Originally Posted by
El_NiNhO
Crnoj Gori treba vojni rok.
Obzirom da smo posrnuli ko društvo, da se omladina masovno drogira svim drogama, valjalo bi da jedno pola godine ustaju u 5 ujutro, spreme krevet, doručak, očiste sobu, wc, kuhinju, malo porade na disciplini i fizickoj spremi. Kao srednjoškolac nijesam bio za to, jer nijesam bio spreman da idem nedje godinu dana, a i bio sam zaljubljen 藍. Srećom ili nesrećom, to je taman ukinuto kad je moja generacija trebala da krene. Naravno, pošto nam je vojska kao i sve, šuplja sa svake strane, to ne treba raditi bez ozbiljne organizacije i pristupa, da ne bi svaki kompleksaš imao moć da se iživljava, a bogomi i da neki psihički nepodobni ne bi dobili mogućnost da uzmu oružje u ruke.
A ko da to organizuje??? Racunaj d ace ti za manje od 10 godina poci u penziju svi oficiri koji su zavrsili vojne akademije u SRJ I SFRJ, jedini koji nesot znaju. Ostaje ti desetak staresina koji su zavrsili na stranim akademijama. Ostalo..blavori koji su zavrsili civilne fakultete i na neki cudan nacin dobili cinove, a niko od njih ne zna elementarne stvari sto se vojke tice, sto je, mislim, ne zapamceno u istoriji vojske...I mi pricamo o vojsci...pakao. Polovina bi se samoranila da im pusku i bojevu municiju das.
Last edited by mexiko; 22-09-24 at 21:50.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Bookmarks