Originally Posted by
Fidel Castro
Na koje pitanje? Da li banke zele same sve ove komplikacije da rade ili tako mora? Odgovorio sam ti da me ne interesuje ko pravi komplikacije, pricam o stanju koje je trenutno, bez obzira ko je za to stanje kriv. To je sustina problema. Ne znam da li je tebi sustina problema "banke nisu krive, tako moraju da rade" ali ne znam zasto je toliko tesko shvatit' da je to bilo kom korisniku apsolutno nebitno.
Problem bi bio da uopste ne moze da se azurira dokumentacija koju ti oni traze da azuriraju? Nadam se da se i ovdje nismo razumjeli inace idemo iz besmisla u besmisao.
Ja vjerujem da ti znas kakva ti pitanja banka postavlja. Opet, ne ulazim u to cija je to (samo)volja, samo kazem da je "azuriranje dokumentacije" debilizam u pravom smislu te rijeci, cija god to ideja i realizacija bila. Zovu nekoga ko uopste nije u zemlji, da iskljucivo licno dodje u banku, kako bi ga pitali koliko clanova domacinstva ima u njegovom stanu jer su zaboravili da ga pitaju prosli put.
Sprdamo li se?
Evo smo opet dosli do kapetana i pomoraca... E pakao, Mileve mi pokojne.
Znaci opravdanje za sve ove debilizme banaka i onih koji to nalazu su kazne? I posto smo ustanovili opravdanje onda sve to treba da prihvatimo kao normalno i da idemo dalje?
Sto bi se desilo da CBCG/regulator/EU sjutra kaze "od sad bankarski sluzbenici moraju da dube na glavi prije pocetka smjene". Da li bi se i to prihvatilo bez pogovora? Ropstvo modernog doba.
Ukapirao sam ja da nisu usvojili sugestije ali ja od pocetka pricam o stanju koje je, ne o tome ko je to stanje stvorio niti ko je sugerisao nesto drugo.
To sto ces ti nac' krivca u nekom regulatoru meni (ni ostalima) ne znaci nista. I dalje ce stanje bit' ovakvo kakavo je, bilo da je ono nastalo zbog tebe, direktora banke, CBCG-a, Evropske Unije, MMF-a, Masona, Iluminata, zene zmaja ili co'eka gustera.
Pa komentarisao si bankarske sluzbenike vise puta, posebno one iza saltera. Nije bitno samo mi je bzvz kad kazes da nisi a sam znas da jesi.
A ostalih 10 su mnogo bolje. Svaka radi na istom principu, zaposljavaju manje-vise isti "kalibar" ljudi i "profesioalnost" je na slicnom nivou. Nema tu neke velike razlike osim onih specificnih koje mogu nekom % korisnika da odgovaraju ili ne odgovaraju. Ali nestrucnost, neljubaznost i sl. je manje vise odlika svake banke u CG (ne kazem da nije slucaj ni van nje).
Ok, ja kad nadjem vremena cu onda trazit' pravilnik ili sta vec od same NLB banke kojim se oni vode kad mi odbijaju dokaz za porijeklo novca starije od 12 mjeseci.
Ako je to samo tumacenje jedne banke u CG onda to i nije veliki problem jer je najmanji problem promjenit' banku. Pogotovo od strane nekog ko prema toj banci nema apsolutno nikakve obaveze.
Ja ovo razumijem. Ne prihvatam ali razumijem. I po ko zna koji put ponavljam - ide se ka potpunoj kontroli svega. A kad pricamo o ovome onda se ide ka potpunoj kontroli, da se zna tacno ko koliko novca ima na kojem racunu, odakle mu je koji euro stigao i na sta je koji euro potrosio.
Mozda je tebi to normalno i to tako treba. Meni nije, niti ce ikad bit'.
Ne sumnjam da ima zemalja koje su podloznije bankarskom lobiju i stigle su "dalje" od nas po pitanju totalne kontrole na ustrb osnovnih ljudskih sloboda. Ne moramo bas bit' prvi u svim pogresnim i naopakim stvarima a s' obzirom koliki smo i dovoljno takvih "pol pozicija" zauzimamo.
Bookmarks