Zanemarljive su i te bombe/rakete sto pogadjaju nato skladista municije...
Ne, jod ili bilo šta drugo ne pomaže ako se unese u organizam, najbolja zaštita (u konkretnom slučaju) je maska ili nešto drugo sto štiti respiratorne organe, te da se jede hrana koja nije kontiminirana… Da, nije jednostavno ako je zahvat kontaminacije povelik.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zanemarljive su i te bombe/rakete sto pogadjaju nato skladista municije...
Neko bi rekao a rekli bi ovi oko njega zlonamjerno eto jesmo vam rekli,tako vi je to kad udari Putin što mu se odma nisu položili.
Da ih specijalno operiše,siluje,šalje u logore,eto jesmo rekli stolkholm sindrom je čudo jedno.
A ima nešto još što je Dovlatov reka' što je gore od smrti no za to će ipak neki morati pročitati što od istog.
Ova zena sanja Putina.. nema dja'oljeg posta bez njega u njemu.
Pocini malo, sestro.. dobroeto...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Pogodili su ga dronom, garant Šahidom ili mozda čak i Kinzhalom. Jer ove sekundardne ekspozije su trajale po nekoliko sati. Znači cijeli taj okrug je kontaminiran. Ovakav cook off ne ide na obično, konvencionalno i TNT oruzje. Osim ako nisu BAŠ SVE smjestili tu. Pa ljudi, imatel vi oči, ovo nije nuklearna bomba, ali ima uranijuma, ili nebitno, čega god, ovdje se ne moze zivjeti više. Biste li vi zivjeli tu i dalje u okolini, pitam ja vas...
Ovizi - Prezirem ga,to je sve.
A bolje da ti ne izdvojim postove đe mu se diviš pa bi bilo bolje da se nekako mimoiđemo.
Dajem, kao civil i posmatrač, skromnu pretpostavku. Jer neločigno mi je da bi GOMILU konvencionalnog oruzja smestili na samo 1 mjesto, i to u Zapadnoj Ukrajini.
Sekundarni cook off daje talase eksplozija koje izgledaju na termobarično ili pak osiromašeni uranijum oruzje. Jer znamo da su obrisi uranijumskog oruzja, obrisi talasa koji se jasno vide na snimku, a koje Ukrajina dosad nije uopšte koristila na prethodnim snimcima. Oruzje nije DETONIRANO, u smislu da je aktivirano iz neke vrste oruzja, nego je pogođeno, tako da je sve trajalo nekoliko sati i skoro cio dan.
Naravno, ovu tezu je lako opovrgnuti sa tu su bile gomile M777 artiljerije, HIMARS raketa i ko zna čega. Ali ono ide u zrak. Znači prema gore...a bilo je masovnog govora o radioaktivnom oruzju slatom Ukrajini. Jel ovo taj momenat ili nije, nikad nećemo saznati.
Nisam decidno rekao bi li živio tu.Prvo bi sačekao što kažu stručnjaci sa foruma pa bih odlučio.
Ono što ti mogu garant reći,je da ja sa ovih 13812km˛ nemam đe ni kod koga,pa sve da me snađu alfa ili gama zraci,kinžali ili himarsi,turski/nato/ruski dronovi,ruski/nato okupatorski vojnici...
PS mada,mi kakvi smo,da se ovo desilo kod nas većina komentara bi bila:"Aaaaa,što je ovo,a taman juče oprah auto!"
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 15-05-23 at 20:13.
Evo, BAR'a da pitam, šta je ona sekundarna eksplozija, ako nije uranijum... šta je. Konkretno. Pošto vidim da se razumiješ. I ne samo sekundarna, prva eksplozija je daleko ozbiljnija, a radi se kao što rekoh, nedetoniranoj, nego pogođenoj municiji. Ovo daleko podsjeća na Beirut eksploziju, a meni se ne čini toliko da se radi o poljoprivrednom đubrivu. S tim gratis da je ovaj snimak negdje sa 5 do 10 ili više kilometara udaljenosti.
Ma, znao sam ja da nije unisteno to englesko dalekometno oruzje.. sad ce ga Rusi vidjeti za ovo....
Може се вјеровати и да је земља равна плоча, но ипак треба понешто провјерити.
Просто урадиш мало рисрча, да прикупиш неки податак.
Ово складиште у Хмељцком, је јединица А3013.
У складишту се налазила стара совјетска ваздухопловна муниција, разноразне бомбе, ракетно гориво итд.
Ево неке репортаже од прије више од 10 година о складишту.
https://m.youtube.com/watch?time_con...ature=emb_logo
Обрати пажњу на авио бомбе како безбрижно леже на отвореном.Као ономад код нас у Брезовику оно смеће што је Војска Југославије довукла из свих крајева СФРЈ.
Ево и сателитски снимак складишта, прије и након удара.Авио бомбе још увјек ту, све на отвореном.
https://twitter.com/Militarylandnet/...TsVhVRuUQ&s=19
Закључак.Руси су погодили стару совјетску авио муницију, крстарећом ракетом, коју Украјинци нису на вријеме дислоцирали.
Last edited by BAR; 15-05-23 at 20:54.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Znači, proučio si teoriju. Ok. Niti Rusi tvrde da su pogodili nešto značajno, osim da su oborili neku novu raketu iz Britanije.
Halelujah, nema nuklearnog rata.
Skinite maske i idite u Sutomore na more.
Dobro ovo je više zabava za raju, ova spektakularna gađanja municije i toga. U Bahmutu ginu i jedni i i drugi za svaki ćošak. To je tuga i jeza da te uhvati. Ko komanduje tim ljudima nije mi ni jasno, Prigozin i ne znam ko sa ukrajinske strane...
Evo se prestravih i odoh u voljno.
How Yes No.
Nije da mi je bila namjera no evo kad mi se već nakači i kad bude mi se šĆelo ću ti savršeno izdvojiti bisere na ovu temu.Poput onoga da Ukrajina klekne na koljena.Da,da to si ti reka'.Ka' onaj što je reka' da krv poteče Dnjeprom.Tamo na temi Rusije.Ne plašim se ja izjava takvijeh, naprotiv.Đe ga je onaj što je reka' da krv poteče Dnjeprom? Ah da.
Vidi kako, nije se sa svakim poželjno ulaziti u narativ ovoga tipa.Evo da dopunim što je Dovlatov rekao što je gore od smrti.Kukavičluk.
Pamtim dobro ne moram unazad skrolovati ni pdf pamćenje mi je savršeno na ovu temu jer mi baš znači iz čiste emocije.Nemoj kako generala mi ođe izigravati sa tim voljno i uzvičnicima ne zbog mene no zbog tebe.Da ne bi poslije ostao bez odgovora,da ne bi mogao beknut na impuls đe mi udari na emociju.
Vidi kako da mi generala ne izigravaš ako te mrzi ili te iritira što pišem preskoči najbolje bi bilo.Ovako bi te najrođeniji po ruski ili crnogorski Śetovao ja da ti rečem.
Prezirem tog nečovjeka,tu ološ zbog Ukrajine što je učinio a to što ti nikako da shvatiš.Da,prezirem tog čovjeka jer je pljunuo i na Rusiju koju ja emotivno doživljavam onakvu kako je doživljava svako ko je malo više čitao i gledao više od RT-a i Margarite.Zbog Rusije ga prezirem iz dubine duše,i zbog roskosmosa,i zbog Dostojevskog.Zbog Mihaila Šiškina ga baš prezirem.
A ti vidi kako kad ne kapiraš zašto da me prosto i jednostavno zaobiđeš.
Last edited by Bluemoon; 15-05-23 at 21:22.
Ne znam šta ima loše u Dostojevskom, čovjek je bolovao od šizofrenije, a napisao je remek-djela psihologije. Rusi imaju daleko mnogo više od Putina. Putin je margina ruske istorije. Bukvalno najnebitniji lik. To je kao da kažeš da je Hitler veći od Getea ili Ničea zato što je napo pola svijeta, a Gete se čita svuda dan danas, Niče se raspravlja dan danas i piše se o njemu. Ruski intelektualci, nažalost, tipa Solzhenitsyn, su uvijek tragičari. Čak i Majakovski koji je dušu dao za komunizam, popio je metak. Ili ga je sam sebi, na kraju nije ni bitno. Takođe 10-20 naučnika koji su postigli najveće stvari u ruskoj biologiji, agrikulturi i nauci, svi su pozatvarani od Staljina i umrli u zatvoru. Ko se god bavio naukom tad, kulturom, bio je skrajnut. To je ostalo do dan danas.
A da rečem nešto što zna i Evropa. Akademsko pisanje posle 2 svjetskog rata je korigovano, cenzurisano i svi ljudi koji su nastojali baviti se akademijom hirovito i intenzivno, da ne kažem, iskreno, skrajnuti su u EU, isto tako kao u SSSR.
Možda ne ubijeni, ali posjedujem info o tome. Kao i vi, sigurno.
Naučnici su u EU su podanici ideologije isto ko u doba SSSR.
Danas možda negdje više WOKE, negdje manje, ali najviše, kad bih krenuo da iznosim neke "insajderske" info, možda bi naškodilo nekome iz regionalne Akademije, pa da ne dužim. Hvala na čitanju.
I to je uzas koji si uspjela da nadjes? Da Ukrajina klekne? Pa, ja to i sad zelim. Sto prije! Da se zavrsava ova muka vise.. Ali ti si ta koja zeli da sto vise Ukrajinaca izgine, to smo se uvjerili do sad.
Ja, npr, bih sad potpisao da se sad zavrsi konflikt, pa neka Rusija bude ta koja ce se povuci i ne znam kakve penale platiti. Ali ti to ne mozes da kazes za svoju stranu. Ti ZELIS da izgine sto vise naroda tamo. Evo, ako ne mislis tako, reci kako bi voljela da se ovog trena okonca konflikt, ali sa Rusijom kao pobjednikom. Mozes li? Sad da se zavrsi svako puskaranje i granatiranje, ali Rusiji ostaje pola Ukrajine? Moze li to u tvom mozgu? Ne, bgmi.. no neka ih, neka se kolju do zadnje ure. Samo kad se tudjim k... gloginje mlate. Poznat je meni taj patriotizam i takvo junastvo.
I nisi me razumjela.. nisam ti rekao "na mestu voljno.
Kazem ti...
VOLJNO!
Прва батерија француско-италијанског ПВО система SAMP T, достављена Украјини.
https://twitter.com/NOELreports/stat...wMvpoM7vg&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
Evo, pošto me boli ***** i ne mogu da odolim. Reći ću da jedna ili više država regiona apsolutno fabrikuju arheološke i istorijske podatke. I to ih fabrikuju tako da savršeno odgovaraju njihovim narativima, koje zamišljaju u ovom trenutku ili ratovima 90tih, a ne u istoriji. Fabrikuju čak i arheološka nalazišta koja su napravljena prije 10 godina, a tvrdi se da su 1500 godina stara. Drugi "naučnici" i akademici tvrde da su potomci nekih izmišljenih naroda koji imaju skoro 800 godina razlike u haplogrupama i migracijama sa narodima kojim zapravo pripadaju. Hvala Allahu i Slava Mariji, pa postoji DNK koji je raskrinkao ova akademska goveda. Ali većina djece neće čuti za DNK teoreme nego za lažne udžbenike istorije.
Zašto je istorija bitna? Pa bitna je bruda, ljudi se ubijaju zbog nje.
GRATIS INFO: Jugoslavije arheolozi su najveći fabrikanti i UDBA špijuni, istorije ikad. Bukvalno su izmislili 90% istorije kad su radili nalazišta kod Beograda i kod Lepenskog Vira.
Last edited by Saruman; 15-05-23 at 21:57.
Da klekne veliš.Da,da znam ja da ti to želiš to si napisao,ali nemoj drugima spočitavati što nisu skloni klečanju.
Nemoj meni ođe pisat što ću i kako ću sa sve velikim slovima i uzvičnikom ka da te se nešto strašim.Ti bi potpisa' no ko tebe što pita što bi ti potpisa'.
Samo mene kako zaobiđi na temu ako već ne umiješ u dijalog ući na temu a da ne udaraš na lično.
Što bi ti potpisa'.Zabolje to i one u Kremlju i one u Kijev.
A da nije časno kleknut pred okupatorom to valjda ne mora da se nešto crta.Rekoh ti ja prosto zaobiđi ljude koji tako gledaju na cijelu stvar ako je nešto tu pretjerano nelogično samo da im na lično ne udaraš.Jer im je nelogično da neko klekne pred okupatorom.
Zaobiđeš i ćao zdra'o.
Last edited by Bluemoon; 15-05-23 at 22:16.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks