View Poll Results: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna

55 27.78%
  • Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta

62 31.31%
  • Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje

50 25.25%
  • Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti

20 10.10%
  • Ne znam. Lomim se oko odluke

11 5.56%
Results 1 to 25 of 4371

Thread: [COVID] Vakcine i tok pandemije [opšta diskusija]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,944
    Thanked in
    1,459 Posts

Quote Originally Posted by Rada View Post
    Pročitah.

Ukratko, ispitivali su efikasnost ivermektina u sprečavanju teškog oblika bolesti kod starijih ljudi sa komorbiditetima, koji imaju blagi ili srednje teški oblik bolesti u momentu kada počinju da uzimaju ivermketin.
    Znači, u prosjeku, ivermektin su počeli da uzimaju 5. dan od početka simptoma. To je inače relativno kasno.
    Već 3 dana nakon početka terapije (u prosjeku) dolazi do progresa bolesti u teški oblik, čime se zaključuje da ivetmektin ne radi.
    Terapija traje 5 dana. Dakle, zaključak je izveden i prije nego što je terapija dovedena do kraja.
    Ono što nije u fokusu ove studije je da je u grupi sa ivermektinom, od 52 teška slučaja, umrlo je 3 ljudi (5.8%) a u kontrolnoj grupi, od 43 teška slučaja, umrlo je 10 ljudi (23.2%). Ako dobro računam, efikasnost ivermektina u sprečavanju smrtnog ishoda u ovoj studiji je 75% (ako ne računam dobro, neka me neko ispravi). Svakako, ogromna razlika u smrtnosti, iako je sa terapijom započeto relativno kasno.

Samo eto, ovoj studiji, iz nekog razloga, to nije bitno. Nije u fokusu. Kao ni tebi, koji navodno ne ignorišeš ništa.
    Ne znam kako te nije sramota, ali me iskreno i ne zanima.

Ukratko, studija je potvrdila istu stvar koju je potvrdio i agregat studija od prosle godine. Mislim naravno na one koje nisu bile povucene zbog manipulacije podacima. A zakljucak je da ivermektin nije efikasan. Za nauku je izuzetno vazno kad se podaci iz vise studija i eksperimenata poklapaju.

Ali naravno, na ovom forumu su sve vrsni medicinski strucnjaci i virolozi koji bolje znaju. Zasto niste svoju strucnost i svoje znanje podijelili sa svijetom? Kako ste mogli da dozvolite da toliki broj ljudi umre? Veoma sebicno od vas.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

2. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)