sveti bokane, ti li si
E to me je zbunilo jer mi je ugovor na mjesec dana, a otkazni rok isto na mjesec... pa reko bolje da provjerim
sveti bokane, ti li si
nothing comes from violence and nothing ever could
Bome ovdje čistačica i vozač zarađuju više od mene...
70 eura dnevnica za fizickog radnika
80 eura pomocni elekteixar
110 eura majstor
15 eura metar za demit fasadu sa materijalom 30
Keramika 25
....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Neka, onomad mi dođe ruku spisak neakih visokosofisticiranih radova - tonac, veli 150 eura sat, kamerman isto, fotograf 60, ali će nama za 30 ako mu nabavimo saglasnost uprave škole, jer više 'ne sarađuje' s njom!
A dobro to su fimske dnevnice...
kako 1300 od 250?
nothing comes from violence and nothing ever could
Reklama k'o reklama ne može bit bolja, za CG.
#fakenews
E sto im napravi Bokan , porodicne svadje... zvanicno sofer zaradjuje do 1700 eura a u kucu 800 eura donosi sumnjaju da ima ljubavnicu.... djecu sa njom....
Ovo koliko znam vazi samo za Pg i primorje u toku sezone.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Zato je sada reklama
Poslato sa ultra mini pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............ T
U Nk odlicna sektorska radnica ima 680e sto je manje vise u svakom t. lancu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Definiši to odlična sektorska radnica? Jel to ona što povlači za troje bez piš pauze ili su u igri i neki drugi kriterijumi vrednovanja?
Prema onome što sam vidio i doživio a svježe sam bio u CG, Voli je toliko degradirao sa uslugom i higijenom u ovih par godina. Konkretno u objektu gdje sam inače često obavljao kupovinu broj osoblja je prepolovljen. Jedna žena hendluje i suvomesnato i sir i pekarske proizvode... u radnom prostoru dužine preko 10 metara u L formatu sa zidnom barijerom tako da mora izlaziti iz jednog sektora da bi ušla u drugi a ispred svake vitrine red mrzovoljnih kupaca bez trunke empatije prema biću koje se rastavlja sa životom dok reže smrdljive salame tačno u gram kako gospoda žele. Malo je reći robija kao na kineskoj pokretnoj traci. Usput je pitam zar je moguće da nema nikog još u smjeni da uskoči, kratko mi odgovara da nema i da neće nikog da prime.
________
Inače, ovaj gore krindž klip je ništa drugo no promo kampanja za pecanje naivnih pred sezonu i smekšavanje onih koji nemaju drugu opciju. Kakav im je odnos prema kupcima, bolji sigurno ne može biti ni prema zaposlenima.
Neka pitanja za ove ushićene i odsječene od realnosti menadžerke marketinga i procesa maloprodaje: Šta se radi na polju poboljšanja korisničkog iskustva? Da li su lansirane kartice lojalnosti / app sa bodovima i specijalinim ponudama i popustima? Gdje su akcije 2 za 1 i vikend popusti od 30,40,50%? Zašto vam je skoro kompletan asortima voća i povrća iz Albanije čija roba ne može preći granice EU zbog prisustva zabranjenih hemikalija? Žašto takvu robu nudite po cijenama kao da se radi o onoj iz bio/eko uzgoja kakvu kupujemo u lancima vani? Zašto vam je kutijica malina, borovnica, kupina cjenovno kao u Lihtenštajnu? S jednom bitnom razlikom - vaše su pred raspadanje. Zašto sirovo meso nema deklaraciju o zemlji porijekla i starosti? Zašto suvomesnati proizvodi na rezanje prečesto imaju izbrisan datum isteka roka trajanja i nakon koliko vremena od načinjnja u objektu roba sa delikatesa se mora utrošiti ili baciti (prizori po vitrinama vam nisu pohvalni - posebno pogledati mortadele)? Na koji naćin izlazite u sustret kupcima koji žele da znaju šta jedu i da živo zdravo? Koje nove brendove ste plasirali u 2024. i na koji inovacijama trenutno radite?
The more things change, the more they stay the same.
Budvanima je opština omogućila apliciranje za budvansku karticu prije godinu/dvije (seniorska je za penzionere i imaju veći popust) koju kada prilikom kupovine provuku u određenim radnjama, marketima i knjižarama dobije se simboličan popust. Često je zaboravim, i čudim se kako ljudi na primorju izdržavaju tempo podstanar-dvaposla-porodica-cijeneumarketima-računi. Nehumano.
Dim sum.
Mene zanima jesu li ovo BRUTO ili NETO plate.![]()
Poslodavci na primorju: Nudimo vrhunske uslove sezoncima, niko neće da radi..
Sezonci:
https://www.instagram.com/reel/C529x...B3eWQ4Yw%3D%3D
Komentari su slika i prilika sredine.
Nisam pristalica naravno izrabljivanja ljudi, ali isto nisam za to da ljudi bataljuju nakon malo veceg napora.
Tokom srednje skole tokom 2 ljeta sam u avgustu postavljao travu na stadion buducnosti 12 sati dnevno 31 dan na 60 stepeni.
Radio sezonske poslove otprilike kao sto je navedeno u video i zaradjivao dvije prosjecne plate. Spavao 5-6 sati dnevno odredjenih dana, ali ne 3-4 mjeseca u kontinuitetu.
Cak i u zadnjih 10ak godina otkad ne radim sezonske poslove, imam dana/nedelja kad su veliki projekti u pitanju i kad se radi nedeljama sa malo sna, vise vremenskih zona, putovanja, izuzetnog napora i naprezanja.
Cak mi je i teze odmorit se nakon tezeg mentalnog rada i naprezanja, nego od fizickog.
Moraju mladi ljudi da podnesu neki teret zarad sticanja vjestina i boljeg sjutra. Nema leba bez motike.
Sve se isplati, niko ne radi na taj nacin dugorocno, jer ce se u nekom trenutku izboriti za bolje radno mjesto i uslove.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Jes Mojsije al si ti zaradjivao dvije prosjecne plate a ona nije preko 500-600e
Milo mi je sto se ovo desava nasim gazdama sa primorja, neka im ga malo. U hrvatsku podju djevojke, rade najlakse poslove poput recepcije na plazu pa uzimaju po 1500e + svakakve bonuse. Samo lud covjek bi radio kod nas
Moram dodat nesto, neka je isprozivala, al jedan veliki problem, posla je djevojka bez ikakvog plana i nekog informisanja, a normalno da ce bit tesko.
Sezonski poslovi su uglavnom izrabljivanje za vece pare, naravno ima ovih stetocina sto moras da se natezes za pare, al svaki je posao "izrabljivanje" tokom sezone, nebitno je li u CG ili u Hrvatsku, kad dodje toliko gostiju, a radis posao za trojicu bilo dje.
Bio sam i na sezonu u Hrvatsku, isti je matrak ka i kod nas, mucenje mora bit, manjak radnika je uvijek. Plate su vece.
Jedino hoteli mozda vode vise racuna o radniku, al i to zavisi opet od lanca a i samog hotela. Ima bogomi raznih primjera...
Dzabe sve da fercera ako ti je menadzer neki kompleksas koji nije radio pa se tripuje i nervozise jer oce sve da bude tip-top, a ne moze nikako, to je mucenje, plivanje, radis najbolje sto mozes, ispravljas greske u pokretu.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Fokus klipa je na odnosu poslodavaca prema sezoncima i nepoštovanju dogovorenog. Niko ne misli da su sezonski poslovi med i milijeko, no ima nešto što se zove dogovoreni uslovi i ugovor o radu te dostojanstvo radnika.
Jedno je raditi težak posao gdje su ti jasno predočeni opis obaveza i uslovi na koje si pristao te na kraju korektno ispoštovan a nešto sasvim drugo je izrabljivački tretman.
Izrabljivanje se ne može pravdati američkim forama o profesonalnom bildingu i ličnoj nadogradnji do zadnjeg atoma snage.
Mentalno i fizičko zdravlje su najvrijedniji asset koji posjeduješ i čija vrijednost konstantno opada. Uslovi rada i ambijent koji sam stvaraš ubrzavaju taj proces - jer ambicija bez uzda vodi u destrukciju.
Last edited by starwalker; 21-06-24 at 11:43.
Ne branim poslodavce, znamo svi kakvi su nasi hostapleri.
Samo ne treba previse nade polagati da ce na balkanu sve biti po dogovoru. Isto kao sto ni od radnika ne treba ocekivati da je on najbolji na svijet, jer je tako sebe predstavio na intervju.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Poslodavci nude lažna obećanja a radnici lažnu sliku. Hoćeš reći da obje strane dobijaju po zaslugama.
Ipak, od nekud se mora krenuti. Logika kaže od - jačeg. Ambijent je u suštini ono što formira dobrog radnika.
Kada poslodavac nije spreman da kvalitetno investira u živi temelj, zaslijepljen bolesnom ambiciom da na istom gradi u nebesa, pa.. čekaju ga - lijepe pukotine. I neizvjesna budućnost idejnog projekta
Ambijent se ne gradi gazda - sluga odnosom, obezvrijeđivanjem rada, uskraćivanjem slobodnog, zakidanjem na prekvremenim jer eto sezona je lošije startovala nego lano, troškovi su uduplani, ne možemo proširiti tim... bla bla.
Pošten odnos prije svega, dobri uslovi i mogućnost daljeg rasta recept su za motivisanog radnika koji se i osjeća bitnom komponentom te uspješne priče. I takva ljubavna veza ima plodonosnu perspektivu na duže staze. I iskren intervju, bez potrebe da koriste američke tehnike kako se najbolje prodati poslodavcu.
Last edited by starwalker; 21-06-24 at 13:02.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks