Originally Posted by
Rada
Pročitah.
Ukratko, ispitivali su efikasnost ivermektina u sprečavanju teškog oblika bolesti kod starijih ljudi sa komorbiditetima, koji imaju blagi ili srednje teški oblik bolesti u momentu kada počinju da uzimaju ivermketin.
Znači, u prosjeku, ivermektin su počeli da uzimaju 5. dan od početka simptoma. To je inače relativno kasno.
Već 3 dana nakon početka terapije (u prosjeku) dolazi do progresa bolesti u teški oblik, čime se zaključuje da ivetmektin ne radi.
Terapija traje 5 dana. Dakle, zaključak je izveden i prije nego što je terapija dovedena do kraja.
Ono što nije u fokusu ove studije je da je u grupi sa ivermektinom, od 52 teška slučaja, umrlo je 3 ljudi (5.8%) a u kontrolnoj grupi, od 43 teška slučaja, umrlo je 10 ljudi (23.2%). Ako dobro računam, efikasnost ivermektina u sprečavanju smrtnog ishoda u ovoj studiji je 75% (ako ne računam dobro, neka me neko ispravi). Svakako, ogromna razlika u smrtnosti, iako je sa terapijom započeto relativno kasno.
Samo eto, ovoj studiji, iz nekog razloga, to nije bitno. Nije u fokusu. Kao ni tebi, koji navodno ne ignorišeš ništa.
Ne znam kako te nije sramota, ali me iskreno i ne zanima.
Ukratko, studija je potvrdila istu stvar koju je potvrdio i agregat studija od prosle godine. Mislim naravno na one koje nisu bile povucene zbog manipulacije podacima. A zakljucak je da ivermektin nije efikasan. Za nauku je izuzetno vazno kad se podaci iz vise studija i eksperimenata poklapaju.
Ali naravno, na ovom forumu su sve vrsni medicinski strucnjaci i virolozi koji bolje znaju. Zasto niste svoju strucnost i svoje znanje podijelili sa svijetom? Kako ste mogli da dozvolite da toliki broj ljudi umre? Veoma sebicno od vas.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks