutros, zamislite da budete u današnje vrijeme roditelj i da ne možete da vaspitavate dijete onako kako su nas prije 20-25 godina vaspitavali...Pa nije ni čudo što su đeca u 95% slučajeva retardi i što vrednuju najgore moguće stvari...
    Dosta vremena sam razmišljao upravo o tome. Kako da vaspitam dijete? U svom tom silnom razmišljanju i lomljenju da li imati dijete ili ne, prolećeše godine. I to dosta njih. Na kraju se zapitaš jesi li napravio dobru stvar odlukom da nemaš djecu jer ih je (skoro svi kažu pa i mene ubijedili) teško vaspitavati i podizati u ovakvim vremenima. Shvatiš u nekom momentu da si samo sebičan i da ne želiš da se mučiš da budeš ono što roditelj i treba da bude, uzor i vodič svom djetetu. Na kraju se prelomiš (u prilično poslednem momentu ) i sad shvatam u kakvim zabludama sam živio. Teško jeste, ali se pitam je li teže bilo podizati mene 90tih? Ko je živio to vrijeme shvatiće. Svako vrijeme ima nešto svoje, ali isto tako mi smo tu đe jesmo jer smo uspijevali da se prilagođavamo svemu i svačemu što je univerzum bacao na nas u zadnjih par hiljada godina.

10. The Following 3 Users Say Thank You to JFK For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

E cush tesko vrijeme za podizanje makse debilana od ljudi...
    Samo su ratna vremena teska za podizanje djece ....!

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

12. The Following 9 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Svako vrijeme nosi neko svoje breme i mislim da nema tacke u vremenu i istoriji kad je bilo lako ih podizat, sto zbog ovoga, ili zbog onoga.

Kad sam imao 18, mislio sam da je to smisao zivota - dobar posao, zena i porodica. Dosta se promijenilo sad kad se blizi trideseta i definitivno mislim da covjek treba malo da izdusi, da se provodi, da putuje, a i da luduje - sto god to znacilo

Mislim da je najbitnije naci pravu osobu i partnera pored sebe pa porazgovarati o tom koraku i da li su obije strane spremne, mentalno i psiholoski, a naravno mora se vidjet finansijska i karijerna strana gdje su u zivotu i koliko se mogu pruzit, dje je jedno dijete, uglavnom bude i drugo a i trece haha

Postovanje i za sve roditelje, kao i za one koje se ne odluce za takav korak. Neki dosta rano udju, mastaju o tome pa do 25. vec imaju 2-3 djece, i onda narednih 10 godina ne ostane nista od njih, samo posao i porodica, nikakav hobi, strast, zanimacija, to ne mogu da shvatim zaista.

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

A ovaj Zvicer je lud kad je izjavio da treba bezat odavde radi djece,tako nekako...?
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Rahmetli Jankovic Blazo prica da su tesko zivjeli u Brskut kao djeca , dok nisu stasali malo da cuvaju stoku... e onda su krenuli da kupuju popovska imanja.... a njih je bilo 7 ....

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Blažo Janković kojeg ja znam preko 50g je živ i dalje,vuche jednog malog maltezera po Pejtonu...
    ...

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Ponekad vuče i dva maltezera

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Ođe se nikad nije bolje živjelo. Nikad.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

19. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ođe se nikad nije bolje živjelo. Nikad.

Jesi ozbiljan to?
    ...

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Najozbiljniji. I ne mislim samo na ovu ili nekolike zadnje godine nego na zadnjih 10 nek bude.

22. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ponekad vuče i dva maltezera

E ne z je li ga uparivao...kao mlad prije 30ak g i vishe je stalno organizovao svakog petka tada after party,u prostoru dje mu je ochev lokla za tv servis bio,dolje je ogromni podrum...
    ...

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Najozbiljniji. I ne mislim samo na ovu ili nekolike zadnje godine nego na zadnjih 10 nek bude.

Pa dobro,ne krivim te shto nisi mogao zivjet u bash dobrim uslovima shto se svega tiche za život,nisi ti kriv shto si kasnije doshao.
    ...

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    E ne z je li ga uparivao...kao mlad prije 30ak g i vishe je stalno organizovao svakog petka tada after party,u prostoru dje mu je ochev lokla za tv servis bio,dolje je ogromni podrum...
    Upario ga je,e sad ako se i on upario sa gazdaricom drugog maltezera...aferim.Vakat mu je bio

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Upario ga je,e sad ako se i on upario sa gazdaricom drugog maltezera...aferim.Vakat mu je bio

Je li jes? E milo mi je ako je,jer je imao žena kao mladji dosta
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Stari konj ne moze u brazdu... mladi mogu sto oce...

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Pa dobro,ne krivim te shto nisi mogao zivjet u bash dobrim uslovima shto se svega tiche za život,nisi ti kriv shto si kasnije doshao.
    Navedi vrijeme kad i zašto se bolje živjelo pa možemo dalje. Pušti kad je kod došao. I ne lični primjer već na celokupnu državu. Možeš i Podgoricu kao glavni grad.

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Navedi vrijeme kad i zašto se bolje živjelo pa možemo dalje. Pušti kad je kod došao. I ne lični primjer već na celokupnu državu. Možeš i Podgoricu kao glavni grad.

80-ih recimo,pa pochetak 90-ih dok je bio gosp.Ante Marković...no nebitno,da ne idemo ot.

Vecina je imala za sve ono shto danas trika nema da sebi mogu priushtiti.
    ...

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Nije off i to je negdje vezano za podizanje djece.
    Hoćeš da kažeš da se ovoliko hrane jelo, da se ovoliko pilo, da se ovoliko putovalo, da se ovoliko izlazilo, da su se vozila ovakva (ne bukvalno) auta, da se ljetovalo ovoliko (i to je dostima naše primorje ispod nivo nego se ide dalje) i još mnogo mnogo ovakvih stvari. Da li je možda život bio mirniji, sigurno jeste, ali u Crnoj Gori se nikad bolje živjelo nije. A tek da racionalizujemo troškove (nego ne znamo što ćemo od sebe i sa ovoliko) koliko bi nam lagodniji život bio. A da ne pričamo o sjeveru tu je tek razlika veća.
    Razumijem ja i tebe i jesu to bile godine (iz priča) u kojima se dosta dobro živjelo, posebno ako se pogleda đe je narod prije toga živio i šta je radio, ali sa ovim sad se ne može porediti.

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Auh,vidji,da me krivo ne shvatish,ovo shto si nabrojao moze nekih 10% naroda,a ostali sigurno ne...tako da ne idemo dalje.

Jer ce se tema razvuc,u nedogled,neko ce da tvrdi da sve ovo shto si naveo moze sa 1000€ a ajmo da uzmemo da je to neki prosjek kod nas,mada obojica znamo da nije no manji,zato bolje da ne idemo dalje.

A ovo doba koje sam pomenuo je bilo bolje u svakom smislu,pochni od fizichkog izgleda i mentalnih sklopova,sve ce ti biti jasnije.
    ...

32. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,297
    Thanked in
    614 Posts

Default Roditeljstvo, da ili ne?

Shvatam ja sto hoce extravaganca da kaze …

Mi smo se 90tih zadovoljavali sangajkama i jednim metalnim auticem … a danas je svima sve mnogo dostupnije i pruzenije . A da ne kazem da sam bar 5x cuo od nekoga da mu dijete trazi maxerice od 200e i da nece nista drugo da nosi sem da mu makserice kupi

Koliko se puta desilo dodju gosti donesu cokoladu i ti se odusevis pa pojedes red , dva i ostavis za sjutra da imas ili ti cak cuvaju slatkise kad dodju gosti da ima … a sad svaki dan u povratku iz vrtica kupis djetetu sok , kesu bombona , cokoladicu …

Mada bilo je i 90tih dosta ljudi koji su dobro zivjeli , no se bojim da je bilo mnogo vise koji nisu tako dobro zivjeli

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 52 of 63 FirstFirst ... 24248495051525354555662 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)