Ako si primijetio one grafikone (nisam kriv što ne odgovaraju tvom narativu) je to da je taj rekordan broj teško oboljelih i umrlih na račun nevakcinisanih. Broj novooboljelih je u velikom porastu (opet više na račun nevakcinisanih iako razlika nije toliko ubjedljiva), što dovodi do velikog broja i teško oboljelih i umrlih koji se prvenstveno regrutuju iz populacije nevakcinisanih i onih kojima je vakcinalni imunitet oslabio. A to što se i vakcinisani zaražavaju to je zato što se omikron dosta razlikuje od originalnog soja po kome je vakcina i pravljena i zato nema sterilišućeg imuniteta ali ima imuniteta protiv težih oblika bolesti.Pitam da li je bilo očekivano da će u zemlji šampionu vaksovanja (4. doza, masovno) doći (kako veli naslov) do rekordnog broja teških oboljenja i smrti od covida od početka pandemije?
żQué pasa?
a) Imunitet krda prop'o
b) Imunitet krda radi samo za up-to-date vaksovane
c) Imunitet krda nikad nije ni pominjan kao jedan od ciljeva mas vakcinacije
Kapiraš sad poentu?
Jesmo li napokon došli do toga da se masovnom vakcinacijom ne može istrijebiti respiratorni virus, da istom ne štitimo druge oko sebe, već da stvar treba biti lični izbor?
Imunitet krda se odavno ne spominje u kontekstu da će se, ako smo svi vakcinisani i/ili prebolovali, epidemija se zaustaviti i da će broj oboljelih doći na nulu. Do toga neće doći nikad. Zašto? Jer virus mutira. Sve i da imaš imunitet (bilo kojim putem, vakcinacijom ili infekcijom), pogotovo sad nema garancije da se nećeš ponovo razboljeti jer će doći novi soj i eto ponovnog zaražavanja za znatan dio ljudi. I da ne dođe novi soj (što je nemoguće), zaštita vremenom slabi bez obzira kojim putem je stečena. I da vakcina uopšte nije bilo, imuniteta krda ne bi bilo jer virus ima izuzetan mutageni potencijal.
Polako, ne uzbuđuj se toliko.LOL! Naravno da čitamo. Dijelimo zbog konteksta i količine hipokrizije.
Dijelimo zbog vas koji ste sve vrijeme obilno filovani, by Reuters i bratija, mantrom o horse devormeru - odjednom humanom lijeku koji pokazuje neke efekte (kako vas vozaju, što je ovo!?!)
Dijelimo zbog vas koji religiozno podupirete nedodirljive korporativne narative koji iz dana u dan sve dublje tonu u glib.
Dijelimo zbog vas koje Reuters i bratija resetuju novom mantrom - the science has changed, svaki put kad neka dojučerašnja opskurna teorija postane (bolna) stvarnost
Ja informacije ne tražim po Rojtersima i Tanjuzima nego po PubMedu.
Kad sam ja rekao da je ivermektin samo za životinjsku upotrebu? Bolje znam od tebe za šta se koristi, vjeruj. Ono na šta ukazujem je da treba biti oprezan s primjenom lijekova izvan uobičajenog spektra upotrebe. Za tako nešto trebaju valjani klinički dokazi. Hoćeš da podijelim par kliničkih studija o efikasnosti ivermektina u covidu koje su nakon nekog vremena povučene? A povučene jer su bile metodološki manjkave s krivotvorenim podacima o učesnicima. I zato pozivam na oprez. Zato i onaj članak kog sam podijelio: o navodnoj aktivnosti ivermektina in vitro (u epruveti, u lab uslovima) se zna od početka pandemije (iako je i ta studija manjkava jer su korišćeme mnogo veće doze od onih koje se mogu koristiti ali ajd da zanemarimo taj dio), ali to ne znači da je lijek odmah spreman za in vivo upotrebu, upotrebu na ljudima nego su potrebni podaci o kliničkim ispitivanjima a ti podaci su u najmanju ruku kontroverzni. To što se pojedini hvataju za bilo koji stav koji je suprotan zvaničnom, to je drugi par cipela. Sjetimo se pomame na početku o hidroksihlorokinu.
Sa patetikom si ti počeo odavno jer svako malo dijeliš lične ispovijesti s društvenih mreža a za te ispovijesti em ne znamo jesu li istinite i da li se sve desilo onako kako tvrde desilo em imaju neuporedivo manju težinu od statističkih podataka. Ja kao što rekoh vrlo rijetko spominjem lične primjere (iako ih znam mnogo više od tebe) nego gledam da prenesem podatke iz izvora koji imaju određenu reputaciju. Vidjeli smo na onoj drugoj slobodnijoj temi o covid zavjerama kako dijeliš linkove koje sadrže krajnje neutemeljene tvrdnje o navodnom pomoru mladih sportista nakon vakcine. Trudio sam se da demantujem one budalaštine, nešto se ne sjećam da si dao komentar na one moje analize. Ili tvrdiš da je čitava NBA, NFL, FIFA, UEFA i svaka druga sportska organizacija na svijetu pod kontrolom Fajzera i Moderne i da jednostavno dopuštaju da njihov najvrijedniji asset tj sportista koji im donosi vreće para bude ugrožen opasnom (navodno) vakcinom i da oni to sve znaju ali ćute jer im eto Fajzer daje mjesečni džeparac? Kad već spočitavaš navodno oslanjanje na msm, vidimo na kakve izvore se ti oslanjaš.Kad već bacaš patetiku, idemo do kraja:
Da li bi tuga bila manja da su nabrojani bili vakcinisani a potom umrli od korone? Prethodno zdravi i pravi.
Da li bi tuga bila manja da su nabrojani bili vakcinisani a potom umrli od miokarditisa ili neke druge navodno rijetke nuspojave? Prethodno zdravi, pravi, tek ostvareni u roditeljskoj ulozi.
Da li bi tuga bila manja da su nabrojani bili vakcinisani a potom umrli od udruženih posljedica korone i nuspojava vakcine?
Inače, koliko je mladih (do 30ak godina) po službenim podacima umrlo od direktnih posljedica korone u CG?
Mlade vakcinisane osobe (sem da imaju kakvu tešku onkološku bolest) maltene ne umiru od korone, to sam pokazivao na više grafikona, ako ne umiješ da ih tumačiš reci pa ću razjasniti, nije problem.
Vakcina je preventivna mjera. Smanjuje vjerovatnoću da će ti se nešto loše desiti. Vakcina ne isključuje upotrebu ni vitamina D ni ivermektina ni cinka ni fluvoksamina ni molnupiravira niti ne znam čega niti sam kad to rekao niti je iko rekao. Ali je mnogo efikasnija od bilo kog spomenutog i nespomenutog lijeka i u tome je poenta.
Za brojke se moraš obratiti IJZ, oni imaju podatke. Zašto ispod 30 a ne ispod 40? Koliki god da je broj, prevelik je za našu zemlju. S pravom kao društvo očajavamo kad pročitamo da je neko poginuo (posebno mlad) u saobraćajnom udesu i pitamo se šta se moglo uraditi da se to ne desi. Pa nabrajamo zbog čega je došlo do udesa: nije pojas bio vezan, prolazak kroz crveno, neprilagođena brzina, neispravno vozilo pa onda tražimo da država duradi nešto da se to ne dešava (doduše, možda kolega @pegasus zna da su te osobe umrle od nečeg drugog a da je saobraćajni udes samo paravan za neko zlokobnije dešavanje).
Bi li vrijedilo ako bi nekom društvenom akcijom uspjeli da postignemo da veći broj osoba veže pojas u automobili, da maltene niko ne divlja po ulicama, da ne prolazi kroz crveno i da svime time smanjimo broj udesa i broj povreda i smrtnih ishoda. Vrijedilo bi iako bi ljudi i dalje ginuli ali u manjem broju. Isto tako bi vrijedilo da su ove mlade osobe bile vakcinisane i tako sebi povećale vjerovatnoću da ne dođe do toga do čega je došlo. Da nam je veći broj ljudi vakcinisan, imali bi manji broj i teško oboljelih i umrlih i takvu istinu uvijek treba iznositi. Da, imamo loše bolnice, loš kadar, malo opreme, ljekova ali to se ne može tek tako ispraviti a primiti vakcinu je procedura koja traje manje od minuta i koja bi za mnoge koji je nisu primili bila spas.
A za Malonea: moram se prvo nasmijati. Najprije, čovjek laže kad tvrdi da je on izmislio mRNK vakcine iako je sasvim jasno imao zapaženu ulogu u toj razvitku te nove tehnologije. S druge strane, zahvaljujući tim njegovim javnim istupima sad dosta ljudi zna njegovo ime a imena ostalih naučnika koji se bave ovom tematikom ostaju nepoznata. Čovjek bi rekao da mu taj publicitet donosi...profit? Ili možda sam upao u realm teorijaa zavjera. (Isto kao na ovim prostorima, da prosječnog stanovnika Srbije i CG čovjek anketira i pita da nabroji dva čuvena pulmologa, zašto imam osjećaj da bi jedan od njih bio Nestorović i zašto imam osjećaj da je debelo profitirao u ovoj situaciji. Ustvari, nije osjećaj, ima na netu)
Dalje, vidimo da mu je jedan od pro-science razloga da se vakciniše bilo to da dobije potvrdu kojim bi mogao ući u EU? Science all the way.
Za ove dalje tvrdnje o neželjenim efektima imamo samo njegove tvrdnje: imao je malaksalost, bol u mišićima, lupanje srca.. stanje se navodno toliko pogoršalo da je sačekao redovan, rutinski pregled kod kardiologa (čovjek bi pomislio da Malone ima neku hroničnu srčanu bolest pa se zato redovno kontroliše) i da mu je tom prilikom registovan povišen krvni pritisak. Potom su mu rađeni neki testovi i dobio je terapiju i sve je bilo ok. Istina, kako navodi zamalo je umro od vakcine! S druge strane, bilo bi korektno da je objavio rezultate krvnog pritiska, da je postavio snimak EKG, rezultat ergometrije, rezultat ultrazvuka srca. Nema veze, vjerovaćemo mu na riječ, je l tako? Bitno da mi ostali koji smo ovce vjerujemo svemu što nam msm servira a da ste vi takvi kritički nastrojeni.

Bookmarks