Page 418 of 442 FirstFirst ... 318368408414415416417418419420421422428 ... LastLast
Results 10,426 to 10,450 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    6,947
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    namjesten spor. Potplatio Statis sudije. Je li tako Mojsije?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Procitajte malo bolje tekst, spor i dalje traje ovo su troskovi za privremene mjere koje su odbijene. Inace ovo mi je ludilo da se u sred spora nekoj strani placaju troskovi za dosadasnji dio, a na kraju mozda dobije druga strana.
    A dalje u tekstu Statis ne placa kiriju, iako je radio ljetos, prelijepo.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Zna se kako se fakturiše, sve drugo je za zatvor. Ovo je račun za CEDIS i to je to.

Nekome trebale pare, uzeo preko firme telefon i preprodao.

Kupi telefon preko firme, preproda telefon za brzi novac odmah i uzme gotove pare. Sam sebe častio hiljadu i koliko već eura.

Dobro Tehnomaxu, naplatio se, dobro preprodavcu jer će da zaradi na telefon, dobro ovom stručnjaku iz CEDISa jer je uzeo preko hiljadu eura za dž, jedino ćemo mi plaćati njihove gubitke na mreži.

I saldo je 0 uvijek bio i biće.

Maršalov plan braćo moja.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    4,922
    Thanks Thanks Received 
    8,840
    Thanked in
    4,269 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2023]

smijem se ovim budalama u dnu sto su kupili priznanje za nesto sto im je obaveza

Promasih topic
    nothing comes from violence and nothing ever could

5. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,263
    Thanks Thanks Received 
    8,213
    Thanked in
    3,133 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    smijem se ovim budalama u dnu sto su kupili priznanje za nesto sto im je obaveza

Promasih topic
    Tebe je krivo sto ti ne placaju za diplome.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Zna se kako se fakturiše
    Aooo dje se gasis, izleceli ste se, omasili ste, nista strasno...idemo dalje.

Pusti telefon i cedis, dok su tvoji bili na vlast napravljena je firma Mezon i Cedis joj je pravio posao. Ono sto bi inace kostalo 50 eura da su zaposljeni radnici i radili, cedis je placao 5000 Mezonu, privatnoj firmi. Kroz cijelu drzavu su radili brojila i mrezu za 100x vecu cifru nego sto bi inace kostalo.

8. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Procitajte malo bolje tekst, spor i dalje traje ovo su troskovi za privremene mjere koje su odbijene. Inace ovo mi je ludilo da se u sred spora nekoj strani placaju troskovi za dosadasnji dio, a na kraju mozda dobije druga strana.

Oće li se otvorit partijski šef Kiko ako se izgubi spor od 100 meleona?
    Ima bi okle… Lomio je kapiju, sa Batom, pa eto. Za Bata znam da neće.
    Usput, bijahu li ovo privremene mjere koje je vlada trazila, pa su odbijene?
    Nesto ne upali oxfordska pamet na londonsku arbitražu. Čini mi se da se Jakov ovih mjera dosjetio kad je bio ministar.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    4,922
    Thanks Thanks Received 
    8,840
    Thanked in
    4,269 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Tebe je krivo sto ti ne placaju za diplome.

jednom kad sam imala zivaca pitala sam je zasto ja placam to priznanje, rekla mi je da se placa izrada i stampa, a ne priznanje 😂
    300 i nesto eura.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    4,263
    Thanks Thanks Received 
    8,213
    Thanked in
    3,133 Posts

jednom kad sam imala zivaca pitala sam je zasto ja placam to priznanje, rekla mi je da se placa izrada i stampa, a ne priznanje
    300 i nesto eura.
    100 najvecih.

Da vidimo dje ce ove godine bit firma iz Mojanovica sa 7 zaposlenih.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Aooo dje se gasis, izleceli ste se, omasili ste, nista strasno...idemo dalje.

Pusti telefon i cedis, dok su tvoji bili na vlast napravljena je firma Mezon i Cedis joj je pravio posao. Ono sto bi inace kostalo 50 eura da su zaposljeni radnici i radili, cedis je placao 5000 Mezonu, privatnoj firmi. Kroz cijelu drzavu su radili brojila i mrezu za 100x vecu cifru nego sto bi inace kostalo.
    Ovđe si se očigledno jedino ti izletio... Da Bog da struja zbog neznalica kao što si ti i ovih tvojih iz DFa i Demokrata skočila 1000%

Neznalice najveće od svih partija sa kupljenim diplomama.

Jedva čekam da ih sve počiste i sudski ganjaju zbog prevara.
    Last edited by mneonly; 13-12-23 at 21:43.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,893 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    100 najvecih.

Da vidimo dje ce ove godine bit firma iz Mojanovica sa 7 zaposlenih.

Zovu svaku kompaniju koja je po poreskoj upravi izmirila obaveze za predhodnu godinu (ima puno više od 100 firmi), e, sad, koliki je procenat onih koji prihvate da plate tih 300 i kusur eura da dobiju ovaj papir zaista ne znam. Ja sam par godina imao firmu sa 2 (dva) zaposlena i svake godine su me zvali sa istom pričom.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Jel realno ovo,što je ovo sad kad vidim posebno na kraj video-a ovu Rajnke i ka ateista moram reći nek nam je bogupomoć.

https://x.com/USEmbassyMNE/status/17...221609672?s=20

Ne znam što se sjetih Teletabisa.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Što, meni baš simpatično.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    23,971
    Thanks Thanks Received 
    9,837
    Thanked in
    7,349 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Što, meni baš simpatično.
    Jes i Teletabisi su simpatični samo nemaju prećeranu inteligenciju ka ova.

A da ne pričam što je jezivi folirant od političarke no ajd.
    Em trampova administracija em nama vazda na Balkan pošalju budale.

Last edited by Bluemoon; 13-12-23 at 21:53.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Nesto ne upali oxfordska pamet na londonsku arbitražu. Čini mi se da se Jakov ovih mjera dosjetio kad je bio ministar.

Cifra se konkretno odnosi na troškovnik AP-a isključivo u vezi sa zahtjevima o privremenim mjerama koji su odbijeni. Rješenja po tim zahtjevima su konačna, i to nema veze sa ishodom spora, to im dugujemo i sasvim je regularno da ga i sada potražuju i dobiju. Kažem ''mi'' jer sam prilično siguran da im te pare neće plaćat Jakov Milatović.

Ali je druga stvar ovđe bukvalno za nevjerovat.
    Privremena mjera je pravni instrument koji ''reže'' na dvije strane, i vrlo često istranžira baš onoga ko je njome zamahnuo. Jer je vazda moguće da se odbije, a često i da se usvoji, da bi na kraju izgubio spor pa ti se vrati kao bumerang, jer onda duguješ i štetu nastalu zbog nje.

Ispucati 20 komada, u bilo kakvom sporu, bukvalno i prije nego je počeo, je idiotski postupak. Kad ne umijem nać drugu riječ.
    Ispucati 20 komada od kojih je jedna jedina usvojena je horor film. Najcrnji.

No dobro, vazda se može nać i nešto pozitivno u svemu. Zamisli da su sve usvojene, a na kraju izgubimo spor. Pa nam osim troškova dođu i po štete... Praunučad bi nam zajmljala od MMF-a zbog te komendije.

Prosto je za nevjerovat ponekad što se čini s nama Bez smajlija, samo s plakanjem.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    3,556
    Thanks Thanks Received 
    5,846
    Thanked in
    2,802 Posts

Ko mu je skida? Cedis ili imaju ugovor sa bankom kao posrednikom za tehnomax?
    Koliko vidim na racunu pise da je kupac HB CRNOGORSKI ELEKTRO DISTRIBUTIVNI SISTEM CEDIS.
    PIB kupca CEDISov.
    Sve bolje od boljeg preko Hipotekarne banke je kupio. Klasicna saradnja Tehnomaxa i HB. Bice mu ovaj telefon u kreditni biro 2-3 godine vidljiv.

Drago mi je da CEDIS ovakve kupovine uredno odbija od zarade a za banke i gotovinske kredite nece ali sindikate bucaju na 5 strana platna lista zavrsi ljudima. Neka neka i treba tako.

Jeftinije je preko MFI uzet ovakav kredit i platit nego preko sindikata. Ali nas narod voli "lagan kes brale."

@Zhuangzi svaki zaposleni dobija platnu listu i moze da provjeri je li ga ko zakinuo kod obracuna zarade.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Političar ka političar, mora bit folirant.
    Iz čije je administracije je nebitno, njen posa' je da stvori što bolju konekciju i olakša saradnju izmedju 2 države diplomatskim putem, i ovo je jedan od načina, meni je ovo lijepo.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    23,971
    Thanks Thanks Received 
    9,837
    Thanked in
    7,349 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Političar ka političar, mora bit folirant.
    Iz čije je administracije je nebitno, njen posa' je da stvori što bolju konekciju i olakša saradnju izmedju 2 države diplomatskim putem, i ovo je jedan od načina, meni je ovo lijepo.
    Ma strašno se ona ođe pokazala ka i svi ambasadori koji su nam dodili a ona pogotovu da sad ne tražim njene bisere.Njoj je banja ima svoje mjesto u ambasadorske odaje i samo će u jedan trenutak da zapali.Što se mog mišljenja o Ranke tiče trebala je odavno.

Isto mi je mišljenje ka o Hilu u Srbiji.

Eto toliko.

Thanks Thanks Given 
    6,947
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post

Hahahaha, a po stoti put nit je Kiko nit je Bato lomio ogradu, otisli su mnogo prije incidenta.

Thanks Thanks Given 
    6,947
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Cifra se konkretno odnosi na troškovnik AP-a isključivo u vezi sa zahtjevima o privremenim mjerama koji su odbijeni. Rješenja po tim zahtjevima su konačna, i to nema veze sa ishodom spora, to im dugujemo i sasvim je regularno da ga i sada potražuju i dobiju. Kažem ''mi'' jer sam prilično siguran da im te pare neće plaćat Jakov Milatović.

Privremena mjera je pravni instrument koji ''reže'' na dvije strane, i vrlo često istranžira baš onoga ko je njome zamahnuo. Jer je vazda moguće da se odbije, a često i da se usvoji, da bi na kraju izgubio spor pa ti se vrati kao bumerang, jer onda duguješ i štetu nastalu zbog nje.

Ispucati 20 komada, u bilo kakvom sporu, bukvalno i prije nego je počeo, je idiotski postupak. Kad ne umijem nać drugu riječ.

No dobro, vazda se može nać i nešto pozitivno u svemu. Zamisli da su sve usvojene, a na kraju izgubimo spor. Pa nam osim troškova dođu i po štete... Praunučad bi nam zajmljala od MMF-a zbog te komendije.

Prosto je za nevjerovat ponekad što se čini s nama Bez smajlija, samo s plakanjem.
    Kojih 20, vjerujes Statisu sto je rekao Lajovicu? Ima 5-6 stranaka u sporu, svako je nesto trazio valjda. I budvanska rivijera je stranka u sporu, konkretno sam cuo od njih da su i oni i Statis za nesto odbijeni, vjerovatno za ova prethodna pitanja.

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,893 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Tekst je dosta konfuzan, probaću da razjasnim, postoje tri državne firme sa kojima Adriatic Propertis ima ugovor o zakupu:
    - HTP Miločer kojim je zakupljen hotel ,,Kraljičina plaža” na 90 god., te se na toj lokaciji gradi ono čudovište (ne znam adekvatniji izraz).
    - HTP Budvanska Rivijera sa kojim je potpisan zakup ,,grad hotela Sveti Svetafan” i Vile ,,Miločer” (sa pratećim objektima) na 30 god. Kasnije je dogovoreno da se smanji cjena zakupa, te da se produži na 40 god., a iz ,,Budvanske rivijere” je izdvojeno posebno preduzeće zaduženo za naplatu zakupa (zašto je to loša odluka drugi put).
    - JP Morsko dobro sa kojim je potpisan ugovor o zakupu plaža po privilegovanim uslovima (niti jedan drugi zakupac u CG nije mogao dobiti takve uslove).
    Sve ove tri kompanije jesu državne, ali sa drugačijim vlasništvom (opština ili vlada) i tu nastaje ,,problem” prilikom isticanja zahtjeva. Većina od ovih 20 zahtjeva je došla sa pogrešne adrese (opština) pa je bilo za očekivati da će formalno pravno biti odbijeni jer su ta pitanja u nadležnosti vladinih preduzeća (HTP Miločer i JP Morsko dobro). Zašto to ovaj tim koji je dostavio zahtjeve nije uvažio posebna je priča. Ono ,,čuveno” razvaljivanje ograde je recimo na granici nadležnosti između dvije vladine firme.

Thanks Thanks Given 
    6,144
    Thanks Thanks Received 
    5,788
    Thanked in
    3,346 Posts

CEDIS-a tu informaciju izričito demantuju.

“Obavještavamo javnost da za potrebe i preko računa CEDIS-a nije kupljen pomenuti telefon, te da naša kompanija izričito demantuje iznesene navode kazali su CdM-u iz CEDIS-a.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Hahahaha, a po stoti put nit je Kiko nit je Bato lomio ogradu, otisli su mnogo prije incidenta.

Kiko i Bato su znači od onih junaka što pripale narod pa po gasu. Čudi me...
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Tekst je dosta konfuzan, probaću da razjasnim, postoje tri državne firme sa kojima Adriatic Propertis ima ugovor o zakupu:
    - HTP Miločer kojim je zakupljen hotel ,,Kraljičina plaža” na 90 god., te se na toj lokaciji gradi ono čudovište (ne znam adekvatniji izraz).
    - HTP Budvanska Rivijera sa kojim je potpisan zakup ,,grad hotela Sveti Svetafan” i Vile ,,Miločer” (sa pratećim objektima) na 30 god. Kasnije je dogovoreno da se smanji cjena zakupa, te da se produži na 40 god., a iz ,,Budvanske rivijere” je izdvojeno posebno preduzeće zaduženo za naplatu zakupa (zašto je to loša odluka drugi put).
    - JP Morsko dobro sa kojim je potpisan ugovor o zakupu plaža po privilegovanim uslovima (niti jedan drugi zakupac u CG nije mogao dobiti takve uslove).
    Sve ove tri kompanije jesu državne, ali sa drugačijim vlasništvom (opština ili vlada) i tu nastaje ,,problem” prilikom isticanja zahtjeva. Većina od ovih 20 zahtjeva je došla sa pogrešne adrese (opština) pa je bilo za očekivati da će formalno pravno biti odbijeni jer su ta pitanja u nadležnosti vladinih preduzeća (HTP Miločer i JP Morsko dobro). Zašto to ovaj tim koji je dostavio zahtjeve nije uvažio posebna je priča. Ono ,,čuveno” razvaljivanje ograde je recimo na granici nadležnosti između dvije vladine firme.

Čuveno razvaljivanje kapije je, bojim se, u nadležnosti države koja je trebalo da postavi tamo neke "organe" da isto spriječe.
    U Londonu gdje je arbitraža, razvaljivanje kapija i ulazak na tuđi, makar i zakupljeni posjed, ukinuto je još od Magna Carte i srednjeg vijeka. Tako da sumnjam da će imati sluha za naše specifičnosti i lokalne plažne intrudere.
    Pisao sam u startu da je Statis nakon razvaljene kapije mogao da otvori šampanjac. Izuzev dijela sa zgradom umjesto hotela Kraljičina plaža, ostatak biznisa nije baš vrhunac profitabilnosti, a naleće prilika da se naplati.
    Obezbjeđenje hotela koje nije prstom mrdnulo, samo snimalo. Da je bilo dogovoreno, ni po jada.
    Onda, naravno, država ne garantuje sigurnost investitoru, posledično ni gostima, kojima je ugrožena i privatnost, zbog čega je "morao" da zatvori jer nije po Aman standardima, bla, bla... Izgubljeni prihod po godini etc...
    Bojim se da je ovdje samo pitanje koliko će se isplatit.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Dodatni primjer upotrebe tuđega spolovila prilikom mlaćenja gloginja

vhttps://rtcg.me/vijesti/ekonomija/49...antazama-.html

Naravno, gospodin će dobiti i pare za dvije godine.
    Ono što svemu daje dodatnu draž u ovom slučaju jeste da je Vuković, kao akcionar Plantaža, podnio derivativnu tužbu protiv članova Odbora koji su glasali za smjenu.
    Ukoliko dobije, a oće ako bude isplaćen u radnom sporu, pametnjakovići koji su glasali za njegovu smjenu dužni su da Plantažama pokriju trošak nezakonite odluke iz svoga džepa. Sudsje troškove i odštetu za Vukovića.
    A glasali su svi sem iskusnog predstavnika CKB kao malog akcionara.
    Možda posle toga ljudi razmisle da li da sjedaju u Odbore direktora i glasaju tamo partijski. Mada, znajući Sub85, ništa se promijentiti neće.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Da Bog da struja zbog neznalica kao što si ti i ovih tvojih iz DFa i Demokrata skočila 1000%
    Moze, ali da odobre popust za zaposlene u epcg grupi ili jos bolje da zaposleni nikako ne placaju pa vi placajte.

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Dobar Samir…

https://www.vijesti.me/v/685794?utm_..._share_counter

Nisu političari krivi. Mi smo howna

Tko leti, vrijedi...

Page 418 of 442 FirstFirst ... 318368408414415416417418419420421422428 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)