Jes baš su moderni,ka Moderna.
Što bi rekla stara narodna viđela žaba da se konj potkiva pa digla nogu.
Ajde avet ne spdaj se i sam veliš što se predsjenik ne oglašava na twiter.Zabolje me.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...rlicevoj-ulici
kakva Zambija od države. preCednik Opštine vrijedja i prijeti Crnogorcima, manjinskim narodima dok mu narod nema grijanja.Temperatura u Pljevljima je minus pet stepeni Celzijusa, a brojne porodice veče provode u nezagrijanim stanovima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zavisi koje novine.Ima eto još uvijek novina koje se drže nekog kodexa.Twiter se apsolutno ali apsolutno ne drži nikakvog kodexa.To je najgora moguća platforma pored fejsa i slično i instagrama.tik toka.To je u biti društvena mreža.Radi na principu algoritma đe ti upadaš u informacioni balon.Da li ovaj ili onaj nebitno ali definitivno nije sredstvo informisanja.Naročito da se ozbiljne instance preko istog oglašavaju.
Tu objave sadrže svega nekoliko rečenica uz neke fotke đe se endorfin pojačava.Osjetih ja ozbiljno twiter na sopstvenoj koži kad je izbio rat u Ukrajini.Sasvim dobronamjerno sam na temu istog napisala drugima koliko je to zlo savremenog svijeta štetno no JBG ko shvati shvatit će.
I ja sam neko ko analitički posmatra svijet oko sebe ne palim se na dva minuta video-a gledam srž da dohvatim u svemu.I nisam neko ko neće da prizna da je bila žrtva nečega.
Last edited by Bluemoon; 30-12-24 at 19:33.
Napravio je Markovina baš ima malo pregleda.I jedan i drugi.Čini mi se da sam postavljala na forum no je bitnije je Odović neđe na nekoj žurci nekome..
Neđe sam baš izgubila entuzijazam da šerujem sjajne ljude iz razloga što je bitnije kako Odović nekome oni.Hitčina.
Last edited by Bluemoon; 30-12-24 at 20:02.
Svi smo različiti, i u skladu s tim nam odgovaraju različite stvari.
Meni je lično X daleko ispred drugih društvenih mreža, posebno za "trenutne" informacije.
Ne postoji "mjesto" đe se brže i preglednije mogu pratiti najaktuelnija dešavanja, a uz par iskustvenih i logičkih filtera se u tom moru informacija dosta lagano može pronaći istina. Naravno za istinu, pored filtera, neophodan je objektivan pristup.
Algoritam radi na gorivo koje mu sami sipamo, nije nuklearna fizika u pitanju, može se namjenski prilagoditi.
Kao i u svemu ostalom, treba biti umjeren. Alkohol je zlo u većim količinama, ali jedna čaša vina dnevno kažu da je lijek.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
I što ja imam od te 8ebene istine osim da je svijet otiša' u Q?Mislim koji Q će meni ta istina?Nema što meni predsjednik države da se oglašava po društvenih mreža no nek se oglašava okle i treba da se oglašava.
A to nije twiter.Mislim Amerima čija je to mreža nek se predsjednici oglašavaju preko twitera i to oni su njihova i kreacija ali predsjednik Crne Gore nek ne pravi od sebe idiota.Da ne rečem twiteraša.
Last edited by Bluemoon; 30-12-24 at 21:30.
Tacno tako, predsjednik Crne Gore treba da izadje na trg, uzme megafon i da se oglasi.
Neformalnu grupu studenata ''Kamo śutra?'' čine studenti UDG-a, ali i UCG-a. Protest ''Ujedinjeni protiv nasilja'' u osnovnom je bio posvećen borbi protiv sve jezivijih slučajeva nasilja, naročito nad i među mladima, koji nam se dešavaju. Podršku kolegama iz Srbije, čiji je protest inicijalno nastao kao posledica užasne tragedije u Novom Sadu, iskazali su jednako kao i kolege- bez političkih poruka.
Niti protiv Vučića, niti protiv Srbije. Iako je, ako pitate ovoga prvopomenutog, to dvoje zapravo isto.
Na prvu informaciju da su među organizatorima grupe i studenti UDG-a, A. Vučić momentalno reaguje izjavom da se i Milo Đukanović autovao u borbi da se vlast u Srbiji ruši na ulicama.
Idući dan scenario ide dalje, i otkriva se dramatična Ukrajinsko-Hrvatska zavjera za rušenje vlasti u Srbiji, čiji su pridruženi dio i crnogorski separatisti.
Ne identifikuje se od koga isti hoće da se separatišu, niti se identifikuje da li njihov separatizam potiče iz toga što su građani svoje suverene Države.
Dan poslije toga, M. Knežević, jedna od dvije ključne figure faktički najmoćnije političke grupacije u CG, i persona od koje se ponajviše očekuje da nas uvede u EU, stiže u Beograd da skupa sa A. Vučićem razradi istu tezu. I za njega su građani suverene CG, koji ne misle kao on i kolega mu Vučić, separatisti.
Pretpostavlja se od neke volšebne zamišljene druge mu zemlje, koja očito živi netaknuta u glavama i poimanju svijeta te ekipe.
Građani CG očigledno nisu građani CG, inače ne bi mogli bit separatisti. Otkriva se da su ipak građani pomenute Volšebne države.
I da su direktno umiješani u jednu od najdramatičnijih i najgrđih špijunsko-diplomatskih zavjera koje je Evropa viđela u svojoj bogatoj istoriji, a kojom se želi srušiti vlast u Beogradu, kao poslednja odbrana i čuvar Volšebne države, i svih ostalih svetinja.
Legitimno izabrani predstavnici nebitne države Crne Gore, naravno, ne reaguju ni na šta tu, jer nemaju zašto. Jer su i A. Vučić, i M. Knežević, i njihove priče, i status mozga u kojem CG ne postoji, već samo jedna, sveta, Volšebna zemlja... potpuno nebitni.
A što jes jes, isto im se 'vata i kad bi reagovali.
Na forum ću naravno pokupit još par komentara ''nije se desilo'', ''ne odnesoše je za Čačak'', ''opet ovaj Srbofob'', ''opet ovaj iz DPS-a'', i ostalog asortimana.
Naravno, slova o tome što ovim nebitnjacima, poput Vučića i Kneževića, iz mozga nehotice izleće da ne poimaju da CG postoji, no se ovuda i dalje jure nekakvi separatisti i zajedničari... Neće se desit.
Bah, i onako je nebitno to. Čekamo Kneževića da se vrne iz Beograda sa ekonomskim temama. Jer, dok se one ne okončaju, drugih nema. Volšebne su i one ko i ona zemlja.
Preskočih ovo. Nije tazbina, no blisko krvno. A, ako nećeš da slušaš njegove podržavaoce, onda ti je moja preporuka da začepiš uši i zatvoriš oči kad budeš odio u Srbiju.
Jer, iako samo ono napisao kao pošalicu, suština mu je surovo istinita. A, u toj suštini, i ljudi koji ga direktno ne podržavaju, o većini stvari misle tačno ono što on misli.
Tako sam i Hitlera i Gebelsa pomenuo kao pošalicu, ali ni ta nije lažna. Onakvo masivno ispiranje mozga u životu nisam gledao.
Inače, u razgovoru sa ovim mojim srodnicima, koji sam okrenuo totalno na šalu, postavio sam im samo jedno pitanje onako pomalo iz zbilje: Pominju li se kod njih Hrvati i Crnogorci što po zlu, i što su se isti toliko navrgli na Srbe, Srbiju i Vučića ( nisam im se usudio reć da to troje nije isto ).
Dobio sam decidan odgovor, i to takvim tonom da mi nije palo na um da idem dalje, da APSOLUTNO NE, NIKAD. Odnosno, rekli mi isto što i dobri Massaro.
5min nakon toga je krenula breaking news o šokantnom otkriću Hrvatsko-Ukrajinske zavjere, i pridruženim crnogorsko-separatističkim elementima.
Čitava dan prije toga sam slušao Vučića na repeat kako Milo i njegov svemoćni UDG oće da ga ruše po ulica.
Inače, iako mi je trulo govorit o tome ovđe, Srbija mi je i rod i domovina, ništa manje no Crna Gora. I zakleo bih se da mi je bliža i bliskija mnogo, nego ovima što je ovuda brane od mene.
I tuga mi je onako bilo, viđet i oshjetit iz prve ruke, što je ono, i strašno mi je pomislit đe to vodi, jer sam to isto prije tries i kusur godina već gledao.
Otuda i takvi postovi. Iz mržnje nisu. I tu ću ih i završit.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
teško je reagovat' kad ti je neko gazda. jači, moćniji, i jedno iljadu puta namazaniji, lukaviji i inteligentniji. možemo mi o u Vučiću pisati i ovo i ono ali on je daleko ispred Spajića i Milatovića u ove tri kategorije koje nabrojah. Vučić eo duže od deceniju savršeno igra na par stolica (eu/ameri/rusi/kinezi). uništio je opoziciju, doveo zemlju u situaciju da nema jednog jedinog iole normalnog političkog oponenta. i da su mu prvi pravi problem napravili studenti. ovi naši ga samo kopiraju, i to užasno loše i grdno. bi da budu kao on ali nikad neće. nažalost po ovu plemensku zajednicu štetni su više nego Vučić po Srbiju. jer kopije su vazda, uvijek i svuda gore no originali. a ovi naši vladaju kao kopije snsa i dpsa. to nikako i nidje ne može biti dobro.
na kraju krajeva centar većine ministara u Vladi (tu uključujem i manjine da ne bude povika) jeste BG iz devedesetih i politika koja je uništila Balkan zajedno sa onim iz Zagreba. Ervin Ibrahimović dokazano ne umije prosto proširenu rečenicu da sastavi a ne da vodi jedno od najbitnijih ministarstava neke države, usput takodje fan snsa.
ovoj državi za nekakvi početak trebaju samo premijer i ministri kojima će na prvom mjestu biti Crna Gora i gradjani ma koje vjere ili nacije bili.
to su ti komplimenti vjeruj miima grupa forumaša koji graju protiv snsa recimo, uredno i redovno. ostali muk i tišina. i to ti govori sasvim dovoljno za kakav sistem su.
uostalom pipunoglavi (koji je sebe postavio kao jednog od vodja Srba u CG) podrškom Vučiću stavlja do znanja mnogo toga. da je okej gaziti narod kolima, ubiti 15 ljudi u NS, separatisti nepostojeće države etc. ujedno to je i stav Vlade CG zajedno sa manjinama jel te.koje ćute fino i uredno ovih dana.
@Buva+gacce
Aha,razumijem te,imam ja 1 sluchaj u shiroj familiji,dodushe nismo krvni srodnici,ali se znaju stavovi i njegovi i moji,i kad nas prilike spoje,druzimo se itekako lijepo,ali bez ijedne rijechi o politici i slichnim temama.
Ovo za Srb,proveo sam decenje tamo,ima svega kao i ovdje,ali eto jako dobri prijatelji i prijateljice su mi bili oni koji su dijelili identichne stavove poput mojih
P.S.Neka ti je srecna Nova sa tim rodjacima![]()
...
Bojim se da nažalost nemamo, no isti![]()
Inače, iz te iste familije ( braća od ujaka ), preostala dva člana su najtvrdokornija opozicija Vučiću, ona što, kad svi uteknu od policije koja batina, ostane da shjedi na asfalt i neće da se mrdne pa da će se svijet srušitCure, što ćeš, vazda jača .... mh, petlja no u muških
Ali, kad dođeš do ''bivšeg režima koji je predao Kosovo, puštio Crnu Goru i pokušao da uništi Srbiju'', ''Kosova koje treba branit do poslednjega'', i ''Srba koje svi ugrožavaju i napadaju'', odjednom su svi istog mišljenja i stava.
A to su tri osnovne stvari na kojima A. Vučić gradi modus operandi i svu svoju vlast. I na kojima će, ako održi medije, vladat dovijeka, što se tiče unutrašnje politike.
Onda povučeš paralelu sa CG, u kojoj je isti lik vjerovatno trenutno faktički najjači faktor uticaja, i što vidiš?
Vidiš bivši režim, koji će se vjerovatno pominjat i krivit za sve pogrešno taman ko i u Srbiju, bar još deset godina.
Vidiš ugrožene Srbe.
I, nešto što je outline lijepo primjetio, a slabo ko uočava ovđe, iako je pitanje ogromnog značaja, vidiš manjine koje su, u poslednjih nekoliko godina, vidno napravile vrlo jak pokret prema matičnim državama. Kuriozitet je pozicija BS-a, koji pominje, u kojem jedan vrlo uticajan dio slijedi real-politiku SNS-a. Ali, kad pogledaš polit. scenu u Srbiji, uočićeš identičnu pojavu kod određenih nacionalno bošnjačkih struja. Vidiš nacionalno Albanske partije čija je politika realno danas mnogo jačeg nacionalnog prizvuka nego što je bila neko vrijeme unazad, i vidiš jasne pokrete ka zvaničnoj Albaniji, kao i uticaj zvanične Albanije na dešavanja u CG kojeg ranije nije bilo.
I, vjerovatno najkritičnije, vidiš sasvim izvjesno otvaranje vrlo nezgodne i problematične situacije sa R. Hrvatskom, i definitivnu perspektivu daljeg usložnjavanja.
Odnosno, kad sve ovo sabereš na gomilu, ne vidiš EU, nego preslikanu Srbiju, i to na dugi rok. I, što je najgore, mislim da nam je ovo već zapisano.
@Ado
Ovu ću nevoljom dočekat u put za Beč, bukvalno, ali, ako ćemo iskreno, nikad se niđe, bila Nova ili što god drugo od praznika, a i bez toga, nisam ljepše provodio i osjećao nego baš u taj dio familije, i baš u tu Srbiju
Na zdravlje i svakog dobra i tebi.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Сами вели. Образ дупли ђон.
https://x.com/Dajkovic/status/187382...OGzqvdrcg&s=19
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ado?
Kixnuo si chini mi se,no nema veze,kod rodjaka si![]()
...
Zivo me zanima, kad Vucic padne... o cemu ce da mlate Pipun i kolege mu iz DFa....
@outilne
Mislim da ce mu ga Spajic surduknut kad se najmanje nada, čak i po cijenu pada Vlade CG (sigurno mu nije zaboravio onaj "prijateljski" gest tokom Predsjedničkih izbora) .... ovako ga ignorise i mislim da je to najbolji potez.... jer Vucic je majstor zamjene teza i manipulacije, pritom patoloski lazov....teško je reagovat' kad ti je neko gazda. jači, moćniji, i jedno iljadu puta namazaniji, lukaviji i inteligentniji. možemo mi o u Vučiću pisati i ovo i ono ali on je daleko ispred Spajića i Milatovića u ove tri kategorije koje nabrojah. Vučić eo duže od deceniju savršeno igra na par stolica (eu/ameri/rusi/kinezi). uništio je opoziciju, doveo zemlju u situaciju da nema jednog jedinog iole normalnog političkog oponenta.
Ne znam sjeca li se ko od vas....kad je javno na TVu Vucic izjavljivao slavodobitno...evo odmah da vam kazem da CG nece izglasati rezoluciju o Srebrenici bla bla bla.... kad se to desilo....jel ga ko cuo da se izvinuo i da kaze pogrijesio sam....jes kako ne. Ovakvih primjera ima mali milion.
За уз јутарњу кафу.
Milatović tvrdi da nije bilo ucjena o formiranju vlasti u Podgorici, (ne)isključuje povratak u PES
https://www.cdm.me/politika/milatovi...ovratak-u-pes/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://vm.tiktok.com/ZMkSp13V4/
Srećna “nova”… vlast. Ja ne zelim da vjerujem da je ovo stvarni snimak,da neko ovo nije montirao. Ako ipak jeste samo pokazuje koliko su principijelne naše nade u bolje śutra
Vučić je pa jedno dvaes klasa ispred Spajića u kategorijama koje navedoh plus je inteligentiji takodje toliko. na sve to nakon usvajanja rezolucije o Jasenovcu (da podsjetimo da istu Srbija nije usvojila da ne bi poremetila odnose sa Hrvatskom) Spajić je čoek snsa. tu priče neke nema. kao i većina Vlade CG. spajk je zaeba Filipa Ivanovića, svog čoeka. Filip koji mu je dobio kolko oćeš glasova u PG na parlamentarnim, bio odličan ministar i ovaj ga zamijeni splačinom klasičnom. dakle da proda svoga partijskog druga je dobar. ili kad je bolesnik vrijedjao Maidu a većina ministara naših ćutali. al on ne može zaebat Vučića jer je ovaj uvijek i svuda miljama ispred Spajića. takve ka naš premijer je Vučić po Srbiji očistio i od njih napravio ljude za sprdnju. za to mu nema ravnog. nije slučajno što ga baš studenti izbačaju iz takta. ili Obradović ili Bodiroga i Novak.
može on da ignoriše Vučića kao takvog. ali Premijer CG ne SMIJE da ćuti na nazivanje gradjana ove zemlje separatistima, konstantno vrijedjanje istih, prisvajanje teritorija od strane snsa, miješanje u izborne procese.
al sve će to tako biti. kao što će Spajk da podrži ubačanje desetina iljada glasača iz Banja Luke zakonom o državljanstvu, pa i promjenu Ustava i sve što budu zahtijevali vojvoda & lepoglavi.
a onda neka se pita dje su mu oni silni glasovi dijela Crnogoraca i Srba. jer ga oni nisu baš glasali da bi ove države napravio prćiju snsa i dfa.
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks