Oli nam objasnit u ime tvojih ljaljaša kako je to Zoran Lazović iz zatvora organizova da dođu 5000 ljudi ispred MUP-a?
Ostala mi je ta misterija.
A ako je stvarno uspio, onda bi oni trebali zbog toga da daju ostavku kako im funkcioniše sektor bezbjednosti. I da se vrate anketama, koje je Šaranović sam ispunjava umjesto da ide po kuća, dok ga nisu uvatili i izbačili.
Pa nastavi posle da ih braniš.
Old money![]()
Tko leti, vrijedi...
Morao je da ide???/A zar iko ista mora danas??
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Posle onakve tragedija, narativa srpskog o kapeli i masakrom.
Ti kao kao predsjednik skupstine poklanjas sliku kapele premijeru srbije.
Nemam rijeci koje je dno i malicioznost andrija mandic
Podgorica Podgoricanima!
@Gagarin najbolje bi bilo da se ne prozivamo kao već neko vrijeme. Ljepše i meni i tebi
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
vidjeh vijest nedje kako je bilo oko 5 iljada ljudi na protestu u nedelju, možda koja stotina gore ili dolje. svaka čast dpsu kad ima tolko članova opštinskog odbora, to im se mora priznat. pogotovo jer se radi o prazničnim danima kada je dio naroda van pg i cg.
vojvoda je samo uzrok. problem su oni koji su ga postavili na mjesto odlučivanja i time mu omogućili da radi sve ovo. dakle ide slika pa onda kroz par mjeseci izmjene Ustava pa tako do nekog mogućeg referenduma o statusu CG. za sve to što radi vojvoda su krive sve stranke vlasti. opet, on samo sprovodi kako svoju tako politiku kompletnog svog biračkog tijela. kao i dijela ljudi koji su glasali za evropu sad. to treba u neku ruku poštovati. možemo sad da se pravimo avetni pa pisati kako se glasači dfa zalažu za neku normalnu CG al nema problema. njihov stav je priča mandića, lepoglavog i ostalih njihovih vodja. dakle za nestanak CG kao države.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Već neko vrijeme pitam kako je policija odradila svoj posao, tužilaštvom i sudom, i njihovim dijelom posla se ne bavim. Konkretno, od konferencije za štampu na kojoj smo dobili prve detalje: Da lice nije bilo operativno interesantno, i da je prethodno 2022. kod njega nađena municija i nešto pokvarenog oružja.
Jer su i jedno i drugo zapanjujući u zastrašujući gafovi. Treba li da objašnjavam zašto? Mislim da tebi ne moram.
A policijskim dijelom se bavim jer, dok je bio na slobodi, bio je predmet njihovog rada.
Ali ti i savjetujem da promisliš prije nego ovako skočiš. Zakon precizno kvalifikuje djelo kao teži oblik ''ukoliko se radi o velikoj količini''. Usvojeni standard za pištoljsku municiju je da se sve iznad kutije metaka ( dozvoljena nabavka ) smatra velikom količinom.
A ti promisli, Ubica je taj dan ispalio 36-37 hitaca, ubio 12 ljudi, teško ranio 4. Je li ti zbilja 43 metka ''smiješna količina''?
Konkretno sam se na municiju fokusirao, i na set za čišćenje oružja, jer su upućivali da lice posjeduje oružje koje tom prilikom nije nađeno, kao i da je potencijalni vršilac krivičnih djela u budućnosti. Što je difolt definicija operativno interesantnog lica.
I još konkretnije, jer je od svega navedenog municija bila ona kojom je na kraju počinio ovo djelo.
Oćeš li ga karikirat u ''smiješnu količinu'', ili ''klas dinamita'', je tvoja stvar.
Hoćete li da se bavite tužilašptvom i sudstvom, i da prevodite temu u druge vode, to je vaša stvar.
Ja se bavim policijskim dijelom posla, jer im je u trenutku izvršenja bio direktna nadležnost. I odgovornost.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Tako je. I u pravu si za onaj gornji post.
Ja sam se nadao da će se taj narativ smanjiti posle pada DPS-a, ali je isto. I isti su i nastavili da sipaju, a narod kao narod.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nisam ulazio u to ostalo sto se pitas, izmedju ostalog jer se i ja isto pitam i mislim da si u pravu sto se to pitas.
Zbog toga se od pocetka pitam sta se radilo u ob Cetinje i zasto nacelnika niko ne proziva za to, od ovih sto ministra prozivaju.
Usvojeni standard dje? U komunizmu? U usa je velika kolicina par hiljada metaka. Ako cemo tako, za 16 stradalih mu je dovoljan i 1 sarzer od 16 metaka, pa nije velika kolicina.
Ne znam odakle ti da nesto karikiram, lijepo pise u tezem obliku djela:
Ako je predmet djela iz st. 1 i 2 ovog člana veća količina oružja ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
Po meni, mnogima ovdje a i sudiji 43 metka nije velika kolicina (narocito jer mu nisu nasli pistolj), ali u tekstu pise da je imao improvizovani eksploziv velike razorne moci (klas dinamita, trotil, itd), a to je, opet po meni, za tezi oblik djela.
Sent from my phone
Pokazao mi je chek prije par mjeseci,odavde 101€ tachno i iz Srb neshto oko 70ak€ e eto od chega se krpi,a ne voli kad mu neko neshto donese,ima neko svoje dostojanstvo,ja kad ga sretnem negdje po gradu na silu ga bukvalno povedem na cevape,iako stari jedva hoda od mozdanog i dijabetesa.
Ta socijala...ima valjda i zloupotrebe,ali kad ovaj izvadi svu dokumentaciju,nije mi jasno kako je živ a i samo da ga vidish jasno bi ti bilo u kakvom je stanju,i eto shto on dobija od drzave koja bi trebalo da vodi rachuna o ovakvim sluchajevima...NISHTA!
...
Glede ove djevojke sto povezuju sa DPS a ona slobodna gradjanka...
Dosta dobar djak sam bio, student, poneki ozbiljan posao u zivotu, vise njih manje ozbiljnih i neuspjesnih...
Ali jos mi se ne dogodi da makar se jednom uslikam sa Milom.
A ona baksuz dje god se pojavi eta ga Milo da se ogrebe o fotku.
Neformalni su tek prica.
Valjda se misli da smo svi mi studenti zivota, stalno ucimo, pa zato na skupovima ljudi za koje ne pomislis da su studenti. A jesu, samo neformalni.
Danas sam nakon samo 100m pjesacenja naisao na cauru.
I nije mi prva misao bila da okrivim Demokrate.
Njih jedino krivim sto su teski krindz.
Vjerovatno. Jer za humor treba bit vičniji. Daleko od toga da ne treba da gostuje na RTCG, nije mi to ni problem. Ta televizija je imala jednoga Emila Labudovića i Pericu Đakovića tako da je to sve stvar krterijuma.
A što se guslanja tiče, jednako gusla kao što i pjeva leleču turci kukaju bule na onaj snimak od prije godinu dvije.
Za pomaganje gladnima i ugroženima skidam kapu. Kako njemu, tako svakome. To i treba svi da radimo u okviru svojih mogućnosti.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Last edited by hercules; 08-01-25 at 19:59.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Potpuno nejasno zbog čega su uopšte požurili sa ovim potpisima i javnom podrškom.
Kao da su se uplašili da im studenti ne ukradu "revoluciju" ili namjerno žele usrati im se u rabotu. A najvjerovatnije da su oni sami sa nekom grupicom studenata glavni inspiratori i autori zahtjeva.
Da podsjetim samo, u Srbiji su studenti sami pokazali svoju snagu i odlučnost tako što su prije svega blokirali rad 4 najveća državna univerziteta. Može biti da su od starta imali podršku profesora i nekih krugova, ali to se krilo na početku.
I od nekih političkih zahtjeva tipa ostavki gradonačelnika Novog Sada i premijera se brzo odustalo, jer je to bezveze i ne pogadja suštinu. Politizuje proteste, a ne pogadja suštinu. Vlast će postaviti kurtu umjesto murte.
I nijedan privatni fakultet nije u blokadi, sasvim logično.
A ovdje vidimo dosta UDG profesora.
Pa ajde neka studenti blokiraju privatni UDG.
Ajd nek blokiraju rad bilo kojeg fakulteta. Da vidimo tu brojnost i snagu.
https://www.gov.me/clanak/lazar-scepanovic
A ovo je vd direktora kog isto ppkusavaju smijeniti u ovom talasu.
Apsolutno dorastao funkciji.
A zanimljivo s koliko ponosa se slika ispred crvenih zastava.
I prvi izbor Danila Saranovica, evo vele i sedmi bataljon, protivnik drzave... Saranovic tad 10 godina.
Ja sam vam tu da vam raskrinkam svaku podmetnutu lazu od strane botina.
Neka ga razvlače. Kad si vidljiv i javno iznosiš stav red je da i poneseš karmu mjesta gdje živiš, bila ona dobra ili loša. Nemaš ga što žalit.
Sa druge strane sa njim se možeš i ne moraš slagati. Ako zanemarimo neslaganje od njega moš čuti dosta interesantnih stvari sa putovanja po Rusiji, drugim zemljama, o crkvi itd. I humanitarni rad, donacije, DDK, gusle…Da sumiram. Veća je šteta ne poznavati ga no poznavati ga. Naravno razumijem da ga mnogi smatraju za neprijatelja al ni neprijatelju, ko to tako već gleda, se ne mogu poreći neke stvari. Ima malo taj “issue” sa bulama, lancima, Spužomal ko nema od nas samo su druge teme ili iste. Bitna je nenasilnost, a folklor, pjesme, gusle… i tako to i ne toliko.
Disclaimer: ovo je moje i samo moje mišljenje i kao takvo ne mora neophodno da bude slika stvarnosti
γνῶθι σαὐτόν
Imam tog ,,staža" (znači navoda jer smatram da to nije puno bitno sada, bilo je bitno onda) po protestima i zaista smatram da je svaki protest legitiman. Da, smatram da o svakom protestu najbolje govori ko i na koji način ga pokušava diskvalifikovati (jer od kada je protesta svaki se na ovaj ili onaj način pokušava diskvalifikovati) više nego ko ga organizuje.
Sent from my Motorola 8400
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks