Druže, pišeš tviter pamflete, koje i laici prepoznaju.
Sankcije djeluju, ali niko te vidi, samo ti nekako vidiš.
I Zelenski danima priča da ne djeluju. Danas i poljski predsjednik Moravjecki priznaje da su EU sankcije mudo labudovo.
Pogledaj ovaj live brojčanik.
Ja bih volio da mi neko ovakve sankcije uvede.
https://beyond-coal.eu/russian-fossil-fuel-tracker/
Pišeš da je napadačka moć Rusima znatno oslabila, a sirene zavijaju u srednjoj i zapadnoj Ukrajini cijelu noć zbog raketniih napada.
Tviter pamfleti?![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk
Navodno, to je ukrajinski tenk, zaplijenjen od strane Rusa.Ada kako ne vidiš jednoumlje na forumu? Gutaju se sve pro-ukro vijesti što se objave, sa druge strane je mrak totalni, indukovan cenzurom i kansel kulturom. Bitno je ispratiti trendove.
Istini za volju, objektivnosti nema zere jedne na obje strane, ali ako ne navijaš za Ukrajinu onda si bolesnik, glupan, neobrazovan... Nastavi niz
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Recimo ja uopšte nisam vidjela jednoumlje,jednostavno je civilizacijski u ovoj situaciji stati na stranu Ukrajine.
Nedavno slušam intervju nekog it-inžinjera iz Moskve koji je napustio Rusiju sa porodicom,i kaže otišao sam jer ne želim da se od mog poreza finansira ovaj sramni napad na susjednu državu.
I Mihail Šiškin je pisao na tu temu doduše upozoravao je na Putina još od 2014.
https://pescanik.net/pisac-protiv-diktatora/
Kao i Akunin,vidjeh negdje da je na forumu njemu posvećena cijela tema.
Now, Putin’s propaganda uses words like Nazism very freely. It doesn’t mean anything. For them, it is just a curse word. They call anyone they don’t like Nazis and fascists. Although actually, they, themselves are totally following in Hitler’s and Goebbels’ lines, totally; in their rhetoric, in their politics, in those shameless lies that they use. You know, they do not even allow to use the word, war. You can get arrested if you live in Russia, and you say that there is war in Ukraine. You can only say “special operation”.
There is a popular joke in Russia: Tolstoy’s War and Peace should be now renamed Special Operation and Peace.
https://www.aljazeera.com/news/2022/...at-to-his-rule
Last edited by Bluemoon; 12-04-22 at 08:11.
Njemačka i ruski energenti... Njemačka uvozi ugalj, naftu i gas iz Rusije. To (sva tri energenata) je oko 30% potreba koje Njemačka ima. Napravljen je plan kako da se smanji zavisnost od ruskih energenata. Za ugalj je već nađena alternativa (Australija, Indonezija i Južna Afrika), za naftu će do kraja godine, a za gas... ne mogu prije 2024 god. Najveći korisnici gasa su industrije BASF i Siemens. Iste zapošljavaju ogroman broj ljudi, a bez gasa bi te industrije imale manju potrebu za radnom snagom...
Sovjetski Savez je nekada imao jake konekcije sa afričkim državama. Raspadom Sovjetskog Saveza te veze su prekinute. Zadnjih nekoliko dana predstavnici trgovačke komore (ili kako se već zove to tijelo u Rusiji) otvaraju kancelarije po Africi ne bi li obnovili te negdašnje konekcije. Na taj način bi tržište Afrike bilo alternativa tržištu Evrope za ruske kompanije.
Za to vrijeme tek kreće ,,igranka" na frontu.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ruska pobjeda ili poraz su nebitni. Do izraženosti već postojećeg segmetiranja će doći jer je za segmentiranje bitan konflikt, različite vrijednosti i razmišljanja, a ne preferencije, pobjede, porazi.... Pristupanje dvije zemlje NATOu je ništa. Svaka ptica svom jatu leti. Niko nije očekivao drugačije niti je ove dvije zemlje smatrao da imaju drugačije vrijednosti od NATOa. Forma. Slika je samo izoštrenija i ništa više. Istok i Zapad su se oduvijek gledali sa podozrenjem ali sada će to više biti neprijateljski. Da sačekamo i Tajvan. Da sačekamo i grupisanje islamskih zemalja. Biće još jasnije onda.
γνῶθι σαὐτόν
Meni je bila potpuno nejasna Turska,kako je od čuvenog Ataturka koji je Aju Sofiju valorizovao kao muzej došla do Erdogana u kojem je Aja Sofija opet džamija.
Ataturk je uveo velike promjene,i dobro je izjavio da samo slabi vladari se drže religije kao pomoćnog sredstva da podrže svoju slabost.
To važi za sve religije i vladare.Nego,da ne idem u off.
Оде мост.Белгородска област, на граници са Украјином
https://twitter.com/DAlperovitch/sta...2S4ADK7vA&s=19
Last edited by ASC; 12-04-22 at 11:23.
Pošto obožavate da se bavite svrstavanjem i prozivkama bez grama argumentacije;
Držanje strane i jednima i drugima je pogrešno, sasvim sam siguran da izgleda da je tako jer informacije dolaze uglavnom sa samo jedne strane i naravno ima dostina ljudi kojima se iste ne sviđaju, legit.. Propaganda je moćno oružje, samo nešto ne viđoh ni jednog od ljudi na topiku koji su pro Ukrajinska strana da ne osuđuju nešto što su Ukri zasr*li.. Nema apolgetizma za naciste, ubice i silovatelje đece, žena, ubice ratnih zarobljenika, nema apolgetizma za takve ljudske ološe ma sa koje strane dolazili.. Ali vi to redovno zaboravljate i nonšalantno gurate pod tepih relativilizacije i propagande.. Dalje, ovo što je dostupno informacija sa Ruske strane, da ne pričam o info sa bojišta nego iz same zemlje je vama ok a pozivate se na vrle branioce časti i slobode govora itd..
Zemlja u kojoj je problem gašenje Mek-a a nije gašenje i gušenje sloboda je šta? Superiška?
Gnušate se lokalnih diktatora ali zato gotovo uvijek je meka retorika vezana za Putina i njegov režim.. A redovno se govori o svrstavanjima i kvazi građanštini i duplim aršinima ali nikako prije posta da se razmisli jedan sekund..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
The Ukrainian glass factory of the Swiss group Vetropack is located very close to Antonov Airport. It has now also been badly damaged as a result of the military conflict, as Vetropack has announced. Due to the difficult situation, it is not yet possible to get an exact picture of the destruction, explained Vetropack CEO Johann Reiter. What is certain, however, is that it will no longer be possible to resume production quickly.
https://gettotext.com/factory-of-the...turer-damaged/
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 12-04-22 at 11:39.
Ne bih rekao da je u pitanju zloupotreba religije koliko institucije koja je upražnjava. Hristovo učenje moraš biti baš nepismen pa da ga interpretiraš kao nasilno. Kad je u pitanju vjerska org. bojim se da nije problem Hrista,Muhameda, Šive... već slabosti organizacije kao i u svakoj organizaciji pod šapom nekog autokrate. Ovo je naravno dio problema u Rusiji i za Putina tu nema opravdanja. Meni je samo malo nejasno u svemu što ja ne vidim razliku između loših namjera Putina, Erdogana, onog kineskog nepomenika i dobrih namjera Zapada. Na kraju imaš uvijek rat i njesra. To je nešto što moramo da prihvatimo. Ne postoje strane u sukobu. Moš biti pravoslavac po sto puta ali ne možeš Putina pravdati. Moš biti najviših evropskih vrijednosti ali NATO politiku ne možeš pravdati. U konačnom ne postoje razvijena i nerazvijena društva. Postoje samo maske.
Možda jedan ilustrativan primjer od prije neki dan al mi se nije dalo da pišem ranije. Na Guaridian-u. Sekcija Psihologija. O empatiji kako može biti opasna. Iako je to budalaština u samom naslovu, naveli su kako eto iz empatije se čine zločini i nabrojaše mrtvi ladni i kolonijalistička osvajanja. Jer eto oni su se saosjećali sa svojim narodom da nemaju dovoljno pa su malo eto krenuli u kolonijalistička osvajanja. Video je uklonjen btw juce gledah. Šta reći na ovo? Da nismo svi isti? Da postoji podjela Zapad-Istok? Razvijeni i Nerazvijeni? Strane? Nemojmo.
Last edited by Caesar; 12-04-22 at 11:57.
γνῶθι σαὐτόν
Koliko je izvjesno da im ponestaje kapacitet tenkovske logistike?
Znam da je Kina devedesetih radila kopije njihove mašinerije iz hladnog rata.
Pitanje je da li će se Kina uključiti u ispostavi Rusiji,mada i NATO je sarađivao sa Rusijom kroz BMP-1.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
А ни кумару није извука'.
https://twitter.com/visegrad24/statu...or0Sa8r0w&s=19
Oko 1500 mrtvih u pokusaju proboja iz Azovstala. Prema informacijama unistena je kolona od 3 tenka, 6 oklopnih vozila i oko 40 civilnih vozila
Ne bih ja to nista diro
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks