Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
Opet, to nije moje mišljenje nego je Vesna Bratić sama za sebe javno izjavila da je "srpski nacionalista" (još se posprdala i dodala "ne no sam belgijski") i "žena četnik". Sve njene akcije nakon postavljanja na funkciju, apsolutno su na liniji te ideološke matrice.

I da, ozbiljno treba da se podijelimo i povučemo crvenu liniju oko tih stvari, posebno u prosvjeti. Ako to ne vidiš, žao mi je, nemaš problem sa DPS-om, niti bilo kom političkom opcijom, nego sa sistemom vrijednosti. I tu ćemo se uvijek dijeliti. I dobro je i zdravo da se tu dijelimo.

A to kako su protivnici bivšeg režima prolazili, okači mačku o rep. Odakle stvarno osnov za tu priču, a tema je Vesna Bratić, koja je nagrađena počasnim državljanstvom od strane onih koje nazivaš komitskim patriotama i zvanjem redovnog profesora na državnom univerzitetu. Znaš li kada bi neko sa fundamentalističkim i ekstremističkim shvatanjima mogao da okupira tu poziciju u ozbiljnoj državi i stekne te benefite? Nikad. To samo prolazi u nezavršenim, tranzicionim čorba državama, kao što je naša (još uvijek).
Zdravo je razmjenjivati mišljenja ali nije zdravo da se dijeli, označava i radi protiv bilo koga, tebe ili mene svejedno, zbog različitog mišljenja, a što je DPS radio decenijama. Ovo je srž problema. Nemam ja problem da prihvatim tvoje mišljenje, imaju ga okorjele sluge koje su i braću na Goli Otok slali zarad podaništva. Ja gajim svjesno neprijatljski stav prema ljudima koji su zarad bilo koje partije spremni nauditi drugima, u bilo kom obliku. Mnogo mi je ljudi pričalo da je sistem koji je kreirao DPS upravo bio takav, a čiji su dio bili.

Označavanje ljudi zbog nacionalne pripadnosti ili vjerske i dalje je veoma izraženo. Ovdje imate jedan krug ljudi koji gaji otvoreni animozitet prema odrešenoj nacionalnosti, što je užasno pogrešno. Interes za opšte dobro svih grašana Crne Gore je stavljen po strani jer se uvijek nalaze oni koji to ne žele, označavajući kao krivce ovu ili onu stranu. I dokle tako? Dokle ja i ti ne budemo imali sijede glave i slušali istu priču?

Jedini racionalan način prevazilaženja jeste u državi u kojoj će svi imati jednake šanse, a ne kao do sada, što je DPS članska karta bila garant ličnog prosperiteta i količina burdikovanja i komitovanja po skupovima. Niti želim da se do dogodi sa novom vladom. Jednostavno ko god bio, ja to ne želim lično i to je sve. Želim da dočekam da pričamo više pragmatično, ekonomski, nego ovako primitivno. Gadi mi se jednostavno sva ta priča o zastavama, a kada vidim ko se beči 13 julom, povraća mi se. Povraćalo bi se i herojima tog vremena ....