Očigledno ne razumiješ ni osnovne stvari kako funkcionišu, te nema potrebe za daljim gubljenjem vremena.
Pa možda kad promućkaš i istražiš bolje, prekineš sa pisanjem besmislica.
Ili pređi ponovo na prebivalište, iako ti je kolega forumaš, ugledni pravnik, sve objasnio.
Gdje kaže da je pare dobio mnogo prije potpisivanja?
Sent using Tapatalk
#fakenews
Ama nema nikakve logike da je stan upisan na Spajica u decembru 2022, a on ga prodao 2020. godine.
Sto je radio notar? Sto je radio vlasnik? Notar ti nece ovjeriti ugovor o kupovini nekretnine ako prodavac ne priilozi list iz katastra kao dokaz vlasnistva. Inace bi notar mogao da nastrada, ako se ispostavi da je neko drugi vlasnik nekretnine.
Ajde da pogazim riječ.
Možeš li razumjeti da se ne može zgrada upisati u katastar dok se ne završi i odradi tehnički prijem?
Dok se to ne uradi, ne može se potpisati ugovor, ali može predugovor, po kom se prodaje i naplati 99% stanova u izgradnji.
Isto tako kupac stana u izgradnji, može isti prodati prije kraja izgradnje (potpisuje predugovor sa novim kupcem).
Kad se zgrada završi i upiše u katastar, mora se upisati prvi vlasnik (Spajić), nakon čega se prevodi na sledećeg vlasnika (ko god bio), jer sledeći vlasnik mora platiti porez (prvi ne mora jer kupuje direktno od investitora).
Ako ne vjeruješ meni, pitaj bilo kod pravnika ili notara.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Mislim da je osnovno, a čini mi se da ćete shvatiti poslije izbora, ovaj napaćeni narod boli ona rabota što je on radio sa svojim parama. Dao je nešto ovom narodu, odmah da vam reknem ne razumijem se ima li ovaj njihov ekonomski sistem ikakvu logiku, ali će glasati masovno, pa vam je zaludu što ovoliko pišete po forumu i što diskreditovani pričaju svakodnevno po fejsbuku i pres konferencijama![]()
Kakve veze ima koliko je košta' stan, ako on u tom trenutku nije prima' centa od CG?
Ako je umio da zaradi na berzi, fala nebesima kvart da kupi, a ne stan.
Ovaj sled dogadjaja i meni pade na pamet, samo nisam bio siguran može li se odma' upisat' stan sa investitora na 3 lice, eto izgleda da ne može i da je to najrealniji tok dogadjaja.
Last edited by technus; 05-02-23 at 10:16.
Forever young, i want to be forever young
Sve to oko stana su špekulacije dok sve ne izađe crno na bijelo ako ikad izađe. Samo što on sebi ne pomaže sa pričom i odgovorima zavijenim u oblandama. A misli li on da mu može proći da on odgovara na pitanje kako je njemu volja, a la Donald Tramp? Naravno da misli.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Мени пали аларм, међутим "лакше" је јер се може испоставити да је само лажов а не и лопов?
Сјећате ли се форумске расправе око професионалног статуса Лекића приликом предизборне кампање за предсједничке изборе 2013те?
Колико људи није гласало због њега зато што (како рекоше неки ако се добро сјећам) нике био редовни професор на неком факултету у Италији како је рекао?
Не вјерујем да ћу гласати Спајића у првом кругу, не због држављанства, ни стана, ни задуживања од 750 милиона, већ због неких других ствари, мада ћу га гласати ако у другом кругу буде имао дпс противника.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Kakve veze ima ako je sakrio imovinu? Imovina se krije samo ako se njeno porijeklo ne može dokazat. Valjda ne misliš da je zloupotreba državnih resursa jedini način da imovina stekne nelegalno. Može se ispostavit da je stvarno legalno zaradio 400-500 hiljada, koliko je morao da košta taj stan tada, ali je on prijavio duplo manje od toga. Svakako slabo ima smisla ono što lik priča uživo u programu, nije da ga je neko parafrazirao pa pogrešno prenio.
Na kraju, da li bi ti nekome dao nekoliko stotina hiljada eura za stan bez ugovora? Ili bi i ti čekao dvije godine kao taj kupac što je navodno čekao Spajića?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Cini mi se da si u potpunosti pogresno protumacio izjave. Ja sam skapirao da je tu kupovinu/prodaju iz 2020. (ne kupovinu/prodaju iz 2018.) katastar Srbije zabiljezio dvije godine kasnije (29.12.2022) jer se na dokumentu koji je Medojevic objavio nalazi datum 27. 12. 2022.
@Ostoja
Tada si kao kupac sa ugovorom ovjerenim u sudu predavao na uknjizbu, i mnogi nisu ni predavali godinama i tako zivjeli neuknjizeni, ne placajuci porez. I to je opsta pojava. Danas u Srbiji su notari uvezani sa katastrom, i mislim da oni odmah salju ugovor katastru, mada opet moguce je da grijesim i da se i dalje ceka kupac da preda na uknjizbu a to onda nije Spajicev problem.
A ovo za vanbracno dijete sam cuo jos prije, i ne samo to, nego da ga Vuciceva ekipa preko te zene drzi za m*** tim djetetom.
Sent from my phone
Spajić je pokazao predugovor iz.decembra 2020. i rekao da je pare od prodaje dobio mnogo ranije. Nađi dio gostovanja đe te riječi izlaze iz njegovih usta. Ne mogu mu čitat misli da bih znao da je mislio nešto drugo.
Ups. Nije meni bilo upućeno.
Nismo pominjali nikakvo skrivanje imovine, već cijenu stana.
Kakvo skrivanje imovine?
Misliš da je sakrio stan prije nego je uša' odje u politiku isad ga prepisa' na sebe u jeku predsjedničke trke?
Nema grama logike.
Ovo za zadnju rečenicu, naravno da je moguće nešto kupiti, napraviti ugovor, a ne prevesti ga odma' u katastar.
Ka' što to mnogi u CG rade da neko vrijeme izbjegnu plaćanje poreza
Last edited by technus; 05-02-23 at 10:31.
On je rekao da je dobio pare mnpgo prije nego što je potpisao predugovor. Preslušaj sam šta je rekao, to nema veze sa ovim što si ti rekao.
Vala sta god Spajic da kaze ljepse ce mi zvucati od ovoga
Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ajd jos jednom.
Ako je stan kupljen 2018. godine, a kupovina zabiljezena u registar 2022. godine, koliko je to godina? Dvije godine? Najprije sam pomislio da se Spajic pogresno izrazio i da je mislio na prodaju (2020. godina). Ali, ako je kao vlasnik upisan Spajic, onda je jasno da se mislio na kupovinu. A to je cetiri godine ranije.Nekretninu u inostranstvu koju pominje lider DF-a sam kupio 2018. a prodao 2020. godine – i uredno prijavio taj priliv na svoj bankarski račun (kao što sam i rekao na RTCG emisiji prije 2 dana). Katastar u Srbiji kupovinu je zabilježio dvije godine kasnije 29.12.2022 godine,
Ocigledno je da nesto u njegovoj prici ne stima, da je kontradiktoran. To je lako vidjeti. I ne treba nikakvo znanje prava za to. Samo maternji jezik.
Aoooo.
Katastar je prodaju zabilježio 29.12. sa Spajića na treće lice. Medo maše sa datumom 27.12. kad je Spajič bio još uvijek formalno vlasnik.
Da je ko što ti kažeš onda 27.12. ne bi bio vlasnik nego tek od 29.12.22., a u stvari je obrnuto, bio vlasnik do 29.12. a od tada nije, iako je 2 godine prije toga prodao stan koji je kupio 2018.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Nijesam znao za taj prenos 29. decembra. Odakle ti ta informacija? Vjerovatno je kupac od Spajica imao neko obezbjedjenje kao garanciju. Velike pare se ne daju unaprijed bez neke sigurnosti. Ako nema vlasnickog lista, Spajic je morao dati neku garanciju. Ne znamo detalje. Prica je pocela kao klasicna prodaja stana i koliko je katastar azuran. Tek kasnije je isplivalo da se radilo o zgradi u izgradnji.
Stvarno je osvježilo, nekad se nisu smjeli spomenut Milovi satovi od po 100.000, Filipovi neustavni mandati, off shore firme, koruocija u Telekomu u kojoj je upetljana oredsjednikova sestra, a sad se drvi 2 dana i tome je li Milojko potpisa' ugovor o prodaji stana 2022e ili 2020e![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks