Quote Originally Posted by Gagarin View Post
Krivi su svi. Sad je pitanje pondera koliko ko snosi krivice. Sjetimo se da je Mugi kad je najveći haos pravio dobijao više glasova na lokalne u Podgorici nego DPS na državne.
Ekstremniji slučaj je Budva. Kad je nastao najveći haos DPS je navukao 70% glasova. Svakome je dodat po sprat, ili neki objekat i svi srećni.

Kreni od zastakljenih terasa... A nekad i ozidanih...

Nisu baš stvari jednostavne. Kultura življenja je prilično niska.
Ljudi pale podzemne kontejnere da ne bili u funkciji jer iz njih ne može da se vadi ništa. Prošetaj Goricom ujutru da vidiš da su sva naselja u dimu od nalaganja, a smrdi niđe veze sa drvima. Klupa i ljuljaška ne mogu godinu izdržat. Eto ne idu Milo i Posjo da ih lome i da pale kontejnere.
Pa sistem je kreirao takve devijacije. Pričamo o istom narodu koji je izlazio na izbore dajući glasove onima koji su ih klepali Jezdama, Dafinama, raznim marifetlucima...
Nikada Podgorica nije imala jasnu viziju razvoja. Mi smo jednostavno prekasno počeli da se razvijamo u SFRJ.
Čak i jedan jedini svijetli primjer urbanizma, zvan Blok 5 je završen osamdesetih godina, a samo zelenilo je sađeno kasnije.
Kakva su bila naselja od Zlatice, Tološa, Gornja i Donja Gorica, Masline...mislim ko pamti. Mnogo toga je u samom startu unakaženo. Mi nismo sposobni da sredimo Vojislavljevića ulicu decenijama, a da ne pominjem da se decenijama posrani podvožnjak ne može napravit da se spoji Bul. Save Kovačevića sa Starim. To su samo neki prosti primjeri, a ima ih premnogo i mogli bi do ujutru da pišemo..