Page 454 of 494 FirstFirst ... 354404444450451452453454455456457458464 ... LastLast
Results 11,326 to 11,350 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Znači Putin radi za strane vojne korporacije, ko bi rekao.

2. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    524 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Znači Putin radi za strane vojne korporacije, ko bi rekao.
    Moja teorija je ionako da je i Putin sluga globalnog režima.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

Prelijep pogled iz mig-29..

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/...0ZT78NBJw&s=19

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Bas nenormalno.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,988
    Thanked in
    1,247 Posts

UŽIVO Putin dozvolio mobilizaciju ljudi koji su počinili teška krivična https://www.vijesti.me/svijet/evropa...krivicna-djela

Na kakve je grane ovaj covjek spao. A sve smo tumacili govor tijela, kako sjedi, hoda, kako srče supu... Nekad je bio silan dasa, a sad običan mlakonja. Što ti je život.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

To nije ništa novo, zapravo "javna tajna" nego malo detaljnije ostavih na drugoj temi.I jedan mali detalj za PMC vagner pred otvaranjem svoje velelepne i elitne baze kao onomad ss jedinice uz onoga iz ww2.Dakle,hitler 21.vijeka po svim performansama pa dođe ova tema da je baš crno bijelo ko u stripovima.

Izgleda da pored jedinice "slobodna rusija" koja se priključila ZSU, građanski savjet poziva na isto.
    To mu dođe ko neki pokret otpora.

https://twitter.com/the_ins_ru/statu...m6nrLhPDg&s=19

Last edited by Bluemoon; 04-11-22 at 13:32.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    UŽIVO Putin dozvolio mobilizaciju ljudi koji su počinili teška krivična https://www.vijesti.me/svijet/evropa...krivicna-djela

Na kakve je grane ovaj covjek spao. A sve smo tumacili govor tijela, kako sjedi, hoda, kako srče supu... Nekad je bio silan dasa, a sad običan mlakonja. Što ti je život.
    Opet ja sa filozofijom. Samo se izlazi iz Pećine i vidi svijet kakav jeste. Deidealizacija svega i svačega je na snazi. Što je u isto vrijeme i dobra ali i strahovito opasna stvar. Jer ko zna kakav bi to novi ideal mogao bit. Naročito kolektivni... o zivotu i smislu čovjeka kao bića... Homo Sapiens... Misleći čovjek, ili bolje reć Homo Superbus... Umišljeni čovjek.

A kad govorimo o novim idealima, evo privatna vojska Wagner, dobila svoju zgradu zvanično. Što je pomalo strašna stvar za običan narod, znaš... mogao bi neko od forumaša, ti ili ja, ili bilo ko isto ovako da formira svoje neke privatne vojske. Što sluti na distopijsku budućnost gdje nema više tradicionalnih vojski i zastava, nego ratuje ko hoće, đe hoće, za pare, naravno, i kako hoće. Nema tog ideala, osim novca i ko više plati... A onda ni Zenevskih konvencija i šta ti ja znam UN rezolucija... Privatan svijet, privatnih vojski i privatnih ljudi. jbg.

10. The Following 3 Users Say Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post

Bas nenormalno.
    Ne znam na šta si mislio kad si rekao "nenormalno", ali vojnik polaže zakletvu u odbrani svoje zemlje i u skladu sa svojim sposobnostima i obukom je se drži pa je u tom smislu svakako normalno.

Tako je i sa anti-terorističkim jedinicama..i da ne nabrajam.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ne znam na šta si mislio kad si rekao "nenormalno", ali vojnik polaže zakletvu u odbrani svoje zemlje i u skladu sa svojim sposobnostima i obukom je se drži pa je u tom smislu svakako normalno.

Tako je i sa anti-terorističkim jedinicama..i da ne nabrajam.

Nenormalno mi je što sam tenk ide bez IFV, ili pješadije, da budemo čisti. Pa mu ovaj izlijeće otpodozadi, a ispred je očigledno uništen tenk... Dakle, šta radi sam tenk, u osinjaku antitenkovske pješadije, artiljerije i AT mina, onako.... Vozi se bezveze s muzikom do daske, dokon? Glumi Breda Pitta u filmu Fury?

13. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

A to..pa možda je votka uz kombinaciju slabe obuke.

Uostalom imaju izbor po ukrajinskom zakonu da predaju i tenk uz novčanu nadoknadu, da se predaju, to sve su dobili kao zvanično saopštenje ali eto..
    Njihova odluka da se glupiraju za Putina.
    I stradaju pri tom za njegove sulude ideje.

Last edited by Bluemoon; 04-11-22 at 15:47.

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    A to..pa možda je votka uz kombinaciju slabe obuke.

Uostalom imaju izbor po ukrajinskom zakonu da predaju i tenk uz novčanu nadoknadu, da se predaju, to sve su dobili kao zvanično saopštenje ali eto..
    Njihova odluka da se glupiraju za Putina.
    I stradaju pri tom za njegove sulude ideje.

Znaš da si dobrim dijelom u pravu. Ljudi koji tamo ratuju, i s jedne, i s druge strane. Pa oni su svi pijani, ko majkica, uzevjereni votkom i čime sve ne. A i mi bi isto, da smo na njihovo. Nema ko to da provjerava, ali kod Ukrajinaca dosta ima stranih ljudi koji ih drze pod kontrolom, pa nema ovakvih ispada. Inače, gledali bi neki još veći crtani film od rata nego što je sad. Šta će tenkista, poručnik oficir, pa i pukovnik... svi pijani ko majkica, pa kud svi Turci tu i mali Mujo... ada, veze s mozgom.

Thanks Thanks Given 
    8,790
    Thanks Thanks Received 
    3,900
    Thanked in
    2,332 Posts

Ukri makar ovo nisu niti ce uraditi.
    ...

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

@Saruman
    Tačnije nedavno su intervjuisane supruge mnogih pripadnika ruske vojske poslatih na onaj potez oko Svatove od ekipe SOTA i mediazone, a poklopili su se izvještaji i sa ratnim zarobljenicima iz istih jedinica na osnovu toga sam napisala.

Zaista nezapamćen fenomen vođenja vojske od strane generala u 21.vijeku.
    O tome sam već nakon same operacije pumpanja masovnom mobilizacijom na tim položajima navodeći slučaj generala Vodnjeva što mu se sudi jer je odbio takav čin kao i onog idiota od generala Rumjanceva.Kad se ovi gorepomenuti iskazi supruga vojnika za nezavisne medije i cijela situacija povežu dobije se kompletna slika.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ukri makar ovo nisu niti ce uraditi.
    Ma zašto bi i radili. Pustili su milione da odu prije konačne bitke još od 2014. se moglo dobijat drzavljanstvo na osnovu rata u Ukrajini. Ali to nije toliko bitno sad, bitno je da Rusija kreće u nešto što se nije sretalo ni u WW1 ni u WW2. A to je da ubice i kasape mobilišeš za rat... Znači, zvuči najbarbarskije moguće ikad u novijoj istoriji. Eto i ti što vole Putina, nadam se da ga vole i dalje, s idejom u glavi da je logično pustit nekog ubicu, da i dalje ubija, al ovaj put za naše.... šo bi se narodski rečeno reklo. Ostala je Rusija bez trunke morala...

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    524 Posts

Ajde da pretpostavim da je tačno. Jel' im uslugu učinio kad je Ukrajina sve jača. I što nije seks. manijake poslao da poginu?

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,988
    Thanked in
    1,247 Posts

Default Ukrajina - novi rat?

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Opet ja sa filozofijom. Samo se izlazi iz Pećine i vidi svijet kakav jeste. Deidealizacija svega i svačega je na snazi. Što je u isto vrijeme i dobra ali i strahovito opasna stvar. Jer ko zna kakav bi to novi ideal mogao bit. Naročito kolektivni... o zivotu i smislu čovjeka kao bića... Homo Sapiens... Misleći čovjek, ili bolje reć Homo Superbus... Umišljeni čovjek.

A kad govorimo o novim idealima, evo privatna vojska Wagner, dobila svoju zgradu zvanično. Što je pomalo strašna stvar za običan narod, znaš... mogao bi neko od forumaša, ti ili ja, ili bilo ko isto ovako da formira svoje neke privatne vojske. Što sluti na distopijsku budućnost gdje nema više tradicionalnih vojski i zastava, nego ratuje ko hoće, đe hoće, za pare, naravno, i kako hoće. Nema tog ideala, osim novca i ko više plati... A onda ni Zenevskih konvencija i šta ti ja znam UN rezolucija... Privatan svijet, privatnih vojski i privatnih ljudi. jbg.

Lako ti je filozofirat, nije te stegla kičma kao mene. Donji dio L3 i cetiri.

Elem, rat je potreban. Reset je potreban. Da nema rata kako bih znao sta je mir? Putin ima svoju ulogu i ona nije loša. Kad se izdignemo malo iznad te ravni “dobro i loše” shvatimo da postoji samo ono sto je nužno. A to je Putin. Zelenski je tu reakcija. Nužna. Možemo i o surovosti. Zar to ne vodi brzem kraju rata? Silovanja, zlocini, masakri… Kad bude toga dosta rat se zavrsi. Tako da to ko je dobar, a ko los u svijetu gdje rat nužnost postaje besmisleno. Ovo konceptualno ali kapiram da je tema o dogadajima. Nivo ispod te stoga vazi li logika nivoa iznad? Ne naravno, Putin je monstrum, agresor, zlocinac…

Vise sam gore mislio o njemu kao covjeku iz svijeta dogadjaja.

Ovi dijazepami su super. Preporuka jos veca za Tetrazepam ko ga moze nabaviti.

Sent from आत्मनः
    Last edited by Caesar; 04-11-22 at 19:20.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    524 Posts

"Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se dozvoljava mobilizacija ljudi koji su počinili teška krivična djela, prenijele su danas agencije.
    Kako se navodi, zakon isključuje mobilizaciju počinilaca seksualnog uznemiravanja djece, izdaje, špijunaže i terorizma."

Prenijele su "agencije". Kako ovo treba da se tumači, kao amnestija zatvorenika u zamjenu za učešće u ratu ili dozvola i ljudima koji su bili osuđivani da se "mobilišu". "Zakon kojim se dozvoljava/isključuje mobilizacija" Neobično.
    Ali pade mi u oči na istom linku ovaj krik beznađa Zelenskog:
    "....optužio je danas Rusiju za "energetski terorizam", nakon što su ruski udari na energetsku mrežu Ukrajine ostavili milione stanovnika bez struje...
    Rusija posljednjih nedjelja često izvodi raketne i napade dronovima na ukrajinske energetske objekte, što je Zelenski opisao kao znak slabosti Moskve....
    "Sama činjenica da Rusija pribjegava energetskom terorizmu pokazuje slabost našeg neprijatelja. Oni ne mogu da pobijede Ukrajinu na bojnom polju, pa pokušavaju da slome naš narod na taj način", kazao je Zelenski."
    Kad ja tamo a ono međutim. Gardijan, 4. maja 1999. pisaše (a oni kojima mozak nije ful resetovan, će se i sjetit):
    "Nato's new weapon, a carbon-graphite bomb which sprays electrical power stations with a dust that sparks instant short circuits, was dropped early yesterday morning on five power plants across Serbia.
    Power was cut almost instantly across 70% of the country, blanking out military computers and radars and communications systems.
    Nato spokesmen refused to give details of the weapon which the Serbs dubbed 'the soft bomb' yesterday. But officials speaking off the record said that a similar US-designed weapon had been used with success during the Gulf war. It was originally designed in the 1980s as a way to knock out nuclear power plants in the Soviet Union and eastern Europe.
    The bomb explodes above the power plant, and sprays a fine cloud of graphite particles across transformers and power lines. Graphite is a highly efficient conductor of electricity. The result is chaos and darkness as the electrical current flows in random directions and short circuits multiply."
    Znak slabosti kek Ali Nato je to radio da bi vojni kompjuteri pocrkali. Vojni kompjuteri kekkek
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    "Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se dozvoljava mobilizacija ljudi koji su počinili teška krivična djela, prenijele su danas agencije.
    Kako se navodi, zakon isključuje mobilizaciju počinilaca seksualnog uznemiravanja djece, izdaje, špijunaže i terorizma."

Prenijele su "agencije". Kako ovo treba da se tumači, kao amnestija zatvorenika u zamjenu za učešće u ratu ili dozvola i ljudima koji su bili osuđivani da se "mobilišu". "Zakon kojim se dozvoljava/isključuje mobilizacija" Neobično.
    Ali pade mi u oči na istom linku ovaj krik beznađa Zelenskog:
    "....optužio je danas Rusiju za "energetski terorizam", nakon što su ruski udari na energetsku mrežu Ukrajine ostavili milione stanovnika bez struje...
    Rusija posljednjih nedjelja često izvodi raketne i napade dronovima na ukrajinske energetske objekte, što je Zelenski opisao kao znak slabosti Moskve....
    "Sama činjenica da Rusija pribjegava energetskom terorizmu pokazuje slabost našeg neprijatelja. Oni ne mogu da pobijede Ukrajinu na bojnom polju, pa pokušavaju da slome naš narod na taj način", kazao je Zelenski."
    Kad ja tamo a ono međutim. Gardijan, 4. maja 1999. pisaše (a oni kojima mozak nije ful resetovan, će se i sjetit):
    "Nato's new weapon, a carbon-graphite bomb which sprays electrical power stations with a dust that sparks instant short circuits, was dropped early yesterday morning on five power plants across Serbia.
    Power was cut almost instantly across 70% of the country, blanking out military computers and radars and communications systems.
    Nato spokesmen refused to give details of the weapon which the Serbs dubbed 'the soft bomb' yesterday. But officials speaking off the record said that a similar US-designed weapon had been used with success during the Gulf war. It was originally designed in the 1980s as a way to knock out nuclear power plants in the Soviet Union and eastern Europe.
    The bomb explodes above the power plant, and sprays a fine cloud of graphite particles across transformers and power lines. Graphite is a highly efficient conductor of electricity. The result is chaos and darkness as the electrical current flows in random directions and short circuits multiply."
    Znak slabosti kek Ali Nato je to radio da bi vojni kompjuteri pocrkali. Vojni kompjuteri kekkek
    Za ovaj drugi dio mislim da si propustio ali ovdje je tema.

Ništa strašno dešava se nego eto..

https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

24. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Онај заробљени Т90М је поправљен и стављен у функцију ЗСУ.

Уништен руски Т80, херсонска област:

Специјална јединица Националне гарде Омега, заробила руски тенк, угледарски правац, доњецка област.Руси су овдје покушали већу офанзиву задњих дана.Није прошло:

Коначно украјинци почели да користе ПАТ-ове у већој мјери.Требало је то извадити из магацина, очистити, истренирати посаде, али Шехиди ће бити мањи проблем, барем за кључне инфраструктурне објекте.

Пар украјинских јуришних авиона Су25, у пратњи МиГ29 се враћа са задатка:

САД ће у следећој транши ленд лиз-а доставити 45 тенкова Т72 који ће претходно бити сервисирани у Чешкој.Холандија ће платити ремонт за још 45 тенкова.Поред тога САД ће испоручити 250 оклопних возила М1117, 1200 Фенкис Гоуст дронова самоубица, МиМ23 Хаук ракетни ПВО систем домета 45км.

Бугарска ће у наредном периоду почети са испорукама оружја и муниције совјетског поријекла Украјини.Бугарска је једна од посљедњих европских земаља са резервама совјетских ПВО ракета за системе С300, С125, Куб и Стрела.Те ракете су пријеко потребне украјинском ПВО, барем док се не доврши изградња ПВО система заснованог на западним системима.
    Бугарска има и неколико стотина Т72 тенкова, око 200 БМП1 транспортера.Дио ће свакако бити послат у Украјину.За узврат Бугарска тражи, и добиће западне еквиваленте.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

26. The Following 3 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

https://fb.watch/gBgIkE2ftL/

Zaj*bani ovi Iranski dronovi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Ирански шахеди су већи, са главом до 40кг експлозива, и јако су бучни, те је њихово откривање лакше.Против цијевне ПВО спрегнуте са радаром уз адекватно осматрање и јављање, шансе су им све мање.

Ово на снимку су дронови самоубице руске производње.Имају релативно малу главу од 1 до 10 кг експлозива, аутономију од 40 минута, уз брзину до 100 км на час, и прилично су тежи за откривање, самим тим и опаснији.

Русија није успјела да направи веће количине ових дронова да би направила неку промјену на ратишту.Нити ће успјети обзиром да је увоз многих компоненти онемогућен.

Са друге стране Украјина је добила на стотине, а најављује се у најновијој транши и преко хиљаду дронова сличних и бољих перформанси.

Биће снимака.
    Last edited by BAR; 04-11-22 at 22:50.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

30. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    https://fb.watch/gBgIkE2ftL/

Zaj*bani ovi Iranski dronovi.

Buahaha. (veze s vezom sa iranskim)

Ovaj video mi je prosto genijalan i sve što više razmišljam o tome da u "ovom ratu" nema žrtava sve više mi se sviđa.
    Intelektualna borba, u vidu dva drona.

https://twitter.com/Liveuamap/status...QPgcf6_Ow&s=19

@BAR negdje vidjeh da planiraju (RF) proizvodnju dronova samo pitanje je na šta bi to ličilo.

Last edited by Bluemoon; 04-11-22 at 23:01.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Hahahhaahhaha. A stvarno sam mislio da si pametnija. Nemoj molim te.
    Pa samo logiku upotrijebi i razmisli dal' bi ovaj iz kojeg se snima ostao u ovako stabilnom polozaju da je do bilo kojeg pa i najmanjeg kontakta doslo izmedju ova dva drona.

Nego neka, necu da se stvori slika da navijam za bilo koga jer nije tako.

Ali turpijate mozgove ljudima sa ovakvim stvarima.

33. The Following 2 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,218
    Thanks Thanks Received 
    10,030
    Thanked in
    7,519 Posts

Nemoj da se stvori slika to bi bilo krajnje neprimjereno.Potpuno izlaženje iz zone komfora.
    I uzalud ti se objašnjava da to nije iranski dron ali dobro..
    A što se tiče one trobojke u Hersonu, bila ne bila,završiće ko u Harkovu ko sve one tri..mislim trobojke.

Evo da vidimo.

Page 454 of 494 FirstFirst ... 354404444450451452453454455456457458464 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)