Results 1 to 25 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    5,953
    Thanked in
    2,866 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Dje nadje krdzu, za to cemo morati da pitamo koleginicu @bluemoon . Enivej duvan je luksuz kao i alkohol i tu pratimo evropsku regulativu.
    A kad je penzioner lakse placao racun za struju, ili gorivo ili osnovne zivotne namjernice, ljekove? Kad je penzioner lakse kupovao ves masinu kad mu se pokvari, od 120 nije ni mogao da je kupi. Branis vrijeme u kojem je 70000 penzionera primalo 120e ma daj. Inace plate se jesu duplirale, cak i u privatnom sektoru, svi se sjecamo da su npr. kasirke imale 300e a sad oko 700, svakako ne ispod 600.

Emisija obveznica je bila neophodna radi vracanja dps dugova a ostavili su praznu kasu, treba li tebe da pitam dje su 3 milijarde kad su penzije i plate bile iste a nije bilo investicija?
    Baš zato što nije podložna akcizama i porezima, na nju to ne utiče, zato je i pomenuh.
    Nazdravlje tebi, ovako je i Milo pričao da je gorivo luksuz. Mislim to jes istina, sve što ima akcizu je luksuzna roba po definiciji.

Ja ne branim ništa. Ne znam gdje si to pročitao. Plate u privatnom sektoru nisu duplirane, znaš to i sam ne moram sebe kao primjer navoditi. Niti je realno da se svima dupliraju, jer oni koji imaju bi imali još više.
    Svi se sjećamo da je u marketima bilo duplo više zaposlenih nego što je danas. E sad jedino ako si slijep to nećeš primijetiti.
    Kao što nisi primijetio da je ES1 dovela do toga da ono što su zaposleni dobijali u kešu sad dobijaju na račun. Inflacija je tu nebitna stavka naravo, ali kad bi se zajebavali.

Jedna od privh lekcija na fakultetu iz oblasti ekonomije nakon ponude i tražnje je bila inflacija. A definiše se kao opšti porast nivoa cijena. Najčešće se desi kad se povećanje koločine novca u opticaju ne isprati povećanjem produktivnosti.
    To se desilo u CG a pojačalo se dodatno dolaskom Rusa i Ukrajinaca.

Emisija je bila neophodna, ali ne u iznosu od 700 miliona, a pola toga je bilo dovoljno za otplatu starih dugova. Ovu drugu polovinu su Milatović i Spajić naumili za razvojne projekte kojih je do današnjeg dana bilo 0.

Ne moraš mene da pitaš, ja sam se DPS zaduživanjima više puta bavio, i govorio koliko je loše. Od tri milijarde je napravljen auto put, Sozina, Regionalni vodovod, elektrificirana pruga do Nikšića, podmorski kabal, put Risan Žabljak i još poneki rekonstruisan, par škola, domova zdravlja, par helikoptera za vojsku, uložili u EPCG elektro infrastrukturu, Rudnik uglja Pljevlja i još ponešto. Od 3 jedno pola je utrošeno na ono što je trebalo, pola je pošlo đe ne treba minimum - na javnu potrošnju i prenaduvane troškove infrastrukturnih projekata i namjšetenih tendera.

Treba li ja tebe da pitam što su ovi novi od infrastrukturnih projekata napravili ili da preskočim i da konstatujem da su milijardu spisakli na potrošnju i da se strpimo i brzo će biti Velje Brdo?
    Ne moram te pitat ništa, pogledaj samo realizacije kapitalnih budžeta zadnje 3 godine.
    Last edited by hercules; 19-11-24 at 14:49.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

2. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)