Quote Originally Posted by technus View Post
Dobro, uporedjivat naš autoput sa austrijskim je blasfemija, realno, jer su njihovi ka' da su juče napravljeni, da ne oričam Asfinang odmarališta itd, sa njemačkim nije, jer se uvjek nešto renovira i popravlja i pakao je voziti kroz DE zadnjih par godina.

Što se tiče vinjete, ne znam tačno čime ste išli, kroz AU je 10e 10 dana za malo auto, jedino ako ste možda vukli kakvu prikolicu ili kampera sa sobom, pa je skuplje, kao i ti tuneli, kojih ima 4-5 da se dodatno plaćaju.
Čuš oću odma vinjete , pa to da se imalo imalo sluha za novac poreznih obveznika je trebalo već tada preduprinedit, jer kad smo mi krenuli u realizaciju autoputa, naplatne rampe su već polako postajale zastarjeli model, ali kako udomit skakavce iz vladajućih naplata bez naplatbtih rampi.

A i ako te je ispala avinjeta 15e, imaš 10 dana da je iskorištiš, evo hipotetički kad se kompletira kod nas, da krene čoek za BG, treba mu samo kod nas 20e u oba pravca, po 5e od Čačka do BG i nek bude od granice do Čačka i nazad po 2-3e, znači samo pitarina do BG i nazad te ispadne 40e po jedan prolaz, bagatela
Jesi ti vozio od Beča do Bratislave? Ne znam jesu li ga sređivali od 2019, ali ono je užasno kakav je onaj komad puta. Truckalo je auto u sve 16 kad sam vozio 120.
Kažu da je takav isti prema Pragu, ali taj dio nisam vozio.
Od Graca do Beča ima dionica koje su jako loše i zapuštene.