Quote Originally Posted by wulfy View Post
Moj stav je isti kao 13.12.2021 god. (nepunih deset dana nakon formiranja 42. vlade), a evo što sam tada napisao (u sada zaključanoj temi):
Da, imam nadu da će se sistem promjeniti. Hoće li biti lako? Ne, dok god imamo snage koje nas guraju u istu matricu. Kako ono rekoše tamo neki: ,,i putovanje od hiljadu kilometara počinje jednim korakom". Mi smo, konačno, poslije dugo vremena, napravili taj korak. Ali to je tek taj prvi korak i ima uslova da uopšte ne nastavimo put kako treba. Ipak, taj prvi korak konačno... nekako imam osjećaj da će svaki sledeći biti lakši. Tu je ta moja, nazovi je, euforija. Dakle, nadam se, ali i sumnjam.
Dok god se na državne resurse gleda kao na plijen, tu sreće nema. I potpuno je svejedno da li je taj plijen u vidu para ili u vidu teritorija. Da je dps ulagao makar 20% truda u upravljanje državom koliko je ulagao u izborne procese, druge bi se pjesme pjevale. Sjećam se da sam komentarisao kad je Milo predstavljao novi program dps-a i kad je govorio da će svi dpsovci koji ne budu imali rezultate odgovarati. Ali ne rezultate u upravljanju resorima, opštinama, preduzećima i slično, nego rezultate na izborima. I sad već prethodna parlamentarna većina nije ništa naučila iz njihovog primjera, nego je napravila istu grešku. Pobjeda na izborima nije kraj posla, naprotiv. To je sami početak posla.