Zato jer mi mislimo da se gas koristi samo za grijanje.
Imaju oni poprilicno stvari koji rade na gasne turbine, ne samo grijanje.
Dosta industrije bi podobro osjetilo prelazak na druge energente za proizvodnju
Ne bih ja to nista diro
Kapira to svako ko je iole ukljucio vijuge. Rekoh negdje na pocetku svega, UKR, RU i EU ce da plate paklenu cijenu dok Kina/USA/IND ubiru plodove rata.
Interesantno je pogledati kako Lockheed Martin i kompanija rastu na berzi od pocetka invazije.Nista novo al' opet...
Indija trenutno kupuje za rublje naftu po cijeni dva do tri puta jeftinije od cijena na trzistu. Gas ide za kinu po disk9ntnim cijenama. BRIKS ubrzano zavrsava svoje finansijske instrumente da bi smanjili zavisnost od dolara.
Svijet se mijenja ubrzano i nikada nece biti kao na pocetku marta.
UK pregovara sa Katarom kojeg ostale bliskoistocne zemlje drze pod sankcijama....
EU koja je konfiskovala novac i pokretnu i nepokretnu imovinu se poziva na ugovore kao da je to nesto bitno danas. Markon prica o karikaturama koje ismijavaju EU kao o govoru mrznje....
Svasta se desava a mi smo "selo gori a baba se ceslja"
Ne bih ja to nista diro
https://twitter.com/maxseddon/status...NxA-WnJhw&s=19
Izgleda da ima rak, kako se špekuliše već neko vrijeme..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ili mozda nema ali bolestan covjek = lud covjek = nepredvidiv = ne zezajte se sa njim.
Propaganda je cudo a Twitter kao legitiman izvor podataka jos vece cudo. Do nedavno su se banovali useri i sa CDM foruma za share odredjenih info sa Twittera (COVID19) al' ovo je neko novo doba pa je to sve ok.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Direktno, cetvrtinu gasa trosi industrija u Njemackoj. Sva proizvodnja celika i cijela hemijska industrija rade iskljucivo na gas.
A sa tom industrijom je povezana sva ostala.
I da, po planu uzbune, prvo se u slucaju nestasice gasa, iskljucuje industrija.
Tako da je u ovom trenutku samo pitanje kolike su rezerve. Najvise dva do tri mjeseca mozda.
To bi Njemacku gurnulo u nezapamcenu recesiju novijeg doba. A time i cijelu Evropu.
Hvala, nisam slijep ali isto tako nisam ni lud da tracim vrijeme i citam clanak sa CDN "sajta", clanak koji se magicno pojavio prvog aprila.
Barem se udostoji poslati pravi link ka sajtu a ne neki bulcrap tweet - ako nista drugo da vide ljudi da je blocked u dobrom dijelu svijeta pa neka sami izvlace zakljucke zasto.
https://www.proekt.media/investigati...-boleet-putin/
Tweet masteri barem pokusajte staviti title onoga sto dijelite, toliko nije tesko.
Spamujete forum, kako ti tako i jos pojedini ovdje sa konstantnim linkovima ka twitteru i to veoma cesto bez ikakvog naslova ili pojasnjenja. Na to bih dodao i da se pretezno radi o linkovima ka informacijama koje su veoma cesto iz apsolutno debilnih izvora, a ujedno da niste iste ni procitali do kraja (kao npr. ovaj o "canceru").
Nije da mi smeta previse al' me nervira kada zelim da cujem koju novu stvar a vidim ovo sto sam gore naveo iz stranice u stranicu.
https://twitter.com/JulianRoepcke/st...XVRaxY9yVTGVPQ
moze biti?...
Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk
Украјинске трупе улазе у Гостомељ и Бучу, руске трупе су се повукле.Ипак улази се врло опрезно.Циљ отварање аутопута М07.
Источно од Кијева се ослобађају села, Руси у повлачењу, мислим да комуникације према Чернигову више нису директно угрожене.Али опрезно.
Народ у Иванкиву, сјеверозападно од Кијева, дочекао ослободиоце.
Last edited by BAR; 01-04-22 at 13:33.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nimalo iznenadjujuce. Sa druge strane se poziva na ugovore i pravo vlasnistva kompanija iz EU u Rusiji...
Bice zanimljivo svakako vidjeti razvoj i implikacije ovoga
Ne bih ja to nista diro
Ludilo. Kao i ovo sto je Rusija preregistrovala 515 iznajmljenih aviona.
Russia: We’ve got hundreds of your planes. What you going to do about it?
https://www.politico.eu/article/russ...e-aircraft-eu/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
@Bar
Sjajna vijest. Pregovori vec daju rezultate. Samo da se jadni narod vrati I zivi u miru. Nadam se da ce Rusi graditi Ono sto je stradali u ratu. Mislim, Ako su japanci oprostili amerima atomske bombe I stotine hiljada umrlih, dako se pomire I ovi.
Slava ukrajini
Last edited by podgoričanin; 01-04-22 at 14:30.
Last edited by podgoričanin: 21-12-2050 at 00:00
Ja ne mogu da vjerujem da su bas toliko glupi (EU), jer ovo sto se radi povlaci daleko zestoke posljedice po EU u ostatku "non WEST" svijeta.
Kakva će j*bada da nastupi sa ovakvim pravnim vratolomijama i presedanima.. No u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno a kad nastupi mir, onda se ne važi?
Po meni baš debilan potez.. Trebali su prvo pravno proučiti slučajeve talijanskih pionira u toj oblasti (oduzimanje imovine stečene udruživanjem u kriminalne grupe, kao i oduzimanje imovine za koju se sumnja da je stečena na takav način ili je prosto povezana sa cijelom tom mrežom).. A prvo treba dokazati da su svi ti oligarsi kriminalci, ako im je mana to što stoje uz Putina, po meni je to pravna glupost..
Doduše, jasno je zašto su i uvedene te sankcije i ko se sa njima cilja i zašto se ciljaju, samo što je uvođenje toga u neke pravne okvire svojevrsna vratolomija..
To zavisi kako ce se na kraju sve zavrsiti. Ako Rusija izadje potpuno porazena iz ovoga, sa drugim ljudima u vlasti onda ce se novac zadrzati a avioni vratiti. Ako ostanu sadasnji a potpise se mir samo, bice tu svacega narednih godina.
Koliko se samo slucajeva vodi o nestalim parama kojekavih drzava, samo sto se tu odmah pokrene prica "ukinucemo vam donacije za razvoj"
Bojim se da nece biti isto kao sa Alzirom, sirijom, irakom, afganistanom i slicnim drzavama
Ne bih ja to nista diro
To po meni jedino mogu na foru "ratne odštete/reparacije" nekako da skumbulje u zakon pa ko šta ponese..
Imam utisak da ćemo već do ljeta znati na čemu smo: kolika će inflacija da pogodi euro zonu, koliko će nas na Balkanu to da potkači, pitanje hrane (žitarice) i đubriva kao osnovnih poljoprivrednih komponenti.. Isto tako biće jasno u kakvom će stanju biti i sama Rusija na federalnom nivou, da se ogradim od toga da smatram da će neko pokušati spolja da je parča, nego na unutrašnjem nivou kako će se održati taj primat Moskve nad federalnim jedinicama ako se poremete određeni lanci (ekonomija/trgovina)..
Znaćemo do tad šta će biti i na ratnom planu, tj. da li će Ukrajna pristati na ustupke u vidu teritorija i vojne neutralnosti kao i da li će Rusija uspjeti da prolongira ovaj rat..
Црногорце је одржало црногорско срце.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks