Ja kao građanin gledao bih ovu Vladu kao cjelinu. Svi igrači ovdje vuku neke repove iz prošlosti da se ne lažemo. DF zato što je nesposoban bio da smjeni DPS sve ove godine ako ništa drugo, a veličine im nije falilo za to ali u glavu štošta jeste. To što su srbi im je izgovor za neuspjeh vazda bio. Dakle paravimo Vladu sa tim što imamo bez DFa i DPSa. Volio bih da su i Demokrate tu al šta je tu je. Oću da kažem da je raznolikost dobra. Neće biti tu prostora da se razmanu ni srbi ni crnogorci no da im se pruži prostor da se razmanu na ekonomskom i spolnopolitičkom planu mudrošću i inventivnošću. Neće ova Vlada biti loša. Da nam samo ne bude žao što idu posle godinu dana, a za ostalo ćemo lako. Neće R&R produbljivati podjele jer su svi pod lupom. Ranko jes crnogorac ali ako sam dobro shvatio Ranko nema problem sa srbima već sa svim onima koji žele da CG bude manje samostalna i nezavisna. To što je sad većina srba u toj priči je slučajnsot jer su lako mogli biti i albanci ili bilo ko drugi ali eto nisu. Zašto srbi jesu, a ovi nisu isto je pitanje. U principu ja npr. sa Demokratama i njihovim deklarativnim stavom nemam problem ali riječi su jedno, a djlela drugo. R&R su dobra personalna rješenja i za VLadu na duži rok.

Bookmarks