Ja pričam iz ugla kad bi se stalo na kraj pirateriji u kakvom bi problemu bili ...
Prvih 8 bajta od .docx dokumenta
50 4B 03 04 14 00 06 00
50 4B 03 04 14 00 06 00. PK...... Look for 50 4B 05 06 (PK..) followed by 18 additional bytes at the end of the file. Microsoft Office Open XML Format (OOXML)
Ja pričam iz ugla kad bi se stalo na kraj pirateriji u kakvom bi problemu bili ...
Znaci suma sumarum.
Nisi probao nijednu drugu alternativu. Nisi siguran da nije mozda do verzije tvog Libre Office-a. I konacno da bi otvorio dokument moras da kupis Office.
Samo naprijed, ori kako umijes.
I od mene dosta sto se tice tvog "problema", sve je napisano za one koji hoce da citaju. Samo cu na kraju da odgovorim i sumiram.
Veliki broj.
Ne mogu da te ucim sta znaci standard.
Nije diskriminacija
Nije piraterija
Trial verzije su besplatne
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Nemam ja šta da isprobavam kad je u pitanju vlasnički software. Postavljanjem dokumenta napisanog samo u vlasničkom software-u jeste diskriminacija koja bar kod nas "tjera ljude" da koriste piratski software.
Odličmo
Da je .docx standard ne bih imao problem koji imam
Jesu ali moraš da podijeliš lične podatke sa MS-om i ne znam koja sve ograničenja ima MS Office u trial verziji
Trial verzija MS-a je inace pakao na zemlji.
Svaki put kad otvoris dokument ti se javlja pop-up kad ti trial verzija istice i nudi opciju da kupis.
Dosadno da dosadnije ne moze bit'. Toliko me to nerviralo da sam morao Libre da skinem ali mi se formatiranje ne podudara tako da cu vjerovatno morat' i Libre da otpisem i skinem Office na kreku.
Inace mi je radio na kreku godinama i onda mi 'Teams' skine neki update kojim mi blokira kompletan Office paket i syebe licencu.
Moracu u potpunosti da onemogucim komunikaciju bilo kojeg Office programa sa MS serverima pa cemo vidjet' ko ce izdrzat' duze.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
I ja sam na kraju odradio dokument na krekovanoj verziji kod druga na kompu. Mrzjelo me skidat windows pa u VM-u ga instalirat pa instlacija MS Office...
Mrzi me da googlem jel .docx standardizovan free of charge ? Sad mi nema logike da MS ulože resurse u MS Office i objave/standardizuju dokument ili traže da se doplati ako želiš da budeš u potpunosti
kompatabilan sa MS Office-om ? Ili su ovi iz Librea radili reverseengineering na dokumentu iz MS Office-a ?
Ja već dugo koristim originalne MS Office licence koje mogu da se kupe na internetu za par eura, radi posao![]()
Ako nije po pravilima brišite
(Pod region izabrati GLOBAL, odlično iskustvo sa Bitcodes i Bcdkey)
LINK
Mogao si besplatno online sve da završiš
https://www.microsoft.com/en-us/micr...ne-for-the-web
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ok hvala za link ali isto je trial, i da dodam da imam i ja pravo da preuzmem dokument sa sajta i editijem ga na računaru da se ne bakćem sa pravljenjem naloga kod MS-a, uploadujem, dokument i td ? Ili nije tako ?
Vlasnici MS Office-a su u povlašćenom položaju, ja moram da se dovijam kako bih popunio upitnik.
Nije trial nego je free.
Za ostalo što si napisao nemam pojma šta znači, vjerovatno plod neke težine od nečega...
Meni je nekako otvorilo https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/try sad je OK
Da li još uvijek veliki procenat piratskog softwarea dođe iz radnje gdje ste kupili računar ? Da li se još uvijek podrazumjeva da kad svježe kupljen računar nov ili polovan upalite da vas dočeka trenutna ili jendu iteraciju starija verzija MS Windows-a ? Vidim da ima dosta ljudi kojima je bakćanje sa piratskim softwerom dozlogrdilo i da su prešli na licenciran software. Na dobrom smo putu![]()
O kakvom bakcanju pricas? Kad instaliras nov sistem sa instalacionog fajla instaliras office. Vise bi mi vremena oduzelo da idem na MS sajt da kupim najnoviju verziju.
Sent from my phone
Zasto ne bi bilo moralno ispravno, sta koga briga jel igras ti piratiranu il pravu verziju, ti kao jedan ne mijenjas ista
Ima smisla ako taj neko ko koristi piratski softver ne bi za tri života mogao da priušti legalni.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Jedan ne mijenja nista
100 ne mijenja nista
1000 ne mijenja nista
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks