Page 9 of 14 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast
Results 201 to 225 of 340

Thread: Republika Hrvatska - unutrašnja i vanjska politika

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Политички кредит, не кредибилитет.Да појасним.
    Ови авиони се не купују као кило сира.

Да би се Србији уопште дозволила куповина Рафала, Србија своју политику не смије супроставити интересима Француске.Ту мислим на Додика, (Француска је због њега недавно појачала контигент у БиХ) и односе са Русијом.
    Такође Србија треба подржати интересе Француске, прије свега да појача продају муниције Украјини, можда још нешто.

Ја бих стварно волио да Србија испуни те услове, јер би то значи мирнији регион.

Даље, нови или половни Рафали мање је битно.Рамови западних авиона имају велики животни вијек, а мотори, и опрема се стално ремонтују и мијењају.
    Оно што је битно је конфигурација и наоружање.
    Хрватска као чланица НАТО-а има приступ скоро свему што има и Француска, авиони су у конфигурацији истој као француски авиони, и имају приступ широком спектру наоружања укључујући и ракете вв Метеор од 200км , крстареће ракете Скалп (Сторм Шадоу), и слично.

Србија се, и да испуни политичке услове, може надати извозној варијанти, које су обично инфериорније.Зато и морају бити нови, специјално прилагођени Србији.

Опет ја бих волио да Србија може да купи исте варијанте као и Хрватска, односно да постане чланица НАТО-а, јер би то значило мирнији регион.

Нормално ту је и финансирање, Рафали су прескупи.Такође Французи немају велики капацитет за производњу Рафала, па би се ови авиони чекали тек иза 2030.

Рече Вучић, вечерас потписујемо, па онда за 15 дана, па за два месеца, па биће нам тешко да их купимо, итд.

Зато рекох то што рекох.
    Jedini interesi Francuske u ovom kontekstu su da proda svoje avione i da time veže kupca za sebe za narednih decenija, kad je taj segment vojne opreme u pitanju.
    Sva ostala priča u vezi ispunjavanja kojekakvih političkih uslova je šuplja.
    Čak bih rekao da više Francuska insistira na toj kupovini.
    Rečeno je još prije neki dan da će ugovor biti potpisan za dva mjeseca, mada je to rješena stvar još ranije.

Rafali su sjajni avioni, ali ja nisam baš najsrećniji što će Srbija bukvalno biti prinudjena da ih kupi zbog nastalih okolnosti.
    Novac je tu najmanji problem. Tri milijarde za Srbiju nije mnogo, s obzirom da se MIG-ovi svejedno moraju zamjeniti do 2030-te godine. Možda i ranije.
    Ali činjenica je da se kupuje u nekonkurentskim uslovima, pa se Rafali nameću kao neko najoptimalnije rješenje, a ja mislim da oni to nisu na dugoročni period.

Nadam se iskreno da će nešto iskrsnuti pa za tih dva mjeseca neće biti potpisan taj ugovor.
    Last edited by Massaro; 27-04-24 at 21:26.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

https://vm.tiktok.com/ZMrgepnHG/

Na TikToku jedna je Kineskinja objavila svoje užasno iskustvo koje je doživjela dok je s momkom ovoga ljeta, u lipnju mjesecu, boravila u Splitu. Postoje na toj platformi dvije snimke na kojima Kineskinja opisuje kako ju je ženska osoba usred trgovine Konzum na Zapadnoj obali u Splitu pljunula u lice dok je htjela kupiti vodu, a potom je ista osoba pljunula njezinog dečka.

- Najprije mi je usred trgovine govorila da ovdje nisam dobrodošla, da sam žuto ***** i da nemam nikakva prava, a onda me pljunula. Žao mi je što nisam to snimila jer tko je mogao očekivati da će i se to dogoditi. Najprije mi se unijela u lice u dužini lakta, a onda me i pljunula.

Došao je moj momak koji je kupovao u drugom dijelu trgovine i dao mi vlažnu maramicu da se obrišem te ju je upitao zašto je to napravila. Ona je bila iznenađena i rekla: "Zašto to pitaš, pa ja nemam problema s tobom, ti si bijelac, ona je žuta, to nije u redu". Odlučili smo otići iz dućana, a ta žena nas je čekala iza kase nakon što je platila proizvode koje je kupila te je po leđima udarila momka koji nije Azijat.

Pozlilo mi je, skoro sam se onesvijestila, a onda smo nazvali policiju kad smo izišli van iz trgovine. Kada sam već zvala policiju, odlučila sam i snimiti daljnje ponašanje ove žene prema nama - prepričava turistkinja.
    Kada su izišli vani, nakon kraćeg razgovora ista ženska osoba je pljunula i njezinog dečka govoreći mu: "***** jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Schengenu?" (pokazuje srednji prst,op.a).

Pa nastavlja: "Europolu, Interpolu, PNUSKOK- u, USKOK-u?"

.....hmmmm tradicionalni hrvati....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

U boljim su odnosima SRB i HR no iko na svijet ne bi vjerova'.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Strane banke u CRO zaradile 20 milijardi...

//KIKIRIKI IZ EU FONDOVA

Oni koji vam puno pričaju o europskim fondovima lažu vas i obmanjuju. Od sluganca Plenkovića na dalje. Najbogatije države su one koje najviše GUBE na fondovima. Nije 'moć' Unije u fondovima nego u zajedničkom tržištu. Zašto HDZSDP bježi od analize zajedničkog tržišta kao vrag o tamjana? Zato što je Hrvatska tamo potpuni gubitnik i tu se vidi sav njihov jad, nesposobnost i izdaja.

Je li Europa pokupovala naše banke, telekom, hotele itd. ili smo mi njihove?

Je li Europa pokupila naše (ponajbolje) radnike ili smo mi njihove?

Je li Europa preuzela cijele grane naše privrede (poput trgovine) ili smo mi njihove?

Koji hrvatski proizvodi su to preplavili i osvojili europska tržišta? Vegeta?

Zapadna Europa gubi na fondovima jer na zajedničkom tržištu vrati višestruko više. To je ključ organizacije Europska unija. To vam nikad neće reći.
    Napomena: NextGenerationEU nisu fondovi, nego poseban privremen program nastao mega-zaduživanjem.

// PLENKOVIĆ ĆE TI OPROSTITI ŠTO TE ZATUKAO

Porez na nekretnine je zločinačko izrugivanje sirotinji što je zbog loše politike, pljačke i nepravde napustila svoje domove i otišla za Njemačku. Udar je to na ruralne prostore. Udar je to na naše djedovine. Pljačkom, korupcijom i nepravdom ispraznili su sela, potjerali ljude u Europu i sada će ih dodatno satrati da se ljudi ne vrate. Svi znamo nekoga ili čak imamo sami neku djedovinu sa kućnim brojem, kućicu ili klet na selu, u planinama ili na otocima. Djedovina koju ne želimo prodati ( ili ne možemo), a nemamo uvjeta ili sredstava da se renovira za najam ili seoski turizam. I na taj jad će sad udariti porez.

A zašto su to propali hrvatski ruralni prostori? Zbog 35 godina politike HDZ-SDP-a! Usporedite austrijsko ili slovensko selo i hrvatsko selo!

Ostala vam je kuća u Slavoniji koji ne želite prodati u bescjenje? - Porez!
    Ostala vam je djedovina na Banovini ili u Lici? - Porez!
    Sve ste uložili u apartmane koje iznajmljujete nekoliko mjeseci? - Porez!

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

https://www.instagram.com/reel/DBdT2...RnYXU5MTd2bw==

Sent from my S23 ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Milanović deklasirao HDZ-ovog pulena Primorca.
    Malo je falilo da sve bude završeno u prvom krugu.
    Od Tuđmana niko nije dobio glasova na predsjedničkim izborima koliko Milanović sad u drugom krugu.

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    107 Posts

Draganu Primorcu se, ako ništa, može odati priznanje na hrabrosti da isturi sebe i svoju karijeru za unaprijed izgubljenu bitku. Ko prati društveno - političke prilike u Hrvatskoj mogao je da vidi koliko muke je HDZ imao da uopšte pronađe kandidata koji bi umjesto njih izgubio izbore, do te mjere da su molili predsjednika Hrvatske akadamije znanosti i umjetnost da bude njihov kandidat, a i on im javno uvalio korpu.

Ovako je Primorac potrošen bez mnogo političke štete, a koliko mu je partija zahvalna najbolje se moglo vidjeti nakon rezultata prvog kruga (kad je sam Plenković izjavio da se ovaj sam kandidovao i da ga niko nije tjerao), a naročito sinoć kad niko od čelnika HDZ - a nije htio da stane iza njega dok je držao govor.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Fakat je da Milanović najvoljeniji i najpopularniji političar u Hrvatskoj.
    HDZ nije imao šanse sve da je i lično Plenković bio njihov kandidat.
    Na primjer , u kampanji Milanovićev propagandni , reklamni sadržaj na TV-u skoro da nije postojao.
    I opet je razbio.
    Problem Milanovićevog SDP-a je što su bukvalno čovjek partija.
    To se vidjelo i na zadnjim parlamentarnim kada se Milanović zbog predsjedničke funkcije nije smio ući u kampanju.
    Onog momenta kad i ako Milanović se odluči da uđe u borbu za premijersko mjesto i pored čudnog izbornog sistema mislim da će obrisati pod sa HDZ.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Kako SDP i Milanović ne ide u istoj ravni meni je on klasični HDZ-ovac.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

AHahaha

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Fakat je da Milanović najvoljeniji i najpopularniji političar u Hrvatskoj.
    Nope. Samo je neko ko javno, uličnim rječnikom, ispoljava stavove većine građana o pogubnom djelovanju briselskih pudlica.

🟠 tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

13. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Zanimljiv ovaj jedan lik što pomenu Stublića.Jes Stublić da se blamira.

________

Eto im je Prijovićka.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

https://www.google.com/amp/s/www.ind...c/2459651.aspx

U SAMO jednom danu u firmi SAS krajem osamdesetih Stanislav Antić, direktor, podijelio je ključeve za 73 stana i potpisao tri kredita za kuće svojim radnicima. Nekoliko godina kasnije, početkom devedesetih, s plastičnom vrećicom u rukama i epitetom komunjare napustio je pogone tvornice koja je činila osnovu zadarske i dobrim dijelom hrvatske ekonomije.

sto bi rekli kliker pokvarise...

16. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,651
    Thanked in
    1,202 Posts

Evo i emisija o njemu sto je radio rts prije par mjeseci. Tuga sto su napravili debili nenormalni. Koje su samo fabrike unistene.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Evo i emisija o njemu sto je radio rts prije par mjeseci. Tuga sto su napravili debili nenormalni. Koje su samo fabrike unistene.

Nema linka za ovu emisiju....

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,651
    Thanked in
    1,202 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Nema linka za ovu emisiju....
    Moja greska ne postsvih. Evo ga.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Policija u beogradskom hotelu privela pet Hrvatica; Grlić Radman: Uputićemo protestnu notu

Starlwte , nocni zivot )

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default Republika Hrvatska - unutrašnja i vanjska politika

https://www.vijesti.me/zabava/muzika...XAx_TPwKLqrZUA

Šta reći. Tompson. Nominacija Porin. Možemo mi sebe i srbe zvati svakakvim imenima i omalovažavati al nemamo dijagnozu Tompson. Bar jos uvijek ne. A plus ta zamjena teza umjetnost kao nacionalizam i fašizam je šlag na torti. I oni su u EU.

Odslušah pjesmu BTW. Tralalajka at best. Al razumijem kad se uskovitlaju identitetske emocije da je to sam vrh umjetnosti. Oči dje ste.
    γνῶθι σαὐτόν

22. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Kad si već pomenuo skandal da se pomene i ova cura iz Elementala koja se pobunila protiv toga i sad trpi prijetnje smrću.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Tokom 1992 god. na hercegovačkom ratištu (Bosna i Hercegovina) su zarobljeni pripadnici JNA, te su transportovani u Split u logor ,,Lora". Tamo je od posljedica mučenja preminulo 14 državljana CG. Tokom 2012 god. Županijsko državno tužilaštvo u Splitu pokreće istragu o tih 14 ubistava, ali to do danas nije dobilo sudski epilog. Crnogorsko državno tužilaštvo je tada ustupilo obimnu dokumentaciju u vezi tog zločina. To je, ukratko, hronologija. Gordan Grlić Radman, šef diplomatije Hrvatske (dakle zvaničnik) je prije nekoliko dana izjavio da logor ,,Lora" nije postojao i onda... izbacio sve one floskule o opravdanosti jer šta su oni nama.

Sent from my Motorola 8400

25. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Макар је конзистентан :

Kako je vidljivo iz nekoliko Pečarićevih knjiga, u kojima smo pronašli njegovu prepisku s ministrom vanjskih poslova, on je Grliću Radmanu najprije poslao mail u kojem ga je 18. veljače 2021. godine obavijestio da mu je na internetu istoga dana objavljen tekst u suradnji s Matkom Marušićem, profesorom medicine sličnoga revizionističkog kova. Matematičar Pečarić i liječnik Marušić u tom tekstu pišu o jednom svježem znanstvenom radu koji "potpuno uvjerljivo, utemeljeno i nepobitno dokazuje da je popis jasenovačkih žrtava netočan". "Čak nije potrebno ni procjenjivati koliko je netočan (može se izračunati da je 89% ili 74.288 imena neprihvatljivo)", pišu Pečarić i Marušić, referirajući se na službeni popis Javne ustanove Spomen područja (JUSP) Jasenovac od 83 tisuće žrtava ustaškog logora smrti. "Glavni nalaz je da je popis JUSP-a Jasenovac izmišljen, dakle namjerno krivotvoren", stoji u tekstu koji je Pečarić poslao ministru Grliću Radmanu.

Istoga dana ministar mu je odgovorio, koristeći službeni mail. "Poštovani akademiče Pečarić, Hvala Vam! Znam koliko je to važno pitanje koje nam je nametnula jugokomunistička i velikosrpska propaganda, o čemu je istraživao i pisao pokojni predsjednik Tuđman. Srdačno, Gordan Grlić Radman", piše u mailu šefa hrvatske diplomacije.

Ministar mračnih poslova - Portal Novosti
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Pricaju do 2050 da ce biti u Hrvatsku 2 miliona garavih, oce li kod nas gare dolaziti?

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Vojno-istražni centar Lora, u kojem su bili mučeni i stradali vojni rezervisti iz Crne Gore, bio je neka vrsta logora, kazao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović i dodao da će se, što vrijeme više prolazi, teže utvrditi istina u tom slučaju.

On je rekao da je sa Milatovićem razgovorao o tome pogotovo iz perspektive Crne Gore, jer u Hrvatskoj to nije bilo toliko primijećeno.

https://rtcg.me/vijesti/politika/685...ta-logora.html

#hrvatska #crnagora #logorlora #ratnizlocin #zoranmilanovic #rtcg

Ovo je gospodin a onda dodje neki Grlic od da ne recem cega da pametuje fasisticke(cetnicke) stavove...

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Stanje nacije...

Page 9 of 14 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)