Page 68 of 137 FirstFirst ... 185864656667686970717278118 ... LastLast
Results 1,676 to 1,700 of 3407

Thread: Električna vozila/Domet/Servisi/Punjači

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Pričamo o baterijima.
    Po 5x (a moda i 6x pitam isto)
    Kako je moguće da je ta tehnologija koju Toyota ima toliko dobra da
    1) niko je vie ne koristi
    2) daje manju garanciju od konkurencije
    3) ja na moje Opel kada prođem 160.000km proao sam ih na bateriju. Kod Toyota ti moe da pređe 50.000km na bateriju a 50.000km na gorivo i prola garancija. Tako da garancija na Litijum ide i do 3x vie. U najboljem slučaju moe preći 100.000 i ode garancija.

Samim tim kako je ta tehnologija toliko dobra kako ima manju garanciju? Ja sam nekako ubijeđen da će mi to objasniti pa evo čekam.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće maine

............ \_(ツ )_/............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Poredjujes babe i zabe. Poredjujes bateriju EV vozila, niko ne bi kupio taj auto bez duge garancije na bateriju.
    Yaris, Corolla Cross, Corolla Sedan, Camry, CH-R, RAV4 koje se trenutno prodaju u CG imaju Li-Ion bateriju. Na njih Toyota daje ono sto vidis.

Na NiMH koje imas u Lexuse, Lex daje 15 godina garancije.

Rekao sam ti i prije, Toyota je presla na Li-Ion prije 6 godina, i svi modeli koji su izasli do 2020. godine imaju Li-Ion. Sad se opet vraca na NiMH zbog sigurnosti i dugovjecnosti. Li-Ion se njima nije pokazao, kao ni ostalima.

Das Fahrzeug darf hchstens 15 Jahre alt sein und hchstens 250.000 Fahrkilometer aufweisen (Lexus Relax gilt bis zu einem Fahrzeugalter von 15 Jahren oder 250.000 km, je nachdem, was zuerst eintritt).

U SAD gdje imaju NiMH:

Hybrid Battery Warranty

10 Years / 150,000 Miles

Zasto Toyota koristi NiMH?

One of the primary reasons Toyota continues to use NiMH batteries is their proven reliability and durability. NiMH batteries have been extensively tested and refined over several decades, and they have demonstrated excellent performance in terms of longevity and resistance to degradation over time.

Drugo, kazes pola na benzin a pola na bateriju? To samo govori koliko poznajes princip rada hibrida.
    Last edited by TAKUMI; 24-08-24 at 15:26.
    Prema tome, ta da ti kaem?

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Pitas zasto Toyota koristi NiMH:

Toyota has a ton of data supporting its use and lifespan. Data tells us everything we need to know about forecasting and longevity of a vehicle and what to expect as far as warranty. If you have not read about Toyota updating their hybrid battery warranty, it is now 120 months/150,000 miles.

Conclusion

The fact that Toyota is still using NiMH is fascinating to me. The tech is proven, and it is safer than lithium-ion or polymer. Thermal runaway does not happen with NiMH, and safety is a big thing for Toyota.
    Zasto ostali ne koriste NiMH? Naravno da koriste, velika vecina.

The three-row SUV is offered with three propulsion choices: a turbocharged 2.4-L 4-cylinder gasoline engine, a 2.5-L 4-cylinder hybrid and a 2.4-L 4-cylinder turbo Hybrid Max. Both HEV variants of the Grand Highlander use NiMH batteries. In North America, the majority of the automakers HEVs use NiMH

Zasto Toyota koristi NiMH?

1. Durability and Reliability: NiMH batteries are known for their durability and reliability. They can withstand a large number of charge cycles and are tolerant of partial charge and discharge cycles, which are typical in the stop-start nature of hybrid vehicle use.
    2. Cost-Effectiveness: Historically, NiMH batteries have been less expensive to produce than lithium-ion batteries. This cost advantage makes them an attractive option for use in vehicles where the price sensitivity of consumers is a significant factor.
    3. Safety: NiMH batteries are generally safer than lithium-ion batteries. They are more resistant to issues like thermal runaway, where batteries can overheat and catch fire or explode if damaged or improperly handled. This safety profile is crucial in the automotive industry, where stringent safety standards must be met.
    4. Temperature Tolerance: NiMH batteries perform well under a broad range of temperatures, which is beneficial for automotive applications that must operate reliably in various environmental conditions from cold to hot climates.
    5. Environmental Considerations: While not as environmentally friendly as some newer battery technologies, NiMH batteries do not contain toxic heavy metals like cadmium, which is found in Nickel-Cadmium (NiCd) batteries. This makes them a more environmentally responsible choice compared to NiCd batteries.
    6. Mature Technology: NiMH battery technology is well-established and has been thoroughly tested over decades of use. This maturity means that manufacturing processes, recycling methods, and performance characteristics are well understood, reducing risks associated with deploying new technologies.
    7. Energy Density: Although NiMH batteries have lower energy density compared to lithium-ion batteries, they still provide sufficient energy storage for the hybrid models currently designed by Toyota. The balance of energy density, cost, and safety meets Toyotas needs for their specific vehicle designs.
    8. Recycling and Supply Chain: NiMH batteries are easier to recycle than lithium-ion batteries. Toyota has established recycling processes for NiMH batteries, which helps manage the lifecycle impact of their vehicles. Additionally, the supply chain for NiMH batteries is robust, reducing risks related to sourcing and availability.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Ne pitam zato koristi. Jasno mi je da drugačije ne umiju ili im nije isplativo
    Pitam ovo.

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Kako je moguće da je ta tehnologija koju Toyota ima toliko dobra da
    1) niko je vie ne koristi
    2) daje manju garanciju od konkurencije
    3) ja na moje Opel kada prođem 160.000km proao sam ih na bateriju. Kod Toyota ti moe da pređe 50.000km na bateriju a 50.000km na gorivo i prola garancija. Tako da garancija na Litijum ide i do 3x vie. U najboljem slučaju moe preći 100.000 i ode garancija.

4) Samim tim kako je ta tehnologija toliko dobra kako ima manju garanciju?

Ja sam nekako ubijeđen da će mi to objasniti pa evo čekam.

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

1. In North America, the majority of the automaker’s HEVs use NiMH
    2. Od koje konkurencije?
    3. Sada vidimo da Toyota daje 10 godina ili 100000 km na Li-Ion, 230000 na NiHM. Sad ne znam je li 100000/160000 vise od 230000 km.
    4. Vidi pod 3.

Poyyy

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,403
    Thanked in
    1,115 Posts

Koliko misli da treba nekom da napravi fabriku?
    Znači razvoj oduzima određeno vrijeme, pa testiranje, pa sertifikacija, pa je sve to za malu proizvodnju. Pa se pravi fabrika, pa onda paralelno distributivna mrea.
    Sa obzirom da je topic star manje od godinu dana ne znam ta ti znači svaki malo, jer je zaista godinu dana smijeno malo za ikakav ozbiljan proboj na bilo kojem polju u 21. vijeku.

Sada se stiglo do izgradnje fabrike.
    Detalje koliko treba da se razvije ima na dnu posta.

Zato se potencira priča o ovome?
    Jer je Natrijum 50x jeftiniji od litijuma, jer omogućava 50x veći ciklus baterija i moe se puniti oko 10x bre. Takođe ako radi na - 20 stepeni onda ima 90% kapaciteta. Zar ti nije zanimljivo?

Nema savrene stvari.
    U ovom primjeru postoji LI-IO koju ti koristi svjesno ili nesvjesno u svojem iPhone i iPad modelu i koja je bolja od recimo Ni-CD ili NI-MH koju bi voljeo da koristi a koju su svi odbacili osim Toyote.

Takođe ovaj tip baterije je superiorniji od LI-IO pa je samim tim MENI zanimljiviji za korićenje. To to ti koristi stvari iz 20 vijeka ne znači da su dobre a kamoli bolje. To samo znači da si zatvoren za mnoge nove stvari jer ne pristupa inenjerski problemu (prati, probaj, koristi, odluči) već pristupa kafanski problemu (to valja/ne valja).

Takođe razvoj Natrijumskih baterija je počeo prije 60 godina ali prva baterija je izala prije 30 godina. Proizvodnja u malim količinama je počela 2015, a 2021 je napravljena prva baterija za vozilo.

https://www.notebookcheck.net/First-....877961.0.html

Amerikanci usavrili proizvodnju Natrijum baterije.
    Ima 50.000 ciklusa i puni se za 10ak minuta.
    Počinju izgradnju fabrike vrijednosti od 1.4 milijarde kapaciteta 24GW.
    Temperatura na kojih rade bez ikakvih gubitaka svojstva je od 0 do 45 stepeni.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Folksvagen povećava proizvodnju "čvrstih baterija" s američkom firmom

Folksvagen će drastično povećati proizvodnju nove vrste suvih, "čvrstih baterija" (solid-state) razvijenih sa američkom kompanijom "QuantumScape".

Niz finansijskih medija je preneo da će Folksvagenova fabrika baterija za električna vozila "PowerCo" dobiti licencu za masovnu proizvodnju "čvrstih baterijskih ćelija" zasnovanih na tehnologiji američke firme "QantumScape", uz očekivanje daljeg tehnolokog napretka i uz plaćanje intelektualne svojine, o čemu je sporazum objavljen u četvrtak.
    Taj sporazum zamenjuje ranije zajedničko ulaganje dve kompanije iz 2018. u zajedničku proizvodnju baterija, saoptio je Folksvagen. Folksvagen poseduje 17% "QuantumScape" to sada vredi 459 miliona dolara. Suvlasnici te firme su Folksvagen i Bil Gejts.

Po sporazumu, Folksvagenova fabrika baterija moe da proizvodi baterija ukupnog kapaciteta do 40 gigavat-sati (GWh) godinje koristeći novu tehnologiju, sa mogućnoću proirenja na 80 GWh, to je dovoljno za opremanje priblino milion električnih vozila godinje, navodi agencija Rojters.
    "Čvrste baterije" mogu zadrati vie energije od postojećih baterija sa tečnim elektrolitom. Proizvođači automobila i analitičari očekuju da te baterije ubrzaju prelazak na električna vozila kojima će povećati sada nedovoljan domet, to je glavna briga vlasnika tih vozila.

Dve kompanije će raditi na proizvodu koji će biti podesan za seriju raznih vozila Folksvagena.

"Čvrste baterije" se zasad koriste uglavnom u malim uređajima kakvi su pejsmejkeri, RFID-nalepnicama za praćenje robe i u drugim malim spravama. Kao i baterije s tečnim elektrolitom, i one se prave od litijuma.

Poslato sa ultra mini pisaće maine

Imamo bateriju koja traje milion kilometara i do 50 godina

Geely je predstavio novu litijum-gvođe-fosfatnu bateriju, za koju kae da će omogućiti ukupan domet vonje do milion kilometara i trajati do 50 godina.

Takođe se puni bre, bolje radi u hladnim okruenjima i moe da izdri ozbiljne udare. Nova baterija, poznata kao "Short blade", ima poboljanu gustinu energije i bezbednost.

Koristi vieelementne elektrodne materijale da značajno smanji brzinu unutranje hemijske reakcije, to je, kako tvrdi kompanija, jedan od glavnih razloga zato ovaj novi tip baterije moe da ponudi produeni vek trajanja.

Kineski proizvođač automobila kae da se baterija moe napuniti 3.500 puta, to odgovara vonji od čak milion kilometara, a sve uz minimalan uticaj na domet baterije.

Električni polovnjaci će vredeti vie na tritu

Ne samo da će produeni korisni vek podići vrednost polovnih električnih vozila, već će, tvrdi Geely, smanjiti emisiju ugljenika za vie od 80.000 tona godinje.

Ćelija ima kapacitet od 192 Wh/kg i priblino je 40% kraća od konkurentske "Blade" baterije.

Novoj bateriji je trebalo samo 17 minuta i 4 sekunde da se napuni. Pored toga, na temperaturama od -30 C, baterija je zadrala 90,54% svog kapaciteta.
    Geely je posebno ponosan na to koliko je baterija bezbedna. Ako je ćelija probuena, sloj aluminijumske folije će se automatski spojiti u dijafragmu baterije kako bi stvorio izolacioni sloj, sprečavajući kratke spojeve i toplotne udare.

Tokom testiranja, baterija je probuena sa osam čeličnih igala od 5 mm istovremeno i ostavljena da stoji sat vremena, bez tetnih efekata. Geely je takođe gađao bateriju metkom od 5,8 mm i ona se nije zapalila.

Testiranje se tu nije zaustavilo. Nova baterija je takođe potopljena u morsku vodu, bačena u vatru, smetena u izuzetno hladno okruenje, udarena sa strane, smrskana teretom od 26 tona..

Jo jedan Japanac ne radi u cilju nacionalnih čuj mene Tojotinih interesa

Nasa se udruila sa japanskim automobilskim gigantom Nisanom u razvoju potpuno novog tipa baterije koja bi mogla da transformie industriju elektronskih automobila.

Američka agencija za istraivanje svemira (NASA) nada se da će napraviti baterije sa značajno većim kapacitetom od litijum-jonskih, koje se trenutno mogu naći u većini potroačke elektronike od telefona i laptopova do elektronskih skutera i automobila.

Osim toga, velika prednost bi bila i to to bi zauzimala polovinu prostora potrebnog litijum-jonskim baterijama a moći će da se napune za samo 15 minuta.

Takođe je ključno da nova vrsta baterija ne gubi kapacitet tokom vremena i potpuno je bezbedna, kao i to da ne moe da se zapali.

Umesto da uzmemo postojeću bateriju odlučili smo da treba da razvijemo novu od početka. Čvrsta baterija od simpor-selena je hladna na dodir i ne moe da se zapali. Tanja je i ima veći kapacitet. Moe i da pretrpi fizičke udarce i normalno radi, kae Roko Viđijano iz Nase.

Nissan zovu izdajice Japana

Eto na ta mislim "svako malo".

Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    6,317
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    3,432 Posts

Ucestvuje i ministartsvo poljoprivred i eko fond Ovo dodje hibrid...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 25-08-24 at 06:47.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Eto na ta mislim "svako malo".

Aha jasno mi je. Na topicu o Električnom vozila je previe teksta i električnim vozilima i baterijama.
    Evo za tebe neto novo i drugačije
    Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    1. In North America, the majority of the automakers HEVs use NiMH
    2. Od koje konkurencije?
    3. Sada vidimo da Toyota daje 10 godina ili 100000 km na Li-Ion, 230000 na NiHM. Sad ne znam je li 100000/160000 vise od 230000 km.
    4. Vidi pod 3.

Poyyy
    Ba ti je ao to ivi u Evropi? Daj ti nama ovo to dobijam ja u CG a ne to bi mi dali da apliciram za vizu i pođem u USA?
    Pođe na oba sajta, uporedi i javi nam...

Zopić

Last edited by Bugi; 25-08-24 at 11:03.

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Superiornost...

TOYOTA brand will also adopt BYD's plug-in hybrid tech, with the site quoting a Toyota insider who said the marque will launch two or three new plug-in hybrid vehicles over the next couple of years in China, using BYD technology.

Toyota and BYD already have a joint venture partnership in China and, according to Caijing, Toyota will borrow the tech but not simply rebadge another company's cars,

Vie na
    https://www.carsguide.com.au/car-new...v4%C2%A0hybrid

Kao to rekoh ranije, Nokia prije 15 godina...

Last edited by Bugi; 25-08-24 at 11:46.

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,403
    Thanked in
    1,115 Posts

Aha jasno mi je. Na topicu o Električnom vozila je previe teksta i električnim vozilima i baterijama.
    Evo za tebe neto novo i drugačije

Bugsone,

Ovu kajganu pokai u restoran, kad ode na treći doručak dok ti se Moka puni.

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

To i radim, a u skladu je sa topicom

Dok nije bilo Mokke nisam skapirao kako moe dobro da se jede i pije. Sada prenosim utiske

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    9 Posts

ni za 550 godina struja nece zamijeniti naftu

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Superiornost...

TOYOTA brand will also adopt BYD's plug-in hybrid tech, with the site quoting a Toyota insider who said the marque will launch two or three new plug-in hybrid vehicles over the next couple of years in China, using BYD technology.

Toyota and BYD already have a joint venture partnership in China and, according to Caijing, Toyota will borrow the tech but not simply rebadge another company's cars,

Više na
    https://www.carsguide.com.au/car-new...v4%C2%A0hybrid

Kao što rekoh ranije, Nokia prije 15 godina...

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

Pa sta? Toyota nema EV tehnologiju, imaju 1 model EV koji je smece. Znaju da ova EV propaganda nece dugo da traje pa uzimaju EV tehnologiju od drugih da ne bi ulozili milijarde na razvoj. Kao sto je Mercedes uzeo dizele od Renoa, Toyota od BMW-a, itd.

Za hibridna vozila ce koristiti svoju tehnologiju, NiMH baterije.

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Aha jasno mi je. Na topicu o Električnom vozila je previše teksta i električnim vozilima i baterijama.
    Evo za tebe nešto novo i drugačije
    Baš ti je žao što živiš u Evropi? Daj ti nama ovo što dobijam ja u CG a ne što bi mi dali da apliciram za vizu i pođem u USA?
    Pođeš na oba sajta, uporediš i javiš nam...

Zopić

Pa garancija na ovo sto dobijas ovdje je 10 godina ili 100000 km, na Li-Ion.
    Garancija na NiMH je 160000 MILJA. Svima je jasno, osim tebi.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Pa garancija na ovo sto dobijas ovdje je 10 godina ili 100000 km, na Li-Ion.
    Garancija na NiMH je 160000 MILJA. Svima je jasno, osim tebi.
    Ono to je meni jasno je da se milje, galoni i pinte ne koriste u ovom dijelu svijeta.

Koje baterije koriste RAv4 i CH-R?

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Li-Ion ovdje. NiMH u SAD.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Vidi.
    I daju 100.000km ovdje na te iste LITIJUMSKE. Kalikator kae da je 100.000 značajno manje od 160.000 koliko je daju Njemci.

Nije ti palo na pamet kuda ide moja priča.
    Kaem ti ne umiju bolje, daju manju garanciju manje su im pouzdane komponente , i onda su uzeli opremu i tehnologiju od konkurencije.

Kakav će rezultat biti toga? Uzeće od konkurencije, blago je modifikovati, nazvati solidnim imenom i pričati kako su najjači
    Ovako radi Apple.

Problem je to je Toyota zakasnila, BYD je već pretekao po prodaji i Nisan i Mazdu, ostaje im jo Toyota.

Last edited by Bugi; 25-08-24 at 17:54.

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Tvoja prica ne ide nikuda i ne pije ni kap vode.
    Njihova garancija dokazuje koliko imaju povjerenja u NiMH a koliko i Li-Ion.
    Moja prica od pocetka, NiMH je sigurniji i pouzdaniji.

Da je Li-Ion tako dobar ne bi ga dirali, nego svakim danom traze novo rjesenje.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Tvoja prica ne ide nikuda i ne pije ni kap vode.
    Njihova garancija dokazuje koliko imaju povjerenja u NiMH a koliko i Li-Ion.
    Moja prica od pocetka, NiMH je sigurniji i pouzdaniji.

Da je Li-Ion tako dobar ne bi ga dirali, nego svakim danom traze novo rjesenje.
    Dokazuje da Njemci daju 160.000km na smeće od tehnologije. A da Toyota ima superiornu tehnologiju koju ne ugrađuju u top modele u Evropi (Rav, Yaris, CH-R...).

VIdi da uvoze tehnologiju od konkurencije.

Da nije dobra tehnologija ne bi se mučili, već bi je ignorisali kao to su i radili 15 godina.

Međutim trite se razvilo i kupci ele to to oni nemaju. Kupci u Evropi su osvijeteni. Konkurencija ih jede, a oni moraju neto da urade.

Isto su proli, Toshiba, Sony, Hitachi...
    Strahovit pad kada krene već.

I ti si to osjetio gurajući pricu o N9 kao top uređaju kada je 90% ljudi reklo smeće. I bilo je smeće na kraju.
    Vjeruj mi, ja ako mi BEV ne bude dobar ja ću doći i pričati sa ne valja. Nemam problem sa tim, jer ja to moj novac a za njega elim najbolje za sebe.

Last edited by Bugi; 25-08-24 at 18:58.

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,028
    Thanks Thanks Received 
    1,366
    Thanked in
    821 Posts

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Dokazuje da Njemci daju 160.000km na smeće od tehnologije. A da Toyota ima superiornu tehnologiju koju ne ugrađuju u top modele u Evropi (Rav, Yaris, CH-R...).

VIdiš da uvoze tehnologiju od konkurencije.

Da nije dobra tehnologija ne bi se mučili, već bi je ignorisali kao što su i radili 15 godina.

Međutim tržište se razvilo i kupci žele to što oni nemaju. Kupci u Evropi su osviješteni. Konkurencija ih jede, a oni moraju nešto da urade.

Isto su prošli, Toshiba, Sony, Hitachi...
    Strahovit pad kada krene već.

I ti si to osjetio gurajući pricu o N9 kao top uređaju kada je 90% ljudi reklo smeće. I bilo je smeće na kraju.
    Vjeruj mi, ja ako mi BEV ne bude dobar ja ću doći i pričati sa ne valja. Nemam problem sa tim, jer ja to moj novac a za njega želim najbolje za sebe.

Ti si bas tezak za raspravu, drzis se svoje price kakvu je ti zamisljas i to je to.

Da rezimiramo, jos jednom:

1. Ne smijes uporediti garanciju na EV i garanciju na hibridno auto. Garancija i range (lazni) na EV je najbolji marketing da se ta smeca uvale kupcima kao sto si ti.
    2. Toyota ima JV sa Panasonicom (Prime Earth) za proizvodnju i razvoj baterija i tehnologije za svoja HEV i BEV auta. I jedna i druga strana znaju neke stvari, jer se time bave od 1994e. Tada je Opel jos radio Kadete i Suze sa rdjavom karoserijom.
    3. Toyota na NiMH daje 2300000 km garancije, na Li-Ion 1000000 km garancije. Tu se vidi koja od njih je izdrzljivija i dugotrajnija;
    4. Kada je BEV u pitanju, njima to ne zanima, ali da ne bi izgubili dio kolaca i da ne bi ulozili milijarde na razvoj, preuzimaju sve na tacni od BYD-a, kao sto rade i drugi.
    5. Toyoti cilj je hibridizovati kompletnu gamu od 2025e, znaci 100% game da ima iskljucivo HEV, i bi-polar NiMH.
    6. Bilo gdje u svijetu, Lexus ima NiMH ili bi-polar NiMH. Tu ne smije biti greske, kvarova na bateriji, pozara, itd.
    Neki od modela su RX350h, RX500h, ES300h, LS500h, NX350h.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Ti si bas tezak za raspravu, drzis se svoje price kakvu je ti zamisljas i to je to.

Da rezimiramo, jos jednom:

1. Ne smijes uporediti garanciju na EV i garanciju na hibridno auto. Garancija i range (lazni) na EV je najbolji marketing da se ta smeca uvale kupcima kao sto si ti.
    Da tako je. Toyota reklamira da će dati garanciju na HIBRIDNO auto od 100.000km iako zna da to vozilo na bateriju neće preći ni 30% toga. U pravu si, laan marketing.

2. Toyota ima JV sa Panasonicom (Prime Earth) za proizvodnju i razvoj baterija i tehnologije za svoja HEV i BEV auta. I jedna i druga strana znaju neke stvari, jer se time bave od 1994e. Tada je Opel jos radio Kadete i Suze sa rdjavom karoserijom.
    .
    Kao to si i vidio sklopila je ugovor sa BYD. Moda eli neto vie?

3. Toyota na NiMH daje 2300000 km garancije, na Li-Ion 1000000 km garancije. Tu se vidi koja od njih je izdrzljivija i dugotrajnija;
    Kao to sam ti napisao. Ako mi da 230.000km na Hibrid i zna da mogu na bateriju da pređem oko 30% to je realno kao da si mi dao garanciju od 70.000km. Kao to si i sam pomenuo laan marketing.
    Kod BEV je to to reklamira dobije, ima garanciju na 160.000km.
    Tako da se i ovdje slaemo, jasno se vidi ta je bolje.

;
    4. Kada je BEV u pitanju, njima to ne zanima, ali da ne bi izgubili dio kolaca i da ne bi ulozili milijarde na razvoj, preuzimaju sve na tacni od BYD-a, kao sto rade i drugi.
    5. Toyoti cilj je hibridizovati kompletnu gamu od 2025e, znaci 100% game da ima iskljucivo HEV, i bi-polar NiMH.
    .
    Ovdje te ne razumijem znaci preuzmu tehnologiju za razvoj BEV u 2024 da bi je koristili u 2025, a onda imaju cilj da od 2025 koriste sve Hibride?
    Ili su ba glupi ili je neto drugo po srijedi

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,658
    Thanks Thanks Received 
    6,804
    Thanked in
    4,076 Posts

Da tako je. Toyota reklamira da će dati garanciju na HIBRIDNO auto od 100.000km iako zna da to vozilo na bateriju neće preći ni 30% toga. U pravu si, lažan marketing.
    To je isto kao da kazes da auto ima 3 godine garancije iako ce pola od toga biti parkiran u garazu. Je li tako?
    Kod Hibrida, baterija je stalno u pokretu, ili se vozi ful EV, ili se puni, ili pokrece kompresor, ili pokrece benzinski motor, znaci stalno je u pokretu, nego problem je sto ne poznajes materiju.

Kao što si i vidio sklopila je ugovor sa BYD. Možda želi nešto više?
    Ne zeli nista vise, samo par godina da gura tehnologiju u EV. Isto kao sto Opel preuzima od drugih.

Kao što sam ti napisao. Ako mi daš 230.000km na Hibrid i znaš da mogu na bateriju da pređem oko 30% to je realno kao da si mi dao garanciju od 70.000km. Kao što si i sam pomenuo lažan marketing.
    Kod BEV je to što reklamiraš dobiješ, imaš garanciju na 160.000km.
    Tako da se i ovdje slažemo, jasno se vidi šta je bolje.

Opet ista prica. Kod hibrida baterija je full time u pokretu, nikad nije u idle.

Ovdje te ne razumijem znaci preuzmu tehnologiju za razvoj BEV u 2024 da bi je koristili u 2025, a onda imaju cilj da od 2025 koriste sve Hibride?
    Ili su baš glupi ili je nešto drugo po srijedi

Kad kazem sve hibride, mislim na to da nece biti suvih benzinaca nego sve hibrid.
    E ta dva tri modela EV dok ne prodje ova luda.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Napisao sam ti već za tu bateriju kina je _stalno u pokretu".
    Nakon odrelenog vremena koji je nekad i duplo manji od garancije, sredinji dio ćelije baterije počinje da otkazuje.
    To se u startu manifestuje sa većom potronjom, a kasnije dovodi du loijeg rada komponenti.
    Zato i ide garancija koliko ide i zato NI-MH baterija nakon 100.000km NE radi stalno nego dio baterije radi stalno

Bugi Vugi tapi Raduj se!

Page 68 of 137 FirstFirst ... 185864656667686970717278118 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)