Page 5 of 17 FirstFirst 12345678915 ... LastLast
Results 101 to 125 of 415

Thread: bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    O Tome ili ajde za ovu ruku o Hristu može da se govori samo kao ni žensko ni muško. To je jasno iz Hristovih riječi da u njemu osim oblika tijela nema ni traga od muškog ili ženskog kako ih mi vidimo. Tijelo tj. njegove karakteristike su nebitni i to je jasno iz Novog zavjeta ko oće da vidi. Mislim da je ovo jako komplikovan koncept i ne očigledan i da se zato istrajalo toj podjeli muško/ženskoi i uređenju odnosa jer je nemoguće objasniti da te podjele zapravo nema. U hrišćanstvu je tako, a u hinduizmu naizgled drugačije jer sva tri glavna aspekta Jednog imaju svoje ženske aspekte u vidu svojih supruga. Da ne nabrajam ali kod Šive je to naglašeno i van tjelesnog gdje Šiva ima svoju drugu stranu kao Kali, Durga... Dakle, i muško i žensko što je isto što i ni muško ni žensko u hrišćanstvu ili budizmu. Klinci danas kažu i moderno je "ja sam non-binary". Ispravno je to reći sa kraja puta ali sa početka baš i ne. Svi se mi identifikujemo sa tijelom, a suprotno od toga podrazumjeva da se pomjeri planina ali je izvodljivo. Nestajanje ove vrste identiteta samo po sebi nije cilj već jedan od nusefekata. Sa tog aspekta promjena pola je gubljenje vremena i bespotrebno je ali ako neko misli da mu rješava problem ok al o svom trošku, a ne o trošku države.
    Govorim o praksi a ne onome kako što ko doživljava.

Islam i Hrišćanstvo su ženu postavili na podređeni položaj u odnosu na muškarca da se ne pravimo ono toše.Evo i ova tema je dokaz da kad sam ja iz pozicije žene krenula kritikovati koncept religije što se desilo? Hajde, baš da se toše ne pravimo.
    Islam mi je na tu temu pogotovu na meti kao totalni teror nad slobodom žene, i to u 21.vijek.Hoćemo sad da se pravimo ko ona figurica od 3 majmuna što zatvaraju uši, oči, i usta na recimo islamski fanatizam đe je žena..šta? A postoje zemlje gdje to nije margina nego bukvalno državna politika.Može im se izgleda.

To kako što ko nešto doživljava individualno je stvar individualnog,ali cifre, statistika i dokazi su nešto što mene zanima.

Primjer.

Ataturk je recimo Aja Sofiju stavio u poziciju muzeja, (savršeno) pa žena kao turistkinja može isti obići bez da joj neko traži krpe na glavu da stavlja (jer je inferiorno biće neko po tom islamu) ali onda dođe neki fundamentalista poput Erdogana i opet jovo nanovo.

I upravo to je domet mojeg interesovanja na tom polju, a ne nekakvo filozofiranje ličnog doživljaja bilo čijeg.
    I dosta mi je poznata tolerancija vjernika prema nekima druge religije, a tek prema ateistima.Za njih je pakao spreman, čeka po tim spisima, i ako to bukvalno shvate vjernici a ima ih podosta kakva je pozicija onda jednog ateiste u duboko religioznom društvu? Nebitno sad no eto mali osvrt.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 08:43.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default bog je jedan

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Govorim o praksi a ne onome kako što ko doživljava.

Islam i Hrišćanstvo su ženu postavili na podređeni položaj u odnosu na muškarca da se ne pravimo ono toše.Evo i ova tema je dokaz da kad sam ja iz pozicije žene krenula kritikovati koncept religije što se desilo? Hajde, baš da se toše ne pravimo.
    Islam mi je na tu temu pogotovu na meti kao totalni teror nad slobodom žene, i to u 21.vijek.Hoćemo sad da se pravimo ko ona figurica od 3 majmuna što zatvaraju uši, oči, i usta na recimo islamski fanatizam đe je žena..šta? A postoje zemlje gdje to nije margina nego bukvalno državna politika.Može im se izgleda.

To kako što ko nešto doživljava individualno je stvar individualnog, ali cifre, statistika i dokazi su nešto što mene zanima.

Primjer.

Ataturk je recimo Aja Sofiju stavio u poziciju muzeja, (savršeno) pa žena kao turistkinja može isti obići bez da joj neko traži krpe na glavu da stavlja (jer je inferiorno biće neko po tom islamu) ali onda dođe neki fundamentalista poput Erdogana i opet jovo nanovo.

I upravo to je domet mojeg interesovanja na tom polju, a ne nekakvo filozofiranje ličnog doživljaja bilo čijeg.

Istina je jedna. Bog je jedan kako tema kaže i to ne samo sa jednog aspekta vec sa svih vidimo. U islamu se digne prst da se opomenemo i da ovo ne zaboravimo.

Ne kritikuju te zato sto si žena već zato što nemaš tolerancije, fleksibilnosti, širine, razumjevanja… Za tebe ne postoji nista sto se ne moze pojesti, pohebati ili prešegati u ovoj nasoj stvarnosti. Ali reci ces zero tolerance za ubice, botoksiranog putina, religije, fašizam itd. Izgovori.

Ali dopada mi se jedna stvar kod tebe. Nisi sujetna. To daje nadu da možeš biti sve suprotno od onog zašta si kritikovana.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Istina je jedna. Bog je jedan kako tema kaže i to ne samo sa jednog aspekta vec sa svih vidimo. U islamu se digne prst da se opomenemo i da ovo ne zaboravimo.

Ne kritikuju te zato sto si žena već zato što nemaš tolerancije, fleksibilnosti, širine, razumjevanja… Za tebe ne postoji nista sto se ne moze pojesti, pohebati ili prešegati u ovoj nasoj stvarnosti. Ali reci ces zero tolerance za ubice, botoksiranog putina, religije, fašizam itd. Izgovori.

Ali dopada mi se jedna stvar kod tebe. Nisi sujetna. To daje nadu da možeš biti sve suprotno od onog zašta si kritikovana.

Sent आत्मनः
    Ah da, kad nemaš loptu u ruci udariš na igrača.I zaboravi na to da ću ja sad primijeniti istu taktiku tzv profilisanja, jer lopta je čini mi se ipak u mojim rukama.A i da nije to nije način kako dolazim do iste.Hese je to savršeno opisao u Igri staklenih perli..Car.
    Dakle, ovo su ipak trenuci đe mi ne treba nečiji savjet nad tim kako ću ja da mislim i osjećam jer volan mog auta je u mojim rukama, no ako ćemo na temu može.
    U suprotnom nulta mi je motivacija.

Onaj gore nije govorio o meni kao ženi no o svim ženama da su površne, ovaj drugi nije govorio o meni kao ženi no o ženama naučnicama da imaju nekakav problem sa seXom eno pročitaj iznova.A ja govorim o konceptu monoteističkih religija i u praksi kako izgleda pa kome to ne paše nije moj problem realno.

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 09:15.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default bog je jedan

Ah da, kad nemaš loptu u ruci udariš na igrača.I zaboravi na to da ću ja sad primijeniti istu taktiku tzv profilisanja, jer lopta je čini mi se ipak u mojim rukama.A i da nije to nije način kako dolazim do iste.Hese je to savršeno opisao u Igri staklenih perli..Car.
    Dakle, ovo su ipak trenuci đe mi ne treba nečiji savjet nad tim kako ću ja da mislim i osjećam jer volan mog auta je u mojim rukama, no ako ćemo na temu može.
    U suprotnom nulta mi je motivacija.

Onaj gore nije govorio o meni kao ženi no o svim ženama da su površne, ovaj drugi nije govorio o meni kao ženi no o ženama naučnicama da imaju nekakav problem sa seXom eno pročitaj iznova.A ja govorim o konceptu monoteističkih religija i u praksi kako izgleda pa kome to ne paše nije moj problem realno.

Radis isto sto i oni. Ti anatemišeš religije bas kao i oni žene na osnovu univerzalno loših stvari koje zapravo nemaju veze ni sa ženama ni sa religijom bez sto su u datom trenutku te lose stvari nasle odraz u ove dvije kategorije. Ja licno konkretno u ovome ne vidim razliku izmedju tebe i njih.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

5. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Ok, samo što iza viđenja ateista i njihove kritike ima nula žrtava realno. (tako da ekvivalent je malo smiješan i naivan)
    Ko što rekoh meni je empirijski odraz nečega bitniji od pojedinačnih doživljaja ali baš u pravom materijalnom obliku.
    I možemo da se ne razumijemo ali batalimo se profilisanja jer prije svega ne vodi nikuda.

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 09:43.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by jokaš View Post
    Savršeno je postavljeno da sve funkcioniše iz ugla čovjeka.
    Položaj planeta, Zemlje, uslovi koji su stvoreni da bi čovjek mogao da opstane.
    A kako savrseno, moj jokasu, kad moramo zimi toplo da se oblacimo, ljeti hladno, virusi i bakterije svuda oko nas. Umiremo od svega i svacega i ne smijemo dva koraka van civilizacije da napravimo da nas nesto ne pojede. Ne mozemo da zivimo na bilo kojem dijelu planete na kojem pozelimo jer klimatski uslovi nisu povoljni za nas opstanak na velikom dijelu planete. Kopnena smo bica na planeti koja je najvecim dijelom voda, i to voda koja nije za pice. Ima mali milion stvari koje bi mogle da se unaprijede da bi zivot, iz ugla covjeka, savrseno funkcionisao. Ali cak i kad bi sve savrseno funkcionisalo, to nije argument da je kreirano za nas. Zasto bi bilo kreirano bas za nas? Zasto mislis da su ljudi posebni?

Zanima me kako ti misliš da je nastalo?
    Na koji način?
    Big Bang?
    Big bang je bukvalno potkrijepljen empirijskim dokazima i univerzalno prihvacen. A sta je bilo prije toga je na nauci da otkrije.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

8. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Što me plavi mjesec nasmija .... Izvinjavam se svim ženama ....jer one u potpunosti zaslužuju( imaju one svoje atribute ) ravnopravnost sa muškima
    Ali evo daću jedan primjer kako bi to izgledalo kad bi najmodernijom tehnologijom isušili te njihove atribute zbog kojih se vrlo visoko kotiraju paaa čakkk i na intelektualnom nivou.
    Kad bismo svi bili bespolna bića a istovremeno znali ko je bio muško a ko žensko prije toga, kako bi se promijenili za tili čas odnosi prema onim osobama koje su bile ženskog pola. Nestao bi sav onaj seksipil koji je nadahnjivao i inspirisao kako jedne tako i druge u međusobnim odnosima. Odjednom bi i jedni i drugi dobili SASVIM, SASVIM obostrano realnu sliku psihološkog profila i jednih i drugih. Nastalo bi totalno sivilo, nezadovoljstvo i melanholija usljed gubitka narkotika(koji je davao lažnu sliku) zvanog požuda. Suočeni tako jedni sa drugima a ujedno i zatečeni sa pozicijama koje su si međusobno dodjeljivali shvatili bi da to tako ne može više da funkcioniše...... sistematizacija bi bila hitna da bi se izbjegao haos usljed nezadovoljstva jer novonastali sistem vrijednosti traži neke druge kvalifikacije čakkk sasvim suprotne od onih dojučerašnjih. Najdeblji kraj bi tu izvukle osobe koje su dojuče imale ženski Spol čak i ako više ne bi postojao slabiji pol te osobe bi po novom sistemu vrijednosti doživjele diskriminaciju. Postojao bi neki zanemarljiv procenat onih koji ne bi završili u tom košu jer bi koliko-toliko potrebnog kvaliteta(specijalno za svoju profesiju) posjedovali.... i to je to! Enormno ogroman procenat bi bio onih koji bi bili svrstani u građane trećega reda. Jer intelektualno nisu ni blizu ovim drugima. Ta granica superiornosti jednih u odnosu na druge bi bila još više razolićenija i vidljivija jer ne bi više bila prekrivena onim raskošnim kičem koji je sad već nepostojeći narkotik stvarao.
    Ali ovo je ipak hipotetička slika neke nestvarne realnosti. Ipak imaju One neke svoje kvalitete i s punim pravom ih ovaj svijet i uvažava
    Last edited by pecaros; 28-12-22 at 11:36.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Quote Originally Posted by pecaros View Post
    Što me plavi mjesec nasmija .... Izvinjavam se svim ženama ....jer one u potpunosti zaslužuju( imaju one svoje atribute ) ravnopravnost sa muškima
    Ali evo daću jedan primjer kako bi to izgledalo kad bi najmodernijom tehnologijom isušili te njihove atribute zbog kojih se vrlo visoko kotiraju paaa čakkk i na intelektualnom nivou.
    Kad bismo svi bili bespolna bića a istovremeno znali ko je bio muško a ko žensko prije toga, kako bi se promijenili za tili čas odnosi prema onim osobama koje su bile ženskog pola. Nestao bi sav onaj seksipil koji je nadahnjivao i inspirisao kako jedne tako i druge u međusobnim odnosima. Odjednom bi i jedni i drugi dobili SASVIM, SASVIM obostrano realnu sliku psihološkog profila i jednih i drugih. Nastalo bi totalno sivilo, nezadovoljstvo i melanholija usljed gubitka narkotika(koji je davao lažnu sliku) zvanog požuda. Suočeni tako jedni sa drugima a ujedno i zatečeni sa pozicijama koje su si međusobno dodjeljivali shvatili bi da to tako ne može više da funkcioniše...... sistematizacija bi bila hitna da bi se izbjegao haos usljed nezadovoljstva jer novonastali sistem vrijednosti traži neke druge kvalifikacije čakkk sasvim suprotne od onih dojučerašnjih. Najdeblji kraj bi tu izvukle osobe koje su dojuče imale ženski Spol čak i ako više ne bi postojao slabiji pol te osobe bi po novom sistemu vrijednosti doživjele diskriminaciju. Postojao bi neki zanemarljiv procenat onih koji ne bi završili u tom košu jer bi koliko-toliko potrebnog kvaliteta(specijalno za svoju profesiju) posjedovali.... i to je to! Enormno ogroman procenat bi bio onih koji bi bili svrstani u građane trećega reda. Jer intelektualno nisu ni blizu ovim drugima. Ta granica superiornosti jednih u odnosu na druge bi bila još više razolićenija i vidljivija jer ne bi više bila prekrivena onim raskošnim kičem koji je sad već nepostojeći narkotik stvarao.
    Ali ovo je ipak hipotetička slika neke nestvarne realnosti. Ipak imaju One neke svoje kvalitete i s punim pravom ih ovaj svijet i uvažava
    E neka, lijepo je vidjeti osmjeh na tuđem licu a evo zamisliću.Nego, malo genetike jer embrion svaki je u početku X ovaj nešto.

https://www.sciencealert.com/watch-w...nce-all-female I ovo može da zasmije ko zna, nekoga.

A sad da se vratim na nit odozgo.
    Evo jedan mali izazov.Mogu postaviti tabelarno zločine u ime religije da se sad ograničim na one dominantne islam i hrišćanstvo, a neko drugi nek postavi tabelarno u ime onih koju istu kritikuju (ateista.) E kad to napravimo svi zajedno istraživački rad da matematički stavimo sljedeće znake (=,, i to) No evo odmah mogu vidjeti znak daleko > u korist religije.

Matematika je to, a ne filozofiranje.
    Može i položaj žena u svijetu i korelacija sa dominacijom neke religije i to je matematika čista.
    (Ne može napamet da se priča o ekvivalenciji..argumenti na sto.Crno na bijelo.)

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 11:54.

11. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,427
    Thanks Thanks Received 
    1,109
    Thanked in
    698 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A kako savrseno, moj jokasu, kad moramo zimi toplo da se oblacimo, ljeti hladno, virusi i bakterije svuda oko nas. Umiremo od svega i svacega i ne smijemo dva koraka van civilizacije da napravimo da nas nesto ne pojede. Ne mozemo da zivimo na bilo kojem dijelu planete na kojem pozelimo jer klimatski uslovi nisu povoljni za nas opstanak na velikom dijelu planete. Kopnena smo bica na planeti koja je najvecim dijelom voda, i to voda koja nije za pice. Ima mali milion stvari koje bi mogle da se unaprijede da bi zivot, iz ugla covjeka, savrseno funkcionisao. Ali cak i kad bi sve savrseno funkcionisalo, to nije argument da je kreirano za nas. Zasto bi bilo kreirano bas za nas? Zasto mislis da su ljudi posebni?

Big bang je bukvalno potkrijepljen empirijskim dokazima i univerzalno prihvacen. A sta je bilo prije toga je na nauci da otkrije.
    Slažem se
    Ali kakve su muke na: bube, mrave, insekte, životinje pa žive
    Pogledaj što je sve u stanju čovjek da napravi i što je napravio (ali i uništio).
    Zašto misliš da nijesmo posebna bića?
    Što nas nema na neku drugu planetu sunčevog sistema?
    Po meni nauka ne može da objasni nastanak prvog čovjeka.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

..u tom smislu je onaj dugoživac savršeno biće..Tardigrada.Možda je on bog ko to zna. (nenad*ebiv u svim tim uslovima u kojima bi čovjek momentalno se ugasio)

Ovo ironija samo zbog konteksta o apsurdu oko savršenstva.
    Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 13:33.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Slažem se
    Ali kakve su muke na: bube, mrave, insekte, životinje pa žive
    A sa druge strane ima organizama koji mogu da podnesu maltene sve. Iz njihovog ugla planeta je savrsena za njih. Mnogo vise nego za nas. Ajkule postoje 400 miliona godina. Krokodili su dijelili kopno sa dinosaurusima.

Pogledaj što je sve u stanju čovjek da napravi i što je napravio (ali i uništio).
    I sta sa tim?

Zašto misliš da nijesmo posebna bića?
    Ne vidim nijedan dokaz da smo posebni, osim sto smo sposobni da mislimo da jesmo. Nas ego nije dokaz naseg znacaja. Planeta postoji 4,5 milijardi godina, mi smo ovdje tek nekih 100.000 godina. To je veoma kratak vremenski period da bi mogli da se pohvalimo nasom posebnoscu. Dovoljan je jedan malo veci asteroid da nam presudi. I nama i nasoj navodnoj posebnosti.

Što nas nema na neku drugu planetu sunčevog sistema?
    Da nas ima, sta bi to dokazalo? Jednako bi mogao da kazes "vidi kako je covjek poseban, ima nas cak na toliko i toliko planeta. Da nismo posebni, ne bi nas bilo toliko". Izgovor uvijek mozes naci, iako realno ne postoji. Mozemo da budemo posebni samo ako sebe ubijedimo da smo posebni. Potpuno subjektivan osjecaj.

Po meni nauka ne može da objasni nastanak prvog čovjeka.
    To je tvoj problem. Jer moze i jeste.
    Last edited by VanjaTheMan; 28-12-22 at 13:53.

15. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

Ovo slušam ko neku glupavu predrasudu obično u krugovima onih koji su dobili korpu od žena kod kojih ne prolaze jeftine fore na nivou kuRsadžija.
    Ako je to Niče rekao,a može bit jer je dobio korpu od Lu Salome,ali to i nije bitno za temu osim onog budi ponizna,skrušena,muškarac je alfa i omega a samo on može izgleda spoznat boga pošto mi pecaroš gore napisa da mi želi reinkarnaciju u istog.(e nemoj mi ništa željet više da te zamolim,a gore napisah da se nećemo ubjeđivati jer je neuspješna a i besmislena misija obostrano) Monoteističke religije su sklone tome,ali baš tome no mislim da smo to apsolvirali.I Niče jes pisao o vječito vraćanju istom,ali na to nije mislio definitivno.

Imao je on i svoje sjajne momente kao u djelu Antihrist gdje je secirao i razobličio pojam tzv grijeha,rušenju renesanse od strane crkve kao i blokiranje naučnih dostignuća.Crkva (a mislim i na sve druge religije) misli da egzistira na nekakvim načelima kojima će čovjeku da utjera strah u kosti od nekakve kazne,nekakvog nevidljivog bića i da ga na tome drži na uzici a usput da puni svoj sef onim materijalnim papirićima a i jedina ima ključeve od raja i kartu za pakleni kotlić.Možda zato na dolaru piše in god we trust.I sad se vratih na ono što je Vanja u jednom postu pisao o novcu.Pa da,to je to.

Nego,nema boljeg instrumenta od manipulacije masama od toga što ne treba više od tablice množenja pa doći do zaključka.
    Đe su mladi tu je i šala.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,427
    Thanks Thanks Received 
    1,109
    Thanked in
    698 Posts

A sa druge strane ima organizama koji mogu da podnesu maltene sve. Iz njihovog ugla planeta je savrsena za njih. Mnogo vise nego za nas. Ajkule postoje 400 miliona godina. Krokodili su dijelili kopno sa dinosaurusima.

I sta sa tim?

Ne vidim nijedan dokaz da smo posebni, osim sto smo sposobni da mislimo da jesmo. Nas ego nije dokaz naseg znacaja. Planeta postoji 4,5 milijardi godina, mi smo ovdje tek nekih 100.000 godina. To je veoma kratak vremenski period da bi mogli da se pohvalimo nasom posebnoscu. Dovoljan je jedan malo veci asteroid da nam presudi. I nama i nasoj navodnoj posebnosti.

Da nas ima, sta bi to dokazalo? Jednako bi mogao da kazes "vidi kako je covjek poseban, ima nas cak na toliko i toliko planeta. Da nismo posebni, ne bi nas bilo toliko". Izgovor uvijek mozes naci, iako realno ne postoji. Mozemo da budemo posebni samo ako sebe ubijedimo da smo posebni. Potpuno subjektivan osjecaj.

To je tvoj problem. Jer moze i jeste.
    Tako je.
    Kao i tvoj osjećaj.
    Možemo samo nagađat što i kako a tvrdit nešto da je samo tako i nikako drukče je malo bzvz.
    Ali svako ima pravo na svoje mišljenje.
    Niko nije stvoren svojom voljom i dovoljno je da se zapitaš zašto si stvoren i zašto smo ovđe đe smo.
    P.S. Imam samo probleme finansijske prirode i nekad me žena nervira, ostalo je ok
    Last edited by jokaš; 28-12-22 at 14:55.

18. The Following User Says Thank You to jokaš For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Evo čekam..spisak zločina u ime ateizma.Tako sam jednostavan zadatak postavila a ono tajac.
    Da vidim tu ekvivalenciju ako je ikad dočekam.

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 17:07.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Zadatak je besmislen, nego ti to ne vidiš.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

21. The Following 2 Users Say Thank You to Rada For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Evo čekam..spisak zločina u ime ateizma.Tako sam jednostavan zadatak postavila a ono tajac.
    Da vidim tu ekvivalenciju ako je ikad dočekam.

Eo tebi zadatak, ti meni dostavi broj saobraćajnih nesreća sa neautomobilima i nemotociklima pa cu ja tebi sve zlocine u ime ateizma. Ja ne mogu da vjerujem sta ti sebi dozvoljavaš da pišeš.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

23. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Quote Originally Posted by Rada View Post
    Zadatak je besmislen, ..

Vidim, vidim. Hvala.To sam tačno i čekala pošto mi se maše nekakvom ekvivalencijom pa da provjerim.

Cezare ja sebi dozvoljavam ne tražim dozvolu drugome niti mišljenje trećeg lica ili dozvolu što ću da pišem. (valjda smo se u tom dijelu razumjeli)
    Znam odlično što sam ovo pitanje postavila pa kad nema u ime ateizma zločina u ime religije ima debeo spisak tako da imam puno pravo da sadržaje svih tih spisa kritikujem.

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 18:04.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,471
    Thanked in
    2,628 Posts

Savršeno je postavljeno da sve funkcioniše iz ugla čovjeka.
    Položaj planeta, Zemlje, uslovi koji su stvoreni da bi čovjek mogao da opstane.
    Zanima me kako ti misliš da je nastalo?
    Na koji način?
    Big Bang?
    Kako objašnjavaš velike vrućine?
    Recimo čovjek na Suncu ne može da izdrži dugo a da ne dobije sunčanicu.
    Meni to ne liči na savršeno.
    Recimo kamila je savršeno opremljena za te situacije.

Recimo Soko vidi bolje nego čovjek.
    Delfin pliva bolje nego čovjek
    Svaka ptica bolje leti nego čovjek.
    Pas ima bolji njuh nego čovjek.

Mene zanima kako vi je to savršenstvo ako za svaku stvar imaš nešto bolje u prirodi?

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

26. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,427
    Thanks Thanks Received 
    1,109
    Thanked in
    698 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Kako objašnjavaš velike vrućine?
    Recimo čovjek na Suncu ne može da izdrži dugo a da ne dobije sunčanicu.
    Meni to ne liči na savršeno.
    Recimo kamila je savršeno opremljena za te situacije.

Recimo Soko vidi bolje nego čovjek.
    Delfin pliva bolje nego čovjek
    Svaka ptica bolje leti nego čovjek.
    Pas ima bolji njuh nego čovjek.

Mene zanima kako vi je to savršenstvo ako za svaku stvar imaš nešto bolje u prirodi?

Svako ima svoj zadatak.
    Može li kamila da napravi zgradu i avion?

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,471
    Thanked in
    2,628 Posts

Ne, ali ne mogu ni ja a vjerujem da ni ti ne možeš da napraviš avion. Šta bi to značilo?

Ja ti rekoh da ja piše iz 1500PnE.
    Nema zgrada, nema aviona, samo muka... I niko mi ne pomaže, nema hrane, borim se sa svakom životinjom.

Šta je avion? Šta je zgrada?

Kaporatš da su to postignuća čovjeka i njegove želje za napretkom. Napretkom koji bi većina vernika da uspori ili da vrati nazad.

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

1500 godina pne nema zgrada.
    Samo imaju piramide.

Ove današnje zgrade će za jedno 4000 godina isto izgledati kao danas, samo da im se fasada malo takne.

Last edited by Rada; 28-12-22 at 18:48.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Eo tebi zadatak, ti meni dostavi broj saobraćajnih nesreća sa neautomobilima i nemotociklima pa cu ja tebi sve zlocine u ime ateizma. Ja ne mogu da vjerujem sta ti sebi dozvoljavaš da pišeš.
    E jes brate, kakvi su ti nevozaci. To sve treba pobit i pustit da gori u paklu.

31. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Sent आत्मनः
    Nula.

Eto to je odgovor, a ovo je bila igra.
    Dakle čak i hipoteza da ekvivalencija postoji pošto reče gore da stoji znak jednakosti je oborena upravo ovim tvojim postom.U fudbalu se to zove autogol.
    Tako vele.
    A ko što rekoh samo da sklonim ono ipak..lopta je u mojim rukama.Obećala sam nešto gore oko Vavilona samo da nađem adekvatan front mislim temu, ne sumnjam da ima svašta tu zanimljivo.Vavilonska Kula..hm..zanimljiva bajka o religiji..mislim biblijska legenda odnosno mit.Još samo da istorijski tu nije bilo nekog osvajanja kroz prolivanje krvi "bezbožnika".

Last edited by Bluemoon; 28-12-22 at 22:37.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Nula.

Eto to je odgovor, a ovo je bila igra.
    Dakle čak i hipoteza da ekvivalencija postoji pošto reče gore da stoji znak jednakosti je oborena upravo ovim tvojim postom.U fudbalu se to zove autogol.
    Tako vele.
    A ko što rekoh samo da sklonim ono ipak..lopta je u mojim rukama.Obećala sam nešto gore oko Vavilona samo da nađem adekvatan front mislim temu, ne sumnjam da ima svašta tu zanimljivo.Vavilonska Kula..hm..zanimljiva bajka o religiji..mislim biblijska legenda odnosno mit.Još samo da istorijski tu nije bilo nekog osvajanja kroz prolivanje krvi "bezbožnika".

Nemoj nikad otići odavde, molim te. Ili barem ako se desi neka viša sila pa budeš morala.... preporuči onda nekoj drugarici da svrće ovamo. Tako puno nedostaje ženska logika ovđe. Ona igra sa statistikom i tablicama je Cool
    ...

Page 5 of 17 FirstFirst 12345678915 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)