Nemam ja idole, za razliku od Titovih idolpoklonika
Nastavi sa CNN brainwashingom.
Forever young, i want to be forever young
kakav užas. kako oni misle sjutra u ovom gradu nešto da rade je nejasno
https://twitter.com/StratcomCentre/s...2F2352048.aspx
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kreće muljanje sa uvozom u Rusiju. Na ovim sankcijama vjerovatno će stasati nova generacija oligarha.
Meni djeluje poznato.
Država odredi ko će biti uvoznik.
https://www.vijesti.me/v/597549?utm_..._share_counter
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Moji?
E kakakv si ti "mozak", meni djed bio u partizane, nosilac spomenice.
Mislim, vjerovatno bi to i znao iz mojeg pisanja na forumu da se nisi registrova' tek kad su ti šef i partija se pobili na glavu.
Št ne zači da pravim idola ka' pojedini, ni od Tita, a tek ne od Blitve rastočke
Last edited by technus; 31-03-22 at 12:02.
Forever young, i want to be forever young
U potonje vrijeme je sve više klipova sa snimcima stradalih vojnika s obije strane, u svakakvim stanjima. Ne postoji više ni minimum poštovanja prema mrtvima, što dovoljno govori o stanju uma. Slično je i sa načinom postupanja prema zarobljenicima. Takvi zlikovci nisu ni svjesni kakvu štetu čine svojim saborcima, sunarodnicima, pa i sebi.
U ratu postaješ životinja. Distorzija svijesti. Ne znači da taj neko ne može biti dobar ili da neće biti samo eto rat ga čini trenutno takvim. Svi mi taj mrak imamo i ok je to samo nismo svi jaki da se izborimo sa tim kad dođe vrijeme. Mene je toga uvijek bilo strah. Ne da poginem već da budem nešto takvo. A najviše me strah bilo da ne prisustvujem tome kao posmatrač kome su "vezane ruke" i mora da gleda to. Pakao koji ti ljudi i ubice i posmatrači kasnije proživljavaju često ih otjera u ludilo, smrt ili u najmanju ruku život koji nema smisla. Ne zna se koga treba više žaliti mrtve ili one koji ubijaju bespotrebno nekad sam mislio. Ni jedne ni druge. Danas tako razmišljam. "Srednjašenje" opet u punom zamahu.
Last edited by Caesar; 31-03-22 at 12:50.
γνῶθι σαὐτόν
Zarobio je ukrajinsko vozilo, ispred svoje rezidencije...![]()
Bio si u ratu pa to tvrdis iz licnog iskustva? To o cemu pricas se desava u rijetkim situacijama (da ne opisujem kakvim) a u 99.99% je osoba takva kakva jeste i prije rata samo sto postoje mehanizmi koji ih sprecavaju da budu to sto jesu.
Tako da bih ja to pamlo preformulisao i rekao... U ratu pokazujes jesil' zivotinja ili ne.
U nestandardnim okolnostima čovjek se mijenja.
Odavno postoji izreka "daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je".
Ista je stvar sa ratom, sa vlašću sa svim...
I niko ne može znati za šta je spreman sve dok to nešto ne dođe.
Može da misli da je spreman, da nikad nekom ili nečemu ne bi naučio, ali simulacije i obuka te samo pripreme na moguće stvar. Prava stvar saml dođe...
Ili pojednostavljeno za naš narod, ili kvrcneš ili ne..
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Mogu i ja malo da igram kladionicu, pa ću ponoviti da neće biti aneksiranja i da će dobiti vladu naklonjenu Kremlju. Zelenski će isto potpisati na kraju višemjesečnog rata ili da te to uradio odmah. Razlika je, Bože moj, povrijeđen ponos sa jedne i desetine hiljada mrtvih i spržena zemlja sa druge strane.
Da obrazlažem detaljno zašto i kako mi ne pada na pamet, nisam baš toliko dokon kao vi forumski analitičari. U pravu ste da je ovo forum, na ovo tlo se sve prima i budala i stručnjak. A vi ga momci prećeraste, toliko daleko idete i toliko samouvjereno pišete da ste evo počeli i dijagnoze da dijelite po forumuPo tom pitanju bih preporučio hitno da se pogledate u ogledalo i izanalizirste malo vlastito ponašanje i stav. Jer, mnogo nešto smrdi ta vaša "holier than thou" priča.
Ah, kuku što bi smo mi bez dežurnih svađalica, stručnjaka... Vi momci u biti nemate neke strašne sposobnosti analize, vi samo dobro koristite Google.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Ja nisam dijelio nikakve dijagnoze, a ti jesi uletio na temu sa nekakvim ciničnim pričama o "intelektualnom kremu" đe omalovažavaš pisanje ostalih učesnika na temi.
Dalje, ne znam da je iko ovdje tvrdio da će biti aneksije Ukrajine u Rusiju. (sa tim da aneksija Donbasa nije isključena)
Da je "specijalna operacija" pošla po planu, Ukrajina bi postala satelit/vazal koji se ništa ne pita poput Bjelorusije, ili bi eventualno te dvije države zajedno bile ućerane u neku uniju sa Rusijom, đe bi formalno bile na istoj nozi sa Moskvom, ali u realnosti vazali.
Ukrajinske vlade naklonjene Kremlju nakon srušenih Mariupolja, Harkova i Černigova može da bude samo ukoliko ruska vojska umaršira na kijevski Trg Nezavisnosti.
Last edited by ASC; 31-03-22 at 13:48.
Niko ođe čini mi se ne reče da je expert za ovu materiju, doduše ja imam diplomu bezbjednosti a ostatak se prati čisto iz hobija ali izgleda i to ne odgovara izgleda jer se remeti mitika nekih davno prošlih vremena koje su pojeli skakavci ili oligarsi tranzicije..
Opet, mogu prihvatiti da neko ovo ne gleda iz moje ravni i prilično je senzitivan o ovome po nekom religioznom/istorijskom (dodajte šta fali) pitanju..
I to razumijem i respektujem i ako nema dodirne tačke sa mojim viđenjem situacije ako lijepo staviš argument pred mene pa diskutujemo..
Nisi ni prvi ni potonji guvarana koji me targetirao za nešto na ovom forumu, vjerovatno će ih biti još dok meni forum generalno ne dosadi, samo rispekt i za tebe jer vodiš civilizovan dijalog, neko u nedostatku istog napravi 5-6 profila pa se dopisuje sa samim sobom, opet što kažu babe na pijacu - samo neka ide random..
Materiju pratim iz hobija, u startu je počelo kao obaveza za kredite/ocjenu kasnije je to preraslo u hobi.. Žao mi je što rušim snješka pojedinima i informacije ne dobijam sa cnn-a, RT-a i drugih one sided medija.. U zaglušujućoj buci informacija koja prati ovaj rat, istina je obično u sredini.. Praćenje tih informacija i predhodno iskustvo/znanje mi omogućava da lakše sagledam neke stvari.. Naravno, griješim i griješiću kao i svi ostali.. Ali moram se složiti da kafanske priče treba ostaviti u kafani jer se lako uz gugl mogu demantovati
Nažalost, ne znam zalazi li ili je banovan Vještac iz Rivije, kao sušta suprotnost mojim pogledima a opet jako zanimljiv za diskusiju.. Ne zamjerite vi ostali što vam ne dajem toliku pažnju..
Peace![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
interesujem se modernom vojnom istorijom preko 15 g,čak sam davno ponešto i pisao i ni na kraj pameti mi nije da tvrdim da sam ekspert.
sama riječ 'ekspert' je davno devalvirana i danas,pogotovo ođe ne znači ništa u javnom diskusu.meni lično i dalje sem zvanja znači i rad dotičnog i objektivna vrijednost tog rada da bi neko se mogao i poluozbiljno nazvati 'ekspertom'.
lično u crnoj gori da ja znam nema ih ni 10,u bilo kojoj oblasti.
Tacno, ali ta izreka je potpuna tek kad sagledas ko je taj covjek na koga se odnosi. Vlast privlaci nekvalitetne ljude, koji svoje nekvalitete pokazu svima tek kad dodju do nje. Takvi sve vrijeme pokazuju svoj nekvalitet svom okruzenju. Razlika je u tome sto kad dodju na poziciju vlasti, to okruzenje kojima mogu pokazati svoje nekvalitete postaje sire.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Moralno ispravni ljudi dolaskom na vlast okružuju se ljudima koji su loši.
Neko mora da radi loš posao.
Jing i Jang
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Rusija je u raketiranju prvog dana, kod Žitomira, uništila desetak S300 lansera, sa komandnim kabinama i radarom.
Uništeni su u skladištu, na gomilu, što znači da nisu bili izvedeni u borbeni raspored uprkos svim najavama invazije.
Nepripremljenost je bila aktuelna i u Hersonskoj oblasti, đe je vojska po priznanju jednog oficira dobila informaciju da sprema odbranu za neminovni napad svega 3 sata prije nego je napad počeo.
Zato su se ukrajinske trupe izviše Krima povukle u rasulu, bez organizacije i jasnih planova đe da postavi naredna linija odbrane...
Dalje, Ukrajinci špekulišu da su neki njihovi činovnici i agenti SBU-a radili za Ruse i farbali Zelenskog i komandu vojske da neće biti invazije no da Amerikanci pretjeruju, zbog čega su uhvaćeni spuštenih gaća na više mjesta.
Заузимање Херсона и Нове Каковке је и највећи досадашњи успјех руске војске у рату.Мени је било за очекивати да се потез Перекоп-Енергоград не може бранити, али некако је било изненађујуће да су заузели Херсон и оба моста преко Дњепра нетакнута.По мени једини логичан потез је ту дио да се оба Херсонска моста сруше у првим сатима рата, а да се Нова Каковка (тамо је брана) одлучно и жестоко брани.
Заузимањем та два кључна прелаза руска војска је остварила значајну предност и могућност да дјелује ка Миколајеву, ка нуклеарној елекртани у Јужноукрајинску и ка Кривом Ригу.Наравно то је онемогућено жестоким отпором на тим правцима, али уз много више труда него што је изискивало зарушавање мостова и брањење Каковке.
Требало је дана и дана, да Украјинци организују неки смислени отпор на југу.
Најбоља рекација украјинске војске је свакако била на Сумском и Черниговском правцу гдје су примили пун удар 1. гардијске тенковске армије.На истоку се очекивало да реагују агилно.
Свакако да су Руси имали сарадника у обавештајним структурама Украјине, мене чак и чуди да их није било/има више.Само и са друге стране и Украјинци су добили и добијају неке информације из противничког табора.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Od sutra gas samo za rublje ili raskid ugovora.
“If unfriendly countries do not pay in rubles starting from April 1, we will consider this a default on gas contracts, in which case the existing contracts will be scrapped,” the president said.
Putin explained that Russia "supplied gas" to Western states which "paid us in euros, which they themselves froze.”
https://www.rt.com/russia/553053-putin-sets-deadline-for-ruble/
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks