Ali medo koji zuri sa odbora na press konferenciju...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Slušao sam onog Statisa prije neku noć. Veli bio sam jako blizak sa Amfilohijem, sa Milom sam blizak, sa Dakom, Vučićem... Jbt profit bira prijatelje i to je sva poenta. Njemu je sada interesantan BG na vodi, vidi veću lovu, a hoće Sv. Stefan da bolje unovči iako mu ne donosi para koliko je mislio. Foliranje koje je prenešeno u sve pore društva. Takvima ne odgovara nova vlast jer ne uspijevaju da je iskontrolišu za njihove dublje džepove. Medojević od 1 septembra samo lajinja, ta splačina i svaštojed. E ma...u im ...
Ali medo koji zuri sa odbora na press konferenciju...
f6
Šta reći više, a da nismo davno napisali na ovoj temi.
Nebojša Medojević, čovjek koji je glasao DPS ustav, ukrao 5 mandata Demokratskom frontu, a onda su mu usta puna hobotnice svakog dana, traži nove izbore.
Sad treba Krivokapić da skupi muda i kaže:
Ako gospoda iz DF-a ne žele da dođemo do dogovora, već me sabotiraju od prvog dana, ova Vlada će osnovati svoju listu na narednim izborima i direktno izmjeriti svoju podršku.
Sad krecu ucjene, prijetnje, razna obecanja...
Mislim da je ovo naijskrenije najbolje što se moglo desiti u CG poslije pada DPS-a, upravo ovo otvaranje karata ljudi iz DF-a. Hvala im na tome jer će Crna Gora bez DPS-a i DF-a sigurno biti mirnija država kako god. A ovom svaštojedu od Medulina bi sline istresao da ga mogu sad dofatit i da mi ne obijaju bubrege zbog toga u podrumima MUP-a![]()
Kako smo osjetljivi
Sent from my KB2003 using Tapatalk
nismo osjetljivi no je odvratno više postalo da se izjednačava Crna Gora i DPS. bilo je Crne Gore i prije njih a biće i posle. jašete stalno na tim odvratnim floskulama plaćenika iz DFa. pa onda veličate Mandu i pričate kako je u pravu kad grinja kako Crnogorci ne postoje
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Da je odje narod civilizovan pa bih navijao za nove izbore i formiranje vlasti sa gradjanskim listava.
Ovako da li je u vlasti dps ili df iskreno isto nam se pise.
Došao je "jesam vam rekao" trenutak.
Ozbiljno, kad je nas nekolicina pričalo da se tikve ne sade sa DF-om, govorili ste da je to jedini način da se smijeni DPS, što je u kontinuitetu predstavljano kao cilj nad svim ciljevima, te da je DF maltene irelevantan u vlasti.
Isto smo govorili i o saradnji sa crkvom. I to ćete da vidite kako će da ispadne, isto vrlo eksplicitno (ako vam i do sada nije jasno).
Ali stvarno, šta ste očekivali? Da će najveći, najaegresivniji i stranim interesima podređeni subjekat u vlasti da prihvati sopstvenu marginalizaciju i svoje mandate preda na žrtveni oltar DCG i URA, dok mirno posmatra kako im oni usisavaju biračko tijelo?
A jesmo li ovaj scenario maltene predvidjeli u decembru (@Gagarin je pisao o tome najviše) kada se Krivokapić po ko zna koji put predomislio i odlučio da (bukvalno) maksimalno prolongira predlog budžeta? Budžet je mogao biti predložen i usvojen onda kad je Krivokapić i najavio - do 20. decembra.
Podsjetimo se njegovih riječi:
Budžet će biti predložen do 20. decembra i nema bojazni da neće biti usvojen.
Umjesto toga, puj pike ne važi, krenulo se avanturu sastavljanja "najboljeg budžeta u istoriji Crne Gore" i starim dobrim populizmom, pa nam je na današnji dan proklamovani prioritet borbe protiv kriminala ograničen kapacitetima biciklističke i konjičke jedinice, jer nam policija nema ni auta ni goriva.![]()
Drugim riječima, sami pali, sami se ubili. Sa đavolom tikve sadili, đavo sada izdaje fakturu. I tek će da dolaze fakture.
I još jedna stvar, da je ova vlada istinski bila reformska, profesionalna, ekspertska, sa progresivnom vizijom, a na ko sir bušna i kompromitovana maltene gdje god se prstom uperi, ne bi ni DF ni niko imao ovoliko manevarskog prostora koliko sada imaju. Ili bi makar imala značajno veću podršku javnosti nego što je sada ima, pa bi ovakvi pokušaji mnogo teže prolazili.
In vino veritas
Uz sav bijes prema DF koji je vidljiv, ovo je negdje samo realnost. Ne može da funkcioniše vlada koju ne da ne podržava, već je protiv nje polovina od većine koja je izglasala. I to minimum.
Evo da uzmemo scenario da vlada opstane. I? Bez budžeta sa konstantnim ucjenama i pljuvanjem, gdje ne mogu da se donesu zakoni? Ne može biti funkcionalna i to je to. A nama treba ozbiljno funkcionalna vlada kako bi pretekli.
Imajmo u vidu da je od početka godine samo u prvom kvartalu nezaposlenost porasla 20% ili nekih 10.000 ljudi je ostalo bez posla. Da se zahuktava inflacija što vidimo kad odemo u prodavnicu. A da se iz rasta nezaoposlenih vidi da nam ekonomija i dalje pada. I da nam je jedina uzdanica da Grci prodaju dovoljno soba u EU da počnu Srbe cimat na granicu, pa da Srbi dođu kod nas.
I u tako kritičnoj situaciji, kad nam baš gori, mi imamo vladu svezanih ruku, sve i da preživi.
Ovdje je stalno bila priča da se daje Frontu mjesta po dubini i da će ih tako smirit. Aha, vidim, baš su se smirili. Kad su se namjestili po dubini, ajde sad malo i po površini. Ne znam odakle vam naivnost da ovo što rade neće uraditi. A ne no će puštit tako rekreativno da padnu sa DPS ispod 50% i da budu odjebani i nebitni. A imaju 21 mjesto trenutno. Eo trče.
Ne znam kako će se sve ovo odvijat, rekao sam da mi je 50:50 da će vlada u ovom sastavu dočekati zimu, izuzev možda u nekom tehničkom mandatu. Sad već i solidno manje.
Takođe, nisam siguran na čijoj bi strani bila crkva na nekom novom glasanju nakon svega što se dešavalo i oko izbora mitropolita i oko ugovora. Imajmo u vidu da je MCP sada znatno manje važna no za Amfilohijevog vremena. Joanikije nije arhiepiskop, Pravoslavna crkva u CG ukinuta, kao i episkopski savjet. Svedeno na znatno niži nivo. Imajte u vidu da će sada Beograd da se mnogo više pita oko svega crkvenoga ovdje, pa i oko političke podrške crkve. Amfilohije je mogao da to drži van, nisam siguran za Joanikija. Eto nije čak ušao ni u Sinodu Mitropolit MCP. Tako da se ne iznenadite ako se promjeni podrška u slučaju nekih izbora, što u pravoslavnom Kandaharu na obali Jadrana nosi nekih 15%+ glasova.
Pošto edita nema. Sve i da budu izbori. I bude realan rezultat da se bez DF ili DPS ne može praviti vlada. Što onda?
Bez brige. DF je ustopovan rekose li odje na forum skoro.
Kako nas sreca ne pogleda da odleze koju godinu zbog drzavnog udara da stvarno budu ustopovani i da pocinemo.
Ovako imamo sto imamo, a to nije ustopovani DF. Naprotiv, kabadahije prave.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Budžet za 2021. godinu?
Neka naprave za pola godine, dobro je to bgti...
Umjesto da se ovakve i slične stvari rješavaju njima je fokus crkva i rješavanje tog pitanja. A ove đe nas to.vodi...
Građane i privredu ko šiša ? Niko.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Love, peace and respect.
Ti nekom da govoriš o floskulama. Pleme,
i još nekoliko varijacija za isto, pa onda 85ice i da ne nabrajam dalje.
Onda ne znam kako te nije sramota da lažeš. Ko veliča Mandića? Niko na ovom forumu ne veliča Mandića. Ali niko. Bukvalno niko.
Kako DPS ustav? Evo svi kako je Medojević Milov čovjek? Onda imamo DPS+satelite jel tako? I je li sad malo jasnije zašto DPS ustav? Imamo li pola naroda Crne Gore koje se nije slagalo sa tim ustavom? Ili skoro pola ako će ti biti lakše jer koliko si god kao građanski, na neke stvari si vrlo osjetljiv. Veliki crnogorče koji bi najradije da se iseli iz te njegove voljene i da ne gleda pleme koje ovdje živi. Nemoj
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Više puta sam to navodio - optužnica za pranje novca i terorizam 2016. je bila idealna prilika da se uz podršku Zapada DF maksimalno marginalizuje, pa, zašto da ne, i razbije DF... Umjesto toga su URA i DCG bili najveći promoteri kampanje "lažnog državnog udara", bojkota parlamenta i politkanskog napada na institucije. Horski i složno, svi uz DF.A nisu bili gadljivi ni na koalicije sa njima. Naprotiv.
Tako da, još jednom, sami pali, sami se ubili. Sve je bilo predočeno onima koji su htjeli da vide i čuju.
Ali velika DPS mrena je uvijek pred očima, stvarnost se percipira kroz naočare "Vijesti", a žrtva je racio. Tako to biva.![]()
In vino veritas
Najveci promoteri "kampanje "laznog drzavnog udara" " su bili upravo oni koji su vodili taj slucaj, tajnovidac sa svojim zasticenim svjedokom.
"ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."
A tacno se vidjelo da krivi svercuje cigare
f6
avet, Dejan, extravaganca, Gagarin, hercules, institucija, kimmi, outline, SKOJ
Sve se slažem, sem da veličaju Mandu.
Ođe ga svi pljuju uglavnom, kolko god veliki Srbi pojedini bili.
Još sad kad je uvedeno ograničenje ko za oglase, tek će se sad počinut od botova.
E da, ajde da batalimo malo priču o crkvi, jeziku, naciji, zastavama i ostalim stvarima od kojih se NE ŽIVI.
Ekipe iz DF i DPSa non stop potenciraju te teme, jer su oko ostalog skroz šuplji.
Nadam se da ođe niko nikome ne spori da se osjeća i izjašnjava kako god on želi i da je to pravo svakog od nas. Dakle samo bez nametanja i sve je ok.
Daj da vidimo jednom kako da ovu zajedničku kuću zvanu Crna Gora nekako doguramo do EU i da je, kao jednu od najljepših država na svijetu, uredimo na način da ne razmišljamo na način "treba slat đecu odavde".
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
On ih vjerom pomjera preko granice, mimo očiju carinskih organa, samo pufff i eto ih na destinaciji.
A ne mogu ja ovo.
Znači samo imbecili mogu da se prime na priče da Zdravko švercuje cigare i da je Dritan izdajnik Crne Gore. Ovo drugo može biti samo za one podržavaoce prethodne vlasti koji stavljaju znak jednakosti između DPSa i Crne Gore.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Lijepo je to što pričaš, i svi ćemo se složiti oko toga. Ali sa 20 poslanika maximum vlada drugari nije funkcionalna. I zaboravite neke elementarije stvari od ovih.
Ne kontriram no imamo sistemski fail.
Dakle, moraš da praviš kombinaciju ili sa Vučićem ili sa Milom. A da će proklizati ispod 50% zajedno, nisam baš siguran. Mada, evo Bečko je qrčevit. tako to biva posle par solidnih rezultata. Samo bih bio na operzu na njegovom mjesto, ne bi bio prvi kojeg je crkva izradila kad se najmanje nadao.
https://www.cdm.me/politika/becic-kr...sku-demokrata/
On je dobitnik ovakve situacije pa ga razumijem.
Sve u svemu pravljenje građanske države članice EU uz podršku DF i SPC. Probajte...-
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks