Page 370 of 442 FirstFirst ... 270320360366367368369370371372373374380420 ... LastLast
Results 9,226 to 9,250 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Imamo li uopšte ljude koji umiju da prepoznaju da je neko stručan, na stranu stručni ljudi? Plus, imamo li ih stručnih da nisu spucali neđe napolje?
    Da bi neko prepoznao nekog drugog mora da zna više od njega.
    Tako bi bila idealna piramida gdje bi oni sa najviše znanja i pameti bili na vrhu a ispod ono drugi.

Kod nas je to izvrnuta piramida na piramidu tj, na sredini su pametni a na krajevima oni manje pametni ( u svakom slučaju čast izuzecima).

Poenta je da mene ne može sa kontroliše neko ko manje zna od mene, jer ću ga preveslati ako želim na 5 načina (papirima, pričom, poslom, zadacima...).
    Zato ja tražim nekog ko više zna od mene da učim od njega, a i da mi kaze da sam ovdje zeznuo.

Političarima takvi ljudi smetaju jer ih doživljaju kao kočnicu ka nečem što oni misle da im je cilj. A ne vide da im ti ljudi nisu kočnica već veliki svijetleći bilbord koji sina i treperi kao znak upozorenja.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Ne pričam o kontrolisanju, nego o prepoznavanju ko je sposoban.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Salijeri je dobro znao koliki je genije Mocart, iako ni izbliza nije imao njegove sposobnosti. A i naše kukanje na lidere često komentarišemo sa pametni ljudi sebe okružuju pametnijima o sebe, a ovi naši političari se okružuju klimoglavcima.

To pivo mora da je loše jer ovo što sam naveo nije nikakva mudrost.
    Salijeri je dobro znao koliki je genije Mocart, iako ni izbliza nije imao njegove sposobnosti. A i naše kukanje na lidere često komentarišemo sa pametni ljudi sebe okružuju pametnijima o sebe, a ovi naši političari se okružuju klimoglavcima.

To pivo mora da je loše jer ovo što sam naveo nije nikakva mudrost.
    Umjetnost nema veze sa racijom. Samim tim ni sa znanjem. Ovo sto si naveo za Mocarta je nerelevantno. Drugo, okruzivanje vladara pametnim ljudima nije zasluga vladara vec tih ljudi i okolnosti. Konvencionalna mudrost nas uci da kreten moze da prepozna pametnog. I nije lose pivo. Loše su misli.

Sent आत्मन:
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    434
    Thanks Thanks Received 
    436
    Thanked in
    249 Posts

Ćiti, ne govori više ni reč...

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ijesti_android

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Umjetnost nema veze sa racijom. Samim tim ni sa znanjem. Ovo sto si naveo za Mocarta je nerelevantno. Drugo, okruzivanje vladara pametnim ljudima nije zasluga vladara vec tih ljudi i okolnosti. Konvencionalna mudrost nas uci da kreten moze da prepozna pametnog. I nije lose pivo. Loše su misli.

Sent आत्मन:
    Naravno da umjetnost ima veze sa znanjem. Običan čovjek je mogao da uživa u Mocartovoj muzici i da prepozna da je dobra, ali je Salijeri tačno znao koliko je teško da se bude tako dobar i koliko je rijetko da se neko rodi kome nije teško da bude tako dobar. Drugim riječima, bio je sposoban da razumije koliko je velika razlika između njega i Mocarta, iako to prosječnom čovjeku možda nije bilo očigledno. I jedan i drugi su pravili muziku koju su slušali.

7. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

Davno me jedan pametan čoek naučio nešto.
    Geeralno, postoji 4 osnovna tipa čoeka:

1. Onaj koji mnogo zna, i zna koliko zna. Najpoželjniji.

2. Onaj koji mnogo zna, ali ne zna koliko zna. Poželjan.

3. Onaj koji malo zna, ali zna koliko ne zna. Korektan.

4. Onaj koji ništa ne zna, a misli da sve zna. Kataklizma.

Kuku društvu đe četvorka izdominira. Jer, koga ona može produkovat dalje, osim samu sebe.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

10. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

5. Boris Bogdanović

12. The Following 10 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    60
    Thanked in
    47 Posts

Što velis, nosili ustaške simbole ? De neka nam raskrinkavanje raskrinka i ono pjevanje ustaških pjesama od strane istih ovih pa da povjerujemo da su ove razdvojene kocke kod ove djevojke iste kao i spojene crvene kocke sa ovog odjevnog predmeta.

Baš zanimljivo kako tim Srbljima može panut na pamet da nakon pjevanja ustaških pjesama počnu da nose ustaške grbove I znamenja 😁

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

https://www.cdm.me/politika/sto-se-g...da-kaznjivost/

“Članom 26 stav 1 Zakona o popisu normira se dužnost građana da učestvuju u popisu. No, ne predviđa se nikakva kazna ako građanin odbije da se popiše. Dakle, Zakon ne predviđa kažnjivost bojkota popisa. Sa druge strane, članom 35 stav 1 Zakona o popisu predviđa se kažnjivost za građanina koji je pristao na popis, ali ako ne da podatke koji se od njega traže u popisu i ako na svako pitanje ne da tačan i potpun odgovor. Samo u tom slučaju je predviđena novčana kazna od 100 do 500 eura”, pojasnio je Cerović.
    Znači, ako odbijete da date tražene podatke, vi ste i dalje pristali na popis iako ste ga odbili... I, to što čl.3 i čl.26 Zakona kažu da ste dužni da se popišete, to zapravo znači da niste dužni nego prvo treba da pristanete...
    (crvenim fontom označeno za istinske znatiželjnike- ako je čoek, inače i te kako vrstan pravnik, već otišo tako daleko (u ekstrem) sa formalno-jezičkim tumačenjem norme, onda je morao obratit pažnju da predmetni član Zakona ne kaže ''ako ne da podatke koji se od njega traže u popisu'', već ''ako ne da podatke koji se od njega traže popisom''... razlika je nebo i zemlja)

https://www.cdm.me/politika/becic-za...ovic-ministri/

Prvo su se stranke - učesnice vlasti dogovorile, ugovorile i čvrsto obavezale da će kršit Zakon (ćerajući poslanike kako će glasat), a onda i da će kršit Ustav (uvodeći Premijeru zamjenika, umjesto Vladi potpreshjednika)....

Još jedan sasvim običan dan u Diznilendu.

Samo su nam ulaznice sve skuplje.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

5. Boris Bogdanović

Thanks Thanks Given 
    8,100
    Thanks Thanks Received 
    1,428
    Thanked in
    610 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Varas se, jesmo. Dobrog viseg strucnog kadra ima i kod nas i to mnogo vise nego sto pojedini mogu zamisliti (mada i dalje relativno malo), adekvatnog kadra srednje strucne spreme prakticno da nema a to je jos veci problem.
    Kao sto i sam kazes, srednja strucna sprema je vise nego porazavajuca. Eto ako bi mogo da mi navedes koji je to kvalitetni visi strucni kadar kod nas? Ja se obicno susrecem sa ovom srednjom strucnom spremom, iz toga je moj komentar ali isto tako zelio bi da znam koji je to kvalitetni visi strucni kadar?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...srba-biti-vise

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izbora vlasti u Crnoj Gori naveo je kako, da bi neko ušao u vladu Crne Gore "mora da kaže sve najgore o Srbiji" i da u Vladu Crne Gore ne može "neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd".

"Kada govore o Crnoj Gori vama pitanje je, primijetili ste ljudi morate da biste ušli u vladu Crne Gore, morate da kažete sve najgore o Beogradu jer šta ćete u vladi Crne Gore ako ne kažete sve najgore o Beogradu. Šta je Beograd kriv? Pa zato što tamo žive Srbi", rekao je Vučić na proslavi 15. godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu.
    kakav je ovo bolesnik. opet pravi situaciju da se mrze Srbi, namjerno utiče na podjele. ko je to pričao sve najgore o Srbiji?

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

19. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post
    Citam i ne mogu da vjerujem. Kakav narod, a onda se cudit sto su cinjeli toliko genocida.
    Da li je moguće da ovakvi komentari postoje na ovom forumu?!
    A tebe mi ne bi žao bilo da te batinaju kao ovog Janković. Bar da imaš razloga sa mrziš nekoga.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    https://www.cdm.me/politika/sto-se-g...da-kaznjivost/

Znači, ako odbijete da date tražene podatke, vi ste i dalje pristali na popis iako ste ga odbili... I, to što čl.3 i čl.26 Zakona kažu da ste dužni da se popišete, to zapravo znači da niste dužni nego prvo treba da pristanete...
    (crvenim fontom označeno za istinske znatiželjnike- ako je čoek, inače i te kako vrstan pravnik, već otišo tako daleko (u ekstrem) sa formalno-jezičkim tumačenjem norme, onda je morao obratit pažnju da predmetni član Zakona ne kaže ''ako ne da podatke koji se od njega traže u popisu'', već ''ako ne da podatke koji se od njega traže popisom''... razlika je nebo i zemlja)
    .
    Ne nasjedaj na CDM patke, mada se ne bih začudio ni da ih namjerno širiš da bi pogura agendu bojkota
    Upravo taj član 3. kojeg spominješ izmedju ostalog kaže da çe se popisom obuhvatiti i CG državljani sa prebivalištem ili boravištem u CG ili privremenim boravkom van CG.
    Član 26. kaže
    "Lice koje je obuhvaćeno popisom dužno je da u njemu učestvuje, odnosno da odgovori na sva pitanja i da na svako pitanje da tačan i potpun odgovor u skladu sa metodologijom popisa. "

Ne sumnjam da su u tekstu sa namjerom iskrivili tekst člana 35. Zakona, jer se u tom članu, štaviše ne samo tom članu, nego komplet Zakonu ne spominje nikakav "pristanak" na popis.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kako da me popiše kad mu ne otvaram vrata? Nema veze upisaće sam rezultate šta bude htio i to niko neće provjeravati

Isto je i da mu otvorim i odgovorim, zamijeniće odgovore ako im se ne svide, kad dođu kući na duple fantomske formulare.

Fantom birači, fantom građani, fantom popis, fantom formulari. Nema kontrolnog mehanizma.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Kako da me popiše kad mu ne otvaram vrata? Nema veze upisaće sam rezultate šta bude htio i to niko neće provjeravati

Isto je i da mu otvorim i odgovorim, zamijeniće odgovore ako im se ne svide, kad dođu kući na duple fantomske formulare.

Fantom birači, fantom građani, fantom popis, fantom formulari. Nema kontrolnog mehanizma.

Pisemo te ka srbina, ionako ti se Draginja povukla.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ne nasjedaj na CDM patke, mada se ne bih začudio ni da ih namjerno širiš da bi pogura agendu bojkota
    Upravo taj član 3. kojeg spominješ izmedju ostalog kaže da çe se popisom obuhvatiti i CG državljani sa prebivalištem ili boravištem u CG ili privremenim boravkom van CG.
    Član 26. kaže
    "Lice koje je obuhvaćeno popisom dužno je da u njemu učestvuje, odnosno da odgovori na sva pitanja i da na svako pitanje da tačan i potpun odgovor u skladu sa metodologijom popisa. "

Ne sumnjam da su u tekstu sa namjerom iskrivili tekst člana 35. Zakona, jer se u tom članu, štaviše ne samo tom članu, nego komplet Zakonu ne spominje nikakav "pristanak" na popis.
    Namjerno širim? Ahahahahahahaha, koji si ti lik, svaka čast

Pročitaj ti to još koji put.

Za slučaj da ti nije bliska tematika, pa zato fulaš 180 stepeni:

Napisao sam isto što i ti, bojkot popisa je kažnjiv I ovo bi bio jedno deseti put.

I, sa polit. dijelom citiranog teksta se posprdao, a sa pravnim se malo ozbiljnije pozabavio.

Pri čemu sam, zanimljivost, za razliku od tebe, u centar oborio ono tumačenje koje je dao Dražen Cerović (inače vjeruj mi vrhunski odrađeno i za svako poštovanje pravog uma koji ga je izveo).

Znam da je laiku teško da poveže šta i kako, ali eto, vjeruj mi na riječ, da ti odgovor na njegovo tumačenje ostane ovaj koji si dao, njegova bi bila poslednja A, ako ti ipak e bude muka pa malo pažljivije pročitaš što sam napisao, viđećeš đe mu tumačenje pada.

Nego mi reci nešto, iskreno-

Čak i kad tak uzmem pa (makar mrvicu) stručnije pojasnim nešto, i to istinu, što je valjda najbitnije, a koja je direkt u korist tvog mišljenja, još ti uz to dodam i ono što sam ne bi umio- ispravno tumačenje norme (kontra ove njihove jezičke ebancije), i to je bar deseti put da sam to uradio u ovih par dana....

Kakva ti je to percepcija, da ti prvi instinkt bude da se direkt zaletiš u mene, kako ovđe širim lažne vijesti sa nekakvim ko zna kakvim namjerama?

Ne moraš odgovarat, jasno mi je. No uspori malo, bar sa tim ličnim primjedbama.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Evo upiši. Toliko mi je to bitno i značajno. Samo štete prirodi sa bespotrebnim i beznačajnim papirima. A što je to toliko bitno srpskim nacionalistima? Onim fašistama?
    Kod mene i moje porodice ima i Srba i Crnogoraca i Bošnjaka i Albanaca i Makedonaca. Samo nema nacionalista i četnika Šešeljevih i Vučićevih *****a.

Da bi se što više uvukli Vučiću u onu rabotu da može još više da uništava one ljude tamo i ovamo, zato im je bitno pa da onda zakuvaju još više u CG, a to će dugoročno napraviti problem normalnim Srbima tj. ljudima koji se izjašnjavaju tako jer kad tad ljudi se osvijeste i progledaju pa se kaju šta su uradili. A onda bumerang i shutdown zlim ljudima.

U stvari dugoročno gledano i generalno je ovo super.

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Idemo da POSTANEMO

HAHAHAHAHAHA

E pogledajte tuđe popove, pa se onda ljutite kad vam pričamo ko su i šta su, za koga rade i da sve što rade nije za dobro Crne Gore, a pričamo vam samo istinu.

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post

Bukvalno si opisao sve izbore iz DPS ere.

28. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Mozemo li o popisu da pisemo na temi koja je otvorena bas za tu diskusiju, zaboga!??

https://forum.cdm.me/showthread.php?217275-Popis-2023/
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Page 370 of 442 FirstFirst ... 270320360366367368369370371372373374380420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)