Originally Posted by
Vido89
Ako odeš na sajt
misrosoft.com piše Office Home & Business 2021 40.699 RSD i koliko znam dobija se trial verzija u koliko se ne plati licenca, bar je tako bilo prije dosta godina dok sam se bavio instaliranjem piratskog software-a ne znam možda se nešto promijenilo pa je sad besplatan, Da znam da Libre Office nije jedini office paket ali su u mom slučaju su koristili MS Offce koji je neophodan kako bi pravilno otvorio i popunio upitnik i nisu postavili alternativni dokument koji možeš da otvoriš pomoću nekog drugog Office paketa naveo sam Libre Office jer je najpopularniji.
Znam i za office pakete koji mogu da otvore .docx ali i ne da vrše izmjene dokumenta jer nemaju dozvolu od MS-a, tako da i ti office paketi koji mogu da vrše "upis" je pitanje da li su legalni, ne znam kakav deal google ima sa MS-om
Jesi li probao sa ostalim office paketima da otvoris taj fajl cim tvrdis da je MS Office neophodan? Nisi. Odakle znas da ostali office softveri ne otvaraju dokument kako treba ako ih nisi probao i testirao?

Originally Posted by
Vido89
I šta ja sad moram da prevrnem pola interneta kako bi našao Office paket koji možda može pravilno da otvara dokumenta napisane u MS Offece-u i možda da ih sačuva pravilno.
Tvoje pitanje je isto kao kad bi vlasnik elektricnog auta pitao - i sta sad, moram da obidjem pola grada da bi nasao punjac koji je slobodan ili radi.
Odabir Libre Office-a (kao i vozaca EV-a) je tvoj izbor ne njihov. Imas alternativa dosta, sto besplatnih sto komercijalnih a odredjeni softveri (ili odredjene elstenzije) su standardi. Niko te ne cera da trazis alternativu za to, vazda mozes da platis i koristis.
Dakle, tvoj slucaj nema nikakve veze sa piraterijom, jos manje diskriminacijom
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Bookmarks