Pad ove vlade je trenutno najpozitivnija stvar koja može dase desi. I za glasače DF, i DPS, i DCG i URA i.... Za sve.
Jer je nefunkcionalna. Jer vlada evo praktično 200 dana, a nabrojite joj efekte... Osim da je Zdravinjo pobjednik nezapamćeni u crkvenim spletkama.
Jer je imala dvaes miliona iz rezervi da kupi avione koje je, za deset puta manje para, mogla da ima u lizingu kao i do tada. A nije imala rezervi da nađe auta i gorivo policiji.
Jer je bukvalno jedino efikasna bila u proizvodnji optužbi, koje su padale ili nisu ni stizale do pravosudnih instanci.
Jer je bukvalno jedino stopostotno ispunjenje rezultata koje je postigla bilo smjena svega što nije išlo na litije, ili nije član DCG.
Kao i postavljenje pravnika iz lokalnih vodovoda na mjesta izvršnih direktora firmi koje upravljaju milijardama, i na kojima počiva država. Bukvalno.
Jer je dopuštila da obrazovni sistem iz temelja preuzme jednomisleća struktura ljudi, koja uz to, ima problem sa državnošću svoje države, i definicija je rigidnosti i isključivosti u odnosu porema svemu drugačije mislećem.
Jer će, za mjesec ili dva, prestati da vam isplaćuje plate, ukoliko imate bilo kakve veze sa javnim poslom.
Jer će, najvjerovatnije, bankarski sistem u drugoj polovini godine obustaviti bilo kakvo finansiranje državi.
Jer je loša. Ne politički, već u onome što radi.
I to nema nikakve veze sa politikom. Iako jeste krajnje zanimljivo gledat kako se prevrću kože ovuda, i kako polovina ne zna što bi sad i kako, i okle ovo sad, i kako da se postavi, i za koga je, i đe, i kuda će...
Između crkvi, raspalog DFa, grozomornog DPSa, jedino ste zaboravili da ovom državom treba i upravljat.
Ponekad, dok čitam čime se sve ovđe bavite, osim time, imam utisak da vam to nije ni bitno.
A ono jedino jeste. I sasvim nebitno za koga ste politički, mi svi skupa idemo u sunovrat. I ova marketinška bukanja ko je kriv nas neće ukočit.
Drugačije rečeno.
Osim što je posao većine da izglasa zakon o vjeroispovjesti, čitav DPS pa do polovine Crne Gore koja s mirom ne spava da poćera u Spuž, ipak OSNOVNI posao većine je da vlada.
I strašno je zanimljivo kako se to većinski preskače ovđe, i kako je, svako ko to pomene, splačina iz DPSa.
Predobre kokice sam našo u komšiluk, i cijena dobra. Bar nešto kako treba
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks