Opet, to nije moje mišljenje nego je Vesna Bratić sama za sebe javno izjavila da je "srpski nacionalista" (još se posprdala i dodala "ne no sam belgijski") i "žena četnik".

Sve njene akcije nakon postavljanja na funkciju, apsolutno su na liniji te ideološke matrice.
I da, ozbiljno treba da se podijelimo i povučemo crvenu liniju oko tih stvari, posebno u prosvjeti. Ako to ne vidiš, žao mi je, nemaš problem sa DPS-om, niti bilo kom političkom opcijom, nego sa sistemom vrijednosti. I tu ćemo se uvijek dijeliti. I dobro je i zdravo da se tu dijelimo.
A to kako su protivnici bivšeg režima prolazili, okači mačku o rep. Odakle stvarno osnov za tu priču, a tema je Vesna Bratić, koja je nagrađena počasnim državljanstvom od strane onih koje nazivaš komitskim patriotama i zvanjem redovnog profesora na državnom univerzitetu. Znaš li kada bi neko sa fundamentalističkim i ekstremističkim shvatanjima mogao da okupira tu poziciju u ozbiljnoj državi i stekne te benefite? Nikad. To samo prolazi u nezavršenim, tranzicionim čorba državama, kao što je naša (još uvijek).
Bookmarks