Vidji, ja znam samo jedno.
Da ne valja kad se komšinica puno druzi sa komšijom. A ne jos sa dvojicom.
Ne vidim drugo resenje osim da naj*be.)
Sent from my iPhone using Tapatalk
E da.
Ja uopšte nisam neutralna.
Jer..da mi neki manijak naoružan uleti u kuću i prijeti da će nas sve pobiti ukoliko mu se ne predamo ko što su Rusi upali u Ukrajinu, jad bi ga od mene našao.
Pokazala bi mu onda jedini mogući izlaz, vrata kroz koja je i uletio, a ako je pretjerano glup da baš ne kapira od komšija bih uzela dobro oružje da mu objasnim đe su vrata.
Na gugl map bi poslije toga označio gdje sigurno više neće doći.
Eto tako.
Ne sumnjam da bi i ti isto pa da ne filozofiramo.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Vidji, ja znam samo jedno.
Da ne valja kad se komšinica puno druzi sa komšijom. A ne jos sa dvojicom.
Ne vidim drugo resenje osim da naj*be.)
Bil to isto tako rekao za Poljsku 1939? Warsavski ghetto i Auschwitz-Birkenau, Treblinka? A sa druge strane SSSR.
Pretpostavljam da bi i tom narodu tad bila isto tako smiješna tvoja opaska o komšinici i komšijama. Ma presmijali bi se.
Kako ga gleda..kao nešto u stilu samo si mi još ti pope trebao..
https://twitter.com/Sota_Vision/stat...ZmvIINNew&s=19
"A local in Kherson tells BBC that many Russian soldiers in the city wear civilian clothes"
Normalna aktivnost na terenu. Znači sad napad Ukrajinaca ispada sve po civilima. Ovo je neki ratni zločin, valjda... Nmg. tražit, ali sigurno da ima neka regulativa oko ovoga. Jerbo bi svako mogo da bude civil-vojnik. Onda nek i Ukrajinci skinu uniforme i nek se svi odu tući u farmerkama. Pa ko šta ponese...
Nemam Tapatalk instaliran pa me link ne vodi đe treba. Mada mi se čini povezano s temom, na kraju krajeva, stvar je u indukciji (ili bješe dedukciji), da izvučemo neki zaključak, ne samo da se svađamo ovđe.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Vodi te na temu koja je tad otvorena da se ne bi ovdje o tome pisalo pošto veze s vezom nema.
To je sve.
A tih dana se baš gruvalo na tu temu koja nema veze sa Ukrajinom pa zato.
Last edited by Bluemoon; 05-11-22 at 18:53.
Zaključak je da svijet doživljava paroksizam Post-Truth ere. A ona će imati svoje Grand Finale... Na američkim predsjedničkim izborima gdje će Post-Truth era ili krahirati ili postati trajna realnost koja će odvesti tamo đe će odvesti cjelokupno čovječanstvo.
Evo ruski vojnici u Khersonu nose civilnu odjeću.
Post-Truth?
Je li ovo za...ancija neka, nešto su izvori ne baš pouzdani:
https://www.vijesti.me/kolumne/62925...intext_related
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ne znam otkud je sad isplivala ideja..
https://twitter.com/visegrad24/statu...d7_Ixj7cw&s=19
U svakom slučaju NATO treba jak istočni blok uključujući Ukrajinu, a Poljska je i više nego dokazala u ovom ratu kako se bori protiv terorizma, i osjećaj prema onome što je Rusija činila kršeći sve tačke ženevske konvencije što od ratnih zarobljenika preko civila, da se ne nabraja spisak cio svijet je vidio najgori oblik barbarizma u 21.vijeku.
Osjetile su to bivše sssr republike u bližoj prošlosti.
Ili ona pjesma..
..for Azov and Bucha!
For Dnipro and cliffs!
For Irpin, which was tortured by you!
For blooming fields!
For Kherson - our lush land!
You´ll get some for Donbas!
For Chernihiv - matter of course!
For the dense forests!
For Khmelnytskyi Bohdan!
For Franko Ivan!
And for Sumy, and for temples..
Nacizam u 21. vijeku, užas.
Last edited by Bluemoon; 05-11-22 at 21:54.
A pocelo se i sa prozom i poezijom.
Aj neka je srecno u oba doma.
Bra'o kralju.Ma faca, nema šta.
E da, ne naj*be žrtva nasilja u civiliziranom svijetu nego siledžija da ti odgovorim na onu pošalicu.
Last edited by Bluemoon; 05-11-22 at 22:10.
U nizu dolje ZSU na položaju u blizini Yehorivke u Donjeckoj oblasti.
A ova vijest ima dosta i nedostataka u informacijama oko komadanta, i komande da pošalje ljude u velikom broju kao živo meso za himars ako je tačna.
Ne zbog toga da bi bio prvi put s ruske strane kao i da su mnogi bez dana obuke,nego još ne vidjeh ko mjenja Lapina niti kako su se pregrupisali iz Hersona barem oni što su se pregrupisali.
Što se tiče regrutacije sve je veći otpor jer se neuspjeh poteza na sjeveru prenio po povratku kao i tretman generala prema regrutovanima.
Ruska SOTA je iznijela podosta materijala garantujući i anonimnost glede izjava vojnika tako da "neprobojna" državna mašinerija zvana FSB lažavina sve više izgleda poput sita.
Last edited by Bluemoon; 06-11-22 at 20:01.
КРАКЕН објавио филм о ослобађању Купјанска, наставци у твитовима испод:
https://twitter.com/TpyxaNews/status...7cIb0_hpc4Q75A
Црногорце је одржало црногорско срце.
Бахмут се држи, Руси трпе огромне губитке:
https://twitter.com/EuromaidanPress/...7cIb0_hpc4Q75A
Има снимак из дрона који је објавила 10. планинска бригада ЗСУ, који приказује више од 20 мртвих руских војника, поређаних за транспорт.Нећу то шеровати овдје.
Јужно су Руси наставили да нападају Вугледар и Павливку и имају велике губитке.Руски маринци, конкретно 155. бригада је жестоко пострадала око Павливке, и одбијају да даље учествују у борбама на том правцу.Како је ова бригада са далеког истока, позвали су у помоћ локалне политичаре, жестоко оптужујући генерала Мурадова за неспособност.
https://twitter.com/wartranslated/st...7cIb0_hpc4Q75A
Заузимањем Вугледара, украјинске снаге би биле одбачене од пруге Доњецк-Мелитипољ, која на том правцу пролази близу линије фронта и због тога је није могуће користити.Ова пруга је једина алтернатива кримском мосту, гдје је наводно пружни мост толико оштећен да се не може користити за теретне возове.Тако да Руси тренутно немају ефикасну опскрбу не само јединица на херсонском мостобрану, него и на Криму и запорошком фронту.
Наводно је Ботоксирани за заузимање Вугледара, обећао орден хероја Русије и припадајуће привилегије.Зато руски генерали упиру, али се 155. бригади не гине.
На херсонском мостобрану Руси систематски уништавају нисконапонску и телекомуникациону мрежу.Цивили су ушли у зграду херсонске администрације која је празна.Наводно на мостобрану је остао само руски десант, а и они су пред повлачењем.Али да видимо.
https://twitter.com/bayraktar_1love/...aKagj92fQ&s=19
Last edited by BAR; 06-11-22 at 20:47.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Odličan. (film Krakena)
Ođe na početku klasični primitivizam okupatora pa i ogradu su zalili farbom u trobojku.
Ko što su u Harkivu brže bolje tutnuli "druge udžbenike", no zaludna rabota.
Dva su načina za okončanje sukoba.
Prvi je stanje na frontu, a drugi ruska duma.
Osim mita o ruskoj vojsci, izgleda još jedan mit je na sceni slaba snaga promjene unutrašnje politike.
Jasno da se u 21.vijeku ne može voditi imperijalistički rat koji ruši sve sporazume, pri tom je vođen nacističkom ideologijom i da je takva zemlja osuđena na propast.
Dakle, gledajući ove nesposobne poteze otpora ostaje samo borba na frontu.
https://twitter.com/sotaproject/stat...lbF0so_lw&s=19
Dolje u nizu kako regrutacija ogoljeva odnos kremlja prema vrednovanju ljudskog života. ("vi ste samo topovsko meso ništa više od toga..")
https://twitter.com/ChrisO_wiki/stat...9If6p74qg&s=19
Last edited by Bluemoon; 07-11-22 at 07:54.
Putin je personifikacija Rusije. Akumulacija sve njene ideološke i kojekakve platforme u tom simbolu doživotnog predsjednika. Nije to tako lako, ubit Putina. I šta? Imali smo mi i situaciju sa Titom. Koji je bio kakav je bio, ali onda su došli masu gori... Pa onda još gori.
Sve zavisi da li mi na okončanje sukoba gledamo kao na jednostavno vojno primirje između Rusije i Ukrajine, ili kao na neku revoluciju u Rusiji, praćenu tim primirjem... I čime sve ne.
U oba slučaja, mrka kapa, sukob će trajati još dugo i odnijeti još dosta života. Jer mi Putin ne izgleda ko neko ko će samo otić ili dopustit da bude ubijen kao Gaddafi. Ali to su sad nijanse ovoga o čemu diskutujemo kad je u pitanju mir u Ukrajini iliti revolucija u Rusiji.
Nemoš reć čoeku koji sjedi na nuklearnom arsenalu i ima potpunu kontrolu, da se samo makne, da dođu normalni, i onda sve ide po starom.
Mada ostaje taj mač sa dvije oštrice, odnosno deidealizacija svega što postoji. Da će se i sa Putinom dogoditi nešto sasvim obično što će i posljednje ideale i iluzije koje su ljudi gajili prema nečemu ili nekome, urušiti i zatrpati.
A onda, onda... Treba u izgradnju novog svijeta, ali to ima dosta veze sa Američkim izborima i slikom svijeta u cjelini. Ne možemo svi maksimalistički pristupati problemu, nego se moramo svi, kao ljudi, naći na pola puta i preći preko nekih i ličnih ideala i deidealizovati ih u korist common gooda i common sensea...
Pa eto to im je filozofija, nikako da se okrenu ka onome..možda predati međunarodnom sudu ratnog zločinca?
No dobro izgleda gomila nesposobnjakovića zaglavljena u sovjetskom stanju svijesti.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks