Originally Posted by
osvajaci pg
E hebemu miša...toliko pratite i pisete o stanju na ratistu u Ukrajini a nikako da ukapirate da je ovo čisto samoubistvo ovih par brigada UA sto su usli na teritoriju Rusije,
- Efekat iznenadjenja nije uspio na teritoriji Belgorodske oblasti dje su UA takodje krenuli jako
- Efekat iznenadjenja je uspio u Kurskoj oblasti.... male mobilne jedinice, vjerovatno elitne UA su uspjele da naprave ozbiljan proboj u Kurskoj oblasti. Da sam na mjestu Putina, neko bi mi od najodgovornijih u toj zoni visio za jajca za ovakav upad... ovo je ozbiljan PR samar Ruskoj drzavi; Ali da podsjetim da je ovakav samar isto dobio i jedan Izrael...a govorimo o teritoriji koja je velicine Vojvodine.... dok znamo kolika je Rusija...i koliko je realno nemoguce cuvati tako veliku sirinu teritorije;
E sad uspjeli su upasti i prosiriti tu zonu, i efekat je uspio prvih 48-72 sata.... ali ostaje pitanje sta posle? Jel mislite da sve logisticke zone ovdje nisu u dometu Ruske vojske.... Rusi ce se konsolidovati...i ovi ce svi sto uletjeli najebati zestoko.... prosto ostace bez municije...bez icega.... cak i povlacenje ce im postati nocna mora....
Koliko su se rusi zabrinuli pokazuje da nisu povukli ni jednu jedinicu iz Donbasa ili nekog drugog regiona gdje malo po malo grickaju teritoriju Ukrajine;
Ova akcija je cisti PR Ukrajinskog sefa DBa Budalova i to ce biti to .... evo vidjecemo koliko ce se UA zadrzati u ovoj oblasti, moja procjena je da ce ih ovi izmasakrirati i za 2 nedjelje maskimum ocistiti komplet ovu zonu od UA armije.
PS Jedini pravi smisao ove akocije, po mom misljenju je pokusaj da se sto prije dodje do NE Kursk... i da je to bio ustvari pravi cilj Zelenskog i ekipe... na njihovu zalost, to izgleda nece uspjeti.
Eventualni drugi cilj operacije je pozornost medijska...jer su se bojali da ce Bliski istok i Iran preuzeti svu paznju.... pa su morali gurnuti sebe u jednu ovakvu avanturu....
Bookmarks