Page 65 of 83 FirstFirst ... 155561626364656667686975 ... LastLast
Results 1,601 to 1,625 of 2066

Thread: Titograd - tema o gradu

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

Jos sad poceli prevoznici protest. Kakav pakao

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Moze li neko da mi objasni ZASTO je nastao ovoliki saobracajni kolaps kroz PG koji traje od 11h do 17h?

Jesu li krive biciklisticke staze ili nesto drugo?

Bilo je guzvi i ranije ali ne ovako i to je bilo uglavnom oko 16h.

Sad je zaista nepodnosljivo i zastoji su katastrofa od jutra do mraka na svakoj raskrsnici u gradu, sto nije problem kad si lagan, ali jeste problem kad se zbog posla mora prolaziti kroz centar. A parking da ne pominjem... to je druga tema.

Ponekad saobracajci regulisu raskrsnicu kod Cepuraka, ali uzas je i kod Hotela Nikic, i kroz Centar i kod bivse Male Pijace, i kod RZUP-a, i kod Delte, Krivi Most je nagrdjen... ma nema dijela grada kroz koji mozes proci,a da se ne napravi zastoj u sred raskrsnice vozilima sa svih traka.
    Last edited by Kliker17; 21-12-21 at 16:44.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    1,722
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Default Titograd - tema o gradu

Vise od pola drzave zivi ili radi u pg a nemamo infrastrukturu da to izdrzimo

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    65
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    104 Posts

Jer se dugo godina unazad Podgorica gradila neplanski, jer je povecan broj stanovnika za 70% u zadnjih 10 god, jer je kultura saobracaja na najnizem mogucem nivou, zbog biciklistickih staza itd itd.
    Takodje mislim da policija i komunalna policija ne odradjuju svoj dio posla kako treba.

Thanks Thanks Given 
    19,512
    Thanks Thanks Received 
    9,130
    Thanked in
    4,448 Posts

Jer nije definisana granica između SA i Konika?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

6. The Following 6 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Sto su ove guzve, sto je ova muka ?!!?!

OVO GOVEDO TREBA POD HITNO DA SE SMIJENI PRIJE IZBORA ILI NEKA DA OSTAVKU !

Nasao je da radi 10 ulica prije izbora sad kad su slave i praznici !!!

Pos*rem se na njega i na Bemax i Bemaxove poklone.
    Koliko su pokrali, malo bi bilo da doniraju 3 stadiona.
    G*vna !

Prosto asfaltiranje, pored najgluplje zauzetih traka za biciksliste, 50 % guzvi su zbog njih

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Vise od pola drzave zivi ili radi u pg a nemamo infrastrukturu da to izdrzimo

a pola na birou. treba to da izdrze podgoricke ulice.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    a pola na birou. treba to da izdrze podgoricke ulice.
    Bokeska junacki izdrzava
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

10. The Following 4 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Mogao bi Pośo da organizuje još neki sportski događaj, recimo trku biciklima kroz PG, da malo relaksira podgoričke vozače i saobraćajne gužve. Dobro bi došlo usput da se slika sa svojim fanovima.

Thanks Thanks Given 
    603
    Thanks Thanks Received 
    1,066
    Thanked in
    555 Posts

Treba Pośu prići suptilnije, možda ukine biciklističke staze zimi.. Veća gužva - više akciza i poreza za finansiranje Evropa 'rajt nau.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by bayo View Post
    Treba Pośu prići suptilnije, možda ukine biciklističke staze zimi.. Veća gužva - više akciza i poreza za finansiranje Evropa 'rajt nau.
    Pośo je nežno biće?

Thanks Thanks Given 
    6,286
    Thanks Thanks Received 
    6,814
    Thanked in
    3,262 Posts

Ja bas posmatrao......90% auta samo sa vozacem unutra.

A da se nekako bolje organizuju ljudi. Ja vozim ponedeljak, srijeda, petak ove sedmice, ti utorak cetvrtak iduce. I onda obrnuto iduce.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    7,609
    Thanks Thanks Received 
    4,873
    Thanked in
    2,512 Posts

Pored Delte napravljene su ogromne farme ljudi (ne znam kako drugačije nazvati one Mastere, Central pointe i razne kvartove bez makar jednog igrališta). I sve te farme ljudi gdje je useljeno nekoliko desetina hiljada ljudskih bića povezana su jednim bulevarom sa ostatkom grada.
    Baš čudno što se onda pravi gužva. Naravno kad se ta arterija zakrči, kao u anatomiji krene se kapilarnim krvotokom (Baku ulica i bulevar pored Bloka) i to se začepi, kao i sve ostale manje alternative.
    Naravno, čep prema Farmi, uzrokuje čepove na ulicama odakle se dolazi do začepljenog bulevara, pa pucaju sve centralne saobraćajnice.
    Npr. Tako je haos u Štampar Makarije koja je pravljena za Blok V a sada ima 3x više đaka nego što je planirano.
    A taj broj će samo da raste, jer dobar dio djece iz novih kvartova nastavlja u školu gdje je ranije bilo nakon preseljenja zbog društva.
    Isti slučaj Maksim Gorki. Sad će kao školu da naprave...
    Jbg... Neko je pustio naselje od nekoliko desetina hiljada ljudi gdje su jedini sadržaj one slomljene klackalice u prvu fazu City Kvarta. I bilo je desetine hiljada kupaca kojima sve to nije smetalo.
    Imajte u vidu da će kvalitet življenja u takvom hoodu kreirati baš neke divne ljude koji tamo odrastaju.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Prometnija je gagarine ulica đe ti živiš no cetinjski bulevar. Znači li to da ti živiš u farmi?

Thanks Thanks Given 
    7,609
    Thanks Thanks Received 
    4,873
    Thanked in
    2,512 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Prometnija je gagarine ulica đe ti živiš no cetinjski bulevar. Znači li to da ti živiš u farmi?
    Ne znam što se nađe uvrijeđen. Dio grada kod Delte je potpuno dehumanziovan. Recimo da su blokovi puno humaniji, pričali smo o tome.
    Ovakva naselja, poput ovoga kod Delte stvaraju u perspektivi ne samo saobraćajne probleme, nego i druge vrste socijalnih problema. Kvart sa sumanutim brojem kafana i kockarnica, reklo bi se idealan za djecu... Restorani i fast foodovi nakačeni na ventilaciju od ulaza (nakačila se pekara đe mi je posao pa sve na bureke smrdi). Nagurano je desetine hiljada ljudi u kvartove bez škole, bez vrtića (pričaju napraviće još kad je Čelebićev City kvart useljavan)... Slabo zelenila, nema igrališta (za ove dvije stvari nema ni prostora).

Al jbg. Da napraviš novogradnju gdje bi imao prostor za sve potrebne sadržaje i da je spakuješ da valja koštao bi metar makar 2000 EUR + troškovi ozbiljnog održavanja, malo više od 0,2 EUR po M2.

A što se gužvi tiče, svaki grad ih ima u špiceva. Posebno kada nema gradskog prevoza, a i da ima autobus svakih 10 minuta, vozili bi se Podgoričani sami u kola. Komformisti, ili što im nije nivo. Naravno, to donese problem sa parkingom. U centar Londona kolima se voze bogataši jer mogu priuštiti i barmeni, jer uveče nema saobraćaja, a oni su jedini trijezni posle ponoći . U Njujorku ne pomažu pare za parking kartu, čekaš da neko umre. Evo bliže Tirana dva-tri sata se ulazi u grad.

P.S. Zgrada mi je okružena "unutrašnjim saobraćajnicama", tako da je za sada dosta mirno. I slabo ima kafana.

19. The Following 5 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ne znam što se nađe uvrijeđen. Dio grada kod Delte je potpuno dehumanziovan. Recimo da su blokovi puno humaniji, pričali smo o tome.
    Ovakva naselja, poput ovoga kod Delte stvaraju u perspektivi ne samo saobraćajne probleme, nego i druge vrste socijalnih problema. Kvart sa sumanutim brojem kafana i kockarnica, reklo bi se idealan za djecu... Restorani i fast foodovi nakačeni na ventilaciju od ulaza (nakačila se pekara đe mi je posao pa sve na bureke smrdi). Nagurano je desetine hiljada ljudi u kvartove bez škole, bez vrtića (pričaju napraviće još kad je Čelebićev City kvart useljavan)... Slabo zelenila, nema igrališta (za ove dvije stvari nema ni prostora).

Al jbg. Da napraviš novogradnju gdje bi imao prostor za sve potrebne sadržaje i da je spakuješ da valja koštao bi metar makar 2000 EUR + troškovi ozbiljnog održavanja, malo više od 0,2 EUR po M2.

A što se gužvi tiče, svaki grad ih ima u špiceva. Posebno kada nema gradskog prevoza, a i da ima autobus svakih 10 minuta, vozili bi se Podgoričani sami u kola. Komformisti, ili što im nije nivo. Naravno, to donese problem sa parkingom. U centar Londona kolima se voze bogataši jer mogu priuštiti i barmeni, jer uveče nema saobraćaja, a oni su jedini trijezni posle ponoći . U Njujorku ne pomažu pare za parking kartu, čekaš da neko umre. Evo bliže Tirana dva-tri sata se ulazi u grad.

P.S. Zgrada mi je okružena "unutrašnjim saobraćajnicama", tako da je za sada dosta mirno. I slabo ima kafana.
    Ja se ne mogu naći uvrijeđenim, ne znam na osnovu čega si izveo takav zaključak? Samo postavljam logično pitanje, a nameće se jednostavno da li živimo u velikoj farmi onda po toj tvojoj gruboj konstataciji? Ne vidim da ni tvoj kvart ima drugačije obrise...
    O ostalim stvarima možemo diskutovati.
    Titograd je odavno neplanski otišao stranputicom.
    Zašto se nije moglo drugačije? Jer je vladavina jednog nakaradnog režima bila samo nasljeđe onoga što je bila osnova za dalje devastiranje, a vladali su punih 30 godina.
    Zašto nemamo škole i vrtiće, treba pitati oca nacije i njegovu kliku. Zašto imamo devastaciju prostora , takođe treba pitati njih...A da se čepovi stvaraju od Milenijuma, preko Dalmatinske i Vojislavljevića, Zagoriča, za to nisu krive "farme" nego nedostatak vizije, mada ja mislim da je tu viziju ugazila halapljivost šklapanja....

Thanks Thanks Given 
    7,609
    Thanks Thanks Received 
    4,873
    Thanked in
    2,512 Posts

Ja se ne mogu naći uvrijeđenim, ne znam na osnovu čega si izveo takav zaključak? Samo postavljam logično pitanje, a nameće se jednostavno da li živimo u velikoj farmi onda po toj tvojoj gruboj konstataciji? Ne vidim da ni tvoj kvart ima drugačije obrise...
    O ostalim stvarima možemo diskutovati.
    Titograd je odavno neplanski otišao stranputicom.
    Zašto se nije moglo drugačije? Jer je vladavina jednog nakaradnog režima bila samo nasljeđe onoga što je bila osnova za dalje devastiranje, a vladali su punih 30 godina.
    Zašto nemamo škole i vrtiće, treba pitati oca nacije i njegovu kliku. Zašto imamo devastaciju prostora , takođe treba pitati njih...A da se čepovi stvaraju od Milenijuma, preko Dalmatinske i Vojislavljevića, Zagoriča, za to nisu krive "farme" nego nedostatak vizije, mada ja mislim da je tu viziju ugazila halapljivost šklapanja....
    Svi smo mi u neke farme ili spavaonice spakova. Okolina Delte je samo najdrastičnija u tome. Doveo si desetine hiljada ljudi da žive bez škole, vrtića, poligona, igrališta. Pa se za sve pale kola i nastajhe haos.
    Ko je kriv? Hmmm... Mislim da nije baš samo do režima, nego i do tržišta i kupaca i građevinara. Više vole ljudi da plate manje ili uzmu više kvadrata nego da imaju humaniju okolinu. I to je to. Humanija okolina bi koštala.
    A i to se moglo. Eto Split III gledali smo oboje. Ili Blok V. Dok nisu retardirani stanari počeli da i njega preziđuju i doziđuju po krovova.
    Previše stvari ne ide kako treba. Ima i kulturološkog i drugih momenata.
    Uzmi recimo gradski prevoz... Ljudi neće da se voze.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Svi smo mi u neke farme ili spavaonice spakova. Okolina Delte je samo najdrastičnija u tome. Doveo si desetine hiljada ljudi da žive bez škole, vrtića, poligona, igrališta. Pa se za sve pale kola i nastajhe haos.
    Ko je kriv? Hmmm... Mislim da nije baš samo do režima, nego i do tržišta i kupaca i građevinara. Više vole ljudi da plate manje ili uzmu više kvadrata nego da imaju humaniju okolinu. I to je to. Humanija okolina bi koštala.
    A i to se moglo. Eto Split III gledali smo oboje. Ili Blok V. Dok nisu retardirani stanari počeli da i njega preziđuju i doziđuju po krovova.
    Previše stvari ne ide kako treba. Ima i kulturološkog i drugih momenata.
    Uzmi recimo gradski prevoz... Ljudi neće da se voze.
    Hoćeš da kažeš da su kupci krivi? Nije nida' Bog kriva opština, gradonačelnici, sistem koji je dozvolio da se na desetine škola "prospe" na službena putovanja, gorivo, stanove podobnima etc...Jel gradski arhitekta za 30 godina radio svoj posao, nego sad naknadno prave svuđe mikro zelene "oaze"?
    Podgorica je samo dokaz da ljudi sa sjevera mahom bježe od nemaštine tj nedostatka posla, pa se nastanjuju širom PG. A ko je kriv za ovo danas? Taman si u pravu, mi smo farma, ne u građevinskom smislu, nego duhovnom.

23. The Following 3 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Generalno je i do naroda. Jer kod nas nekretninu prodaje izmisljena lokacija i bajke investitora.
    Evo moja dva centa. Zgrada ispod ljubovica. 240 stanova i ne znam koliko poslovnih. I izlaz/ulaz za svu tu muku je jedan kod trgovinske, dje moras da sijeces dvije trake, a drugi 20 metara prije nekakve raskrsnice koja da je drece bi bila davno zatvorena. Sta mislis kad jedno 1000 vozila dnevno pocne da tuda cirkulise svakih sat.
    Ima pakao da nastane i za gradjane koj8 ne zive tu, nego idu tim bulevarom kuci. Kad se napravi podvoznjak ispod zeljeznicke, eto veselja za sve.
    I tu platis 1800 eura kvadrat na pricu blizu skola blizu prodavnica.
    Pa ne bih ga uzeo da zivim ondje dzabe da mi ga neko da, a ne da platim tolike pare.
    Koliko god da je kriva opstina koja je popustala zeljama invesritira, ta zelja je nastala na osnovu nase zelje da zivimo uz bulevar

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ako misliš na zgradu đe je bivši hotel, ne znam, ja se ne bi bunio da imam stan ondje. Druga je stvar što je projekat pokvarila zgrada u unutrašnjosti i što su oburdavali Goricu radi saobraćajnice...ka Pośova posla.

Thanks Thanks Given 
    7,609
    Thanks Thanks Received 
    4,873
    Thanked in
    2,512 Posts

Hoćeš da kažeš da su kupci krivi? Nije nida' Bog kriva opština, gradonačelnici, sistem koji je dozvolio da se na desetine škola "prospe" na službena putovanja, gorivo, stanove podobnima etc...Jel gradski arhitekta za 30 godina radio svoj posao, nego sad naknadno prave svuđe mikro zelene "oaze"?
    Podgorica je samo dokaz da ljudi sa sjevera mahom bježe od nemaštine tj nedostatka posla, pa se nastanjuju širom PG. A ko je kriv za ovo danas? Taman si u pravu, mi smo farma, ne u građevinskom smislu, nego duhovnom.
    Krivi su svi. Sad je pitanje pondera koliko ko snosi krivice. Sjetimo se da je Mugi kad je najveći haos pravio dobijao više glasova na lokalne u Podgorici nego DPS na državne.
    Ekstremniji slučaj je Budva. Kad je nastao najveći haos DPS je navukao 70% glasova. Svakome je dodat po sprat, ili neki objekat i svi srećni.

Kreni od zastakljenih terasa... A nekad i ozidanih...

Nisu baš stvari jednostavne. Kultura življenja je prilično niska.
    Ljudi pale podzemne kontejnere da ne bili u funkciji jer iz njih ne može da se vadi ništa. Prošetaj Goricom ujutru da vidiš da su sva naselja u dimu od nalaganja, a smrdi niđe veze sa drvima. Klupa i ljuljaška ne mogu godinu izdržat. Eto ne idu Milo i Posjo da ih lome i da pale kontejnere.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Krivi su svi. Sad je pitanje pondera koliko ko snosi krivice. Sjetimo se da je Mugi kad je najveći haos pravio dobijao više glasova na lokalne u Podgorici nego DPS na državne.
    Ekstremniji slučaj je Budva. Kad je nastao najveći haos DPS je navukao 70% glasova. Svakome je dodat po sprat, ili neki objekat i svi srećni.

Kreni od zastakljenih terasa... A nekad i ozidanih...

Nisu baš stvari jednostavne. Kultura življenja je prilično niska.
    Ljudi pale podzemne kontejnere da ne bili u funkciji jer iz njih ne može da se vadi ništa. Prošetaj Goricom ujutru da vidiš da su sva naselja u dimu od nalaganja, a smrdi niđe veze sa drvima. Klupa i ljuljaška ne mogu godinu izdržat. Eto ne idu Milo i Posjo da ih lome i da pale kontejnere.
    Pa sistem je kreirao takve devijacije. Pričamo o istom narodu koji je izlazio na izbore dajući glasove onima koji su ih klepali Jezdama, Dafinama, raznim marifetlucima...
    Nikada Podgorica nije imala jasnu viziju razvoja. Mi smo jednostavno prekasno počeli da se razvijamo u SFRJ.
    Čak i jedan jedini svijetli primjer urbanizma, zvan Blok 5 je završen osamdesetih godina, a samo zelenilo je sađeno kasnije.
    Kakva su bila naselja od Zlatice, Tološa, Gornja i Donja Gorica, Masline...mislim ko pamti. Mnogo toga je u samom startu unakaženo. Mi nismo sposobni da sredimo Vojislavljevića ulicu decenijama, a da ne pominjem da se decenijama posrani podvožnjak ne može napravit da se spoji Bul. Save Kovačevića sa Starim. To su samo neki prosti primjeri, a ima ih premnogo i mogli bi do ujutru da pišemo..

Thanks Thanks Given 
    7,609
    Thanks Thanks Received 
    4,873
    Thanked in
    2,512 Posts

Pa sistem je kreirao takve devijacije. Pričamo o istom narodu koji je izlazio na izbore dajući glasove onima koji su ih klepali Jezdama, Dafinama, raznim marifetlucima...
    Nikada Podgorica nije imala jasnu viziju razvoja. Mi smo jednostavno prekasno počeli da se razvijamo u SFRJ.
    Čak i jedan jedini svijetli primjer urbanizma, zvan Blok 5 je završen osamdesetih godina, a samo zelenilo je sađeno kasnije.
    Kakva su bila naselja od Zlatice, Tološa, Gornja i Donja Gorica, Masline...mislim ko pamti. Mnogo toga je u samom startu unakaženo. Mi nismo sposobni da sredimo Vojislavljevića ulicu decenijama, a da ne pominjem da se decenijama posrani podvožnjak ne može napravit da se spoji Bul. Save Kovačevića sa Starim. To su samo neki prosti primjeri, a ima ih premnogo i mogli bi do ujutru da pišemo..
    Stariji sam pa se sjećam i prethodnog sistema gdje lopovluk nije bio društveno prihvatljiv. Uprkos tome iz novih zgrada su instant nestajala crijeva iz hidranata, a odnošena su i vrata sa ulaza. Klupe naravno lomljene, smeće paljeno, šahtovi odnošeni... To ti je do kulture. Eto, sad je makar to pod ključ.

U kulturi i mentalitetu govori individualna gradnja, odnosno kuće. Koliko kuća je lijepo arhitektornski. Ako nemaš para za to, koliko njih ima lijepu fasadu (ako je uopšte ima i nije samo omaltana). Vidi im dvorišta... Ili terase ljudima. zastakle umjesto da neko cvijeće stave za merak.

primjer koji govori sve. Napravljena ulica sa trotoarok gdje ljudi imaju kuće sa kapijama gdje su u dvorišta ranije ulazili kolima. Sada umjesto u dborišta kola masovno parkirana na trotorar. To smo mi...

Nije baš samo sistem kriv i sistem sve kreirao. I do ljudi je. Na kraju, ljudi si dio tog sistema i sistem se njima prilagođava da bi opstao.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Stariji sam pa se sjećam i prethodnog sistema gdje lopovluk nije bio društveno prihvatljiv. Uprkos tome iz novih zgrada su instant nestajala crijeva iz hidranata, a odnošena su i vrata sa ulaza. Klupe naravno lomljene, smeće paljeno, šahtovi odnošeni... To ti je do kulture. Eto, sad je makar to pod ključ.

U kulturi i mentalitetu govori individualna gradnja, odnosno kuće. Koliko kuća je lijepo arhitektornski. Ako nemaš para za to, koliko njih ima lijepu fasadu (ako je uopšte ima i nije samo omaltana). Vidi im dvorišta... Ili terase ljudima. zastakle umjesto da neko cvijeće stave za merak.

primjer koji govori sve. Napravljena ulica sa trotoarok gdje ljudi imaju kuće sa kapijama gdje su u dvorišta ranije ulazili kolima. Sada umjesto u dborišta kola masovno parkirana na trotorar. To smo mi...

Nije baš samo sistem kriv i sistem sve kreirao. I do ljudi je. Na kraju, ljudi si dio tog sistema i sistem se njima prilagođava da bi opstao.
    Jasno je meni sve to. Od arhitekture je ostala Gimnazija kao jedan od rijetkih primjera ljepote arhitekture, davnih prošlih vremena.
    Centar grada je bio svojevrsni promašaj nakon WWII, a ostaci prizemnih kuća krasi centar i dan danas. O Staroj varoši obično se govori kao da je Firenca "u najmanju ruku". Realno, Titograd je mogao biti ljepši i bolji. Moralo je drugačije. Makar je moglo da ljudi urbaniji i sa vizijom budu pokretači njenog vizuelnog izgleda, za ono što ostavljaju generacijama. Nije da ih nije bilo ali su ih "nadglasali" ljubitelji kuća sa kojih viri željezo, važno je imat krov nad glavom, pod pločom, bez fasade i ograde...može i na tuđem placu, ipak je sve naše
    Last edited by Director; 22-12-21 at 13:20.

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Kana Radovic je za dostinu odje, pocetnik...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

31. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Page 65 of 83 FirstFirst ... 155561626364656667686975 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)