Zavisi, jesu li linkovi na konkretne vijesti i navode li neke zvaničnike kao izvore.
Ne znači da su informacije tačne, ali znaš ko ih iznosi.
Ovdje trebamo da gatamo.
Evo:
Ovako sam i mislio.
Znači dodaj da se radi o informacijama sa ruskih telegram grupa, pa neka ljudi sami procijene njihovu vrijednost.
Mislim, po broju od 1500 mrtvih u jednom proboju se vidi da se radi o glupostima (dakle bar još 3000-4000 ranjenih, i u tom slučaju bi bila završena priča u Mariupolju).
Last edited by ASC; 12-04-22 at 21:28.
Otprilike. Sve ovo sto ostavim bez linka uzmite sa dozom rezerve.
Sa iste izjave(parafraziram copy/paste google prevodioca)
DNR nije koristila hemijsko oruzije u azovstalu, za sta su ih optuzivali iz Azov bataljona.
Vojnik koji je snimao da zloupotrebljava bebu je ubijen (i po slikama tesko mucen. Ovo je moje, ima slika) od strane vojnika DNR
Ne bih ja to nista diro
Odnosi se ovo na onog Ruskog ludaka koga su pominjali ranije na temi?
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Bez uvrede, ali mogu ostaviti link ka telegram grupi.
Relevantnost je ista kao i twittera da je poslanica ukrajinskog parlamenta izjavila da je od neke babe cula da su nekakvi pijani vojnici silovali i drzali zene od 14 do 24 godine.
Otprilike je relevantnost i provjerljivost ista
Ne bih ja to nista diro
Ne mora nužno link, samo da se navede izvor informacije.
Predstavnica za ljudska prava ukrajinskog parlamenta je iznijela informaciju za silovanja. (a nije jedina, ima takvih informacija još, normalno iz ukrajinskih i zapadnih izvora)
Postoje i audio snimci presretnutih razgovora, koje je objavila SBU, đe ruski vojnici pominju silovanja.
Time se bave i ukrajinski istražitelji i međunarodne organizacije za ljudska prava.
Ako je dio đevojaka ostao u drugom stanju kako se navodi, to su stvari koje će se svakako razjasniti u pogledu vjerodostojnosti u dogledno vrijeme.
Al Jazeera
UN calls for independent investigation into rape in Ukraine
“We are increasingly hearing of rape and sexual violence. These allegations must be independently investigated to ensure justice and accountability,” Executive Director for UN Women Sima Bahous told a UN Security Council briefing late on Monday.![]()
Last edited by ASC; 13-04-22 at 07:49.
Pa o tome i pricam. Zato i navedoh ko je izvor.
Sad kako se tacno formacijski zove ajde "general" paramilitarnih jedinica iliti "vojske DNR" e to ne znam.
Ono sto sam vidio je da su ih razdvojili na dva dijela. Jedan dio je ostao u fabrici, a drugi je ostao u luci i kucama iza njih.
Pokazan je video(uzmi sa rezervom jer je jedan nocni a jedan dnevni snimak) u kojem je prikazano oko 180 pripadnika Azov bataljona i na drugom 80.
Od informacija, a to sam vidio da su prenijeli zapadni mediji, da je VR koristila dronove sa hemijskim bombama da bi zauzela Azovstal.
Telegram grupe prikazuju zene, vjerenice ili roditelje boraca Azova, koje na socijalnim mrezama traze da se "spasu heroji nacije" ili da se njima da oruzije da spasu voljene. Kompilacija je od oko 100 snimaka, skracena
Ne bih ja to nista diro
nije ovo potvrđeno. pripadnici Azova su sinoć rekli da se ovo koristilo. ali Ameri su danas rekli da ne mogu potvrditi tu informaciju, kao ni UKR. i stručnjak jedan danas je rekao da sumnja da se koristilo to, već da niz faktora može uticati na neka stanja koja su pripadnici azova imali
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Evo i Buterin, kojeg je Spajic doveo u CG i dao mu CG pasos, stao na stranu Ukrajine.
"Ovo je zlocin protiv ukrajinskog i ruskog naroda"!
U jednom drugom twitu je napisao "Ethereum is neutral, but I am not."
Ko ima imalo mozga i mrvu objektivnosti, ne moze biti na strani Rusije u ovom ratu. Radi se o totalnoj ludosti koja ce najvecu stetu nanijeti samoj Rusiji. Dugorocno.
Predala se 36.mornaricka brigada koja je par dana pokusavala proboj iz zeljezare Ilic.
Oko 400 teze i lakse ranjenih. Ukupno nesto preko 1000 ljudi.
O mrtvima nema informacija.
Prakticno je ostao jos samo Azov u Azovstalu.
Kao sto napisah, ko ima imalo mozga i mrvu objektivnosti, ne moze podrzati ovu ludost Rusije. Buterin spada u tu grupu normalnih ljudi.
Za razliku od onih koji na svaki nacin pokusavaju naci neko opravdanje za, kako je Buterin to lijepo napisao "zlocin protiv ukrajinskog i ruskog naroda". Ponekad je mučno čitati te očajničke i besmislene pokušaje da se brani neodbranjivo.
I ajde, cisto za potrebe ove rasprave - recimo da je reakciia Rusije nedje bila opravdanja guranjem Ukrajine u NATO interesnu sferu od strane kolektivnog zapada. Recimo da je tako, da je to razlog zbog koga se Rusija odlucila na ovaj potez. Bez obzira na to sta ja licno mislio o tome, recimo da je tako.
Kao reakcija na ovaj potez Rusije, po meni je ocekivano da Finska i Svedska udju u NATO.
Pitao bih kolege forumase, koji smatraju da zapad nosi odgovornost za invaziju na Ukrajinu, sta ce se desiti u epizodi "Finska u NATO". Da li mozda mislite da se nece desiti uopste - zbog nekog straha od eskalacije losih odnosa sa Rusijom, ili iz bilo kod drugog razloga? Ili mislite da ce se mozda desiti i da ce onda Rusija reagovati - kako? Ako mislite da ce se desiti i da ce Rusija reagovati samo nekim ostrim porukama i da ce se na tome zavrsiti (ili da nece reagovati uopste), kakvo to onda svijetlo baca na vase opravdanje napada na Ukrajinu?
Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks