Page 29 of 158 FirstFirst ... 192526272829303132333979129 ... LastLast
Results 701 to 725 of 3930

Thread: Predsjednički izbori - 19.03.2023.

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Bojim se da si ti jedan od onih koji odbijaju da prihavte da je moguce da njihov miljenik laze. Cak i kad je to ocigledno.Ako nije to onda imas problem sa razumijavnjem neceg sto je ocigledno

Dakle, Spajic kaze da je nekretninu kupio 2018. godine. Da je prodao 2020. godine. A da je katastar zabiljezio kupovinu dvije godine kasnije 2022. godine. ko je on stan kupio 2018. godine, a kupovina upisana, kako on kaze, 2022. godine, koliko je to godina?
    Samo citaj ono sto pise, nema tu nikakvog tumacenja.

I ko je taj pametnjakovic koji ce kupiti stan od Spajica 2020 godine, ako Spajic nije bio upisan kao vlasnik? Koji notar bi to uradio? Kako se moze prodati nekretnina bez dokaza iz katastra?

Mucni malo glavom.
    Očigledno ne razumiješ ni osnovne stvari kako funkcionišu, te nema potrebe za daljim gubljenjem vremena.

Pa možda kad promućkaš i istražiš bolje, prekineš sa pisanjem besmislica.

Ili pređi ponovo na prebivalište, iako ti je kolega forumaš, ugledni pravnik, sve objasnio.
    Quote Originally Posted by NHM View Post
    Spajić pokazao predugovor iz decembra 2020. i u istoj rečenici kaže da je pare dobio mnogo prije potpisivanja tog predugovora. Ko to daje tolike pare mnogo prije stavljanja na papir obaveze da se za te pare nešto dobije? I koliko košta stan od 88 kvadrata u bg na vodi? Nešto se ne poklapa a da to nije Aleksin osjećaj za lokativ.
    Gdje kaže da je pare dobio mnogo prije potpisivanja?

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Stanove u izgradnji nije moguce upisati u katastar do finalizacije zgrade, tehničkog prijema a trebalo bi i upotrebne dozvole, jer ne možeš upisat nešto što ne postoji.

Ali možeš da kupiš stan u izgradnji koji ti garantuje da će napravit izvodjač radova, i isto tako taj neizgradjeni stan (tj prava na stan kad se izgradi) možeš da ga prodaš trećem licu isto tako kao što su ga tebi prodali.

Da bi se to realizovalo mora se prvo upisati u katastar na vlasnika koji ga je kupio od izvodjača a nakon toga se prevodi na treće lice. Nije moguće prevesti ga odmah na treće lice legalno.

Ovo sam prolazio više puta sa svojom firmom, kao podizvodjači smo uzimali stanove u izgradnji kao kompenzaciju za našu zaradu i iste onda prodavali odmah trećim licima da bi što prije izvlačili novac da bi isplatili radnike i dobavljače, a ta treća lica čekala završetak zgrade da upišu stan sa nas na sebe.
    Sad će te Ostoja naučiti da to nije tako, nego su njegova maštanja ipak pravilnija.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

3. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Не бих да браним Спајића али морам рећ да није иста ситуација.

Спајић није (ако је све тачно што га оптужују) себи прибавио имовинску корист на рачун других или државе Црне Горе, што је Ивановић највјероватније урадио.
    Slažem se, nisam staru majku pomenuo kao ekvivalent Spajketu, nego više kao čuđenje da njegovo ponašanje ne pali bar malo alarm a imamo toliko primjera iz prošlosti, zahvaljujući prvenstveno u dps-u a ni ugroženi puno ne zaostaju.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ama nema nikakve logike da je stan upisan na Spajica u decembru 2022, a on ga prodao 2020. godine.
    Sto je radio notar? Sto je radio vlasnik? Notar ti nece ovjeriti ugovor o kupovini nekretnine ako prodavac ne priilozi list iz katastra kao dokaz vlasnistva. Inace bi notar mogao da nastrada, ako se ispostavi da je neko drugi vlasnik nekretnine.

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Ama nema nikakve logike da je stan upisan na Spajica u decembru 2022, a on ga prodao 2020. godine.
    Sto je radio notar? Sto je radio vlasnik? Notar ti nece ovjeriti ugovor o kupovini nekretnine ako prodavac ne priilozi list iz katastra kao dokaz vlasnistva. Inace bi notar mogao da nastrada, ako se ispostavi da je neko drugi vlasnik nekretnine.
    Ajde da pogazim riječ.

Možeš li razumjeti da se ne može zgrada upisati u katastar dok se ne završi i odradi tehnički prijem?

Dok se to ne uradi, ne može se potpisati ugovor, ali može predugovor, po kom se prodaje i naplati 99% stanova u izgradnji.

Isto tako kupac stana u izgradnji, može isti prodati prije kraja izgradnje (potpisuje predugovor sa novim kupcem).

Kad se zgrada završi i upiše u katastar, mora se upisati prvi vlasnik (Spajić), nakon čega se prevodi na sledećeg vlasnika (ko god bio), jer sledeći vlasnik mora platiti porez (prvi ne mora jer kupuje direktno od investitora).

Ako ne vjeruješ meni, pitaj bilo kod pravnika ili notara.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

7. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    323 Posts

Mislim da je osnovno, a čini mi se da ćete shvatiti poslije izbora, ovaj napaćeni narod boli ona rabota što je on radio sa svojim parama. Dao je nešto ovom narodu, odmah da vam reknem ne razumijem se ima li ovaj njihov ekonomski sistem ikakvu logiku, ali će glasati masovno, pa vam je zaludu što ovoliko pišete po forumu i što diskreditovani pričaju svakodnevno po fejsbuku i pres konferencijama

9. The Following 2 Users Say Thank You to pumba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Spajić pokazao predugovor iz decembra 2020. i u istoj rečenici kaže da je pare dobio mnogo prije potpisivanja tog predugovora. Ko to daje tolike pare mnogo prije stavljanja na papir obaveze da se za te pare nešto dobije? I koliko košta stan od 88 kvadrata u bg na vodi? Nešto se ne poklapa a da to nije Aleksin osjećaj za lokativ.

Kakve veze ima koliko je košta' stan, ako on u tom trenutku nije prima' centa od CG?
    Ako je umio da zaradi na berzi, fala nebesima kvart da kupi, a ne stan.

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Stanove u izgradnji nije moguce upisati u katastar do finalizacije zgrade, tehničkog prijema a trebalo bi i upotrebne dozvole, jer ne možeš upisat nešto što ne postoji.

Ali možeš da kupiš stan u izgradnji koji ti garantuje da će napravit izvodjač radova, i isto tako taj neizgradjeni stan (tj prava na stan kad se izgradi) možeš da ga prodaš trećem licu isto tako kao što su ga tebi prodali.

Da bi se to realizovalo mora se prvo upisati u katastar na vlasnika koji ga je kupio od izvodjača a nakon toga se prevodi na treće lice. Nije moguće prevesti ga odmah na treće lice legalno.

Ovo sam prolazio više puta sa svojom firmom, kao podizvodjači smo uzimali stanove u izgradnji kao kompenzaciju za našu zaradu i iste onda prodavali odmah trećim licima da bi što prije izvlačili novac da bi isplatili radnike i dobavljače, a ta treća lica čekala završetak zgrade da upišu stan sa nas na sebe u katastar.

Ovaj sled dogadjaja i meni pade na pamet, samo nisam bio siguran može li se odma' upisat' stan sa investitora na 3 lice, eto izgleda da ne može i da je to najrealniji tok dogadjaja.
    Last edited by technus; 05-02-23 at 10:16.
    Forever young, i want to be forever young

11. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Sve to oko stana su špekulacije dok sve ne izađe crno na bijelo ako ikad izađe. Samo što on sebi ne pomaže sa pričom i odgovorima zavijenim u oblandama. A misli li on da mu može proći da on odgovara na pitanje kako je njemu volja, a la Donald Tramp? Naravno da misli.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Slažem se, nisam staru majku pomenuo kao ekvivalent Spajketu, nego više kao čuđenje da njegovo ponašanje ne pali bar malo alarm a imamo toliko primjera iz prošlosti, zahvaljujući prvenstveno u dps-u a ni ugroženi puno ne zaostaju.
    Мени пали аларм, међутим "лакше" је јер се може испоставити да је само лажов а не и лопов?

Сјећате ли се форумске расправе око професионалног статуса Лекића приликом предизборне кампање за предсједничке изборе 2013те?

Колико људи није гласало због њега зато што (како рекоше неки ако се добро сјећам) нике био редовни професор на неком факултету у Италији како је рекао?

Не вјерујем да ћу гласати Спајића у првом кругу, не због држављанства, ни стана, ни задуживања од 750 милиона, већ због неких других ствари, мада ћу га гласати ако у другом кругу буде имао дпс противника.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    8,624
    Thanks Thanks Received 
    3,833
    Thanked in
    2,282 Posts

Quote Originally Posted by pumba View Post
    Mislim da je osnovno, a čini mi se da ćete shvatiti poslije izbora, ovaj napaćeni narod boli ona rabota što je on radio sa svojim parama. Dao je nešto ovom narodu, odmah da vam reknem ne razumijem se ima li ovaj njihov ekonomski sistem ikakvu logiku, ali će glasati masovno, pa vam je zaludu što ovoliko pišete po forumu i što diskreditovani pričaju svakodnevno po fejsbuku i pres konferencijama
    Tako je,pun je racku narodu ovih shto nam majku majchinu gonishe,ali...samo da ne bude da je mali iz Ulcinja mala beba za ovoga...no na koncu konaca,sve smo mi ovo i zasluzili.
    ...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Kakve veze ima koliko je košta' stan, ako on u tom trenutku nije prima' centa od CG?
    Ako je umio da zaradi na berzi, fala nebesima kvart da kupi, a ne stan.

Ovqj sled dogadjaja i meni oade na pamet, samo nisam bio siguran može li se odma' upisat' stan sa investitora na 3 lice, eto izgleda da ne može i da je to najrealniji tok dogadjaja.
    Kakve veze ima ako je sakrio imovinu? Imovina se krije samo ako se njeno porijeklo ne može dokazat. Valjda ne misliš da je zloupotreba državnih resursa jedini način da imovina stekne nelegalno. Može se ispostavit da je stvarno legalno zaradio 400-500 hiljada, koliko je morao da košta taj stan tada, ali je on prijavio duplo manje od toga. Svakako slabo ima smisla ono što lik priča uživo u programu, nije da ga je neko parafrazirao pa pogrešno prenio.

Na kraju, da li bi ti nekome dao nekoliko stotina hiljada eura za stan bez ugovora? Ili bi i ti čekao dvije godine kao taj kupac što je navodno čekao Spajića?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Cini mi se da si u potpunosti pogresno protumacio izjave. Ja sam skapirao da je tu kupovinu/prodaju iz 2020. (ne kupovinu/prodaju iz 2018.) katastar Srbije zabiljezio dvije godine kasnije (29.12.2022) jer se na dokumentu koji je Medojevic objavio nalazi datum 27. 12. 2022.

@Ostoja

Thanks Thanks Given 
    6,952
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Pa da si jednom preveo nesto u katastar mozda bi i znao.
    Vjerovao ili ne evo ti situacija. Djed mi je prije ravno 23 godine prodao stan. Umro je prije god ipo dana, ocemo da pokrenemo ostavinski, usli na sajt da vidimo sto se vodi, stan jos upisan na njega.
    Tako da me nista ne cudi sto se tice katastra.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tada si kao kupac sa ugovorom ovjerenim u sudu predavao na uknjizbu, i mnogi nisu ni predavali godinama i tako zivjeli neuknjizeni, ne placajuci porez. I to je opsta pojava. Danas u Srbiji su notari uvezani sa katastrom, i mislim da oni odmah salju ugovor katastru, mada opet moguce je da grijesim i da se i dalje ceka kupac da preda na uknjizbu a to onda nije Spajicev problem.
    A ovo za vanbracno dijete sam cuo jos prije, i ne samo to, nego da ga Vuciceva ekipa preko te zene drzi za m*** tim djetetom.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

Spajić je pokazao predugovor iz.decembra 2020. i rekao da je pare od prodaje dobio mnogo ranije. Nađi dio gostovanja đe te riječi izlaze iz njegovih usta. Ne mogu mu čitat misli da bih znao da je mislio nešto drugo.

Ups. Nije meni bilo upućeno.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Kakve veze ima ako je sakrio imovinu? Imovina se krije samo ako se njeno porijeklo ne može dokazat. Valjda ne misliš da je zloupotreba državnih resursa jedini način da imovina stekne nelegalno. Može se ispostavit da je stvarno legalno zaradio 400-500 hiljada, koliko je morao da košta taj stan tada, ali je on prijavio duplo manje od toga. Svakako slabo ima smisla ono što lik priča uživo u programu, nije da ga je neko parafrazirao pa pogrešno prenio.

Na kraju, da li bi ti nekome dao nekoliko stotina hiljada eura za stan bez ugovora? Ili bi i ti čekao dvije godine kao taj kupac što je navodno čekao Spajića?
    Nismo pominjali nikakvo skrivanje imovine, već cijenu stana.
    Kakvo skrivanje imovine?
    Misliš da je sakrio stan prije nego je uša' odje u politiku isad ga prepisa' na sebe u jeku predsjedničke trke?
    Nema grama logike.

Ovo za zadnju rečenicu, naravno da je moguće nešto kupiti, napraviti ugovor, a ne prevesti ga odma' u katastar.
    Ka' što to mnogi u CG rade da neko vrijeme izbjegnu plaćanje poreza
    Last edited by technus; 05-02-23 at 10:31.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

On je rekao da je dobio pare mnpgo prije nego što je potpisao predugovor. Preslušaj sam šta je rekao, to nema veze sa ovim što si ti rekao.

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

On je rekao da je dobio pare mnpgo prije nego što je potpisao predugovor. Preslušaj sam šta je rekao, to nema veze sa ovim što si ti rekao.
    Možda ga je kupila bivša, pa mu vjeruje na riječ

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    976
    Thanked in
    526 Posts

Vala sta god Spajic da kaze ljepse ce mi zvucati od ovoga

Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

23. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ajd jos jednom.

Nekretninu u inostranstvu koju pominje lider DF-a sam kupio 2018. a prodao 2020. godine – i uredno prijavio taj priliv na svoj bankarski račun (kao što sam i rekao na RTCG emisiji prije 2 dana). Katastar u Srbiji kupovinu je zabilježio dvije godine kasnije 29.12.2022 godine,
    Ako je stan kupljen 2018. godine, a kupovina zabiljezena u registar 2022. godine, koliko je to godina? Dvije godine? Najprije sam pomislio da se Spajic pogresno izrazio i da je mislio na prodaju (2020. godina). Ali, ako je kao vlasnik upisan Spajic, onda je jasno da se mislio na kupovinu. A to je cetiri godine ranije.

Ocigledno je da nesto u njegovoj prici ne stima, da je kontradiktoran. To je lako vidjeti. I ne treba nikakvo znanje prava za to. Samo maternji jezik.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,642
    Thanked in
    3,821 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Možda ga je kupila bivša, pa mu vjeruje na riječ

Sent using Tapatalk

Dogovoriće se, ako je kupac. Što jes jes, voli žena nekretnine.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Ajd jos jednom.

Ako je stan kupljen 2018. godine, a kupovina zabiljezena u registar 2022. godine, koliko je to godina? Dvije godine? Najprije sam pomislio da se Spajic pogresno izrazio i da je mislio na prodaju (2020. godina). Ali, ako je kao vlasnik upisan Spajic, onda je jasno da se mislio na kupovinu. A to je cetiri godine ranije.

Ocigledno je da nesto u njegovoj prici ne stima, da je kontradiktoran. To je lako vidjeti. I ne treba nikakvo znanje prava za to. Samo maternji jezik.

Kupovina i prodaja su ekvivalentni termini sa stanovišta katastarskog upisa.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ajd jos jednom.

Aoooo.

Katastar je prodaju zabilježio 29.12. sa Spajića na treće lice. Medo maše sa datumom 27.12. kad je Spajič bio još uvijek formalno vlasnik.

Da je ko što ti kažeš onda 27.12. ne bi bio vlasnik nego tek od 29.12.22., a u stvari je obrnuto, bio vlasnik do 29.12. a od tada nije, iako je 2 godine prije toga prodao stan koji je kupio 2018.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,157
    Thanks Thanks Received 
    5,793
    Thanked in
    3,350 Posts

Ajd jos jednom.

I ja kupih stan pocetkom 2021 i evo 2023 jos nije zabiljen u katastar...
    kod notara, a u katastru je u procesu.....
    opusteno katastar je posebno podlozna manipulacijom grana drzave svake....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Aoooo.

Katastar je prodaju zabilježio 29.12. sa Spajića na treće lice. Medo maše sa datumom 27.12. kad je Spajič bio još uvijek formalno vlasnik.

Da je ko što ti kažeš onda 27.12. ne bi bio vlasnik nego tek od 29.12.22., a u stvari je obrnuto, bio vlasnik do 29.12. a od tada nije, iako je 2 godine prije toga prodao stan koji je kupio 2018.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Nijesam znao za taj prenos 29. decembra. Odakle ti ta informacija? Vjerovatno je kupac od Spajica imao neko obezbjedjenje kao garanciju. Velike pare se ne daju unaprijed bez neke sigurnosti. Ako nema vlasnickog lista, Spajic je morao dati neku garanciju. Ne znamo detalje. Prica je pocela kao klasicna prodaja stana i koliko je katastar azuran. Tek kasnije je isplivalo da se radilo o zgradi u izgradnji.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Stvarno je osvježilo, nekad se nisu smjeli spomenut Milovi satovi od po 100.000, Filipovi neustavni mandati, off shore firme, koruocija u Telekomu u kojoj je upetljana oredsjednikova sestra, a sad se drvi 2 dana i tome je li Milojko potpisa' ugovor o prodaji stana 2022e ili 2020e

31. The Following 3 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Page 29 of 158 FirstFirst ... 192526272829303132333979129 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)