Originally Posted by
NSX
da ali nisi primila vakcinu te godine nakon što si ga preležala (inače mislim se i ja da je primim ako počne grip ove zime a vjerovatno oće ako ode korona)
jesam, ako cemo da banalizujemo posto sam u februaru preležala a u novembru se vakcinisala 
Šalu na stranu, grip se javlja svake godine u zimu, vakcinisemo se na jesen i to nas čuva do marta, aprila, kad grip potpuno nestane do decembra.... A kakvo je stanje sa koronom? Imamo virus koji je sezonski ali sve četiri sezone pokriva u godini...tako da ne vidim drugu razliku...primiš vakcinu, recimo na proljeće, pa ponovo na zimu...ako to znači da ćemo imati koliko-toliko "normalan" život, ja sam za 

Originally Posted by
NSX
oni imaju mnogo manji broj prirodno preležalih nego mi, pa time i veći razlog da vakcinišu što više ljudi, kod nas je trenutno procenat pozitivnih 9% i to rast usporava u sred najveće gužve, a sistem nam nije pukao(iako je bio blizu) ni u sred zime kad smo imali 50% pozitivnih i mnogo manje preležalih nego sad(i 0 vakcinisanih)
Znači, oduševljavaju me ovi tvoji "statistički" podaci, koje nedje slutim da sam "izračunavaš" i izvodiš iz podataka koje tu i tamo pročitaš
Okle znaš da oni imaju manji broj "prirodno" prelezalih?
Dje si taj podatak našao tj na osnovu čega si ga zaključio? Ja recimo ne poznajem mnogo ljudi u Americi, ali to što poznajem, jedno desetak porodica koje zive na razne strane, od NY do SF, od LA i gore do Lake Plasida i svi su bolovali koronu, prije ili poslije...i slabo su se doktoru javljali....skupo...je li to ta evidencija "prirodno" prelezalih? Stvarno mi je interesantan ovaj tvoj način zaključivanja
Ne velim da nije validan, nemam pojma, samo mi je interesantan
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks