Page 71 of 442 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,587
    Thanked in
    2,759 Posts

@Mstislav

Pravno lice koje na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, osim ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut kao simbol pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa posebnim zakonom ili ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut prilikom održavanja sportske priredbe, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 2.500 eura do 5.000 eura.

Fizičko lice koje učini prekršaj iz stava 1 ovog člana kazniće se novčanom kaznom od 100 eura do 500 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Zakon o javnom redu i miru - Katalog Propisa 2022
    Obrati pažnju na crveno podvučeno, jer si rekao isto što i ja

Odnosno, pravn, fizičko, ili marsovsko lice, obilježja druge zemlje može da ističe samo u skladu sa posebim zaknom: Zakonom o državnm simbolima i Danu državnosti Crne Gore.
    Koji kaže da obilježja drugih zemalja mogu da se ističu, ali isklučivo uz zvanična obilježja Crne Gore, koja uz to moraju imati prvenstvo.

Naravno, ukoliko reprezentacija tvoje zemlje igra u Crnoj Gori, biće ti dozvoljeno da sasvim slobodno ističeš njena obilježja

U svakom slučaju, hvala što potvrđuješ što pričam.

Što se tiče toga ko je za to kažnjen ili nije, baš to je poenta o kojoj govorim.
    Neutuživanje i nekažnjivanje ovakvih stvari, čak i od strane najviših državnih organa, koji ne samo što su umjeli da prisustvuju ovakvim kršenjima zakona, nego su čak umjeli i da učestvuju u istom (kako ono reče Zdravinjo, ''najveličanstveniji skup ikada''), kakakteriše državu bez pravnog poretka.
    I to nije nešto da se njime ponosiš, ili pozivaš na to kao na prihvaćeni standard vrijednosti.

Što se tiče ''luđenja'' oko svega i svačega, a sve baš od 30.08.2020. na ovamo, i ne očekujem da razumiješ, jer ne funkcionišemo na isti način.
    Ja se sav svoj vijek bunim, ne protiv Srpske, Albanske ili Hrvatske zastave, no protiv kršenja zakona.
    I to nikakve veze sa nacionalizmom nema.

Jasno mi je da, većinom, to ne varite jer vam vrijednosni sistem leži neđe drugo, kod Milojka, Alekse, Dritana, Andrije, Mila, Draginje, Janka i Marka, ali bi ipak bilo lijepo da me ne stavljaš u svoju matricu kad već nemaš zašto.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Možeš li zamislit da Albanci, uz otvorenu podršku Albanije, u kontinuitetu negiraju postojanje Crnogoraca, u kontinuitetu prisvajaju crnogorsku istoriju, da njihova dominantna vjerska zajednica na prevaru prisvoji vjerske objekte i milione kvadrata zemljišta u Crnoj Gori i da širi mržnju prema Crnogorcima, da Albanci preko skoro svih medija u Albaniji i u Crnoj Gori vode bjesomučnu kampanju protiv Crne Gore i Crnogoraca? Pretpostavljam da se slažemo da se Albancima ne bi tolerisalo ono što se toleriše Srbima, tako da bi možda i bilo srranja. Jer niko normalan ne bi povjerovao kad bi tvrdili da je sve to što rade normalno i ako se slučajno protiviš tome što rade, oni su mrčenici ugroženi. Sa druge strane, Albanaca je u Crnoj Gori oko 5% na svim popisima koji su dosad održavani. Prvo se treba bavit neposrednom prijetnjom.
    Prošle godine, mislim kod Komnenića, bio je gost Genci Nimanbegu, sa Momom Koprivicom i još s nekim. Može se naći lako na Youtubeu pretpostavljam.
    U jednom trenutku, kad se povela priča o tim nacionalnim pitanjima, kaže Nimanbegu, parafraziram "Izvinte, ali mi Albanci u CG ne znamo razliku izmedju Crnogoraca i Srba".
    Na šta Momo Koprivica kaže "Ne znam ni ja".

Nisam siguran kome tu Nimanbegu negira naciju, čim ne vidi razliku, ali u suštini je čovjek bio samo iskren
    Utoliko je slavlje sa zastavama i pokličima UČK, zbog pobjede nad DPS-om u Tuzima razumljivije. Oni to doživljavaju očigledno kao nacionalnu pobjedu.

Svaki velikodržavni projekat, pa tako i velikoalbanski, zasniva se na nekim hiljadugodišnjim mitovima, negiranjem drugih nacija i prisvajanjem tudjih teritorija.
    Albanci su malo specifični zbog jezika, kojeg malo ko sem njih razumije, tako da ti uglavnom nemaš pojma o čemu oni pričaju i o čemu pišu na nekim svojim forumima.
    Možda bi se iznenadio.

Da, Albanaca je 5% u CG.
    Da ih je 30% kao Srba, davno bi u najboljem slučaju imao državu poput S.Makedonije. A znamo da je i tamo aktuelno društveno-političko uredjenje produkt ratnog sukoba iz 2001 godine i Ohridskog sporazuma.
    A Crna Gora ima 30% Srba, koju su sledbenici Drljevićevske ideologije, proglasili za antidržavni element, izdajnike i neposrednu prijetnju, iako se niko od Srba nije latio oružja u CG i odmetnuo u šume, nakon referenduma.
    Gusla se decenijama o 1918-oj, o Drugom Svjetskom Ratu, donose se deklaracije, sudi se precima...iako garantujem da su većini današnjih DPS-ovaca preci bili bijelaši ili četnici.
    Ja sam zapratio na Twitteru dva rodjena brata, bivšeg ministra Miodraga "tajm aut" Vlahovića i Miroslava Vlahovića. To je da se čovjek smije i ne vjeruje da je jedna majka rodila takve dvije krajnosti.
    Ali opet odbijam da vjerujem da su jedan drugom neposredna prijetnja. To su samo realnost i zbilja iz Tri karte za Holivud
    Last edited by Massaro; 06-03-23 at 14:52.

3. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Срећом по ДПС и даље могу рачунати на Бошњаке/Муслимане, јер су им Албанци након дуго времена окренули леђа, па не стоји више да ДПС подржавају све мањине...
    Ovo može da važi jedino lokalno,mada i “bosnjaci” da mogu u opstine dje su većina ne bi pravili koalicije sa dRpsom,sto je već bivao slucaj.
    I jedni i drugi su sa dRpsom na drzavnom nivou samo jer ih smatraju “manjim zlom” tako da nemoj očekivati da će na parlamentarne izbore biti nešto drugačije i ovaj put.

Ovako lokalno čupaju to sto mogu iščupati i bez njih,ali dRps pristaje na to jer nemaju drugog izbora

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,806 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Prošle godine, mislim kod Komnenića, bio je gost Genci Nimanbegu, sa Momom Koprivicom i još s nekim. Može se naći lako na Youtubeu pretpostavljam.
    U jednom trenutku, kad se povela priča o tim nacionalnim pitanjima, kaže Nimanbegu, parafraziram "Izvinte, ali mi Albanci u CG ne znamo razliku izmedju Crnogoraca i Srba".
    Na šta Momo Koprivica kaže "Ne znam ni ja".

Nisam siguran kome tu Nimanbegu negira naciju, čim ne vidi razliku, ali u suštini je čovjek bio samo iskren
    Utoliko je slavlje sa zastavama i pokličima UČK, zbog pobjede nad DPS-om u Tuzima razumljivije. Oni to doživljavaju očigledno kao nacionalnu pobjedu.

Svaki velikodržavni projekat, pa tako i velikoalbanski, zasniva se na nekim hiljadugodišnjim mitovima, negiranjem drugih nacija i prisvajanjem tudjih teritorija.
    Albanci su malo specifični zbog jezika, kojeg malo ko sem njih razumije, tako da ti uglavnom nemaš pojma o čemu oni pričaju i o čemu pišu na nekim svojim forumima.
    Možda bi se iznenadio.

Da, Albanaca je 5% u CG.
    Da ih je 30% kao Srba, davno bi u najboljem slučaju imao državu poput S.Makedonije. A znamo da je i tamo aktuelno društveno-političko uredjenje produkt ratnog sukoba iz 2001 godine i Ohridskog sporazuma.
    A Crna Gora ima 30% Srba, koju su sledbenici Drljevićevske ideologije, proglasili za antidržavni element, izdajnike i neposrednu prijetnju, iako se niko od Srba nije latio oružja u CG i odmetnuo u šume, nakon referenduma.
    Gusla se decenijama o 1918-oj, o Drugom Svjetskom Ratu, donose se deklaracije, sudi se precima...iako garantujem da su većini današnjih DPS-ovaca preci bili bijelaši ili četnici.
    Ja sam zapratio na Twitteru dva rodjena brata, bivšeg ministra Miodraga "tajm aut" Vlahovića i Miroslava Vlahovića. To je da se čovjek smije i ne vjeruje da je jedna majka rodila takve dvije krajnosti.
    Ali opet odbijam da vjerujem da su jedan drugom neposredna prijetnja. To su samo realnost i zbilja iz Tri karte za Holivud
    Iz mog pisanja je jasno, makar sam ja mislio da je jasno, da prijetnja uopšte ne mora da podrazumijeva ljude sa oružjem koji kidišu na Crnu Goru u Crnogorce. Govorim o prijetnji zatiranja Crne Gore i crnogorskog identiteta. Pritom kažem da je prijetnja veća ako se godinama, decenijama ili 180 godina intenzivno radi na tome da se ta prijetnja predstavi kao nešto što uopšte nije prijetnja nego prirodno stanje stvari, a da je prijetnja prirodnom stanju svari već i samo postojanje Crnogoraca i Crne Gore. O tome pričam. Albanci jednostavno nemaju mogućnost takvog "mekog" osvajanja jer im jezik, kultura i vjera nisu toliko isprepletani kao Crnogorcima i Srbima. A nemaju ni procente za nasilno osvajanje.

I da, krivim dps koji sve vrijeme svoje vladavine nije prstom mrdnuo da izgradi institucije države i da uspostavi pravnu državu. Sve potiče od toga. Uz izgrađene institucije nije bitno da li je dps na vlasti, da li je onaj koji krši zakon član ove ili one političke partije, ove ili one nacionalne pripadnosti, ove ili one religijske institucije, seksualne orijentacije, nevladinog sektora... Da su postojale institucije, niti bi dpsovci nekažnjeno žarili i palili, niti bi spc jahala kako jaše, niti bi sad osvježivači kršili Ustav i zakon na svakom koraku. Kao da se trude da budu što sličniji dpsu.
    Last edited by NHM; 06-03-23 at 15:08.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    25,815
    Thanks Thanks Received 
    8,309
    Thanked in
    4,075 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Možeš li zamislit da Albanci, uz otvorenu podršku Albanije, u kontinuitetu negiraju postojanje Crnogoraca, u kontinuitetu prisvajaju crnogorsku istoriju, da njihova dominantna vjerska zajednica na prevaru prisvoji vjerske objekte i milione kvadrata zemljišta u Crnoj Gori i da širi mržnju prema Crnogorcima, da Albanci preko skoro svih medija u Albaniji i u Crnoj Gori vode bjesomučnu kampanju protiv Crne Gore i Crnogoraca? Pretpostavljam da se slažemo da se Albancima ne bi tolerisalo ono što se toleriše Srbima, tako da bi možda i bilo srranja. Jer niko normalan ne bi povjerovao kad bi tvrdili da je sve to što rade normalno i ako se slučajno protiviš tome što rade, oni su mrčenici ugroženi. Sa druge strane, Albanaca je u Crnoj Gori oko 5% na svim popisima koji su dosad održavani. Prvo se treba bavit neposrednom prijetnjom.

Nikad ne treba zaboravit da batina ima dva kraja.
    Evo nikako da nađem vremena da odgovorim detaljnije. Ali evo bar nekaoo da odgovorim.
    Ne možeš upoređivati jedne I druge. Da ne idem sad u detalje. Trebalo bi da si svjestan toga. Niti možeš reći npr. da crkva Srbije prisvaja bilo šta. Jer je to crkva Crne Gore koju priznaje velika većina pravoslavnog naroda u Crnoj Gori. Na kraju ne možeš reći ni da negiraju naciju u pravom smislu te riječi. Negira se ovakva nacija kakva je postala posle 2006 i dijelom 90ih. Koja upravo bježi od svoje istorije, a ne da je neko drugi prisvaja. Gledaj, očigledno se ja i ti oko ovih stvari ne možemo složiti. Ja se stvarno trudim da budem realan i sagledam stvari i iz tvog ugla, ali se ti strogo držiš svog stava kad su u pitanju ove teme. Dok ja nađem vremena da napišem detaljnije već se napišu postovi I postovi I onda mi glupo da pišem naknadno.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,806 Posts

Vala nije nešto ni specijalno bitno. Ne vjerujem da je bilo ko na forumu promijenio mišljenje na osnovu bilo čijeg pisanja. Usput, nešto mi ne djeluje tačno da je Đilas kopila pravio devedesetih i poslije 2006, ali nema veze.

9. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    683
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Nemam pojma koji je to objekat,osim ako nece na stadion neshto da rade...?
    Kod gimnazije

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    @Mstislav

Obrati pažnju na crveno podvučeno, jer si rekao isto što i ja

Odnosno, pravn, fizičko, ili marsovsko lice, obilježja druge zemlje može da ističe samo u skladu sa posebim zaknom: Zakonom o državnm simbolima i Danu državnosti Crne Gore.
    Koji kaže da obilježja drugih zemalja mogu da se ističu, ali isklučivo uz zvanična obilježja Crne Gore, koja uz to moraju imati prvenstvo.

Naravno, ukoliko reprezentacija tvoje zemlje igra u Crnoj Gori, biće ti dozvoljeno da sasvim slobodno ističeš njena obilježja

U svakom slučaju, hvala što potvrđuješ što pričam.

Što se tiče toga ko je za to kažnjen ili nije, baš to je poenta o kojoj govorim.
    Neutuživanje i nekažnjivanje ovakvih stvari, čak i od strane najviših državnih organa, koji ne samo što su umjeli da prisustvuju ovakvim kršenjima zakona, nego su čak umjeli i da učestvuju u istom (kako ono reče Zdravinjo, ''najveličanstveniji skup ikada''), kakakteriše državu bez pravnog poretka.
    I to nije nešto da se njime ponosiš, ili pozivaš na to kao na prihvaćeni standard vrijednosti.

Što se tiče ''luđenja'' oko svega i svačega, a sve baš od 30.08.2020. na ovamo, i ne očekujem da razumiješ, jer ne funkcionišemo na isti način.
    Ja se sav svoj vijek bunim, ne protiv Srpske, Albanske ili Hrvatske zastave, no protiv kršenja zakona.
    I to nikakve veze sa nacionalizmom nema.

Jasno mi je da, većinom, to ne varite jer vam vrijednosni sistem leži neđe drugo, kod Milojka, Alekse, Dritana, Andrije, Mila, Draginje, Janka i Marka, ali bi ipak bilo lijepo da me ne stavljaš u svoju matricu kad već nemaš zašto.
    Можеш да ми нађеш у закону о државним симболима гдје ово пише :

Koji kaže da obilježja drugih zemalja mogu da se ističu, ali isklučivo uz zvanična obilježja Crne Gore, koja uz to moraju imati prvenstvo

Ја посебни закон тумачим као Закон о избору употреби и јавном истицању националнох симбола.

Смијем рећи и да држава од кад је усвојен, исто тумачи јер од тад нема прекршајних поступака против људи који истичу националне заставе (има милион тесктова о томе, и поставићу их кад будем имао времена).

Ово друго више говори о твом погледу на мене, јер кад пишем о неком ја кажем тај и тај то ради/говори/мисли, а ако си се пронашао у мојим описима дпс неокомитских лицемјера то је само твоје мишљење, јер нити сам на тебе нити на било ког са форуму мислио.

Колеге са форума (осим пар залудника) нису партијски активисти, па и ако се не слажем знам да макар мисле својом главом и нису послушници који пишу како им се рече у централи.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,080
    Thanks Thanks Received 
    6,613
    Thanked in
    3,157 Posts

Cuh od ljudi da je kotorski karneval ovog vikenda bio pod svakojakom cenzurom. Sklonjen je neki helihopter koji je trebao biti dio spektakla. Kome smetaju helihopteri? Helihopteri su inzenjerska cuda. Zna li ko sto detaljno?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    23,856
    Thanks Thanks Received 
    9,780
    Thanked in
    7,300 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Cuh od ljudi da je kotorski karneval ovog vikenda bio pod svakojakom cenzurom. Sklonjen je neki helihopter koji je trebao biti dio spektakla. Kome smetaju helihopteri? Helihopteri su inzenjerska cuda. Zna li ko sto detaljno?
    Tehnički jesu, ali spalili su nekog lika Tehničkog.

https://bokanews.me/kotorski-karneva...vani-tehnicki/

Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

На вијести прилог након избора у Тузима, питају човјека је ли задовољан резултатима, рече да јес, да је зато дошао из Детроита.
    Пита новинарка шта очекујете, рече да буде боље, само не прецизира гдје, у Детроит или Тузи.

Ко се дијаспораца лати од дијаспораца ће и изгубити, јел тако бјеше ишла она наша?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

15. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,806 Posts

Jbg, ode u Ameriku da bi bolje živio i završi u američko Cetinje, što se prilika za posao tiče.

17. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,917
    Thanks Thanks Received 
    1,419
    Thanked in
    607 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...lju-disciplinu

Jedno od najvecih dostignuca svih kolasinskih vlasti od Tita naovamo.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

19. The Following 2 Users Say Thank You to crane_operator For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    671
    Thanks Thanks Received 
    674
    Thanked in
    447 Posts

I šta njega spriječava da dođe do 7:15, odradi jutranju prozivku, izađe tokom dana na "pauzu" bez evidencije i vrati se prije 15h da se ispiše.Jedino dostignuće je što mora da bude u 15h da provuče karticu
    Časti mi samo ovaj put

Eh da, dobrovoljno davanje krvi u privatnom sektoru donosi jedan slobodan dan u državnom 2 dana
    Last edited by Markys; 06-03-23 at 20:50.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    6,080
    Thanks Thanks Received 
    6,613
    Thanked in
    3,157 Posts

Neko mora da je nedje pobrkao cifre. Jel moguce?

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Ti si protiv drzave
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Sad će galama, prozivke, muke, fiskovi na DPS zbog toga... Oh shit it is fcking URA, DF, DCG again... Psssst

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/64637...imenzija-rampe

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“ nije izvjesno da će se to zaista i desiti jer su ukrcajne rampe na tom trajektu većih dimenzija i drugačijeg oblika od onih na trajektima dosadašnjeg operatera linije, kompanije Pomorski saobraćaj, a zbog čega će vjerovatno, morati prvo da se rade građevinski radovi na trajektnim pristaništima u Lepetanima i Kamenarima, kako bi se ona prilagodila tehničkim karakteristikama trajekta kojeg je Morsko dobro u najvećoj žurbi kupilo u Hrvatskoj.
    Otprilike, Morsko dobro je platlo Priznu barem sest puta od trzisne vrijdnosti. Sad treba uloziti u gradjevinske radove kako bi taj trajekt uoste mogao biti stavljen u funkciju.

Sem toga, Ban ce uzeti fine pare zbog jednostranog krsenja ugovora.

Tesko ce bilo koji buduci premijer dostici standarde kretenizma koje je postavio Dritan.
    Last edited by Ostoja; 06-03-23 at 23:09.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,587
    Thanked in
    2,759 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Можеш да ми нађеш у закону о државним симболима гдје ово пише :

Koji kaže da obilježja drugih zemalja mogu da se ističu, ali isklučivo uz zvanična obilježja Crne Gore, koja uz to moraju imati prvenstvo

Ја посебни закон тумачим као Закон о избору употреби и јавном истицању националнох симбола.

Смијем рећи и да држава од кад је усвојен, исто тумачи јер од тад нема прекршајних поступака против људи који истичу националне заставе (има милион тесктова о томе, и поставићу их кад будем имао времена).

Ово друго више говори о твом погледу на мене, јер кад пишем о неком ја кажем тај и тај то ради/говори/мисли, а ако си се пронашао у мојим описима дпс неокомитских лицемјера то је само твоје мишљење, јер нити сам на тебе нити на било ког са форуму мислио.

Колеге са форума (осим пар залудника) нису партијски активисти, па и ако се не слажем знам да макар мисле својом главом и нису послушници који пишу како им се рече у централи.
    Zato što ne praviš razliku između državnih i nacionalnih simbola.

Zakon u izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, i sa njime usklađeni član Zakona o javnom redu i miru, koje navodiš, konkretno se odnose na tačno ono što i piše: Na nacionalne simbole.
    Odnosno, na simbole manjinskih naroda i zajednica u CG.

Konkretno, prvi pomenuti zakonski akt, Čl.4, predviđa što su, i kako se tačno utvrđuju nacionalni simboli manjinskih naroda.
    Ono đe ti tema bježi je što to nisu i ne mogu biti državni simboli. Bilo koje države.
    Zbog toga, npr., državna zastava R. Srbije ne može biti nacionalni simbol Srba u Crnoj Gori. Ni državna zastava Albanije, ni Hrvatske jednako. I, isto tako, državna (narodna) zastava Kraljevine Crne Gore. Jer su sve to državne zastave, tj. simboli.

Zbog toga sve navedene zastave potpadaju pod Čl.18, Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore

Kada se ističe sa jednom ili sa više zastava drugih država ili međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, Zastava zauzima počasno mjesto.
    Počasnim mjestom Zastave smatra se mjesto u centru kruga, tjemenu polukruga zastava, prvo mjesto u vrsti, koloni ili grupi zastava, središnje mjesto između zastava i lijevo mjesto, gledano sprijeda, od zastave druge države ili međunarodne organizacije.
    Konačno, obrati pažnju da uporno potenciram jedan skup (miting pred ustoličenje u Podgorici), i to nije slučajno.
    Jer, Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola koji i sam navodiš, Čl.10, tačka 2, striktno i eksplicitno zabranjuje upotrebu nacionalnih simbola na bilo kakvim skupovima koje organizuju državni organi. A taj skup je inače organizovala Vlada Crne Gore.
    Ovome možeš da dodaš da, isti zakonski akt, Čl.7, nije dozvolio upotrebu nacionalnih simbola i na vjerskim skupovima, čime i komplet litije idu u isti koš.

Još jednom, što se tiče nekažnjavanja prekršaja definisanih predmetnim propisima, to je generalna i temeljna rak-rana ove Države, i pitanje koje daleko nadilazi samo ovu usku konkretnu temu. I nije nešto što treba da uključujemo u pozitivni sistem vrijednosti.
    Last edited by Buva+gacce; 07-03-23 at 00:30.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    ...Otprilike, Morsko dobro je platlo Priznu barem sest puta od trzisne vrijdnosti. Sad treba uloziti u gradjevinske radove kako bi taj trajekt uoste mogao biti stavljen u funkciju.

Sem toga, Ban ce uzeti fine pare zbog jednostranog krsenja ugovora...
    Ista priča sa kojom su nas prepadali kad je Uniprom izbačen iz KAP. Nije se moglo živjeti od cunamija odšteta i pada GDP koji se bio nadvio nad nama.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ista priča sa kojom su nas prepadali kad je Uniprom izbačen iz KAP. Nije se moglo živjeti od cunamija odšteta i pada GDP koji se bio nadvio nad nama.
    Nijesam se bavio pricom o Unipromu, nit znam detalje. Za Pomorski saobracaj ne pricam napamet, jer je ugovor dostupan na sajtu Morskog dobra:

https://www.morskodobro.me/fajlovi/D...c4e02bf9f0.pdf

Vlada je vise puta ponovila da je ugovor prestao da vazi. Clan 11 sadrzi uslove pod kojima ugovor prestaje da vazi. Koliko mi je poznato, nijedan od uslova navedenih u clanu 11 nije ispunjen. Ostavljam mogucnost da mozda jeste, ali bi neko trebao da kaze koji je to uslov. Zavrsna odredba predvidja da Morsko dobro moze jednostrano raskinuti ugovor nakon sto korisnika pismeno opomene i ostavi mu razuman rok za otklanjanje raskidnog razloga. Ni ovo, koliko mi je poznato, nije ispunjeno. Jedini razlog koji je Vlada dala jeste da je Ban "Milov tajkun koji se obogatio".

Ako se Vlada poziva na prestanak vazenja ugovora, morala bi dati pravni osnov za svoju tvrdnju. Ako su odredbe ugovora produzene aneksima, to ujedno znaci i da je ugovor ostao na snazi do trenutka raskida. Inace se ne bi nalazio na sajtu.

Ovaj novinar se pomalo razumije u brodarstvo. I ne moze mu se prigovoriti da je blizak DPS-u. Naprotiv.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...zi-iz-hrvatske

Odredbama aneksa definisane su situacije kada Morsko dobro može jednostrano raskinuti ugovor.

Javnosti nije poznato da se ijedna od tih situacija desila do 15. februara ove godine,
    kada je Upravni odbor državne firme sa Blažom Rađenovićem (URA) na čelu, usvojio zaključak da je ugovor sa “Pomorskim saobraćajem” “prestao da važi”, a zbog čega je kompanija braće Ban najavila da će tužiti državu i tražiti odštetu.
    Iz Morskog dobra nijesu objasnili kako su 15. februara donijeli zaključke u kojima je konstatovano da je Ugovor o korišćenju morskog dobra sa “Pomorskim saobraćajem” iz 2004. sa aneksom iz 2019. “prestao da važi kada takvo nešto nije u skladu sa članovima 10 i 11 Zakona o morskom dobru, odnosno samim tim Ugovrom i Aneksom.

”Konkretno, koje odredbe Ugovora iz 2004. i njegovog Aneksa iz 2019. je prema viđenju Morskog dobra prekršio “Pomorski saobraćaj” da bi taj aranžman mogao biti jednostrano raskinut”, pitanje je na koje iz državne firme nije odgovoreno,
    Iz Vlade nisu odgovorili ni na pitanje zašto su u cijelom ovom slučaju postupili protivno zvaničnom mišljenju i preporuci institucije Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore koji je na traženje Ministarstva ekologije, u maju prošle godine, Vladi preporučio da ne raskida jednostrano aranžman sa “Pomorskim saobraćajem” jer se država na taj način izlaže velikom riziku plaćanja visokih odštetnih zahtjeva.
    E sad, ako ti mislis da bolje znas od novinara Lukovica i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, mozda bi Dritan trebao da te uzme za savjetnika

Dritan rece da se Ban ne nada u Privredni sud, jer tamo nema vise Jovanica. Nema Jovanica, ali bilo koji sudija da bude odlucivao, a zna nesto iz prava, donijece odluku u korist Pomorskog saobracaja. Pitanje koje ce se mozda postaviti jeste ko ce snositi stetu koju je Vlada nanijela Crnoj Gori? Ima li Dritan kakav kapital/nekretnine da se drzava moze naplatiti?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Uzgred:
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...acati-popravku

Luksuzni mercedes oštećen prilikom ukrcaja na trajekt, sami će plaćati popravku

Ni vlasnik oštećenog luksuznog mercedesa iz Njemačke, ni bilo ko drugi od vozača automobila koji su minulih dana na oštećeni na „Vasiliju“ od kada taj trajekt od 18. februara kao jedino plovilo te vrste, prevozi automobile i putnike na liniji Kamenari-Lepetane međutim, ne mogu računati da će im bilo ko nadoknaditi pretrpljenu štetu.

Naime, preduzeće „Morsko dobro“ koje je „Vasilija“ besplatno dobilo u zakup od njegovog vlasnika, građevinske kompanjje „Briv Construction“ iz Kotora, kao ni sam trajekt, nisu pokriveni polisom obaveznog osiguranja za pružaoca usluge pomorskog prevoza robe i putnika.

Naime, da bi operater naplaćivao uslugu trajekta, on mora biti uredno registrovan za obavljanje privredne djelatnosti prevoza putnika i robe u pomorskom saobraćaju za što Morsko dobro nije registrovano, a sama prodata vozna karta ujedno je i dokaz korisniku usluge da je pokriven obaveznim osiguranjem operatera i da će mu svaka šteta koju pretrpi na trajektu, biti nadoknađena.

To u praksi znači da svi koji trenutno koriste ovakav improvizovani trajektni prevoz u Boki, to rade na sopstveni rizik i moguću štetu.

Uprkos tome, nadležne džavne inspekcije se „prave mrtve“ i dozvoljavaju da se sve ovako improvizovano odvija jer je Vlada preuzimanje trajektne linije od strane države, nezvanično proglasila za „viši interes“.
    Mi se odje mozemo sprdati s ovim sto je uradila Vlada. Ali, nije bas svakom do sprdanja.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Znate kako odje se pokazuje moc drzave da moze da te kara na 101 nacin....
    Ban nema osnova da tuzi jer ionako nije imao ugovor ....
    ovo sa trajketom u hrvata vidi se ocigledno sa smo mi male mace sa muckama i talom dje se svako dobro ogradio....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,873
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Dalelo bilo da pravdam ovu kupovinu ali primjera radi golfovi petice su kostale prije x godina u holandiju po 1000 1500 eura plafon sad ih nema vise i kod nas su po 5000. Da ne pricam o svemu drugome sto je skocilo x5
    Lukovic je do prije nekoliko mjeseci napadao bana svake dva dana u iste vijesti pa se odjednom slizao sa njim.

Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    9,603
    Thanks Thanks Received 
    5,978
    Thanked in
    2,280 Posts

Ne sumnjam da su ga platili više od tržišne cijene, ali ne vjerujem da su baš ovoliko kiksali.

Koliko sam uspio viđeti na nekim postovima na Fb, kad je objavljena kupovina, Hrvati su komentarisali da je brod remontovan prije par godina (novi motori i remontovano dno).

Sent using Tapatalk
    #fakenews

32. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Page 71 of 442 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)