Page 30 of 158 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast
Results 726 to 750 of 3930

Thread: Predsjednički izbori - 19.03.2023.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by _betrayer_ View Post
    Kupovina i prodaja su ekvivalentni termini sa stanovišta katastarskog upisa.
    Ne znam za katastar, ali kupac kaze kupio sam, a prodavac prodao sam. Pa nije Spajic kupio stan 2020. nego ga je prodao.

Kupoprodaja je najbolji termin.

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Sa tnjitera...

"Prodati stan krajem 2020. godine može samo finansijski nepismena osoba."

Ili se pripremao za ovaj izborni ciklus pa da mu nema ko što prigovarat.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Nijesam znao za taj prenos 29. decembra. Odakle ti ta informacija? Vjerovatno je kupac od Spajica imao neko obezbjedjenje kao garanciju. Velike pare se ne daju unaprijed bez neke sigurnosti. Ako nema vlasnickog lista, Spajic je morao dati neku garanciju. Ne znamo detalje. Prica je pocela kao klasicna prodaja stana i koliko je katastar azuran. Tek kasnije je isplivalo da se radilo o zgradi u izgradnji.
    Ugovor o prodaji potpisan u 2020. a katastar sproveo uknjižbu 29.12.22.

Ako sam shvatio dobro, stan je bio u izgradnji, pa samim tim nije mogao ni biti uknjižen (2018) na Spajića, a ni kasnije preveden na treće lice.

Elem, nadam se da će forumaši makar sa 50% žara ispitivati sve u vezi imovine, računa, poslova i za ostale kandidate za predsjednika.

Ovako na prvu loptu mi liči da će kampanja da se svodi na svi (DPS i DF) protiv Spajića.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 05-02-23 at 11:05.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Meni je fascinantno kako se brzo javnost primi na anti-Spajić kampanju, koja će očigledno biti zajednički prioritet svih ostalih kandidata.

Tema stan će se potrošiti za par dana pa će se baciti neki novi "skandal" da se glođe, dijete iz nevjenčanog braka ili tetka koja nefrizirana izlazi u grad. Koliko da se vazda drži fokus na njemu a ne na takvim uzorima građanskih vrlina kao što su Mandić i Đukanović.

5. The Following 4 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Čekaju se kandidati SNPa i SDPa.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    995
    Thanked in
    717 Posts

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ugovor o prodaji potpisan u 2020. a katastar sproveo uknjižbu 29.12.22.

Ako sam shvatio dobro, stan je bio u izgradnji, pa samim tim nije mogao ni biti uknjižen (2018) na Spajića, a ni kasnije preveden na treće lice.

Elem, nadam se da će forumaši makar sa 50% žara ispitivati sve u vezi imovine, računa, poslova i za ostale kandidate za predsjednika.

Ovako na prvu loptu mi liči da će kampanja da se svodi na svi (DPS i DF) protiv Spajića.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Ja te pitah odakle ti informacija prepisu vlasnistva sa Spajica na novog vlasnika 29. decembra. Ja vidjoh samo ono sto je Medo postavio.

Sto se Spajica tice, ja sam par puta kazao da bih prije njega glasao nego ostale kandidate. I da bih vise volio da ga vidim na mjestu premijera, nego predsjednika. Ali, za razliku od mnogih, ja nikom ne dajem kredit naslijepo. Narocito nakon Dritana.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Spajić je osvježenje na političkoj sceni iz prostog razloga sto je narativ sa standardnih nacionalističkih tema uspio da prebaci na ekonomske teme. Nisam ekonomista, tako da ne mogu govoriti o održivosti njegovog plana. Međutim, svaka potkrijepljena diskusija i razmjena mišljenja o tome da li je u pitanju populizam ili je, ipak, stabilni ekonomski poduhvat, daleko je bolja i zdravija od dosadašnje političke žabokrečine koja nam je servirana. Sami taj pomjeraj u političkom diskursu je, po meni, napredak.
    Kao takav je prijetnja po dosadašnju političku elitu jer se isti ne snalaze dobro na njegovom terenu. Zato se i serviraju blijede afere u svrhu diskreditacije i rušenja njegove rastuće popularnosti. Kao što je nekada iz kuhinje DF-a servirana afera "plagistra" kada je Bečić bio na vrhuncu popularnosti, tako je sada i Spajić tema interesovanja političkih struja koje se osjećaju ugroženim. To je vrlo prljav, ali, nažalost, do sada uspješan način čuvanja biračkog tijela, i sprečavanja jedne retrogradne političke struje da ode u istoriju.
    Što se ostalih partija tiče, sve slabije Demokrate su u nezavidnoj poziciji jer će pokazati slabost šta god urade. Izbor im je sužen, ili četvrto mjesto na predsjedničkim izborima ili pristanak na bezuslovno utapanje svog biračkog tijela u PES. Nažalost, oni su politikanti od samog starta sa vrlo slabim liderima, koji nisu bili u mogućnosti da iznjedre bilo kakvu novu vrijednost, a njihovo političko bitisanje se sastojalo u jačanju partijske infrastrukture i hiperprodukciji partijskih klimoglavaca. Ironično, to je oproban recept njihovih najljućih političkih protivnika.

10. The Following 3 Users Say Thank You to _betrayer_ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Stvarno je osvježilo, nekad se nisu smjeli spomenut Milovi satovi od po 100.000, Filipovi neustavni mandati, off shore firme, koruocija u Telekomu u kojoj je upetljana oredsjednikova sestra, a sad se drvi 2 dana i tome je li Milojko potpisa' ugovor o prodaji stana 2022e ili 2020e

Ko ih nije pominjao?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ja te pitah odakle ti informacija prepisu vlasnistva sa Spajica na novog vlasnika 29. decembra. Ja vidjoh samo ono sto je Medo postavio.
    Pretragom na GeoSrbija, vidi se da je vlasnik stana o kojem Medo priča izvjesna Marinković Vesna.

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Мислио сам да је зајебанција али морао сам да провјерим, и нисам се разочарао.

Ukoliko DIK Crne Gore dozvoli da se lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kandiduje za presjednika pozvaću sve u dijaspori da tužimo državu Crnu Goru za klasičnu diskriminaciju nas koji živimo u inostrastvo određeno vrijeme, a zakonom države smo izgubili pravo glasa, poručio je predsjednik Bošnjačkog saveza u SAD-u Esad Rastoder.

“Podsjećamo crngorsku javnost da status Spajića imaju i mnogi naši koji žive u dijaspori pa nemamo pravo glasa, niti da biramo niti da budemo birani. Ukoliko DIK Crne Gore dozvoli da se Spajke kandiduje i bude biran ja ću pozvati sve one u dijaspori da tužimo državu Crnu Goru za klasičnu diskriminaciju nas koji živimo u inostrastvu određeno vrijeme, a zakonom države smo izgubili pravo glasa”, istakao je Rastoder.

https://m.cdm.me/politika/rastoder-a...iti-crnu-goru/

Најјаче би било да Растодер има право гласа у ЦГ....
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Pretragom na GeoSrbija, vidi se da je vlasnik stana o kojem Medo priča izvjesna Marinković Vesna.
    To je, valjda, ta vanbracna zena Spajica. Onda su stvari jasnije.Bilo bi nelogicno da neko ulazi u rizik da ulozi novac bez neke garancije. Ovako, moze i na rijec

Opet ima tu nejasnih stvari oko drzavljanstva, adrese u Bgd, iako on kaze da tamo nije zivio, itd.

Nek Medo istrazuje. A izgleda da ima neku logisticku pomoc u Srbiji. Ili od Srbije.

15. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ovo je Mikojko još sinoć izbacio na TW.
    Znači, iz priloženog se vidi da je zaista kupio stan u izgradnji, da ga je prodao 2020-te godine, da mu se nije mogla dozvoliti uknjižba toga dana (pretpostavka jer su radovi još bili u toku, pa nije moga' da se uknjiži u katastar jer nekretnina nije dobila upotrebnu dozvolu).
    Neka, nego ko ima oko za detalje, može vidjet' i da je ovim potezom ubio 2 muve, jer jasno stoji u ugovoru da je 2020-te ima' prebivalište u CG, a čisto sumnjam da organi iz Srbije ne bi u ugovoru naveli prebivalište u Srbiji, da ga je tada ima'.

Last edited by technus; 05-02-23 at 12:17.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

To je, valjda, ta vanbracna zena Spajica. Onda su stvari jasnije.Bilo bi nelogicno da neko ulazi u rizik da ulozi novac bez neke garancije. Ovako, moze i na rijec

Opet ima tu nejasnih stvari oko drzavljanstva, adrese u Bgd, iako on kaze da tamo nije zivio, itd.

Nek Medo istrazuje. A izgleda da ima neku logisticku pomoc u Srbiji. Ili od Srbije.
    Ne treba ni tu pomoć naročito mistifikovati.
    Ima Medo sigurno svojih špijuna na Savskom Vencu, pa je neko od njih provalio Spajića u Hercegovačkoj.

Realno je da mu je to neka bliska ženska osoba.
    Spajke je kupio stan u izgradnji, a tamo nedje u vrijeme kad je postao ministar finansija CG, sklopio je ugovor o prodaji stana toj gospodji Marinković.
    Vjerovatno fiktivni ugovor, jer nije bilo riječi o stvarnoj prodaji.
    Taj ugovor overen kod notara, gospodja Marinković nije nosila u nadležni katastar da upiše prenos vlasništva.
    Nego tek kad je Medojević krajem prošle godine počeo pričati o tom stanu čiji je vlasnik i dalje Milojko Spajić, otišla je u katastar i prevela na osnovu kupoprodajnog ugovora stan na svoje ime.

Eto, to je najrealnija priča po meni.

18. The Following 2 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Kakve veze ima ako je sakrio imovinu? Imovina se krije samo ako se njeno porijeklo ne može dokazat. Valjda ne misliš da je zloupotreba državnih resursa jedini način da imovina stekne nelegalno. Može se ispostavit da je stvarno legalno zaradio 400-500 hiljada, koliko je morao da košta taj stan tada, ali je on prijavio duplo manje od toga. Svakako slabo ima smisla ono što lik priča uživo u programu, nije da ga je neko parafrazirao pa pogrešno prenio.

Na kraju, da li bi ti nekome dao nekoliko stotina hiljada eura za stan bez ugovora? Ili bi i ti čekao dvije godine kao taj kupac što je navodno čekao Spajića?
    Inače, ova Topalovićeva, koju je Medo naveo u dokumentu koji je izbačio, je 6-7 km daleko od Beograda na Vodi, i možda ima pola vrijednosti id te koju si naveo.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

Pa je li taj stan, čiji god da je, u BG na vodi ili nije?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Zaključi sam.
    Nisam upućen, lupam možda se trenutno sve investicije u užem djelu grada vode po nekom DUP-u BG na vodi, ali je ta ulica daleko od tog eksluzivnog dijela bar 6 km.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Simpaticno kako Spajic otvoreno govori o svemu osim o srpskom drzavljanstvu. Pomislice neko da ima nezakonito dvojno drzavljanstvo.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

23. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    6,952
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ovo je Mikojko još sinoć izbacio na TW.
    Znači, iz priloženog se vidi da je zaista kupio stan u izgradnji, da ga je prodao 2020-te godine, da mu se nije mogla dozvoliti uknjižba toga dana (pretpostavka jer su radovi još bili u toku, pa nije moga' da se uknjiži u katastar jer nekretnina nije dobila upotrebnu dozvolu).
    Neka, nego ko ima oko za detalje, može vidjet' i da je ovim potezom ubio 2 muve, jer jasno stoji u ugovoru da je 2020-te ima' prebivalište u CG, a čisto sumnjam da organi iz Srbije ne bi u ugovoru naveli prebivalište u Srbiji, da ga je tada ima'.

Kupio ga je na CG licnu kartu, nema sta organi da istrazuju dalje ima li ga u SR.

A ima ga 100% cim je onako vrdao na tv. Cudi me samo da to nije ranije zavrsio kao Jokic, morao je znati da ce ga napadati za to.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Da je bar priča o 880m2 a ne mizernom dvocifrenom broju. A zemlju treba da izvuče iz goovana. Nije Spajk dovoljno maher za CG potrebe.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Ahahahahahaha, nisam ispratio, niti gledao dokumentaciju, ali definitivno imam osjećaj da Medo shjedi neđe uz komp, krka kokice, broji postove ovđe na temu tog stana, i smije se slatko ko inspektor Draguljče (znam da ste većinom premladi da znate što je to, ali ne smijem da me @zvončica opet ne privodi redu iako mi je to nekako predrago, no u konačnom, klipovi su zabranjeni, potražite sami na tjubu)

Dvije stvari tu.

Prvo, kažem, nisam ispratio, ali u vezi toga za što ga Medo optužuje (da je pare za taj stan, koje sigurno idu neđe do pola miliona eura, uzeo od provizije za one obveznice, jer, da se ne lažemo, ovđe se o tome radi), dovoljno je da MIckey prezentuje Predugovor iz 2018, kao i izvode sa računa kojima dokazuje da je taj stan isplatio prije nego je postao ministar finansija CG. Time bi bilo kakva priča na temu sumnje u zakonitost porijekla novca bila okončana. I Medo ga tu nema.

Drugi aspekt, ovđe se definitivno radi o malverzaciji.
    Jer, ako je Mickey predmetnu nekretninu prenio na nevjenčanu suprugu 2020. nedugo nakon što je postao ministar finansija CG, ali Ugovorom o kupoprodaji, radi se o očitoj mal-intenciji.
    Zato što je na osobu sa kojom je u vanbračnoj zajednici, shodno Zakonu o porodici RS, tu imovinu mogao prenijet ugovorom o poklonu ili vansudskom poravnanju, pri čemu bi obije strane bile oslobođene bilo kakvih poreskih zaduženja. Koja inače imperativno nastaju kada se radi o kupoprodajnom odnosu.
    Drugim riječima, ako je to ono što se konkretno desilo, koliko mogu da vidim po vašem pisanju ovđe, čoek je takvim ugovorom ''proprao'' jedno po' miliona eura.
    Odnosno, (očito fiktivnim) poslom sa povezanim licem stvorio je sebi dokaz o porijeklu za tu cifru.

U svakom slučaju, oko kupovina i isplata 2018, Medo ga za to za šta ga sumnjiči nema.
    Sa druge strane, ako je tačno da je predmetnu nekretninu prodao osobi sa kojom ima vanbračnu zajednicu, svaki pismen tužilac ima dovoljno da pokrene izviđaj, u smislu da isprati tokove novca- odakle njegovoj nevjenčanoj supruzi ta sredstva.
    Jer ima dovoljno osnova sumnje da se radi o pranju novca. Po mom subjektivnom mišljenju, dovoljno i za sudiju da o tome promišlja (uz dodatni fakat da je neko, ko 2020/2021 na računima raspolaže sa oko 200k eura, 2018. odlučio da praktično više od dvije trećine svojih ukupnih sredstava uloži u stan, koji uz to neće bit gotov još par godina, što opet ima svoju težinu u ocjenjivanju osnova sumnje).

Tako da ste u pravu i jedni i drugi, a moram priznat da sam prijatno iznenađen lijepim poznavanjem materije koje su prikazali pojedini, i nešto što zbilja nisam mislio da ću ikad reć: @lucke, imaš plus kod mene
    Last edited by Buva+gacce; 05-02-23 at 14:09.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

27. The Following 5 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    365 Posts

Nema Medo (i ostatak DF-a) špijune u Srbiji nego ima organizovanu i zvaničnu podršku vrha Srbije da to pitanje istražuje. Medo se ispalio oko stana ali ako nađu državljanstvo Mikiju, to bi bio kraj za ES...

No, čim do sada ništa nisu prezentovali, vjerovatno i nema....

TT

29. The Following 3 Users Say Thank You to institucija For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Nema Medo (i ostatak DF-a) špijune u Srbiji nego ima organizovanu i zvaničnu podršku vrha Srbije da to pitanje istražuje. Medo se ispalio oko stana ali ako nađu državljanstvo Mikiju, to bi bio kraj za ES...

No, čim do sada ništa nisu prezentovali, vjerovatno i nema....

TT
    Upravo sam htio da napišem

Uz dodatak, ako mu nađu državljanstvo RS u trenutku zvanične registracije kandidature, ista neće biti validna.
    Što bi moglo i da znači da, ako ima to državljanstvo, što bi se po njegovim izjavama moglo lagano zaključit, treba Vučko da mu odobri neku hitno-prekraćenu proceduru za ispis, i formalni zakonski uslov kod nas biće zadovoljen.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    365 Posts

Ali isto tako Mandić ima državljanstvo Srbije, i ne samo Mandić nego komplet DF i najveći dio DPS-a (vjerujem i Milo )

TT

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Upravo jutros neki moji poznanici bjehu zgranuti mogućnošću da Mickey ima dvostruko državljanstvo, a cijele njihove familije su ga uzele, jer "može valjat".

33. The Following 2 Users Say Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Page 30 of 158 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)