Mene, lično, ne bi zabrinjavala mogućnost "lakšeg" sticanja dvojnog državljanstva kad bi boravišni uslov za glasanje bio znatno teži! Veliki sam protivnik davanja prava glasa onima koji svoju sudbinu nisu vezali za Crnu Goru.
Bitna je za spoljnu politiku Crne Goreimagine.
Mene, lično, ne bi zabrinjavala mogućnost "lakšeg" sticanja dvojnog državljanstva kad bi boravišni uslov za glasanje bio znatno teži! Veliki sam protivnik davanja prava glasa onima koji svoju sudbinu nisu vezali za Crnu Goru.
Izvinjavam se ako si se pronasao... ja pomenuh ono sto vidim ovih dana a to je ovo dolje sto kolega slikovito opisa'...
Neko baci isjecak i ne pada mu popis vise na pamet? Sto je pjesnik htio rec'?
Ja preporucujem da odstampate ovu "legitimaciju" i nosite je oko vrata... mozete i jedno zvonce uz nju da stavite i bog da vas vidi.
--------------------------
Do Not Disturb.
Националност: Американац.
Welcome!![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kad sam rekao rodjenima i bliznjima mogu i Vucevicu, red je da se odrekne jednoga![]()
U stado nećemo.
Šalu na stranu.Takvim isticanjem sopstvene nacionalnosti..ne znam prijatelj će vi uvijek reći kad se blamirate a lažni prijatelji će vas tapšati po ramenu.
Tako vi je to.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 02-10-24 at 19:01.
Ja nisam ni pogledao ovaj papir i vidim da mi je ova žena što je popisivala pogrešno upisala moj usmeni odgovor jer mi nije dala da ja pišem. Rekao sam joj jedno a ona je napisala sasvim nešto drugo...
Stvarno nisam provjeravao šta je upisivala, ali evo sad na provjeru sam vidio odgovor koji nisam dao i vidim grešku.
Nije mi bitno, ali nisam rekao ovo što je napisala... Sjutra ću zvati da vidim može li ovo da se ispravi...
Love, peace and respect.
Spram sveca i tropar.![]()
Ove stavke o vjeri,naciji i jeziku na popis nisu bitne Crnoj Gori nego zvaničnom Beogradu.
Kome to nije jasno,J/BG.
Last edited by Bluemoon; 02-10-24 at 20:23.
Ocigledno su to najbitnije stavke vecini gradjana Crne Gore.
Beograd je tu irelevantan.
Dok god situacija bude takva, opste stanje uma se nece znacajno mijenjat' i iste prazne price ce se koristit' za manipulaciju iste te vecine koja je dovoljna za masovni seks naaaaaaaroda.
Do Not Disturb.
Ma kapiram no gledam kako se Srbija uždila medijski oko popisa u Crnoj Gori.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Mogu oni u Beogradu da se interesuju, gledaju, planiraju... ali oni nas ne razumiju. Oni, čak, bolje razumiju nacionalne Crnogorce, nego Srbe iz Crne Gore.
Last edited by Stradivari; 02-10-24 at 21:01.
Tačno, razumiju nacionalne Crnogorce. Felerični Srbi, kako Raković veli.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Mislim da se mora pretpostaviti neki nivo povjerenja, nisam siguran da je i u teoriji moguće postići situaciji da je svako siguran da je u bazu unešeno ono što je rekao. Bez da su nam dali sami da upisujemo u bazu. A i onda bi neko morao obraditi te podatke, zašto vjerovati toj osobi? A onda bi neko morao prezentovati te podatke, zašto vjerovati toj osobi? I tako dalje i tome slično.
Meni ovo djeluje kao sasvim pristojan nivo provjere i uz pretpostavku nekog minimuma povjerenja u proces, mislim da se može reći da će zbirni podaci biti vjerni popisnicama.
Što se tiče sedam dana za dostupnost podataka - apsolutno pozdravljam, kao i sva druga ograničenja, poput tri pokušaja dnevno. Broj popisnice ima 9 cifara - milijardu kombinacija. Najmanji dodatni broj koji se mora upisati je dvocifren, onaj za opštinu bješe li - to je zajedno 100 milijardi kombinacija.
Ako je neko baš zagrizao da odradi scrape podataka o svim popisanim licima, to definitivno može odraditi uz dovoljno procesorske moći i dovoljno vremena. Zato je dobro bilo unijeti što više mogućih kombinacija (da se ja pitam, sva ona polja bi bila obavezna, mada vjerovatno postoji razlog zašto nisu), a pogotovo je dobra odluka ograničiti broj pokušaja. Ne znam na osnovu čega prilijepe nekom pokušaje, je li neki cookie ili IP adresa, ali svakako dodatna komplikacija.
Kada se na sve ovo doda samo 7 dana za provjeru, može se pretpostavati da je većina podataka bezbjedno.
Mada, koliko vidim, na kraju se dobiju samo ovi odgovori na goruća pitanja, ali ne i neka identifikacija, tipa ime i prezime, JMBG i slično? E pa ništa onda, zaboravi sve što sam rekao.![]()
Niko nije ni pominjao narušavanje integriteta podataka spolja, nego iznutra.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Svakako, mada ne pričam o narušavanju integriteta podataka spolja, već o zaštiti istih od masovnog prikupljanja. I spolja i iznutra. Moralo se i o tome misliti.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks