Kakav jadnik od Putina,veli parafraziram što EUropa ćuti što je Ukrajina upala u RF a samo se sjetite kako je prijetio da će cio planet dići u vazduh.
Samo se sjetite.Tog moćnika.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Zedd; 12-08-24 at 12:38.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Kakav jadnik od Putina,veli parafraziram što EUropa ćuti što je Ukrajina upala u RF a samo se sjetite kako je prijetio da će cio planet dići u vazduh.
Samo se sjetite.Tog moćnika.
Gubernator Kurske oblasti je iznio na današnjoj konferenciji za štampu sledeće podatke (dakle možemo da govorimo o zvaničnim podacima):
- poginulo je 12 civila, povređeno 121
- evakuisano je 121.000 ljudi, radi se evakuacija još 60.000 ljudi
- 28 naselja u Kurskoj oblasti je pod kontrolom ukrajinske vojske
Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je u Kurskoj oblasti uništeno 70 komada oklopnih vozila ukrajinske vojske.
Dakle, ako ove izjave (brojke) uzmemo da su tačne (zašto ne vjerovati rusima?) onda je ova akcija ukrajinske vojske puno većeg obima nego što je iko (telegram kanali, razni analitičari, internet ratnici,...) pretpostavio.
Sent from my Motorola 8400
Ako je Krim red lajn što je Kursk?
Pošto se ođe vazda zborilo o red lajn.Kakva je ovo predstava Moskve a to se govorilo od starta da je to lažavina teška.
Украјинци јесу ангажовали веће снаге него код ранијих упада, али мислим да још увјек нису увели више од неколико батаљонских група ДШВ-а или Војске арханђела Михајла.
Суџу су прије неколико дана окружили, а данас је стигла потврда да је у потпуности контролишу.
Руси преспоро реагују и мораће тамо да ангажују веће снаге да би зауставили Украјинце.
Те снаге немају, и морају их повући однкеуд друго.
По мени, раније рекох, то је и примарни циљ овог упада.
Упдејт:
Сирски тврди да ЗСУ сада држе под контролом 1000км2 територије РФ.
Last edited by BAR; 12-08-24 at 17:44.
Црногорце је одржало црногорско срце.
iznenadili ih i upali na prazno, sad nek pošalju jednu jedinicu da krene put Moskve ka Prigožin![]()
She is only here to annoy herself!
Neće poslat će njega.
https://www.moscowtimes.ru/2024/08/1...blasti-a139147
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status...xSCuUnGvg&s=19
"Velika ruska vojska" dozvolila da se UA vojni avioni vozikaju po ruskom nebu :grinning:
Teški dani za Putinofile.
Тешки ево три године, кад се показало да су сви митови о модерној Русији на којима су подизани лажни, и кад морају да гледају како убоги Украјинци, понижавају и руску војску и руску државу.
Чак се показало да је један обични комичар у Кијеву тешки калибар политичара, за њиховог изоперисаног ђеда којег су чекали на Хоргошу да исправи криве Дрине.
https://x.com/DarthPutinKGB/status/1...MzyWbPlag&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
https://x.com/arturrehi/status/1822957775921492440?s=46
Između redova, vjerovatno je Gerasimov zaslužan za ovakav uspjeh Ukrajinaca zadnjih par dana.. Mislim da sam odavno pričao koji je bio raskol između pretorijanske garde čuj mene FSB-a i ostatka poluga vlasti.. Ovo je već novi nivo da čak i sami Putin ne krije svoja osjećanja prema vojsci iliti ministarstvu odbrane..
Ulazimo u novu dimenziju “zar su ovo posledice mojih odluka”..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Inače,uopšte nije dobro što je FSB swapovao se sa vojskom.Ko poznaje istoriju njihovih operacija otkad je Putin došao na vlast.Smjeniti Gerasimova sa šefom FSB-a znači samo jedno.
Očekujem masu false flagova,dezinformacija,i sve što treba je strpljenja i jednima i drugima da istina izađe na vidjelo.Najgore što u nekim slučajevima bude prekasno.
E hebemu miša...toliko pratite i pisete o stanju na ratistu u Ukrajini a nikako da ukapirate da je ovo čisto samoubistvo ovih par brigada UA sto su usli na teritoriju Rusije,
- Efekat iznenadjenja nije uspio na teritoriji Belgorodske oblasti dje su UA takodje krenuli jako
- Efekat iznenadjenja je uspio u Kurskoj oblasti.... male mobilne jedinice, vjerovatno elitne UA su uspjele da naprave ozbiljan proboj u Kurskoj oblasti. Da sam na mjestu Putina, neko bi mi od najodgovornijih u toj zoni visio za jajca za ovakav upad... ovo je ozbiljan PR samar Ruskoj drzavi; Ali da podsjetim da je ovakav samar isto dobio i jedan Izrael...a govorimo o teritoriji koja je velicine Vojvodine.... dok znamo kolika je Rusija...i koliko je realno nemoguce cuvati tako veliku sirinu teritorije;
E sad uspjeli su upasti i prosiriti tu zonu, i efekat je uspio prvih 48-72 sata.... ali ostaje pitanje sta posle? Jel mislite da sve logisticke zone ovdje nisu u dometu Ruske vojske.... Rusi ce se konsolidovati...i ovi ce svi sto uletjeli najebati zestoko.... prosto ostace bez municije...bez icega.... cak i povlacenje ce im postati nocna mora....
Koliko su se rusi zabrinuli pokazuje da nisu povukli ni jednu jedinicu iz Donbasa ili nekog drugog regiona gdje malo po malo grickaju teritoriju Ukrajine;
Ova akcija je cisti PR Ukrajinskog sefa DBa Budalova i to ce biti to .... evo vidjecemo koliko ce se UA zadrzati u ovoj oblasti, moja procjena je da ce ih ovi izmasakrirati i za 2 nedjelje maskimum ocistiti komplet ovu zonu od UA armije.
PS Jedini pravi smisao ove akocije, po mom misljenju je pokusaj da se sto prije dodje do NE Kursk... i da je to bio ustvari pravi cilj Zelenskog i ekipe... na njihovu zalost, to izgleda nece uspjeti.
Eventualni drugi cilj operacije je pozornost medijska...jer su se bojali da ce Bliski istok i Iran preuzeti svu paznju.... pa su morali gurnuti sebe u jednu ovakvu avanturu....
Last edited by osvajaci pg; 13-08-24 at 14:36.
A kako onda "najjača služba" na svijet nije predvidjela planove Budanova?
Znači pripadnici vojske treba da odgovaraju možda i za loše procjene da nije trebalo upasti u Kijev 24.februara?
A što se ovog drugog tiče evo se toliko egzekucija od strane Putina nagledasmo svo ovo vrijeme niko nije visio no su padali sa terase ili su potrovani ništa novo nisi reka.
Last edited by Bluemoon; 13-08-24 at 15:03.
Mozda su ih pustili za veci cilj...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
A kako onda "najjača služba" na svijet nije predvidjela 11. SeptembarA kako onda "najjača služba" na svijet nije predvidjela planove Budanova?![]()
editZnači pripadnici vojske treba da odgovaraju možda i za loše procjene da nije trebalo upasti u Kijev 24.februara?
Tebi je svrha pisanja da napises nesto radi reda...nema veze sto to nema nikakvih dodirnih tačaka sa odgovorom koji citiraš.A što se ovog drugog tiče evo se toliko egzekucija od strane Putina nagledasmo svo ovo vrijeme niko nije visio no su padali sa terase ili su potrovani ništa novo nisi reka
Last edited by osvajaci pg; 13-08-24 at 15:23. Reason: nesmotreno
11.septembar veli a onda dodaje đe se potpuno prebacio i na drugi kontinent da neko piše da bi samo nešto napisao.Ovo lupaš gluposti i slično govori više o tebi nego o meni.
Jedino je Zedd u cijeloj priči odavno neke stvari skužio ostali očito ne kapiraju moskovski režim.
Dec it.
Izvini ako sam te uvrijedio.... evo sam editovao post...ipak nema smisla tako pisati prema jednoj od rijetkih dama/cura na forumu.
11. septembar sam samo naveo kao primjer kako se i najjačim sluzbama i organizacijama moze desiti katastrofa.... ja nisam nigdje FSB nazvao najjacom nasvijet ili slicno...to cini pro-ukrajinska strana...valjda kao da ih uvrijedi ili sta ti ja znam.
Moze se reci za sad da je izvedena uspješna diverzantska akcija ukrajinske vojske, mobilnim manjim grupama diverzanata kroz nebranjenu teritoriju .
Međutim, za takve akcije vreme ne radi.
Da su npr, upali, pokupili onih stotinak zarobljenika plus onaj konvoj pogoralih, i trk nazad, bili bi moralni boost ostalim po frontu i veliki šamar Putinu i Rusiji.
Sve sto se duze zadržavaju, rizikuju gubitak i ljudstva i tehnike što se kako mozemo vidjeti po raznim snimcima vec i dešava.
A desava se vrlo prosto i glupo, rusi pogode dronom vozilo, pješadija se razbjezi po šumi i tu ih ganjaju sa svim mogućim oružjem.
Kao i mnogo puta citirani Julijan, ne razumijem strategiju i perspektivu ovakog upada, sto se htjelo i po kojoj cijeni?
Zašto se nije tom tehnikom i ljudstvom išlo na proboj i obranu New Yorka npr ili negdje slicno?
Uopšte nisi (me uvrijedio) ali takvim pristupom prekidaš dalju konverzaciju ajde da ostavimo to po strani nismo đeca.Može?Možda sam i sama doprinijela tako da - ja sam za.
Nego to nije bilo kad rekoh najjača služba na svijet bukvalno bila je malo rečenica prožeta sarkazmom.Pomenula sam Zedda iz prostog razloga jer je naveo jednu zanimljivu činjenicu oko pretorijanske garde kako on reče čuš mene FSB-a.On je bio tome jednom na temi pisao podsjećajući na 2014.U njegovom postu sam prepoznala da ima uvid i prati neke jako bitne stvari glede moskovskog režima.
Imenovati šefa FSB-a da vodi vojsku i operaciju ubuduće se zaista je dešava u istoriji bilo koje zemlje sad se desilo odlukom Moskve.Dakle,potpuno nepovjerenje u generale i jedino povjerenje u tajnu službu.
Ima velika razlika između službe u USA i Rusiji.
Vremenom FSB je postao lična garda kako Zedd reče Putina ali je krenula da se odvaja unutar sebe same.Neđe sam postavljala odličan intervju bivšeg FSO-vca Karakulova imaš ga na temi Putinove Rusije to je materijal koji bukvalno objašnjava sve tako da ako te zanima moja ti je preporuka da ga odslušaš.Izvini ako sam neđe bila gruba nije mi namjera.
Last edited by Bluemoon; 13-08-24 at 16:07.
Kako pratim malo i ruske telegram kanale...tu mislim bas na ruske, ne na ove srpske varijante tipa dejan beric i sl. uvidio sam da i medju rusima vlada neka bojazan od podijele u generalstabu na 2 struje...
Jedna je struja uz Gerasimova...i stare SSSR generalstab skole .... gdje smatraju da treba nastaviti ovim tempom... tj dugorocno iznurivanje nwprijatelja... valjda je tome blizi i Putin...
Dok druga struja zagovara opstu mobilizaciju, i ubrzano rjesavanje ukrajine na vise tacaka/zona...
kad vec pomenu pretorijanske garde...rusima nije za to potreban FSB...on vec ima takvu gardu i zove se Rosvgardija ili sl. ( ne mogu se sad napamet s telefona sjetiti tacnog naziva);
Da je ruska sluzba busna...nije ni cudo... jos raspadom SSSRa... vrhunski vojni projekti SSSRa od podmornica do aviona i njihovih sklopova su bili otkupljivani za desetine i stotine hiljada dolara... posebno period 90-99te.... tako da tu nema amerima tj zapadu nepoznanica (bar ja tako mislim);
isto tako treba biti realan i priznati da se Ukrajinci drze samo i iskljucivo zahvaljujuci zapadu...njihovim parama i oruzjem.... onog trenutka kad to stane.... doci ce i do potpisivanja mira izmedju ove dvije nekad bratske drzave.
Kao sto i Srbiji traze da prihvati fakticko stanje na terenu i da KiM nije vise dio Srbije...tako nesto na kraju ce se desiti i Ukrajincima sa ovim oblastima koje je Rusija i zvanicno proglasila svojim....jbg sila boga ne moli.
Osim ako na kraju Rusija ne podje opet kaput...al nesto sumnjam da ce se to desiti dok god su energetska i nuklearna sila.
Ps kad vec pomenu ovog lika iz FSBa na celo operacije... vise mi je to djelovalo da ce on biti kao neka vrsta koordinatora izmedju svih tih jedinica/sluzbi/stanovnistva... tesko da ce taj lik ista komandovati vojsci.
Neće.
Komandovati vojsci,vojska je u cijeloj priči nebitna.Nikad nije ni bila bitna naročito formiranjem jedinica aka pucaj u svojega kad krene nazad ka u WW2.
Ako ne vidiš da je sve ovo retuširanje Staljina u vidu ovoga iz Moskve ne znam što da ti rečem.
Uostalom podigao je spomenik osnivaču Čeke u sred Moskve tako da..ne znam što da vi rečem.
Last edited by Bluemoon; 13-08-24 at 17:42.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks